Vidējo aritmētisko meklējot. Huawei Honor 9 Lite apskats.

75

Šoreiz mazliet neierasti – sākšu ar secinājumu. Ja Tevi interesē jaudīgs, plāns, stilīgs tālrunis cenā zem 300 eiro – lūdzu, te būs. Ja Tev vajag piedevām arī labu kameru – būs jāpiemet vēl 500-700 eiro. Jo tieši tik lielie mārketinga speciālisti ir izdomājuši, kā visefektīgāk iztīrīt Tavu maku. Zinoši ļaudis ir izpētījuši, ka Samsung Galaxy S9 kameras modulis maksājot 49 dolārus… Ar to es gribu teikt, ka normāla kamera nemaz tik ļoti nesadārdzina tālruni. Protams, ka flagmaņu gadījumā ir arī citas komponentes, kas sadārdzina ražošanu, bet būsim nu godīgi pret sevi – liela daļa no tā ir tikai cipari uz papīra, kas bužina mūsu pašapziņu. Visa augšminētā kontekstā laikam lieki būtu teikt, kāpēc mums šajā cenu kategorijā vienmēr būs jāsamierinās ar ļoti viduvējām kamerām…

Ja man jautā – kur atrodas Huawei apakšzīmols Honor mārketinga labirintos, es teiktu vienkārši – tas ir tas pats Huawei, tikai “Honor“ dažiem skan labāk, bet tehnisko specifikāciju ziņā – tomēr pāris šņāpienu nost no lielā radinieka – arī cenas ziņā. Lai heiteru ziņā paliek prātojumi par plauktu piepildīšanu ar tik daudziem tālruņiem vienā cenu kategorijā, ka cilvēks parastais var vienkārši apjukt. Un tad atdoties pārdevēja konsultanta apvārdošanas spējām atbilstoši tā brīža pārdošanas veicināšanas vadlīnijām.

Reklāma

Ja Honor 9 bija Huawei P10 drusku lētākais brālis bez Leica skartajām kamerām, tad Honor 9 Lite ir tāds kā mēģinājums savākt abu zīmolu Lite versiju vidējo aritmētisko – kvalitatīvi uzbūvēts – check, 2:1 ekrāns – check, stikla aizmugure – check, pievilcīga cena – check, draņķīga kamera – check!

Bet kā jau dzīvē ierasts, ne visas gultas ir pilnas ar rozēm, jeb prastāk izsakoties – reti kad šajā cenu kategorijā medus muca nav apzināti pieķēzīta ar darvas pilieniem.

Lai arī tālrunis piedzīvoja debiju jau 2017. gada beigās, līdz mūsu operatoriem vēl tas nav nonācis. Neskatoties uz to, tas ir atceļojis pie mums uz testu. Un teikšu godīgi – 80% te varētu vienkārši pārkopēt no Mate 10 Lite apraksta, tāpēc ar grūtu sirdi, bet vieglu roku vairāk akcentēšu ar ko tie atšķiras, kas vairāk iekrita sirdī vai pazāģēja pa nerviem divu nedēļu laikā, kopš mēģinu ar to sadzīvot ikdienā.

Svarīgākie tehniskie parametri:

  • Tonēts alumīnija rāmis ar 2.5D stiklu no abām pusēm
  • 5,65 collu IPS LCD ekrāns ar 2:1 malu proporciju un 1080×2160 pikseļu izšķirtspēju, 428 ppi
  • 13 + 2 MP galvenā un 13 + 2 MP pašiņu kamera
  • 32 GB galvenā krātuve un 3 GB operatīvā atmiņa
  • Android 8 operētājsistēma ar EMUI 8 lietotāja saskarni
  • 3000 mAh lietotājam nenomaināms akumulators
  • Divas simkartes vai viena simkarte un mikro SD līdz 256 GB
  • Pirkstu nospieduma lasītājs
  • 3,5 audio izeja
  • 151 x 72 x 7,6 mm; 149 gr.
  • Cena no 235 eiro pie zināmākajiem interneta tirgoņiem

Nav… un nebrīnos:

  • Nav 5 GHz WiFi atbalsta un FM radio
  • Mikro USB bez ātrās uzlādes

Izskats un uzbūve

Lai kāda attieksme arī nebūtu pret šo ķīniešu ražotāju – no uzbūves un kvalitātes viedokļa nav kur piesieties. Jūtams, ka ražotājs cenšas visas savas ierīces – vai tās maksātu 200 vai 1000 eiro izveidot maksimāli kvalitatīvi. Savām subjektīvajām sajūtām cenšos piešķirt zināmu objektivitātes devu, veicot blind testu ar saviem draugiem: ierīce patīkami iegulst rokās un sajūtu ziņā ne ar ko neatšķiras no premium segmenta ierīcēm.

Ierastā standarta komplektācijā ietilpst arī lādētājs, kabelis, austiņas, adata simkartes atvilktnītes izņemšanai un riebeklis. Riebeklis… tas ir kaut kas, kas var noderēt saimniecībā – piemēram, nokasīt burkānus. Labi – es esmu baigi izlepusi – riebeklis ir cietas plastmasas aizsargietvars ar īpaši nepatīkami asām malām. Huawei – FUI!

Šoreiz uz testu atceļojis indīgi zils tālrunis. Vēl pieejami melnā, baltā un pelēkā krāsā ieturēti tālruņi. Zinu, ka tas ir gaumes jautājums, bet izvēloties tik spilgti uzkrītošu krāsu jāapzinās, ka ar to būs jāsadzīvo pietiekami ilgu laiku, ja vien tālruni neliksi maciņā. Un visticamāk, kādu brīdi paspoguļojies spožajā stikla aizmugurē sapratīsi, ka tas ir reāls tauku magnēts un maciņa iegāde ir neizbēgama.

Kā jau minēju – izpildījuma kvalitāte ir nevainojama. Gandrīz visu priekšpusi aizņem ekrāns (precīzāk – 76% no virsmas laukuma), atstājot vien divas šauras malas kameras acīm, sensoriem un uzrakstam Honor. Uz aizmugures izvietoti galvenās kameras objektīvu pāris un pirkstu nospieduma lasītājs. Kreisajā malā – sim kartes un SD kartes atvilktnīte, labajā – skaļuma regulēšanas un ekrāna bloķēšanas pogas. Kā jau ierasts, apakšējā mala atvēlēta skaļrunim, 3,5 audio izejai un micro usb ligzdai.

Testa tālrunis, par laimi, nebija aplīmēts ar aizsargplēvēm – divas nedēļas diezgan nevērīgas attieksmes (somiņā starp atslēgām, lūpukrāsu un citiem niekiem, ups…) nekādas pēdas uz virsmām nav atstājis – ražotājs nekur nav norādījis kāda norūdījuma stikls tiek izmantots. Teikšu kā ir – abas puses taukojas vienlīdz ātri, bet tās arī ir samērā vienkārši notīrīt – atliek vien pavirši notraust gar kleitas piedurkni vai jakas malu.

Ekrāns, akumulatora darbība

2:1 ekrāni ir klāt un visticamāk – uz palikšanu. Savā ziņā Huawei iet pirmajās rindās – nu tie ir visa segmenta tālruņos un ierastie 16:9 ekrāni jau sāk izskatīties nedaudz oldskūlīgi.

5,65 collu IPS LCD ekrāns ar 2:1 malu proporciju un 1080×2160 pikseļu izšķirtspēju dod 428 ppi būtu uzskatāms gandrīz par ideālu, ja vien ne nosliece uz silto krāsu gammu. Bet to jūt tikai tad, ja blakus noliek ideāli kalibrētu ierīci. Bet ja mēs runājam par spektra uztveri vai ietekmi uz acīm – labāk siltāka, kā vēsāka. Ražotājs ar tālruņa attēliem mums nemēģina pārdot plānākas apmales – tu saņemsi tieši to, par ko būsi samaksājis.

Tik gludi viss neiet ar 3000 miliampēru akumulatoru. Ja vidēji intensīvi lietojot ikdienā nekādi pārsteigumi nerodas, tad garākās brīvdienās ir jāuzmanās. Četru stundu pastaiga ar ieslēgtu SportsTracker lietotni, aktīvu fotografēšanu un pavej – jau ap septiņiem vakarā tālrunis prasās pie vada.

Ok, šis noteikti ir TAS tālrunis, kas būs jālādē katru nakti. Ātrā lādēšana mums ir liegta (procesors gan to spēj nodrošināt, bet figu jums!) un pilnīga uzlāde ar standarta lādētāju ilgst gandrīz trīs stundas. Es teiku – vāji.

Vēl viens darvas piliens ir iebūvētais skaļrunis – sen nebija dzirdēta TIK slikta skaņa! Un nav runa par mūzikas klausīšanos vai spēlēm – pat zvana skaņa lika katru reizi nepatīkami saraukt uzacis!

Programmatūra

Emui 8  uz Android Oreo bāzes ir šī brīža svaigākais Huawei veikums. Jāsaka kā ir – izmaiņas ir „dziļi kosmētiskas” – nedaudz sakārtota iestatījumu sadaļa, šur tur kāda krāsiņa vai apzīmējumu ikonas pamainītas. Redzamākais jaunieguvums ir „Google plūsma” sākumekrāns, kura novākšanai būs nedaudz jāpalauza galva un iestatījumu sadaļa. Atliek iespējot sākumekrānu cilpu, lai baltais un tukšais ekrāns aizietu pa skuju taku.

Atzīšos, ka neesmu baigā „manvajagpēdējoandroidversiju” fanātiķe: man daudz svarīgāk, lai jaunās funkcijas nepadara tālruni lēnāku, nestabilāku darbībā neliktu man lauzīt galvu, kur tagad atrodas tā vai cita „fīča”. No programmatūras darbības viedokļa – nav kur piekasīties. Dažas EMUI saskarnes vizuālās nianses ir gaumes jautājums un ja tā godīgi skatās – vai ir kāda saskarne, kur visi varētu skaļi nobalsot – „nu te viss ir ideāli”?

Iestatījumu sadaļā Motīvi katrs pats var izvēlēties sev tīkamāko vizuālo izskatu – sākot no ekrāna tapetes un beidzot ar ikonu izskatu.

Veiktspēja

Tālrunis aprīkots ar Kirin 659 procesoru, kas uz doto brīdi ir Huawei vidusšķiras darba jājamzirdziņš. Kāds no Kursora komentētājiem bija pat saskaitījis, ka Huawei pašreiz ir veseli 9 tālruņi, kas darbojas ar šo procesoru. Teiksim tā – lai arī nav papagaiļtestu raķete, tas veic godam visus ikdienas pienākumus bez jūtamas aiztures un labi sadzīvo ar 3 GB operatīvo atmiņu. No 32 GB krātuves pieejami 23 GB, kurus var papildināt ar 256 GB atmiņas karti. Jā, iepriekš rakstīju, ka 64/4 ir ideāla kombinācija, bet te jāsadzīvo ar Honor brenda segmentējošo griezumu.

Līdzīgi, kā tas tika secināts Mate 10 Lite aprakstā – nekādu problēmu ar sakariem, GPS, WiFi, silšanu vai izslēgšanos aukstumā.

Pirkstu nospieduma nolasīšanas sensors joprojām atrodas aizmugurē, darbojas zibenīgi un bez kļūdām.

Patīkami, ka atšķirībā no Māte 10 Lite, neesam apdalīti ar NFC – sasodīti ērti ir veikt maksājumus, piemēram, piesaistot tālrunim, piemēram, Citadeles maksājumu karti.

Kamera

Tālrunis aprīkots ar diviem kameru pāriem – gan galvenā, gan pašiņu kamera veidota ar 13 un 2 megapikseļu sensoriem. Šādā izpildījumā 2 megapikseļu sensors nodarbojās tikai ar telpas dziļuma mērīšanu un apšaubāmu izpludināšanas efekta veidošanu. Apšaubāmu tāpēc, ka tiek ar to galā vēl sliktāk, kā Mate 10 Lite. Bet vispirms par galveno kameru, kuru šoreiz gribās vairāk raksturot kā darvas mucu ar dažiem medus pilieniem.

Ļoti labā gaismā (un te uzsveru – ļoti labā gaismā!) kamera spēj uzņemt visnotaļ dabiskas un dzīvas fotogrāfijas ar precīzu baltās krāsas balansu un vietumis apbrīnojami plašu dinamisko diapazonu.

Tomēr, aplūkojot uzņemtās fotogrāfijas datorā 100% palielinājumā redzams, ka plašais dinamiskais diapazons ir panākts pamatīgi pastiprinot jūtību tumšākajās kadra vietās, kur veidojās pat zināmā mērā māksliniecisks graudainums, nevis pleķi. Pat fotografējot ainas spilgtā saulē vai pat pret sauli, būs pagrūti pilnībā salaist visu dēlī – izdegušas debesis vai melnus pleķus kadrā panākt būs krietni jānopūlās.

No iestatījumu sadaļas pazudis īpašais nakts režīms – nāksies burties pro režīmā ar ekspozīcijas laika minēšanu. Un bez statīva, protams, neiztikt.

Neko īpašu nevaru arī pateikt par pašiņu kameru un video režīmu – tāds knaps četrinieciņš desmit baļļu sistēmā.

Vairāk bilžu, kā vienmēr, var aplūkot manā Instagram profilā: www.instagram.com/madara_saule

Plusi

Plāns, viegls un atkarībā no izvēlētās krāsas arī stilīgs tālrunis. Kvalitatīva uzbūve.

Mīnusi

Nav ātrās uzlādes, IR raidītājs, FM radio; kameras sliktā veiktspēja zemāka apgaismojuma apstākļos. Skaņa no skaļruņiem – nepatīkama.

Konkurenti

Pie operatoriem būs grūti atrast konkurentus ar 2:1 proporcijas ekrānu. Tik vien kā dārgākie Huawei pašu P Smart, Mate 10 Lite, P 20 Lite… Jāgaida, uz ko sasparosies konkurenti. Samsung ar A8 pagaidām nespēj spēlēt budžeta laukā.

Ierīces vērtējums
Dizains & uzbūve
9
Ekrāns
8
Kamera
4
Veiktspēja
7
Programmatūra
8
Akumulators
6
videjo-aritmetisko-meklejot-huawei-honor-9-lite-apskatsJa kamera nav svarīga un budžets ir 200-300 eiro – pat ļoti simpātisks tālrunis ar moderno 2:1 ekrānu.
Paziņot par jaunumiem
Paziņot par
75 komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Lapsinieks
04.04.2018 10:54

Burkānu kasāmais :D

GGrs
04.04.2018 13:37

FM radio? kam to vajag?

madarasaule
04.04.2018 13:44
Reply to  GGrs

Šeit pat komentāros vairāki cilvēki ir aprādījuši uz FM radio nepieciešamību. Un ne visiem ir datu pieslēgumi, lai klausītos radio onlainā.

Un es pati arī mēdzu klausīities Radio Klasika tālrunī.

digitalk
04.04.2018 16:14
Reply to  madarasaule

un onlaina radio ēd daudz vairāk baterijas nekā FM.

x
04.04.2018 17:54
Reply to  GGrs

man vajag

Arvs
04.04.2018 14:14

Konkurents LG Q6. LG ir FM, nav stikls aizmugurē (manuprāt pluss), cena ap 200€

madarasaule
04.04.2018 14:21
Reply to  Arvs

un nav oficiāli šeit nopērkams, no kā izriet, ka var būt problēmas ar garantijas apkalpošanu.

Arvs
04.04.2018 14:37
Reply to  madarasaule

Jā, kam vajag nospiedumu lasītāju, LG nederēs. Ja spēles nespēlē, procis pietiekams.

Lapsinieks
04.04.2018 14:42
Reply to  Arvs

un kam ir bijis nospieduma lasītājs, nekad vairs nepirks pagātnes elpas apdvestu tālruni.

Arvs
04.04.2018 14:55
Reply to  Lapsinieks

Nu es tā izdarīju, tiesa, nekad to tā arī nelietoju.

Uldis Krastiņš
04.04.2018 14:57
Reply to  Lapsinieks

Man ir, bet faktiski neizmantoju. Man labāk patīk Smart Lock funkcija.

Lapsinieks
04.04.2018 15:30

šo es nesaprotu, bet nu ok.

digitalk
04.04.2018 16:17
Reply to  Lapsinieks

“nekad” fantazētājs, ja aparātam būs kāds cits neaizvietojams pluss, tad pirkstu nospiedumu lasītājs nebūs dīlbreikeris.

Lapsinieks
04.04.2018 16:25
Reply to  digitalk

piejājies ne pa tēmu. šodien pat vislētākajosštruntos liek lasītāju. tas LG Q6 savā ziņā ir pārsteigums

digitalk
04.04.2018 16:52
Reply to  Lapsinieks

ne par tēmu pastāsti āboļiem ar iPhone X ;)

pogas vēl spaidu, bet baterija kļūst katastrofāla. fkn samsungs…

Lapsinieks
04.04.2018 17:07
Reply to  digitalk

b^%$ nu Tev točna nav ko darīt. Runa te par 200+ eiro sūdu nevis aifonu pa štuku!

digitalk
04.04.2018 17:27
Reply to  Lapsinieks

tev kaut kāda šaurpierība iestājusies, pavasara nespēks spiež uz saprāta spējām, vai? likumsakarībā par DRN nevari iebraukt, tad par palmOS, tagad par nospiedumu lasītāju…

Lapsinieks
04.04.2018 18:00
Reply to  digitalk

rudais platpieris, ibio

Kristaps Skutelis
04.04.2018 18:25
Reply to  Lapsinieks

Nu, stop!

madarasaule
04.04.2018 18:30

Tieši arī gribēju teikt, ka abiem alfa tēviņiem jānomierinās!

x
04.04.2018 18:33
Reply to  madarasaule

Kādi nu Tev tur alfa Tēviņi, onkas gados jau :D

Emils Klasens
04.04.2018 15:37

Ja godīgi par tādu cenu tīŗi sapratīgs telefons kā vienmēr ķīniešiem ir sanācis

wils
04.04.2018 16:29

3/32 vidusmēra aparātam jau ir par maz. Ja par ram daudzumu vēl varētu saprast, tad pieejamā atmiņa vidusmēra lietotājam varētu jau sākt pietrūkt.
Un šis ir budžeta aparāts, es teiktu “sarkanā cena” ir 200 eur. Virs tās tas kļūst neinteresants.

madarasaule
04.04.2018 16:34
Reply to  wils

Domāju, ka tas ir pāris mēnešu jautājums. Par 32 GB ir tā – ar tik draņķīgu kameru baigi nefotografēsi = varbūt ar atmiņu pietiks. Un ir tak arī SD kartes. RAM gan vairāk ir mārketings.

wils
04.04.2018 16:37
Reply to  madarasaule

Ja grib vienlaikus turēt vaļā Feisbook, Instagramu, WhatsUp, pārlūku ar vairākiem tabiem – ar 3 būs pa īsu.

madarasaule
04.04.2018 16:49
Reply to  wils

Iespējams, ka nezinu kaut ko, ko zini Tu – atvēru Tevis nosauktās lietotnes + vēl FB Messenger un SportsTracker: sistēma rāda, ka brīvi ir 1,14 no 3GB RAMa. Un tiešām nekas nebremzējās.

wils
04.04.2018 22:10
Reply to  madarasaule

Tas man tikai bija tāds teorētisks piņēmums, jo man facebook nav telefonā, bet tā tiek uzskatīta par top1 resursu rijošu aplikāciju (ja vajag, varu atrast atsauksi uz pētījumu).
Pārlūks – tas ir nevis viens tabs, bet kudze ar tiem, lai pārslēdzoties, telefons tos nepārlādē.
Ja padarbina manis nosauktos kādas dažas stundas un kādu spēlīti pa vidu, pieļauju ka ram tam visam nepietiks un atverot kaut ko no tā, nāksies gaidīt ielādi.

madarasaule
04.04.2018 22:33
Reply to  wils

Man, protams, nav zinātniskas pieejas šim jautājumam, bet tici man – šādi tādi rutīnas paņēmieni ir (citādi jau Kristaps man nedotu testēt ierīces). Sausais atlikums ir tāds, ka ar visām Tevis nosauktajām un vēl duci citu rijīgu lietotņu, ar 3 GB ram atmiņas pietiek. Iespējams, ka Tev ir cita pieredze – esi velkomēts ar to dalīties.

wils
04.04.2018 23:31
Reply to  madarasaule

Man ir kādi 5 widgeti patstāvīgi, googles servisi un dažas aplikācijas. Standarta variantā aizņemti 3.5 GB no 6.

Oskars
04.04.2018 18:31
Reply to  wils

Da nestāsti, Iphone 5s 1gb RAM atvēru Tevis nosauktos appus – safari ar 8 “logiem”, pilnīgi nēkadas problēmas.
Ok tas nav android, bet nu tomēr 1gb RAM

Lapsinieks
04.04.2018 18:40
Reply to  Oskars

ios sistēma ir drusku savādāk uzbūvēta un vienlīdz labi rullē ar daudz mazāku ram daudzumu.

x
04.04.2018 19:10
Reply to  Lapsinieks

savādāk ir uzbūvēts android, bet ios – citādāk.

Lapsinieks
04.04.2018 19:20
Reply to  x
x
04.04.2018 20:02
Reply to  Lapsinieks

visa dzīve nav tezauri un likumi. savādāk ir no vārda savāds.

Lapsinieks
04.04.2018 20:22
Reply to  x

negvelz muļķības, valodniek.

x
04.04.2018 21:26
Reply to  Lapsinieks

slikta diena? apmācies laiks, drūma oma, vitamīna d trūkums?

Lapsinieks
04.04.2018 22:02
Reply to  x

tā tu parasti pamato sarakstītās muļķības?

digitalk
06.04.2018 04:58
Reply to  x

diemžēl tezauru sērga ievazāta praktiski visos onlaina ziņu portālos, īpaši citējot visu laiku uzsver un norāda, kaut arī citātā nekāda uzsvara vai norādes nav. tā dēvētajiem žurnālistiem valodas izjūtas nekādas un sliktākais, ka lasītāji sāk uztvert to kā normu un paši nedomājot lieto.

Artanis
04.04.2018 19:11
Reply to  Oskars

Nu bļ*, p*mpi ar pirkstu salīdzināji. iOS tomēr labāk menedžē atmiņu, un ar mazāku apjomu ir nesalīdzināmi ātrāks par tādas pašas specenes droīdu.

Lapsinieks
04.04.2018 19:21
Reply to  Artanis

ios pašos pamatos nestāv uz greizām kājām, tāpēc mūžu mūžos iztiks ar mazāku ramu, kā androīds to pašu darot. neticu, ka kāds kādreiz pārbūvēs androīdu no zero.

y
04.04.2018 19:24
Reply to  Artanis

Nu bļ*a es Tev uzrakstīju piemēru un arī pieminēju, ka tas NAV android.
Tad meklē vainu sava droīda trubā, tad nevajedzēs 20gb RAMU, lai pavilktu instragrammu ibio…

madarasaule
04.04.2018 19:27
Reply to  y

Lūdzu, bez rupjībām!

Artanis
05.04.2018 08:31
Reply to  y

Ja jau pats sajēdz, ka centies salīdzināt divas pilnīgi dažādas platformas, tad ņefig vispār kaut ko rakstīt, lai tēlotu gudru? Un, ja vēl no mana rakstītā nepieleca, loģiski ka es nelietoju droīdu.

y
05.04.2018 17:36
Reply to  Artanis

Tev Mr. “īpašais sajēdzēj” es nerunāju par tavu komentāru.
Varbūt nākošreiz pacenties palasīt komentārus no sākuma….

P.s.
Pilnīgi vienalga cik daudz litrus un, ko vel Tu tur lieto…

Briedis
07.04.2018 21:28
Reply to  Artanis

Esot gadījumi, kad pirksts lielāks & garāks, tā ka… :)

madarasaule
10.04.2018 15:07
Reply to  Briedis

visa sāls jau meistarībā, nevis lielumā vai garumā!

wils
04.04.2018 23:41
Reply to  Oskars

iphone, pat 5S nav budžeta aparāts. Otrkārt, pat ja palaidīsi visu iepriekšminēto, esmu pārliecināts, ka iphone sāks pārlādēt saturu. Tas, ka esi pieradis pāris sekunžu pazēm pēc nospiešanas uz aplikācijas, nenozīmē, ka tās saturs netiek no jauna ielādēts.

y
05.04.2018 08:04
Reply to  wils

Ok, ok, bet padomā cik tas aparāts ir vecs un 1gb Rams. Skaidrs, ka priekš mūsdienām 5s ir sūds, ne par to stāsts. Runa ir par to, ka tik vecs dzelzis ar tik mazu ramu un “pareizo” OS spēj strādāt ātrāk, kā daža laba 3gb androids?
P.s
Pilnīgi vienalga, vai tur kaut, kas no jauna tiek ielādēts/pārlādēts utt. galvenais, ka tas viss darbojas “ok” ātrumā.

Skābene
08.06.2018 08:15
Reply to  Oskars

Man tevi ir žēl, vēl joprojām ar 5s jāstaigā! ;(

Kristaps Skutelis
08.06.2018 08:17
Reply to  Skābene

Nu ko žēl, tūlīt uzliks iOS 12 un būs kā jauns tas telefons.

Skābene
08.06.2018 09:04

Vai arī kodīs pirkstos un sūdzēsies, ka palika lēnāks, kā nereti gadās!

Kristaps Skutelis
08.06.2018 09:08
Reply to  Skābene

Tak, nē. WWDC taču teica, ka tagad viss būs ātri, optimizēti un labi.

Skābene
08.06.2018 09:34

Un kā būs ar baterijas darbību? Lādēs jau pie brokastu galda, vai pusdienās, jebšu līdz launagam izvilks?
Ātruma ierobežošana taču bija ar nolūku saglābt baterija sulu!;)

Kristaps Skutelis
08.06.2018 09:38
Reply to  Skābene

Nu, kas, kas. Nomainīji bateriju un atkal viss labi.

Emils Klasens
05.04.2018 14:15
Reply to  wils

Kautkā baigi atgādina Sony overpriced telefonu XA2

wils
05.04.2018 15:25
Reply to  Emils Klasens

Tam atšķirībā no Honor 9 Lite ir gan NFC, gan FM radio, ātrā uzlāde, lielāka baterija, type-C un ātrāks LTE standarts.

Emils Klasens
05.04.2018 15:28
Reply to  wils

Man Piemēram NFC un FM Radio ir maznozīmīgi bet pārējais ir ar ko var sadzīvot

Lapsinieks
05.04.2018 15:34
Reply to  wils

šim ir NFC

GGrs
05.04.2018 10:18

Joprojām nesaprotu kursora zvaizgnīšu sistēmu, galaxy s9 ir 4* un šitam 3,5* un arī mate 10 pro ir 3,5*. WTF?

madarasaule
05.04.2018 10:30
Reply to  GGrs

Paldies par komentāru. Viss ir ļoti vienkārši – mēģini uz to lūkoties atbilstoši kategorijai. Ideāls vidējās klases tālrunis var saņemt 5 zvaigznes un ne tik ideāls flagmanis – 4. Bet tas nenozīmē, ka pirmais būs labāks par otro. Šim tālrunim vidējais vērtējums ir 7, kas dod 3,5 zvaigznes. Es nevaru, piemēram, šī tālruņa dizainam un uzbūvei ielikt zemu atzīmi (ja tas tā nav), lai pasarg dievs tā nebūtu labāka par to pašu S9. Tāpēc es saku – jāvērtē segmenta robežās. Konkrētā Honor dizains (atkal – piemēram) ir vērtējams augstāk, ņemot vērā 235 eiro cenu nekā S9, kura cena ir 4x augstāka – vienkārši citas prasības pret dizainu un kvalitāti!

GGrs
05.04.2018 10:39
Reply to  madarasaule

Viss neizskatās tik vienkārši, ja es, kā ierindas pilsonis, atveru kursora telefonu apskatu lapu, tad šie kritēriji man nekur nav parādīti vai paskaidroti.

madarasaule
05.04.2018 10:43
Reply to  GGrs

Daudziem cilvēkiem tas ir pašsaprotami. Citādi mēs nonākam pie tā, ka flagmanim vienmēr 4-5 zvaigznes defoltā, vidējai klasei – 2-3 un lētučuk 1. Vērtējums VIENMĒR jāaplūko no price/performance skatu punkta – citādi tam pazūd jēga.

GGrs
05.04.2018 11:05
Reply to  madarasaule

Piekrītu par price/performance, bet par to ka pašsaprotami gan nē. Varbūt vajadzētu ieviest kaut kādu sistēmu, lai atverot aprakstu sadaļu uzreiz ir skaidrs, vai es skatos uz zvaigznītēm premium modelim, vai lētucim :)

Lapsinieks
05.04.2018 11:15
Reply to  GGrs

Beidz mocīt meiteni – raksti Kristapam ierosinājumus! Citādi izskatās, ka Madara Tevi traku padara :D

GGrs
05.04.2018 12:59
Reply to  Lapsinieks

Nav pirmā reize, kad ieminos par zvaigznīšu sistēmu komentāros, Madara ir pirmā ar ko sakarīga diskusija. Bez Tevis gan neviena diskusija nevar iztikt :D

Lapsinieks
05.04.2018 13:11
Reply to  GGrs

Nu labi – cīnies tālāk bez manis :D

Briedis
07.04.2018 21:26
Reply to  GGrs

Pirmo iesaku uzreiz atrast rakstā rindiņu, kur ir minēta apskatāmā aparāta cena. Būs vieglāk :)

madarasaule
10.04.2018 15:08
Reply to  Briedis

Apsolu, ka nākamā tālruņa apskatā cena un tās vērtējums būs iekļauts jau nosaukumā! Tagad gaidi pirmdienu – būs karsti!

Kristaps Skutelis
05.04.2018 13:38
Reply to  GGrs

Mums principā ir lapa ar skaidrojumu par to kā veidojas zvaigznītes, bet līdz ar tehniskajām izmaiņām to aizmirsu pielikt. Domāju, ka vajag ielikt.

Annemarija Dišmane
07.06.2018 12:51

Sveiki, kad būs Honor9 apraksts? 😊

madarasaule
07.06.2018 13:56

Tirgū jau nonācis Honor 10!

wils
07.06.2018 15:12
Reply to  madarasaule

Zinot KĀ Huawei nosauc savus modeļus, nebrīnīšos, ja parādīsies Honor 8 superlite.
Tikai vakar tika anonsēts (izziņots) Honor 9i.

madarasaule
07.06.2018 15:59
Reply to  wils

Man jau liekas, ka visa tā padarīšana vairāk saistīta ar jaunattīstības valstu tirgiem.

Kristaps Skutelis
08.06.2018 07:40

Sveika, Annemarija! Paldies par komentāru! Šobrīd šis produkts mums nav plānos. Kas tieši par to interesē?

Sipis
31.07.2018 18:13

Visu var aprakstīt konkrēti un īsi, nevis romānus.