Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” kosmosa kuģis “Starship” būs gatavs palaišanai jūlijā

    Jaunākie raksti

    Pagājis daudz laika un ieguldīts ne mazāk darba, lai “SpaceX” savu milzu kosmosa kuģi “Starship” varētu pacelt gaisā un nosūtīt pirmajā orbitālajā lidojumā. Dažādu šķēršļu, tostarp Federālās Aviācijas administrācijas (FAA) ziņojuma dēļ to vēl nav izdevies realizēt, taču Īlons Masks atklāj, ka “Starship” jūlijā būs gatavs palaišanai.

    “SpaceX” pērn veica aktīvus izmēģinājumus ar “Starship” prototipiem, taču, lai varētu veikt pirmo orbitālo lidojumu, bija jāsaņem FAA vides ziņojums. Tas nu ir saņemts, un FAA secināja, ka “SpaceX” raķešu palaišanas vieta “Starbase” un lidojumi ar “Starship” nenodara būtisku kaitējumu apkārtējai videi. Taču, lai mazinātu ietekmi uz vidi, uzņēmumam jāpaveic 75 dažādas aktivitātes, tostarp ik ceturksni jāsakopj vietējā Boka Čika pludmale, jāuzrauga apgaismojums jūras bruņurupuču aizsardzībai un vēl desmitiem citu pasākumu.

    Kad tas viss būs paveikts, FAA piešķirs “SpaceX” ilgi gaidīto licenci, kas dos zaļo gaismu, lai pirmo reizi orbītā palaistu “Starship” raķeti. Pagaidām nav skaidrs, cil ilgā laikā “SpaceX” varētu tikt galā ar visiem šiem 75 uzdevumiem, bet droši vien tas viss tiks izdarīts šogad.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andis Saukāns
    19.06.2022 18:12

    Nez vai Starship var saukt par kosmosa kuģi, jo pagaidām tur ir tikai tukšs korpuss, bez kādas derīgas kravas. Būs interesanti redzēt, kas iznāks no šī pirmā orbitālā lidojuma. Nobremzēt un nostabilizēt šādu masu nosēžoties būs ļoti grūti. Neparasti, ka nosēšanās plānota okeānā, kaut arī visi nosēšanās izmēģinājumi agrāk tika veikti uz sauszemes. Varbūt tas tiek darīts, lai neveiksmes gadījumā Starship neuzkrīt kādam uz galvas. Turēsim īkšķi, lai labi noiet.

    Reklāma