Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” tagad ir vienu soli tuvāk “Starship” pirmajam orbitālā lidojuma izmēģinājumam

    Jaunākie raksti

    Šīs nedēļas sākumā Federālā aviācijas pārvalde (Federal Aviation Administration – FAA)  publicēja ilgi gaidīto vides novērtējumu par “SpaceX” raķešu palaišanas vietu “Starbase”, kas atrodas Boka Čika, Teksasā, un “Starship” palaišanas programmu. FAA secinājusi, ka raķešu palaišana šajā vietā neradīs būtisku ietekmi uz vidi, taču “SpaceX” šā vai tā ir nepieciešams veikt vairākus desmitus seku mazināšanas pasākumu, lai droši varētu veikt  lidojumus.

    FAA vides novērtējumā, kas ir veselas 183 lappuses garš, ir plaši izklāstītas “SpaceX” kompleksa “Starbase” un “Starship” palaišanas programmas iespējamās sekas uz apkārtējo vidi un cilvēkiem. Sākot no trokšņa līdz pat gaismas piesārņojumam, kas var nodarīt kaitējumu ne vien cilvēkiem, bet arī dzīvniekiem. Norādīts, ka “SpaceX” kopumā būs jāīsteno 75 seku mazināšanas pasākumi, lai varētu sākt izmēģinājumus Boka Čika.

    Dažas no aktivitātēm, kas “SpaceX” būs jāveic, ir palaišanas vietas apgaismojuma pārvaldības plāna ievērošana, lai nekaitētu jūras bruņurupučiem. Savukārt “kvalificēts biologs” veiks apgaismojuma novērtējumus galvenajās bruņurupuču dzīves cikla nedēļās. Savukārt sadarbībā ar ASV Zivju un savvaļas dzīvnieku dienestu jāmeklē risinājumi, kā “SpaceX” varētu mazināt nelabvēlīgo ietekmi uz aizsargājamām putnu sugām.

    Vienlaikus, ja arī “SpaceX” izdarīs visu “kā pēc grāmatas” un veiks visas nepieciešamās seku mazināšanas aktivitātes, tas negarantēs, ka uzņēmums saņems apstiprinājumu “Starbase” un “Starship” palaišanām. Vēl ir nepieciešams atbilst visām “drošības, riska un finansiālās atbildības prasībām”, kas ir vēl viens problēmu mudžeklis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma