Ieskats: ASUS ROG Swift PG27VQ spēļu entuziastu monitors

35

Kādu nedēļu skatījos uz ASUS Republic of Gamers Swift PG27VQ monitoru kā auns uz reizrēķinu. No vienas puses, protams, ir patīkami uz galda redzēt augstas raudzes spēļu entuziastiem paredzētu datora ekrānu, tomēr jāsaprot, ka datora ekrānu ar šādu tehnisko specifikāciju neslēgsi klāt pie vidējās klases klēpjdatora. ROG Swift PG27VQ 2560 x 1440 izšķirtspējas kustināšanai ar 165 Hz vajadzīgs ļoti nopietns dators, ko šoreiz savos gadžetu krājumos Kursors neatrada.

Internets melš, ka pat Nvidia GeForce GTX 1080 videokarte nav pietiekami jaudīga, lai pilnīgi visas spēles spētu attēlot šādā izšķirtspējā un 165 Hz. Visticamāk, nāksies izmantot pat divas GeForce GTX 1080 videokartes SLI slēgumā, tikai tad būs iespējams izmantot ROG Swift PG27VQ pilnā krāšņumā.

Reklāma

ROG Swift PG27VQ arī pats par sevi nav lēts prieks – populārākajos interneta veikalos datora monitora cena ir starp 810 un 850 eiro. Protams, par šo cenu saņemsi visu labāko no ASUS iespēju klāsta – RGB izgaismojumu, pamatīgu ekrāna kāju, ekrāna liekumu, niecīgus reakcijas laikus. Bet pamata tehniskā specifikācija nav nekas unikāls, jo līdzīgi ekrāni ar IPS matricu (AOC AGON AG271QG) maksā vismaz simts eiro mazāk, bet TN matricas ekrāni sākas no 500 eiro. Tiesa, tiem ir zemāka izšķirtspēja.

Tehniskā specifikācija

  • Ekrāna izmērs: 27.0 collas
  • Paneļa tips: TN
  • Liekums: 1800R
  • Izšķirtspēja: 2560 x 1440
  • Reakcijas laiks: 1 ms (Gray to Gray)
  • Gaišums: 400 cd/m2
  • Pieslēgvietas: HDMI 1.4, DisplayPort 1.2, 3.5 mm austiņu, 2x USB 3.0
  • Attēla atsvaidzes ātrums: līdz 165 Hz
  • Izmēri: 614.5 x 522.2 x 268.7 mm
  • Svars: 8.46 kg
  • Cena: interneta bodēs ap 800 eiro

Izskats un uzbūve

ASUS ROG Swift PG27VQ maksimāli piedomāts par iespaida radīšanu vēl pirms uzsāc dzenāt spēlītes. Acis priecēt varēs arī glūņa no malas. Un pat ekrāna aizmugures. ROG Swift PG27VQ izskatās iespaidīgi jau reklāmās, bet uz galda un tumsā elpa aizraujas no ROG Swift PG27VQ spilgtuma un izgaismojuma efektiem. Te gan būtu jāatzīst, ka RGB gaismiņas īsti nepalīdzēs nobendēt vai apsteigt pretinieku. Tās pat varētu traucēt.

Ekrāns prot izgaismot uz galda virsmas ne tikai Republic of Gamers logo, bet līdzi tiek dotas vairākas sagataves, kuras pats vari aplīmēt vai apzīmēt.

ROG Swift PG27VQ stāv uz pamatīgas kājas, ekrānu varēsi regulēt augstumā, sagāzumā un arī pagriezt, neizkustinot kāju. Bet ekrānu nevarēsi novietot portreta skatā, kas ir visai loģiski liektiem ekrāniem.

Ekrāna liekums ir visai agresīvs ar 1800 mm rādiusu jeb ekrānu slengā runājot – tā liekums ir 1800R. ROG Swift PG27VQ ir visai rets modelis, jo tam ir liekta TN matrica. Parasti liektos ekrānos izmanto IPS vai VA tehnoloģijas matricas.

ROG Swift PG27VQ piedāvā 2560 x 1440 izšķirtspēju ar maksimālo 165 Hz attēla atsvaidzes ātrumu, kas gan nāk komplektā tikai ar Nvidia G-SYNC tehnoloģijas izmantošanu. Nvidia G-SYNC zemākais slieksnis ir 30 Hz. Lai darbinātu Nvidia G-SYNC ar 165 Hz, nepieciešama tikai DisplayPort 1.2 versija, kamēr HDMI slēgums nepiedāvās 165 Hz pat jaunākajā 1.4a versijā. ROG Swift PG27VQ nepiedāvās ne HDR, ne DisplayPort 1.4, toties ir 3.5 mm austiņu pieslēgvieta un divas USB 3.0 pieslēgvietas.

Visas pogas un pieslēgvietas ir glīti nomaskētas, arī vadus vari sakārtot, palaižot tos caur ekrāna kāju.

Par Aura Sync RGB izgaismojumu varētu rakstīt veselu nodaļu. ASUS Aura Sync sinhronizē RGB izgaismojumu starp ASUS ROG pelēm, tastatūrām, ekrāniem, mātesplatēm un pat videokartēm. Pieejami 12 iepriekš definētas gaismu mirgošanas kombinācijas, bet tās ir pēcāk vēl papildus pielāgojamas. RGB gaismiņas gan nav tik spēcīgas, lai izgaismotu istabu vai pat sienu aiz ekrāna, bet tāpat tumsā tās izskatās iespaidīgi.

TN matrica

ROG Swift PG27VQ ir iebūvētas vairākas interesantas iespējas, kas pārsedz ekrānā redzamo, piemēram, vari ekrāna centrā parādīt sevis izvēlētu tēmēkli vai parādīt ar kādu kadru skaitu darbojas ROG Swift PG27VQ konkrētajā mirklī. Pieejamas arī tīri tehniskas līnijas, kas ļauj ērti novietot blakus trīs ROG Swift PG27VQ ekrānus, salāgojot to augstumus. Šīs iespējas izsaucamas ar speciālu pogu.

ROG Swift PG27VQ atbalsta Nvidia izstrādāto Ultra Low Motion Blur tehnoloģiju, kas mirkšķina aizmugures LED izgaismojumu, lai samazinātu ekrānā redzamās kustības izsmērēšanos. Tiesa, šī tehnoloģija samazina ekrāna gaišumu.

Pieejama arī Nvidia 3D Vision tehnoloģija, kuras ieraudzīšanai vajag aktīvās 3D brilles. Brilles, visticamāk, Latvijā nevarēsi atrast. Ja arī kāds veikals tiešām tās pārdod (interneta veikalos brilles it kā ir pieejamas), tu tās negribēsi par 150 eiro gabalā pirkt.

TN tehnoloģijas ekrānu matricas gājušās tālu ceļu. Jāatceras, ka šoreiz mēs runājam par īstenu spēlīšu monitoru, nevis kaut kādu vidusceļu starp filmu ekrānu, Excel skrubināmo ierīci un varbūt nedaudz arī spēlītēm paredzētu monitoru. Tātad pamatā te tiek ņemts vērā ekrāna reakcijas laiks un dažādas geimeru tehnoloģijas, piemēram, Nvidia G-SYNC. It kā ekrāna liekumam vajadzētu nedaudz neitralizēt TN tehnoloģijas mīnusus, tomēr šoreiz atļaušos pateikt pāris skarbākus vārdus par konkrēto TN matricu.

Vienmēr var strīdēties, bet man šķiet, ka ROG Swift PG27VQ matrica ir pārāk agresīvi matēta – to būs ļoti grūti tīrīt, arī attēls šķiet nedaudz pūkains. Skatu leņķi nebūt nav tie labākie, un arī ekrāna liekums te daudz nenāk talkā. Ražotājs nav ticis galā ar tā saucamo backlight bleed, kas tumšā istabā ir visai uzkrītošos apmēros.

Internets arī stāsta, ka ROG Swift PG27VQ cieš no tā dēvētā pixel inversion, kas izpaužas kā vertikālas līnijas, kad tiek aktivizēta Nvidia G-SYNC tehnoloģija. Nezinu, neredzēju, jo neesam vēl aizdzīvojušies līdz tik glaunām datoru tehnoloģijām.

Kopumā es teiktu, ka 800 eiro monitoram nebūtu jābūt ar tik grandiozu problēmu klāstu. Potenciālo pircēju noteikt uzmanīgu darīt TN matricas izmantošana un es nevarēšu šo cilvēku vainot aizspriedumainībā. Liektās ekrāna formas ir superīgas spēļu entuziastiem, bet tekstu tādā ekrānā rediģēt ir murgs, Excel izsauc reiboņus. Filmas TN matricā blenzt arī ir kaut kāda sado-mazo izklaides forma.

Nobeigumā

ASUS ROG Swift PG27VQ uzskatāms par zīmola topa modeli vai vismaz vienu no dažiem topa modeļiem. ROG Swift PG27VQ paredzēts tikai un vienīgi spēlīšu entuziastiem ar pamatīgu datortehniku, jo 2560 x 1440 izšķirtspējas kustināšanai ar 165 Hz vajadzīgs ļoti nopietns dators un atbilstoša Nvidia G-SYNC videokarte. Visticamāk, nāksies iegādāties Nvidia GeForce GTX 1080 videokarti vai pat divas. Internets stāsta, ka arī Nvidia GeForce GTX 1070 spēs vecākām spēlēm ar vidējiem efektu iestatījumiem nodrošināt 2560 x 1440 izšķirtspēju kopā ar 165 Hz, bet kurš gan vēlas šādi niekoties…

Tāpat vairāki avoti tīmeklī uzsver, ka ROG Swift PG27VQ piedāvā izcilus reakcijas laikus – labākos, kas novēroti salīdzinošos testos. Geimeri var mierīgi sasit plaukstas… un arī sasist savas māla cūciņu krājkasītes.

Pāris klikšķi interneta filtros stāsta, ka līdzvērtīgas izšķirtspējas, izmēru un attēla atsvaidzes ekrānu klāsts ir pieklājīgs – par gandrīz pusi no ROG Swift PG27VQ cenas atradīsi liektu AOC AG322QCX 31.5 collu ekrānu ar 144 Hz. MSI Optix MAG27CQ ir liekts 27 collu monitors ar 2560 x 1440 izšķirtspēju, 144 Hz un 1 ms reakcijas laiku.

Kas tad sadārdzina ROG Swift PG27VQ? Nvidia G-SYNC! Atbalstoši monitori sākas no 600 eiro – Dell S2716DG (27 collas, 2560 x 1440 izšķirtspēja, Nvidia G-SYNC, 144 Hz, plakans, ap 600 eiro) vai AOC AGON AG271QG (27 collas, 2560 x 1440 izšķirtspēja, Nvidia G-SYNC, 165 Hz, plakans, ap 700 eiro).

Mani māc šaubas, vai Latvijā ir daudz tādu spēļu entuziastu, kas spētu ar vieglu sirdi atdot 800 eiro par TN matricas monitoru. Visticamāk, šī nauda tiktu ieguldīta kādā saprātīgākā pirkumā, kas būtiski uzlabo datora veiktspēju.

Liektās ekrāna formas liedz izmantot ROG Swift PG27VQ ikdienas darbiem, tāpat liekums padara monitoru visai biezu, tāpēc var nāksies meklēt pēc platāka galda. Tātad par praktisku šo monitoru arī nenosauksi.

Nākamajā reizē derētu izžmiegt no ASUS tomēr kārtīgu spēļu datoru, lai varam pastāstīt par ROG Swift PG27VQ vai līdzīgas geimeru ietaises patiesajām, nevis teorētiskajām spējām. Smagi lūkoties uz šādas klases monitoru, ja tavs datoriņš saņēmis tikai HDMI pieslēgvietu un 1440p izšķirtspējā dod ārā knapus 60 Hz.

Patika

+ Nvidia G-SYNC ar 30 – 165 Hz
+ 1440p ar 165 Hz skaitās šobrīd aktuālākais “izmērs” geimeriem
+ lielisks reakcijas laiks
+ iespēja glīti sarindot līdz 3 monitoriem blakus
+ pamatīga kāja
+ RGB izgaismojuma efekti

Nepatika

– agresīvs ekrāna matējums
– backlight bleed
– TN matricas skatu leņķi
– ļoti augsta cena

Paziņot par jaunumiem
Paziņot par
35 komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Kartupelis3
15.06.2018 14:34

Tu tā kā pieliki plakus IPS un tad pateici, ka tas TN slikts? Esot tie modernie Tn it kā pat salīdzināmi ar IPS.. vai tik pat jūsu pašu apskatos to neizlasīju? Es gan ar droši vien būtu aizspriedumains un mēģnātu sagādāt tad rīzāk to PG348Q ar IPS.. vai turpinātu gaidīt kko ar HDR..
Tiešām tas liekums traucē normālam darbam – citos apskatos, ka pie liekuma pierodot?

Bet tā jau tiešām bezjēdzīgs tests, ja neiegriež šo virs tiem 60Hz un netestējiet spēles.. Esmu gatavs jums notestēt – dzelži ir :)
Vēl nesaprotu vai tiešām visi geimeri tik ļoti sajūsminās par tām gaismiņām.. tas nav kaut kāds tomēr šaurs apakšsegments?

16.06.2018 08:08
Reply to  Kartupelis3

Jā mūsdienās ir smagi kautko apskatīt, ja neesi geimeris, sportists, fotogrāfs un auto entuziasts vienā personā 24h diennaktī.

Man gan šķiet dīvaini, ka klēpjdators šajā monitorā ar 8. paaudzes i5 Intel procesoru nespēja 1440p izšķirtspēju jēdzīgi kustināt. Iespējams tā bija YouTube vaina…

Par liekumu – manuprāt, ļoti traucē. Īpaši nejaukas sajūtas ir rakstot kādu tekstu. Ikdienai tādu liektu ekrānu neņemtu nekad. Šaubos vai var pierast.

Alien Kika
17.06.2018 12:56

Izteikšu savu viedoklu. Liekas notepad autori nemaz necenšas taisīt apskatus ierīcēm, kas ir nopērkamas lielajam vairumam apskatu lasītājiem, un būtu patiešām aktuālas. Manas domas – šai vietnei ar savu apmeklējumu rādijumu ir iespēja no izplatītājiem lūgt demo nodeļus saviem apskatiem. Un te sākas problēma . Autoram nav intereses rakstīt par vidēju p/p ierīci, ja ir iespēja reklāmrakstam prasīt izplatītājam “biezā” gala divaisu. Tāpēc te ir 90% apskatu par bieži vien nejāgā pārcenotu elektroniku. Piemēru te netrūkst, šie paši “gaming” monitori, kurus reāli nepirks 99% geimeru. Vēl kaut kādi mistiski uzpūsti rūteri, par kosmiskām cenām. Telefonu apskati ir lielākoties flagmaņiem. Arī citu ierīču apskati ir par nejēdzīgām cenām, ko bieži atzīmē arī paši autori. Tad kāda mārutka pēc rakstīt, ko tāpat ļooti retais nopirks ? Vai ierīces pēc reklāmraksta paliek autoru/portāla īpašumā ? Ja jā, tad No Comment, bet ja ierīces jāatdod, tad tas liecinātu par autoru kaut kādu mazvērtības kompleksu, jo tikai uz brīdi paspēlēties ar super dārgu lietu, manuprāt ir nepilnvērtība. Cmon, tiešām te lasītāji ir tikai uzņēmumu vadītāji vai maksātnespējas administrātori/juristi ? Pēc komentāriem spriežot tādi paši mirstīgie kā es

Kristaps Skutelis
17.06.2018 13:19
Reply to  Alien Kika

Paldies par komentāru! Nevaru komentēt par Notepad, bet vismaz pie mums Kursorā mēs cenšamies sabalansēti rakstīt par dažādu cenu kategoriju ierīcēm, īpaši telefoniem.

Kas attiecas uz ASUS produktu apskatiem, tad šī zīmola sakarā principā ir tā, ka apskatām tās ierīces, kas mums tiek piedāvātas uz apskatu. Ir bijuši arī lētāki produkti (peles, tastatūras, tīkla ierīces) un dažkārt gadās arī dārgākas ierīces, kā šoreiz šis monitors. Ražotāju var saprast – dārgie produkti tipiski parāda uz ko ražotājs ir spējīgs un maksā gana daudz, lai ļautu ražotājam arī kaut ko nopelnīt.

Demo ierīces pēc apskatu veikšanas mēs sūtām prom un ļoti, ļoti retos gadījumos kāda ierīce paliek mūsu rīcībā. Un pat ja paliek, parasti to izspēlējam vai kaut kādā citā veidā aizgādājam pie saviem lasītājiem. Mums pavisam noteikti nav vajadzīgi nebeidzami telefonu krājumi. Ko mēs ar to iesāktu?

Tātad, apkopojot visu uzrakstīto varu teikt, ka saprotu Tava komentāra būtību un arī turpmāk raudzīsim piedāvāt sabalansētu dažādu produktu apskatus. Paldies, ka velti mūsu rakstītajam savu uzmanību un lai jauka diena! :)

Kartupelis3
19.06.2018 11:01
Reply to  Alien Kika

Es nepirkšu šo monitoru, jo ir pa švaku (kā jau rakstīju)… Man autiņš lētāks kā kompis.. Resp varbūt ir cilvēki ar atškirīgām prioriatātēm, un kursors uzdevums nav izdabāt visiem… ja tu esi tāds lūzers, ka 200 telefons tev pa dārgu, tad visdrīzāk tu tiešām neesi šī portāla mērķauditorija. 200 eur telefona pircējs arī neies 50 aprakstus izlasīt pirms maģiskā pirkuma.. kāpēc priekš viņiem visp kko darīt? No Geiming lietām es kāreiz gaidu, kad kaut ko “normālu” apskatīs.. te drīzāk tāds low end visu laiku, šis monitors izņēmums, tik žēl ka pats par sevi neveiksmīgs modelis manuprāt..

Alien Kika
17.06.2018 14:48

Nosaukumā kļūdijos, jo galvā bija domas par LV IT portālu trūkumu. Boots, tautā saukts par zābaku forumu, liekas nu jau miris. Raksti vairs netiek likti. Notepads, brīnums ka vispār tik ilgi novilcis ar tādu satura trūkumu. Acīmredzot ir kāds ar biezu maku, kas maksā par hostingu. EOZs, manuprāt labākais LV IT forums ar zinošākajiem un saliedētākajiem biedriem jau ļooti sen. Par nožēlu, rakstus nekad nav licis.
Kristap, saki Jums ir sabalansēti raksti par ierīcēm dažādās cenu kategorijās, īpaši telefoniem ? Nenoslinkoju un savācu pēdējo 12 apskatīto telefonu cenas. Kur te ir balanss ?

Nokia 7 plus cena ap 400€.
Nokia Sirocco cena ap 800€.
Huawei P 20 Lite cena ap 370€
Sony XZ2 cena ap 820€
Huawei P 20 Pro cena ap 850€
Sony Xperia XZ2 Compact cena ap 619€
Huawei Honor 9 Lite cena no 235€
Samsung Galaxy S9+ cena ap 990€
Sony Xperia XA2 cena ap 349€
Cat S 41 cena no 450€
Samsung Galaxy A 8 cena 500€
Huawei Mate 10 Lite cena ap 300€

Kristaps Skutelis
17.06.2018 15:06
Reply to  Alien Kika

Respektīvi, pārmetums ir par to, ka mēs pārāk bieži nerakstām par <200 eiro ierīcēm? :) Atbildēšu kāpēc. Tās vairumā gadījumu ir pilnīgākie draņķi un neplānoju to apskatiem regulāri tērēt ne manu, ne manas komandas biedru laiku. Tas tomēr maksā naudu. Par tādiem produktiem mēs šad un tad varam sagatavot kādu apkopojošo rakstu. Piemēram, kā šādu: https://kursors.lv/2017/09/01/kadu-viedtalruni-pirkt-skolenam-ar-cenu-lidz-220-eiro/

And-so
17.06.2018 18:31

Alien Kika has good point :)
Bet nu, zinot mūsdienu trendu telefonu tirgū, diemžēl tā ir, ka zem 200 eur, ir pašvaki ar kvalitāti un savā ziņā arī jāpiekrīt Kristapam, ka tam tērēt laiku ir kā ir, tas nav gluži tā, ka viņi snobiski sprauslojas, ja iedod apskatīt ko zem 800 eur :D

Personiski, es gan vienmēr tos apskatus esmu uztvēris kā informācijas avotu par tehnoloģijām par konkrēto aparātu veidu un to īpašībām, pēc tam pats meklē un skaties, kas no tā visa Tev liekas saistošs, īpašībās un kas nē. Rezultātā es nopirku ierīci, kas šeit un arī citos aprakstos bija diezgan slikti vērtēta, bet pats esmu apmierināts, jo tas kas man interesēja, viņā ir.

Kristaps Skutelis
17.06.2018 19:32
Reply to  And-so

Ko nopirki? :)

Alien Kika
17.06.2018 16:01

Te jau pat ne zem 200, drīzāk 400-500€ ir knapi ar apskatiem, bet tāds jau ir tas standarta latvietis. Staigā pliku pakaļu, parādā visiem, kas vien dod uz krīta, toties kabatā pēdējais aifons vai galaxy. Dzīvo pie senčiem nolaistā padomju blokmājā Purvciemā ar kaimiņa x6 zem loga zālājā. Tātad uzskati ka telefons zem 200€ nemaz nevar pildīt savas primārās funkcijas un ir draņķis ? Sekli, vecīt sekli, Tu peldi. Pakaļu var redzēt. Katru dienu ienāku palasīt, kopš atvēršanas. Protams, ja ir kas jauns, bet portāls iet uz leju, sākot ar auto apskatiem. Sākumā padomāju, wtf ? Kāds sakars IT ar auto ? Dīleris iedeva izgāzt ar Subāru, cerībā ka uzcepsi labu reklāmrakstu ? Un nez tas darbojas ? Tiešām kāds no apmeklētājiem ir ko nopircis no dīlera ? Tiešām tik izmisuši vai naivi tie autotirgotāji, ka parādot lapas apmeklējumu, dod testēt auto elektronikas “ekspertiem” ?

Kristaps Skutelis
17.06.2018 19:31
Reply to  Alien Kika

OK, skaidrs – neesi gatavs runāt par tēmu, bet klāt kaut kādi mazvērtības kompleksi un vienkārši (es pat teitu, banāli) izgāzt savu sāpi un žulti. Ja nav ko teikt un neesi gatavs saprast, ko tev saka cilvēki, ka brauc augumā, tad nākamreiz vienkārši neraksti šeit neko. No tā nebūs jēgas ne tev, ne citiem lasītājiem.

Es tev izskaidroju, ka mēs rakstām par dažādiem produktiem. Mūsu rīcībā ir informācija un izpratne par to, kādus produktus Latvijā cilvēki pērk (mani neinteresē kā – kredītā vai uzreiz) un attiecīgi arī tos apskatām. Mēs neesam kaut kāda žēlsirdīgo māsu un brāļu apvienība, kas rakstīs tikai par tām lietām un tēmām, kas skar kādu vienu noteiktu sabiedrības grupu. Tā kā Kursors mums ir hobijs, tad paši arī izvēlamies par ko šeit rakstīt.

P.S. Jā, lielākais vairums telefonu, kas ir oficiāli nopērkami Latvijā un jauni maksā <200 eiro, ir pilnīgi un totāli draņķi, ko es nevarētu ieteikt pirkt un lietot vairumam mūsu lasītāju. Teorētiski tie piedāvā gandrīz tādas pašas iespējas kā dārgie telefoni, bet tas viss ir ļoti, ļoti švaki realizēts.

Alien Kika
17.06.2018 19:40

Brauc augumā Tev kaut kādi puišeļi pagalmā. Es tev skaidri un gaiši ar faktiem parādiju, ka tā saucamajos apskatos, ierīču cenas iet kosmosā. Un nestāsti mums te par hobijiem un sirdslietām. Ir skaidri redzams ka šie ir 100% reklāmraksti.

Kristaps Skutelis
17.06.2018 19:44
Reply to  Alien Kika

Nevēlos apbēdināt pilnībā sagraujot tavu sapņu un iedomu pasauli, bet mums šeit ir ļoti maz reklāmrakstu un tie visi ir attiecīgi apzīmēti. Neviens raksts, kas ir apskatu kategorijās nav tiešs reklāmraksts. Proti, tajos visos bez izņēmumiem paužam tikai savu pieredzē balstīto viedokli un to nopirkt nevar. Tas tā, lai tagad zinātu un nevajadzētu publicēt neprecīzus komentārus.

madarasaule
17.06.2018 19:57
Reply to  Alien Kika

Iesaistīšos – intereses pēc – vai vari nosaukt vismaz 3 tālruņus slavenajā “200eiro” kategorijā, kurus mēs neesam apskatījuši? No legāli nopērkamajiem, respektīvi, šeidī internetveikali un ķīniešu bodes neskaitās. No LV autorizētu pārstāvju produkcijas. Kas mums ir iegādājams pie operātoriem, kur tiek pirkti 80% tālruņu Latvijā? Ja Kursorā būtu reklāmraksti, tad vērtējumos redzētu visu laiku 4 vai piecas zvaigznes, kas, starp citu, ir retums. Nezinu, es varu zvērēt pie vecmāmiņas kapa, ka man nevienu reizi nav rodādīts, ka bija jāraksta pozitīvāk par to vai citu ierīci. 12 manis uzrakstīto rakstu vēsturē man nav neviena redakcionāla aizrādījuma, tāpēc regulārie uzbraukumi par pērkamību mani dziļi aizvaino. Ja pēc viena vai otra kristiska apskata Kristaps vēl pamanās iekasēt naudu, tad viņš ir vienkārši nereāls faķīrs, kura priekšā tev ne tikai cepure būtu jānoņem.

Alien Kika
17.06.2018 20:04
Reply to  madarasaule

Pliki fakti runā labāk paši par sevi. Es vnk apkopoju un netaisos apspriest kaut kādu Jūsu izdomātu “200€ draņķu” grupu
Nokia 7 plus cena ap 400€.
Nokia Sirocco cena ap 800€.
Huawei P 20 Lite cena ap 370€
Sony XZ2 cena ap 820€
Huawei P 20 Pro cena ap 850€
Sony Xperia XZ2 Compact cena ap 619€
Huawei Honor 9 Lite cena no 235€
Samsung Galaxy S9+ cena ap 990€
Sony Xperia XA2 cena ap 349€
Cat S 41 cena no 450€
Samsung Galaxy A 8 cena 500€
Huawei Mate 10 Lite cena ap 300€

madarasaule
17.06.2018 20:08
Reply to  Alien Kika

Tātad – tukša runāšana. Jo tu nevari atbildēt – ko mēs neesam apskatījuši. Tavs saraksts nav fakti, kas apstiprina Kursora pērkamību. Ieej LMT. Tele2 un Bites lapā un nosauc kaut vienu, ja nevari trīs.

Kristaps Skutelis
17.06.2018 20:10
Reply to  Alien Kika

Labi, ja jau sāki te nodarboties ar padziļinātu analīzi, tad nākamajā savā komentārā, lūdzu, sagatavo tādu pašu sarakstu ar ierīcēm, kuras esam nepelnīti laiduši garām.

Alien Kika
17.06.2018 20:20

Tak atver to pašu gsmarenu un būs Tev laime pilnīga.

madarasaule
17.06.2018 20:24
Reply to  Alien Kika

Laipmi lūgts mums piegādāt ierīces – noteikti, ar prieku objektīvi uzrakstīšu. Artis arī noteikti, ka neatteiksies. Minimālais testēšanas laiks – 2 nedēļas.

Alien Kika
17.06.2018 20:30
Reply to  madarasaule

Nav manos plānos pirkt aifon X un dot Jums “apskatīt”, arī dīlerim kā redzams, Jūs neesat interesanti. Pārāk sīki vai arī tomēr vairāk “zvaigznes” jādod ? :)

madarasaule
17.06.2018 20:33
Reply to  Alien Kika

Apskats https://kursors.lv/2017/11/13/apple-iphone-x-apskats/

Izklausās, ka nemaz nevari nopirkt X aifonu, it sevišķi tādu, ar kādiem pilns gsmarena – par 400-500 eiro.

Alien Kika
17.06.2018 20:40
Reply to  madarasaule

Kurš tad Latvijā nevar atļauties nopirkt pēdējo aifonu ? Pie jebkura mūsu operātora sākot no nieka 49€ mēnesī.

Kristaps Skutelis
17.06.2018 20:41
Reply to  Alien Kika

Lūdzu, nenovirzies no sarunas galvenās tēmas. Sūds ar aifoniem, tas ir garlaicīgais gals – tādi ir visiem un tos grib visi. Liec galdā savu listi!

Alien Kika
17.06.2018 20:51

Jau atbildēju, atver gsmarena un Tavs redzesloks krietni paplašināsies.

Kristaps Skutelis
17.06.2018 21:04
Reply to  Alien Kika

Dažos savos komentāros jau pieminēju, bet izskatās, ka vajag tomēr izskaidrot vēlreiz. Mēs šeit Kursorā koncentrējamies uz tām ierīcēm, kas Latvijā ir oficiāli nopērkamas un kuras mums gluži vienkārši ir vienkāršāk dabūt uz testu no ražotāja vai operatora. Šad un tad arī kāds lasītājs iedod mums uz apskatu kādu savu ierīci, kas ar kaut ko tik laba, ka izlemjam parakstīt arī par to (tie ir bijuši daži Xiaomi un OnePlus modeļi).

Mēs apzināti laižam garām desmitus tūkstošu visādu čainas telefonu (tas ir tas, ko gribi, lai mēs meklējam GSMArenā), jo mums nav lieku resursu pirkt visus tos telefonus un tērēt laiku apskatu gatavošanai. Jā, tā nav ideāla situācija, bet apstākļos, kad lasītāji mums par mūsu ieguldīto darbu nemaksā, tas ir vienīgais adekvātais variants.

Kristaps Skutelis
17.06.2018 20:25
Reply to  Alien Kika

Kāpēc man kaut kas būtu jādara tavā vietā, pie nosacījuma, ja tu šeit nāc ar pretenzijām. Tātad, lūdzu, uzraksti sarakstu ar budžeta klases ierīcēm, kas ir Latvijā oficiāli nopērkamas pēdējo pāris gadu laikā un ko neesam apskatījuši.

madarasaule
17.06.2018 20:26
Reply to  Alien Kika

Lielākā puse iekļaujas tevis nosauktajā 400-500 diapazonā. Tad kur īsti ir problēma?

x
17.06.2018 18:51

neesmu geimeris, bet spēlējošie paziņas saka, ka spēļu pasaulē tn panelis still rocks – tur svarīgs refresh ātrums un pilnīgi pie pakaļas excelis, tam ir cits monitors. bet filmas esot jāskatās uz liela kino paredzēta paneļa + hi-fi sistēmas, nevis pc monitora.

ja viss jādara uz viena, laikam jau nav jēgas pirkt padārgu spēļu monitoru un ciest neērtības citās jomās, ja tām ir kaut cik būtiska vieta cilvēka dzīvē.

digitalk
18.06.2018 08:55
Reply to  x

vairāk izskatās, ka tavi spēlējošie paziņas pārstāsta desmit gadus vecas nu jau pasakas. neticu, ka visi kā viens ir fps progeimeri.

x
18.06.2018 09:55
Reply to  digitalk

ja kādam dārgs monis ar ļoti dārgu karti sagādā vairāk spēlēšanas prieka – pieņemot, ka nebūtu izteiktas starpības ar ātru ipsu – nu, tam jau nauda ir domāta, vai ne. es viņus uz detektora nepārbaudu, un savu naudu lai tērē kā grib.

digitalk
19.06.2018 10:37
Reply to  x

es arī nemēģinu kādu atrunāt iztērēt naudu, ja man neprasa padomu, bet tas jau nenozīmē, ka dezinformāciju vajag izplatīt tālāk.

x
19.06.2018 10:52
Reply to  digitalk

ja tu man prasītu padomu, es teiktu ka pret dezinformāciju jācīnās gaumīgi – jābliež augšā informatīvais saits, pamatojot kāpēc geimeru monitori ir fufelis, jāizveido sekotāju bars un tad paklusām jānoslēdz līgums ar kādu citu monitoru ražotāju par dvēseļu un pievienoto maku piegādi lielos daudzumos)

Janis Krukovskis
18.06.2018 11:18
Reply to  digitalk

Ja Latvijā ir tādi, ko patiesi var saukt par Pro Geimeriem, tad tādu ir ļoti maz.
Bet kopumā x-am ir taisnība: e-sports spēļu entuziastiem patiesi refresh rate ir kritērijs numur viens. Un lielākai daļai spēļu entuziastu uz galda noteikti ir vairāk nekā viens ekrāns. :)

digitalk
19.06.2018 10:48

stooop. tu sāc jaukt kopā terminus. x raksta par TN matricas response time un IPS nespēju nodrošināt normālu spēlēšanu, tu jauc klāt refresh rate, kas ir viens no pamatkritērijiem. sasēņoju sakarīgu paskaidrojumu.

anonymous
17.06.2018 21:57

Šī raksta hashtags “Ierīču apkskati” precīzi noraksturo šo ierīces testu…