Web Analytics
More
    Reklāma

    “Virgin Galactic” slēpusi, ka “Unity 22” misijas laikā kosmosa kuģis novirzījies no plānotā maršruta

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka nedienas atkal piemeklējušas Ričarda Brensona vadīto “Virgin Galactic”. Tapis zināms, ka Federālā aviācijas administrācija (FAA) veic izmeklēšanu, kas saistīta ar 11. jūlijā notikušo misiju “Unity 22”, kas bija zīmīga ar to, ka tajā pirmo reizi piedalījās apkalpe. Veiksmīgā misija tika veikta ar uzņēmuma galveno kosmosa kuģi “SpaceShipTwo“, un tikai tagad atklāts, ka tā nemaz nav noritējusi kā paredzēts. Izrādās, ka lidojuma laikā kosmosa kuģī degušas brīdinājuma lampiņas, ko “Virgin Galactic” līdz šim izdevās noklusēt. Nu šai lietai pieķērusies FAA, kas pašreiz aizliegusi “SpaceShipTwo” izmantot jebkādiem lidojumiem.

    FAA izmeklēšanas ietvaros divus mēnešus pēc lidojuma atklājies, ka misijas “Unity 22” laikā kosmosa kuģī iedegusies dzeltena un sarkana lampiņa, par ko arī toreiz brīdināti abi piloti. Šīs lampiņas informēja, ka kosmosa kuģis nav pacēlies pietiekami vertikāli, lai varētu kā paredzēts atgriezties uz zemes. “SpaceShipTwo” teju divas minūtes veica ceļu, novirzījies no plānotā maršruta – lidojot zemāk par gaisa satiksmes vadības noteikto augstumu. Pati kompānija gan apgalvo, ka tas nav nekas ārkārtējs. Tomēr acīmredzot šī novirze radījusi FAA interesi, kas nolēma veikt padziļinātāku izpēti.

    Reklāma

    FAA norādījusi, ka “SpaceShipTwo” nedrīkst izmantot līdz brīdim, kad būs pierādīts, ka atklātās problēmas nekādi neietekmē sabiedrības drošību. “Virgin Galactic” pārstāvji uzsvēruši, ka šo izmeklēšanu uztver nopietni un cer atrast problēmas cēloņus, kas ļaus drošāk aizvadīt nākamās misijas.

    Varētu teikt, ka šī problēma “Virgin Galactic” uzkritusi ļoti nelaikā. Uzņēmums jau paspēja paziņot, ka septembra beigās vai oktobra sākumā plāno savu pirmo komerciālo misiju “Unity 23” ar Itālijas gaisa spēkiem. To paredzēts veikt ar “SpaceShipTwo”, kas nozīmē, ja FAA izmeklēšana ieilgs, plānus nāksies atlikt. Šis viss beigu beigās arī varētu atkal aizkavēt kosmosa tūrisma uzsākšanu. Vienlaikus FAA aizliegums neattiecas uz citiem “Virgin Galactic” transportlīdzekļiem, ar kuriem joprojām var veikt testa lidojumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma