Web Analytics
More
    Reklāma

    “Virgin Galactic” tuvākā mēneša laikā plāno veikt savu pirmo komerciālo misiju

    Jaunākie raksti

    Ričarda Brensona vadītais uzņēmums “Virgin Galactic” paziņojis, ka tuvākā mēneša laikā – septembra beigās līdz oktobra sākumam – ar savu galveno kosmosa kuģi “SpaceShipTwo” plāno veikt savu pirmo komerciālo misiju “Unity 23”, ko pasūtījuši Itālijas gaisa spēki. Jāsaka jau tagad, ka pastāv iespēja šim lidojumam nenotikt plānotajā laikā.

    Itālijas gaisa spēku ģenerāleitnants Alberto Rosso savā paziņojumā norādījis, ka Itālijas gaisa spēki vienmēr ir piešķīruši lielu nozīmi gaisa telpas un kosmosa izpratnei. Ar šo misiju Itālijas gaisa spēku mērķis ir sākt pētīt iespējamos šādu kosmosa kuģu – gan civilo, gan militāro – ieviešanas veidus un rast iespējas, kā padziļinātāk attīstīt tehnoloģijas, zinātnes, rūpniecības jomas. Tāpat “Unity 23” misijas ietvaros Itālijas gaisa spēki pētīs mikrogravitācijas ietekmi uz apkārtējo vidi.

    Reklāma

    “Unity 23” plānots kā pirmais nozīmīgais lidojums pēc 11. jūlijā notikušās “Unity 22” misijas, kas ir īpaša ar to, ka tajā pirmo reizi piedalījās “Virgin Galactic” apkalpe. Jāsaka gan, ka šis lidojums tomēr nenoritēja tik veiksmīgi un precīzi kā bija plānots un kā uzņēmums to pasniedza. Jau rakstījām, ka Federālā aviācijas administrācija (FAA) atklājusi maršruta novirzi kosmosa kuģa “SpaceShipTwo” veiktajā misijā, tam lidojot zemāk par pieļaujamo augstumu. FAA tagad veic izmeklēšanu, un nav zināms, cik ilgi tā noritēs. Tāpēc pastāv iespēja, ka misija “Unity 23” būs jāpārceļ, jo ar nevienu citu kā “SpaceShipTwo” to nav paredzēts veikt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma