Web Analytics
More
    Reklāma

    MediaTek izdos jaunu procesoru, lai uzlabotu vidējās klases planšetdatoru veiktspēju

    Jaunākie raksti

    Mobilo procesoru ražotājs MediaTek ir paziņojis par jauna vidējās klases mobilā procesa izlaišanu, kas būs īpaši paredzēts šīs klases planšetdatoriem.

    Principā planšetdatoru tirgū valda Apple radītie iPad planšetdatori, kuri ir aprīkoti gan ar kompānijas jaunāko ARM procesoru M1 un veiktspējā pārspēj MacBook Pro portatīvos datorus, kā arī lētākais un vienkāršākais iPad ir aprīkots ar A12 mobilo procesoru. Principā nevienam, kurš kaut nedaudz seko līdz šiem produktiem, nav jautājumu par Apple dominanci šajā produktu grupā, tomēr MediaTek ir gatava mest izaicinājumu, piedāvājot jaunu procesoru Kompanio 1300T.

    Reklāma

    Tas arī būs ARM tehnoloģijas mobilais procesors, kas aprīkots ar astoņiem kodoliem, apvienojot Coretex A78 un A55s procesorus ar vecāku ARM Mali G77 MC9 grafisko procesoru. Tāpat tas nodrošinās 5G savienojumu un būs spējīgs veikt arī mākslīgajam intelektam paredzētas darbības. Praksē tas izskatīsies tā, ka šis procesors varēs sadarboties ar 2,5K izšķirtspējas displeju un nodrošināt 120Hz attēla atsvaidzi. Tāpat tas būs spējīgs apstrādāt 4K video izšķirtspēju un nodrošinās labāku spēļu pieredzi, salīdzinot ar priekšgājējiem.

    MediaTek Kompanio 1300T procesors noteikti nekonkurēs ar Qualcomm augstākās veiktspējas procesoriem un kur nu vēl ar iPad Pro M1 versiju, tomēr mērķis pagaidām ir iekarot vidējā segmenta planšetdatorus. Tiesa, šī tirgus daļa un vispār piedāvājums varētu arī nebūt pārāk interesants, jo cilvēki iegādājas vai nu premium produktus no Apple un Samsung, vai arī izvēlas ļoti lētus planšetdatorus, kā Amazon Kindle. Līdz ar to nav īsti skaidrs, ko ar šo vēlas iesākt MediaTek, taču uzņēmums ir paziņojis, ka jau gada trešajā ceturksnī atklās, kuras ierīces tad saņems šo jauno procesoru. Testi ir parādījuši, ka Kompanio ir spējīgi sadarboties ar Nvidia GeForce RTX grafiskajām kartēm, tomēr T1300 ir īpaši paredzēts planšetdatoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma