Web Analytics
More
    Reklāma

    “MediaTek” kļuvis par lielāko viedtālruņu procesoru ražotāju pasaulē

    Jaunākie raksti

    Qualcomm var pabīdīties nostāk, jo viedtālruņu procesoru tirgū ir jauns līderis MediaTek. Counterpoint izskaitļojuši, ka MediaTek tirgus daļa ir aizsteigusies garām Qualcomm, bet Qualcomm vēl arvien ir pirmā izvēle 5G viedtālruņos.

    MediaTek darbināto viedtālruņu skaits gada trešajā ceturksnī audzis par 5%, kad to salīdzina ar pagājušo gadu, kas arī ļāvis MediaTek paspraukties garām Qualcomm. Te gan jāatzīmē, ka MediaTek procesori parasti ievietoti lētākos viedtālruņos, kamēr Qualcomm procesorus izmanto vidējā klasē un flagmaņos.

    Reklāma

    MediaTek pēdējie izziņotie finanšu dati liecina, ka uzņēmuma trīs mēnešu peļņā kāpusi par 50%, kad to salīdzina ar iepriekšējo gadu. Peļņa un pārdošanas apjomi gan ir pateicoties viedtālruņiem, kuru cena ir no 100 līdz 250 dolāriem, šajā cenu kategorijā Qualcomm procesorus atrast ir sarežģīti.

    MediaTek galvenais tirgus ir Āzija un jaunattīstības valstis, bet ik pa laikam arī Eiropā un ASV parādās pa kādam MediaTek darbinātam viedtālruņa modelim. MediaTek lepojas ar Dimensity 1000 procesoru, kas ir aptuveni Snapdragon 765 veiktspējā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1852
    28.12.2020 15:42

    ko par to saka cilvēki, kas parādoties jaunam tel. modelim ar mtk, raksta komentāru “ja vien būtu ar snapu, nevis mtk….”?

    Reklāma