Web Analytics
More
    Reklāma

    “Virgin Galactic” nākas atlikt savu pirmo komerciālo misiju kosmosā

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka kosmosa kompānijai “Virgin Galactic” atkal sācies neliels drūmais periods. Pirms nedēļas rakstījām, ka Federālā aviācija administrācija (FAA) sākusi izmeklēšanu, jo uzņēmuma vadošais kosmosa kuģis “SpaceShipTwo” 11. jūlija zīmīgajā misijā “Unity 22” bija novirzījies no maršruta, lidojot zemāk par noteikto trajektoriju. Nu “Virgin Galactic” paziņojusi, ka uz oktobra vidu pārcēlusi pirmo komerciālo misiju “Unity 23”. Tas gan nav FAA dēļ, bet gan tāpēc, ka atklāts “ražošanas defekts” lidojuma vadības piedziņas sistēmā.

    Pagaidām nav skaidrs, vai defekts ir kompānijas transportlīdzekļos un vai būs nepieciešams remonts. Taču drošības dēļ “Virgin Galactic” vēlas vismaz vienu mēnesi veltīt šīs problēmas izpētei un risināšanai. Protams, šādai piesardzībai ir iemesli. Neviens negrib, lai atkārtojas 2014. gadā piedzīvotais, kad notika avārija ar šo pašu “SpaceShipTwo”, kurā bojā gāja pilots.

    Reklāma

    Sākotnēji bija paredzēts, ka “Virgin Galactic” pirmā komerciālā misija “Unity 23” norisināsies septembra beigās vai oktobra sākumā. Plānots, ka trīs Itālijas Gaisa spēku pārstāvji dosies kosmosā ar “SpaceShipTwo” un pētīs mikrogravitācijas ietekmi uz cilvēku un vidi. Nav akmenī kalts, ka šī misija tiešām norisināsies pārceltajā laikā – oktobra vidū. FAA joprojām turpina izmeklēšanu pret “SpaceShipTwo” un pagaidām nav skaidrs, kad tā būs pabeigta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma