Kas ir Revolut, kādēļ tas noder un vai ir kādi riski?

Par finanšu pakalpojumu Revolut esam gana daudz rakstījuši arī iepriekš un nu tas sāk savu uzvaras gājienu arī Latvijā. Tāpēc šoreiz vēlos jūsu uzmanībai piedāvāt pamatīgo Endija Lisovska sagatavoto rakstu par Revolut, tā plusiem un riskiem. Raksta oriģinālu lasi Endija blogā Endijs.com.

Ņemot vērā to, ka man aizvien biežāk sanāk stāstīt par virsrakstā uzskaitītajiem jautājumiem, nolēmu, ka visu informāciju jāapkopo vienā vietā. Tādēļ arī šis raksts. Vispirms gan jāsaka, ka esmu nedaudz saistīts ar Revolut. Esmu Revolut vēstnieks Latvijā. Tas nozīmē, ka esmu brīvprātīgais, kurš palīdz Revolut izprast vietējo tirgu, kā arī palīdzu lietotājiem saprast, kas ir Revolut. Uzsveru – brīvprātīgais. Es neesmu algots un par šo palīdzību naudu nesaņemu. Kādēļ tad es to daru, ja man par to nemaksā? Vairāku iemeslu dēļ: sanāk socializēties ar citiem un nodibināt jaunus kontaktus; pašam sanāk labāk izprast produktu; palīdzēt citiem ir forši. Taču, tā kā neesmu algots darbinieks, varu par Revolut izteikties arī negatīvi tad, kad to vēlos. Ja jutīšu kaut ko nesmuku no Revolut puses, par to informēšu.

Raksts veidots gan kā stāstījums, gan jautājumi ar atbildēm. Ja atbilde dota slīprakstā, tad tas ir komentārs no Revolut puses. Raksts sanācis garāks kā gribēju, tādēļ droši “lec pāri” sadaļām, kuras tevi neinteresē.

Reklāma

Saistību atruna: Raksta autoram pieder Revolut akcijas.

Tātad – kas ir Revolut?

Ja runājam vienkāršoti un saīsināti, tad tas ir hibrīds starp telefona lietotni, maksājumu kartēm un banku pakalpojumiem. Ar Revolut palīdzību vari nepilnā sekundē aizskaitīt naudu citiem Revolut lietotājiem, veikt bankas pārskaitījumus, iepirkties veikalos ar Revolut izsniegtu maksājumu karti. Turklāt tas viss bez komisijas maksām un maksājuma kartes gada maksām, kā arī ar izdevīgu valūtas kursu. Revolut lieto teju miljons cilvēku. Sīkāk par šīm un citām iespējām turpinājumā.

https://www.youtube.com/watch?v=63lwQ1qCx_U

Kā var tikt pie Revolut lietotnes un maksājumu kartēm?

Ja esi iPhone lietotājs, Revolut lietotni vari dabūt šeit, bet, ja Android lietotājs, tad šeit. Pēc uzinstalēšanas būs jāizveido Revolut konts. Turklāt būs jāverificē sava identitāte. Verifikācija notiek, aizsūtot viņiem sava dokumenta foto (pase vai ID, vai vadītāja apliecība) un sejas foto. Iesūtītās bildes tiek apstrādātas automātiski un šis process parasti aizņem dažas minūtes. Verificētiem kontiem gada darījumu limits ir 15 000€. Ja ar šo limitu ir par maz, nepieciešams veikt papildus verifikāciju.

Kad konts verificēts, varat pasūtīt maksājuma karti. Piegāde uz Latviju maksā 6€. Ir gan dzirdēts, ka citiem izdodas pasūtīt bez piegādes maksas, bet 100% drošas receptes, kā to izdarīt, nav. Dažiem sanāk tāpat, citi saka, ka palīdz tas, ka Revolut uzinstalēts, izmantojot ielūgumu. Otrs variants, kā saņemt karti, turklāt esot drošam, ka par to nebūs jāmaksā piegādes maksu, ir doties uz kādu no Revolut pasākumiem Latvijā. Šādi pasākumi notiek regulāri. To ietvaros kartes tiek piešķirtas bez maksas visiem gribētājiem. Ja esi Jelgavā, karti vari paprasīt man. Vai ja esi kādā citā Latvijas vietā un zini, ka pie tevis ir daudz karšu gribētāju, saki un noorganizēšu saņemšanu arī citās vietās.

Tagad sīkāk par dažādām Revolut piedāvātajām iespējām:

  • Bezmakas pārskaitījumi starp Revolut lietotājiem. Izmantojot Revolut vari gan veikt maksājumus citiem lietotājiem, gan pieprasīt naudu, gan sadalīt rēķinu. Pārskaitījumi notiek sekundes laikā.
  • IBAN eiro konts. Katrs Revolut lietotājs var aktivizēt IBAN eiro kontu. Uz to vari pārskaitīt naudu no sava bankas konta Latvijā. Kā arī no Revolut IBAN vari skaitīt naudu uz citām bankām, bez komisijas maksām. Ir pieejami arī bezmaksas GBP konti.
  • Ļoti izdevīgs valūtas kurss, kurš ir ļoti tuvs starpbanku valūtas kursam. Ja bieži ceļo vai iepērcies internetā ne eiro, tad šis varētu būt viegls veids kā ietaupīt. Ietaupījums veido ~5%, ja norēķinies ar karti. Šos procentus veido tas, ka Revolut kurss parasti ir izdevīgāks par MasterCard kursu, kā arī Revolut nepiemēro papildus komisijas kartēm, ja darījums noticis ne eiro valūtā.
  • Revolut var uzglabāt naudu 26 dažādās valūtās un veikt konvertācijas pēc jau iepriekš apspriestā valūtas kursa.
  • Bezmaksas bezkontakta maksājuma kartes (MasterCard un drīzumā Visa). Visa kartes šobrīd testē tūkstošiem lietotāju, bet tās vēl nav pieejamas visiem. Maksājumu kartes vari ne tikai saņemt bez maksas, bet tām nav arī mēneša/gada maksas, kā arī netiek piemērotas pirkuma komisijas. Skaidras naudas izņemšana līdz 200€ mēnesī ir bez maksas (vai citas valūtas ekvivalents).
  • Maksājuma karšu drošības iestatījumi. Ir pieejami dažādi drošības iestatījumi, kurus var mainīt, izmantojot Revolut lietotni. Noteikti izvērtē, kuras kartes funkcijas tev ir nepieciešamas un liekās atslēdz uz laiku, kamēr tās neizmanto. Ko var darīt? Piemēram, aktivizēt/deaktivizēt karti, aktivizēt/deaktivizēt maksājumus ar magnētisko joslu, bezkontakta maksājumus, ļaut/neļaut skaidras naudas izņemšanu un/vai maksājumus internetā. Iespējams atļaut norēķinus tikai vietā, kurā pats atrodies. T.i., ja jūsu telefons ir Jelgavā, bet kāds Tallinā grib maksāt ar jūsu karti, nesanāks.
  • Telefona apdrošināšana. Šis gan ir maksas pakalpojums, bet ceļotājiem varētu būt ļoti ērts. Apdrošināšana darbojas visā pasaulē. Un tiek garantēts, ka, ja sanāks sasist savu telefonu, tad 2 dienu laikā tiksi pie jauna, jebkurā pasaules valstī.
  • Lietotnē pieejama dažāda statistika par taviem darījumiem. Kā arī par katru darījumu uzreiz saņemsi paziņojumu telefonā (naudas ieskaitīšana, pirkumi ar karti, naudas pieprasījumi utt.).
  • Ir iespējams uzstādīt atkārtojošos banku maksājumus. T.i. – ja tev regulāri jāveic vienādus bankas pārskaitījumus, vari tos definēt Revolut un tie tiks veikti automātiski un bez maksas.

Kas gaidāms tuvākajā nākotnē:

  • Lielbritānijā jau ir kredītu izsniegšana, bet Latvijā vēl nav. Iespējams, ka nākamā gada laikā būs.
  • Uzkrājumu veikšana. Varēs noguldīt naudu ar izdevīgāku procentu likmi vai investēt naudu akcijās un citos finanšu instrumentos. Investīciju gadījumā komisijas sola mazākas, kā tās, kuras ir parastās bankās. Ļoti iespējams, ka būs pieejams jau gada beigās.
  • Kripto valūtu atbalsts. Savā Revolut kontā varēsi uzglabāt ne tikai eiro vai ASV dolārus, bet tos samainīt pret Bitcoin vai Ethereum. Te gan jāņem vērā, ka pirmajā iterācijā nebūs iespējams Bitcoin “ieskaitīt” vai “aizskaitīt prom” no Revolut konta. Tātad, pirkšana/pārdošana, bet ne ieskaitīšana no, piemēram, kāda cita sava maka. To sola otrajā iterācijā. Kriptovalūtu atbalsts, visticamāk, būs pieejams jau šī mēneša laikā.
  • Medicīnas apdrošināšana ceļotājiem (ar apmaksu pa dienām). Ļoti iespējams, ka būs pieejams jau gada beigās.
  • Apple Pay. Šo sāks ieviest sākot ar nākamo gadu, jo vispirms Revolut ir jākļūst par maksājumu karšu izsniedzēju. Šis process ir gandrīz noslēdzies. Vēl gan nav zināms, kurās valstīs Apple Pay būs pieejams vispirms (to nosaka Apple).
  • Revolut ir pieteicies bankas licencei. Ir paredzēts, ka tā tiks saņemta 2018. gada pirmajā pusē. Pēc licences saņemšanas, Revolut varēs piedāvāt plašāku pakalpojumu klāstu.

Revolut Premium

Ja tev nepietiek ar Revolut bezmaksas komplekta iespējām, tad vari pieteikties Revolut Premium kontam. Tas maksā 7.99€ mēnesī. Premium konta priekšrocības: vispasaules medicīnas apdrošināšana ceļotājiem, 400€ limits skaidras naudas izņemšanai bankomātā, neierobežots FX (naudas maiņas) apjoms, bezmaksas Turbo pārskaitījumi (ātrāki pārskaitījumi starp bankām), īpaša dizaina Revolut kartes, kuras piegādā bez maksas 3 dienu laikā, 24/7 augstākās prioritātes lietotāju atbalsts, 20% atlaide telefona apdrošināšanai. Turklāt līdz gada beigām šim sarakstam pievienosies vēl viens bonuss – pieeja lidostu atpūtas telpām (airport lounges). Revolut sadarbosies ar vienu no lielākajiem spēlētājiem šajā laukā, tādēļ Revolut Premium lietotājiem būs pieejamas simtiem atpūtas telpu dažādās lidostās (arī Rīgā).

Revolut Business

Revolut ir izveidojis arī piedāvājumu biznesa klientiem. Ja tevi interesē, tad ieskaties attiecīgajā lapā. Tā kā pats šo neizmantoju, īpaši komentēt nevaru.

Vai Revolut Business ir pieejams Latvijā?

Revolut: Jā, Revolut Business ir pieejams uzņēmumiem Latvijā. Lielā pieprasījuma dēļ, verfikācija var aizņemt vairākas nedēļas. Vairāk informācijas par to, kā notiek pieteikšanās process, varat atrast šeit.

Kā Revolut kontā var ieskaitīt naudu?

Ir vairāki varianti:

  • Lēnais variants: vari pārskaitīt naudu no sava bankas konta. Šis gan aizņem aptuveni dienu un, ļoti iespējams, ka tava banka ieturēs pārskaitījuma komisiju (parasti ~0.35€).
  • Ātrs un bezmaksas variants: ja tev ir debetkarte, kura ir piesaistīta tavam pamata bankas kontam, vari šo karti norādīt Revolut un no tās papildināt Revolut kontu. Šis ir bez komisijas maksas un notiek bez aizkavēšanās, jo papildināšana ir gluži kā parasts pirkums ar karti.
  • Ātrs un ar komisiju: ja tev nav debetkarte, bet ir kredītkarte, tad arī no tās vari papildināt Revolut kontu. Taču šādā gadījumā tiks ieturēta 1% komisija. Diez vai prātīgi izmantot, ja vien nav neparedzēta situācija.
  • Un, protams, vari paprasīt, lai tavu Revolut kontu papildina kāds cits Revolut lietotājs.

Vai mana nauda, kuru esmu ieskaitījis Revolut, ir drošībā?

Revolut: Uz jautājumu ir atbildēts šeit. Citiem vārdiem, dažs pat teiktu, ka elektroniskajās naudas institūcijās (EMI) kā, piemēram, Revolut, nauda ir lielākā drošībā kā parastā bankā. Tas tādēļ, ka EMI’s nedrīkst “aiztikt” klientu naudu un tā vienmēr stāv nodalīta. T.i. – to pārvalda, piemēram, Barclays un Revolut tai tiešā veidā netiek klāt un nevar izmantot savām ikdienas operācijām. Nauda paliek turētājbankas kontā, līdz pilnībā noslēdzies darījums, kuru klietna vārdā veic EMI. Tāpēc visa klientu nauda ir drošībā un tiek uzglabāta 100% apmērā. Pretstatā bankām, kuras līdz 85% no visas naudas var izsniegt kredītos.Tā kā bankas izsniedz noguldītāju naudu kredītos, ir nepieciešama 100 000€ garantija, kas nav nepieciešama EMI gadījumā. Ja notiek sliktākais un EMI (piemēram, Revolut) bankrotē, klienti tiek pie visas savas naudas, jo, kā jau minēts, tā 100% apmērā tiek uzglabāta un Revolut tai netiek klāt. Tātad, pat vairāk kā 100 000€ būtu drošībā.

Komentārs: Ja pieņemam, ka Revolut komentārs ir patiess, tad nauda ir drošībā potenciāla Revolut bankrota gadījumā, bet nevajag aizmirst, ka ir arī citi riski, par kuriem jāzina. Revolut var tikt “uzlauzts” un nauda “izpumpēta” ar fiktīvu darījumu palīdzību. Šeit gan varētu palīdzēt tas, ka par visiem darījumiem saņem paziņojumus, tādēļ vajadzētu spēt ātri reaģēt un darījumus bloķēt. Otrs drošības aspekts ir – turi kartes datus drošībā. Lai cik ļoti naudu sargātu Revolut, ja kāds tiek pie taviem kartes datiem, var sanākt nelaba pieredze. Tas gan attiecas uz jebkurām maksājumu kartēm, ne tikai Revolut.

Kādēļ man ir jāverificē sevi, iesniedzot dokumentu bildes? Un kādēļ nav iespējams verificēties klātienē, uzrādot dokumentus personai, nevis sūtot elektroniski?

Revolut: Par to, kādēļ jāverificējas, varat izlasīt šeit. Mēs neveicam fiziskas ID pārbaudes, jo tas palēninātu mūsu izaugsmes ātrumu. Tādēļ mēs visu esam automatizējuši. Datus apstrādā mūsu partneris Onfido, kas arī nodrošina, ka dati ir pilnīgā drošībā.

Komentārs: Pieņemu, ka ir pieejami tikai esošie verifikācijas veidi tādēļ, lai Revolut būtu vieglāk atskaitīties, ja notiek kādas problēmas (terorisma finansēšana utt.). Iespējams, ka ne visu to, ko viņi pieprasa, viņiem liek darīt likums. Bet, viņuprāt, labāk paprasīt vairāk, kā paprasīt par maz. Un netaisa izņēmumus noteiktiem indivīdiem, lai neradītu precedentu izņēmumiem. Jo kā zināms, izņēmumi tiešām sarežģī lietas.

Vai mani dati ir drošībā (pirkumu/pārskaitījumu informācija, iesniegtie dokumenti)?

Ņemot vērā to, ka Revolut darbojas pēc atbilstošiem Lielbritānijas likumiem, es pieņemu, ka dati ir drošībā un Revolut tos apzināti neizpaudīs trešajām pusēm. Jāņem vērā, ka Revolut ir pieejami divi informācijas veidi. Pirmais – jūsu verifikācijas dokumenti. Šiem Revolut var piekļūt nepieciešamības gadījumā, bet viņi fiziski neglabājas pie Revolut. Tos apstrādā un šifrētā veidā uzglabā Onfido. Ņemot vērā, ka uzņēmumam ir laba reputācija šajā laukā, pieņemu, ka var uzticēties. Otrs veids ir pirkumu/darījumu vēsture. Atkal jāizsaka pieņēmumu. Es pieņemu, ka Revolut nav ieinteresēts šos datus nodot trešajām personām. Taču apzinos, ka anonimizētā veidā tie noteikti tiks izmantoti. Kaut vai, lai veidotu statistikas pārskatus par servisa lietošanu utt. Bet lietotājus identificējošā veidā šiem datiem nevajadzētu būt pieejamiem. Tas gan neizslēdz iespēju, ka kāds negodprātīgs Revolut darbinieks neizpēta vairāk kā drīkst. Kā arī neizslēdz iespēju, ka drošības problēmu rezultātā šādu informāciju varētu iegūt kāda trešā puse.

Kad Revolut atbalsta dienestā būs darbinieki, kuri ar Latvijas klientiem sazinās latviski?

Revolut: Tad, kad Latvijā lietotāju skaits pārkāps 100 000.

Parasti, kad uzņēmumi iegūst lielu lietotāju skaitu, tiek paceltas dažādas komisijas, ieviesti jauni maksājumi par pakalpojumiem, kuri iepriekš bijuši bez maksas. Vai Revolut var garantēt, ka šobrīd bezmaksas esošie pakalpojumi būs bezmaksas visu laiku?

Revolut: Jā. Šis ir Revolut kodola solījums, jo mēs ticam, ka pamata funkcijām ir jābūt bezmaksas. Tātad: bezmaksas konti, bezmaksas Revolut pārskaitījumi (iekšā un ārā), bezmaksas starptautiskie maksājumi un bezmaksas maksājumu kartes būs pieejami visu laiku.

Revolut biznesa modelis vēl var vairākkārtīgi mainīties, līdz izkristalizēsies gala variants. Bet pat jau šī brīža ienākumu veidi (tirgotāju komisijas, apdrošināšana, Premium utt.) ļauj mums audzēt ienākumus un augt. Vairāk par to, kā gūstam ienākumus, varat lasīt šeit.
Komentārs: Ja Revolut turēs solījumu un tiešām attiecīgie pakalpojumi visu laiku būs bez maksas – lieliski. Ja notiek kaut kas neparedzēts un viņiem savus solījumus jālauž, vienmēr no Revolut var atteikties. Šis “varbūt” ir tik mazs, ka nav īsti vērā ņemams, lai jau šobrīd neieekonomētu, izmantojot Revolut.

Vai Revolut maksājumu kartes tiek pieņemtas visās vietās?

Revolut: Ar tagadējām kartēm (t.i. tās, kuras izsniedz Paysafe un WireCard) ir daži ierobežojumi, ar kuriem varat iepazīties šeit. Atskaitot Neste, kam problēmas tiks novērstas tuvākajās nedēļās, citus gadījumus, kad Revolut netiktu pieņemts Latvijā, nezinām. Brīdī, kad Revolut kļūs par tiešo MasterCard karšu izsniedzēju, arī pārējām FAQ uzskaitītājām problēmām būtu jāpazūd.

Vai ir vēl kādi riski?

Ieteiktu aizdomāties par to, kā saņem savu maksājumu karti. Ja pasūti pa pastu, tad ir visai skaidrs, ka karte būs droša. Bet, kā jau minēju iepriekš, Revolut mēdz dalīt maksājumu kartes dažādos pasākumos. Lai gan tas ir ļoti apsveicami, šim solim ir arī negatīvā puse. Piemēram, šobrīd esošais Revolut karšu iepakojums ir bez plombēm. Tas nozīmē, ka tu nevari būt 100% drošs, ka kāds nav apskatījies un norakstījis visus kartes datus. Tāpēc, ja karti saņem kādā pasākumā tieši no Revolut pārstāvjiem, kartei var uzticēties. Bet, ja karti tev dod kāds ar Revolut nesaistīts un tev nepazīstams cilvēks, neņem. Tātad, pasūtīt karti pa pastu, saņemt pa tiešo no Revolut pārstāvjiem ir droši. Jebkurā citā situācijā pakļauj sevi riskam, ka kartes datus kāds var būt norakstījis. Bet, ja kartes dati ir norakstīti un šādu karti piesaistīsi savam Revolut kontam, datu zinātājs varēs piekļūt tavā Revolut kontā esošajiem finanšu līdzekļiem.

Man ir problēmas ar X, ko darīt?

Ja tev kādā Revolut lietošanas brīdī radušās problēmas, izmanto lietotnē iestrādāto atbalsta sistēmu. Ja “visi striķi trūkst” un problēma ir būtiska, sazinies ar mani. Mēģināšu palīdzēt. Ņem gan vērā, ka neesmu algots Revolut darbinieks. Tādēļ manas iespējas palīdzēt, lai gan lielākas kā ierindas lietotājam, ir ierobežotas. Revolut aug tik strauji, ka viņu atbalsta dienests netiek līdzi. Tādēļ ir iespējams, ka Revolut atbalsts reizēm darbojas sliktāk, kā tu vēlētos. Viņi gan aktīvi strādā, lai šo aspektu sakārtotu.

Ja Revolut tik daudz ko dod bez maksas, kā viņi pelna?

Kā jau daudziem “startup”, Revolut lielā mērā tiek uzturēts no investīcijām. Dažādi uzņēmumi un privātpersonas Revolut investējušas ap 90 miljoniem ASV dolāru. Revolut pelna arī no tirgotāju komisijas maksām par karšu darījumiem. Kā arī no apdrošināšanas, kredītu izsniegšanas, Premium kontiem. Palielinot pakalpojumu grozu, pelnīšanas iespējas pieaugs.

Kad Revolut būs pieejams publisks API, lai izstrādātāji varētu iekļaut Revolut norēķinus Web lapās, lietotnēs utt.?

Revolut: Revolut API mūsu skatījumā ir viens no pagrieziena punktiem Revolut attīstībā. Tādēļ pie tā tiek nopietni strādāts. Ir ļoti iespējams, ka sāksim testēt API infrastruktūru tuvākajos 3-6 mēnešos.

Vai Revolut ir vienīgais šāda veida startup?

Nē. Ir vairāki. Piemēram, ja nepatīk Revolut, ieskaties N26. N26 ir mobilā banka, kura reģistrēta Vācijā. Gluži kā Revolut, piedāvā maksājumu kartes bez komisijām, ērtu lietotni, bezmaksas IBAN pārskaitījumus utt. Es pat ieteiktu izmantot abus. Tātad gan Revolut, gan N26 (to daru arī pats).

Vai ir kādi triki, lai padarītu Revolut vēl izdevīgāku?

Šis gan nav gluži triks, bet lieta, kuru der zināt. Nedēļas nogalēs, kad valūtas tirgi ir slēgti, Revolut valūtas kurss ir neizdevīgāks. Tas, starp citu, attiecas ne tikai uz Revolut, bet uz jebkuru banku. Tāpēc, ja gribi dolāru pirkumu veikt brīvdienās, samaini naudu lietotnē jau piektdien.

Paziņot par jaunumiem
Paziņot par
181 komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
KKTK
22.11.2017 19:57

Lielais Revolut Business pieprasījumu skaits man liek domāt, ka mūsu čingishanu shēmas pārceļas uz šo internetbanku.

Yup
22.11.2017 20:05

Izmantoju Revolut Business valūtas maiņai un esmu ļoti apmierināts, ka esmu ietaupījis vairākus tūkstošus euro uz Latvijas banku komisiju rēķina.

x
22.11.2017 21:22
Reply to  Yup

tad jau tu baigais knaģis, ja komisijās saskrietu vairākas štukas.

Kristaps Lācis
22.11.2017 20:40

VID saņem info no šiem??

Kristaps Skutelis
22.11.2017 20:50

Revolut pārstāvis vēl nesen teica, ka viņi nedod nekādus datus nekādiem lokāliem VID’iem. Plus, arī citas valsts iestādes, kas kopš šī rudens sākuma tagad viegli piekļūst mūsu lokāli pārstāvēto banku uzturēto kontu un transakciju datiem, neko nedabū no Revolut.

Kristaps Lācis
23.11.2017 13:00

Tātad VID jāšanās ar šāda tipa iestādēm vēl priekšā – mēģinās aizliegt, pieprasīs, bloķēs utt.

Kristaps Skutelis
23.11.2017 13:12

Protams, darbs viņiem tāds. Tāpat kā Revolutam darbs ir pēc iespējas ātri un lēti iegūt maksimāli lietu lietotāju bāzi.

Lapsinieks
23.11.2017 13:52

… pēc iespējas daudz nopelnīt. Pagaidām nav skaidras atbildes kā.

26862237
29.09.2020 05:57

Labdien kaes varu iegut klatiene karti

Kursors.lv
29.09.2020 07:21
Reply to  26862237

Pasūtot no Revolut lietotnes. Cik man zināms, šobrīd vairāk neviens lokāli tās kartes neizplata.

Kārkliņš Aigars
24.11.2017 17:24

Domāju, ka VID nu jau tiek klāt arī Revolut lietotāju datiem, ne velti, pavisam nesen arī Weststein ir sācis spiest uz lietotāju identifikāciju. EU regula.

Kristaps Skutelis
24.11.2017 17:27

Konkrēti kura regula? Kas attiecas uz Weststein, tad tas nebija kaut kāds lokāls pasākums?

Kārkliņš Aigars
24.11.2017 18:31

Ar 26.06.17 stājās spēkā Junkera Komisijas ceturtā pret naudas atmazgāšanas direktīva. Ar mērķi noverst nodokļu nomaksas izvairīšanos, terorisma finansēšanu u.t.t. ASV šis tika īsetenots jau Buša laikā. Tādēļ tagad Weststein, Revolut un visi pārējie spiež uz lietotaju verificēšanu. Līdz šim varēja apgrozīt lielas summas bez verificēšanās. Revolut neverificēts lietotājs tagad gada laikā savā kontā var apgrozīt tikai ap 200€, savukārt, Weststein neverificēts lietotājs 250€ mēnesī. Visiem LV banku kontiem VID var tikt un tiek klāt bez jebkādām grūtībām un vajadzības gadījumā mums liek deklarēt gūtos ienākumus gada ienakuma deklerācijā. Viss ir savstarpēji savienots.

Kristaps Skutelis
24.11.2017 18:46

Par vietējām bankām un VID (kā arī dažu citu iestāžu) piekļuvi to klientu datiem viss pareizi, bet imho tas neattiecas uz Revolut u.c. svešajiem.

Juris Purchiks
19.07.2018 11:51

Nav taisniiba, Weststein nav banka, bet gan maksaajumu iestaade, taapeec peec likuma un norm.aktiem, LV VIDam tiem NAV jaatskaitaas. Ja VIDam ir aizdomas, tad vinji TIKAI caur ĪRIJAS policiju var mēģināt ielīst jūsu kontā un tikai tādā gadījumā, ja ir pierādījumi, vai pamatotas aizdomas ar pierādījumu bāzi, ka esat veicis kautko kriminali sodāmu pēc ĪRIJAS likumdošanas.

Agris
22.11.2017 20:45

Kad būs iespēja ieskaitīt kripto un izņemt euro ar mazām komisijām, tad arī mūsdienu pasaulei būs interese – citādi, kuru interesē 2 eur starpība gadā..

Ray Redington
22.11.2017 21:33

Paldies, interesants raksts, bet Revolut škiet nav vairs aktuāls, kopš N26 arī Latvijā piedāva Black Card ar Ļoti labu Allianz apdrošināšanas paku un Vācijas bankas regulatora noteikto 100.000 EUR aizsardzību kontam.

Kristaps Skutelis
22.11.2017 21:42
Reply to  Ray Redington

Kā tieši tā aizsardzība darbojas?

Ray Redington
23.11.2017 20:12

Ja bankai būs problēmas savu naudu dabūsi atpakaļ. Līdzi kā LV darbojas Noguldījumu garantiju likums.

Ilmars
03.07.2019 14:31
Reply to  Ray Redington

N26 vairs nepiedāvā pakalpojumus LV privātpersonām…

Lapsinieks
23.11.2017 00:10

“Revolut lielā mērā tiek uzturēts no investīcijām”

Ņemam finansu ābeci: kad investīcijas beidzās, ir 3 varianti – sākt prasīt naudu klientiem (pacelt cenas), uzmest investorus (un tie nav pensionāri, bet bargi onkuļi, kas māk skaitīt naudu), uzmest klientus. Un neviens jau nezina, ko šī jaunā fintechistu paaudze izvēlēsies brīdī, kad ballīte beigsies – smagi strādāt vai atpūsties uz jahtas kādā salā. Banku gadījumā (lai kā mēs viņas nekritizētu) tur tiešām vesela armija rūķu diezgan čakli strādā un lai arī dārgi (pārsvarā kredītņēmējiem) tomēr esam līdz 100T apdrošināti.

Andrius Biceika
23.11.2017 01:00
Reply to  Lapsinieks

With regards to making profit: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-03-14/ex-credit-suisse-trader-sees-two-year-card-startup-making-profit

With regards to your money safety: your money (even if you hold more than 100T eur with us) are safe and protected by FCA’s electronic money licence which doesn’t allow us to “touch” a single cent of our users’ money unlike banks which take up to 85% of their customers’ money and lend it to others (their business model) therefore they have the deposit insurance provided not by banks but by the government i.e. us. So again, your money with Revolut are even safer (in case of an unlikely event of Revolut going bankrupt) than if you hold it at a bank since it’s not limited to 100k eur.

aigi
23.11.2017 09:08

Es pārstāvu klasiskās bankas. Un man joprojam ir skepse pret šīm fintech variantiem. Un tam ir viens iemesls – klasiskā banka ir licence, ir regulators (LB, FKTK, Komerbanku associācija u.c.) te uz vietas nevis Vācijā (it kā) vai vēl kādā eksotiskakā valstī, tu vari atnākt un pateikt, kas tev nepatīk. Šīm kartēm labakājā gadijumā ir tikai telefona nr. vai epasts, ja tev būs problēma un kāds nospers tavus datus, cik ātri un operatīvi tiks risināta problēma? Neviens nezin.
Laiki mainās un visticamāk ar katru mēnesi un gadu šie pakalpojumi kļūs polulārāki un drīz (par to jau runā visā ES) nevarēs vairs slēpties aiz kartītem, visiem būs vienādi spēles notiekumi.

Skābene
23.11.2017 13:41
Reply to  aigi

Paprasi Raimondam Paulam ko viņš domā par klasiskajām bankām un jo sevišķi Krājbankā pakāsto piķi! :) Dabūt 70 štukas no 700 štukām, njā, “droši kā bankā”. :D

Lapsinieks
23.11.2017 13:53
Reply to  Skābene

a kas traucēja turēt to piķi 10 bankās? draugi bija piesolījuši lielākus procentus?

Skābene
23.11.2017 16:48
Reply to  Lapsinieks

Proletariāta cienīgs komentārs.
Pieņmsim, ka Pauls ir sapelnījis 3 miljonus, tātad vajag vismaz 30 bankas, kur noguldīt pa 100 tūkstošiem!
Nu tagad nosauc 30 uzticamākas Latvijas bankas! :D

Lapsinieks
23.11.2017 18:01
Reply to  Skābene

un kas – Pauls nav proletariāta ziņģu dziesminieks? Kādi miljoni… Miljonāri netur miljonus kontos. Kas tā par lumpeņu loģiku?

x
23.11.2017 20:20
Reply to  Skābene

kāpēc tikai vietējās? ir jābūt dīvainim, lai 3milj turētu vienas valsts bankās

ps kā tas nāk, ka tie kam ir miljoni, nemāk tos glabāt tik labi kā tie, kam to nav)

x
23.11.2017 13:56
Reply to  Skābene

Paulam savos 70 vajadzēja saprast, ka turēt visu piķi vienā bankā nav gudri, tiklīdz esi virs garantētās atlīdzības limita…..vai nebija neviena, kas būtu paskaidrojis….ek.

Skābene
23.11.2017 16:49
Reply to  x

Pēc kaujas jau visi ģenerāļi gudri! :)

x
23.11.2017 17:57
Reply to  Skābene

tu par tiem, kuri nākamo ļamu vairs neturēs vienuviet? )

Krotow
23.11.2017 15:26
Reply to  Skābene

Paula gadījumā būs nostrādājis čomu faktors un iespēja tikt pie lielākiem procentiem noguldījumam. Tikai neviens no čomiem večukam nepaskaidroja, ka bandītu bizness ir īslaicīgs un var beigties ar palikšanu bez nekā.

nunu
23.11.2017 14:03
Reply to  aigi

Un ko šitie “LB, FKTK, Komerbanku associācija u.c.” līdzēja Bankai Baltija, Parexam, Krājbankai utt., visus pat atcerēties ir neiespējami. Es neesmu PAR Revolut, kura nosaukumu izlasīju pirmoreiz tikko. Bet es par naivumu, ka kādam kautkas kautkur šķiet droši.

Krotow
23.11.2017 15:24
Reply to  nunu

Sen jau bija laiks apjēgt, ka bankas, kas nopietni saistītas ar Krievijas izcelsmes kapitālu, vienā jaukā brīdī var izbeigties. Pirms tam gan var vārīties uz nebēdu, taču kad bode tiek slēgta un visa nauda stāvēja tur, pats vainīgs. Viņiem TUR ir pat tāds termins “lohs”.

23.11.2017 15:17
Reply to  aigi

Revolut nākamā gada pirmajā pusē tiks pie bankas licences un būs kā pilnvērtīga banka (Lietuvā). Tajā pat laikā saglabājot tos bonusus, pie kuriem Revolut lietotāji pieraduši. Brīdī kad licence būs kabatā, arī būs skepse?

aigi
23.11.2017 15:31

Nu, kad būs licence kabatā, tad arī paskatīsimies, kamēr nav, tikmēr skepse paliek.

Lapsinieks
23.11.2017 18:05

kad licence būs kabatā un pieaugs izmaksas, pavērtēsim pakalpojumu cenas.

Juris Purchiks
19.07.2018 11:52
Reply to  aigi

VID stukači , nolādētie…

ek
23.11.2017 10:23

ja jau te ir vēstnieks… daži jautājumi:
kas ir revolut īpašnieki un beneficiāri.
vai ir kāda publiska info par īpašnieku un beneficiāru reputāciju un iepriekšējiempanākumiem biznesā.

23.11.2017 15:10
Reply to  ek

Investoru daudz: Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital, TripplePoint Capital utt. Kā arī vairāki tūkstoši privātpersonu. T.i. – kad Revolut piesaista naudu no lielajiem investīciju uzņēmumiem, daļu akciju piedāvā arī lietotājiem. Tāpēc ir arī privātpersonas. Un pieprasījums parasti stipri pārsniedz piedāvājumu. Par reputāciju neņemos spriest.

ek
23.11.2017 17:08

palasījos un sāku šaubīties… pasākuma dibinātāji un vadītāji nāk no RU.
kompānija ir SIA, kapitāls nav zināms, biznesa mērķis – piesaistīt lietotājus – pildot šo mērķi viņiem zaudējumi, tomēr investori naudu piešķirot…
Bankas licenci viņi pieprasījuši … Lietuvas centrālajai bankai! bankas pakalpojumus piedāvāšot Lietuvā, vēlāk Igaunijā un Latvijā. UK, Francija, vācija tikai plānos.

23.11.2017 17:49
Reply to  ek

Ņem vērā, ka man nav mērķis tevi pārliecināt, ka Revolut ir labākais kas fintech noticis. Kā jau rakstā minēju, man par šo nemaksā, maizes rieciens biezāks nepaliek. Atbildu tikai tāpēc, ka Kristaps teica, ka te esot normālas diskusijas. Tad nu mēģinu. Pieņemu, ka ja kāds viņiem samet vairāk kā 70 miljonus, tad noteikti ir bijuši gudri cilvēki, ar juristiem, konsultantiem utt., kuri spējuši izpētīt, ka šie naudu ne vien “notrallinās”, bet arī uzpelnīs atpakaļ un ar uzviju. Šobrīd īsti neņemos spriest cik neprātīgi bijuši. To parādīs laiks. Par dibinātājiem. Īsti neredzu vietu paranojai. Krievijā, Latvijā, Ukrainā, Slovākijā un citur ir daudz gudru cilvēku. Pēc valsts, zīmogu uz pieres likt nevajag. Mums taču nepatiktu, ja kāds izdzirdot, ka IT serviss ir no LV, nodomātu, ka ‘Ko tad tie sēņu ēdāji un koka sūd*** taisītāji jēdz’. Ja kaut kur būs ziņas, ka šie ir Putina politikas bīdītāji, tad cita lieta. “SIA un kapitāls nav zināms”. Vispār jau pamatkapitāls ir pilnībā nebūtiska lieta. Svarīgāki ir finansu līdzekļi, investīcijas, komanda, idejas utt. Un to viņiem netrūkst. Turklāt darbojas pēc Lielbritānijas likumiem. Kas tev liek domāt, ka šiem ar juridisko pusi ir sliktāk kā mūsu n-tajiem kredītu izsniedzējiem (vienalga, sms vai p2p)? Par zaudējumiem. Zaudējumi… Read more »

Ainars Miligs
12.09.2020 16:33

Es atvainojos bet man ir problema. Es nekadi nevaru pierakstities savā revolut kontam tiklidz nosutu telefoma numuru atnak kods to es nevaru ierakstit atsutito kodu mani atmet atpakaļ uz sākumu es neko nesaprotu

23.11.2017 11:12

“Skaidras naudas izņemšana līdz 200€ mēnesī ir bez maksas (vai citas valūtas ekvivalents).”
1. Cik liela ir komisija par 200 eur limita pārsniegšanu, ņemo ārā no bankomāta?
2. Cik maksā bilances aplūkošana bankomāta? Bezmaksas?

Ideja pievilcīga, var nedaudz ietaupīt uz kartes gada maksu (10 eur?), bet, ja daudz neceļo neredzu īpašas priekšrocības.

Tuvāko mēnešu laikā visā Eiropā ieviesīs zibmaksājumus, SEB un Citadele jau ir pilotprojekti un tad pārskaitījumi aizņems dažas sekundes uz jebkuru ES banku. Anglijā jau tagad viņi starp savām bankām pārskaita dažās sekundēs. Kad tas notiks, es neredzu vairs nevienu revolut priekšrocību, izņemot konfidencialitāti, bet arī to EK piežmiegs un VID dabūs datus. Ja karti var uztaisīt uz cita vārda, ta cita lieta, bet cik daudziem no mums tas ir aktuāli?

YX
23.11.2017 11:34
Reply to  AndrisB

1. Pēc 200 EUR pārsniegšanas maksāsi 2% no izņemtās summas
2. Bilances aplūkošana bankomātā nav nepieciešama, jo tu bilanci redzi savā aplikācijā jebkurā laikā/vietā

x
23.11.2017 11:38
Reply to  YX

> jo tu bilanci redzi savā aplikācijā jebkurā laikā/vietā

tāpat kā bankas konta bilanci bankas aplikācijā?

YX
23.11.2017 11:40
Reply to  x

Tieši tā!

Zigmars Dzenis
26.11.2017 14:04
Reply to  AndrisB

Tātad, par to, ka UK bankās nauda no viena konta uz otru aiziet sek. laikā, šaubos. Parasti, Revolut kontā alga man iekrīt aptuveni st. vēlāk nekā Lloyds bankas kontā! Tāpat arī pārskaitījumi starp Revolut-Lloyds banku tiek izpildīti aptuveni 1-2 st. laikā.
Sasprotu, ka Revolut vēl ir bērnu autiņos, jo pirms kādiem pāris mēn. vienu dienu sistēma nestrādāja vai strādāja daļēji. No kādiem bankomātiem naudu nevaru izņemt un vienreiz veikalā nogļukoja. Tajā pat laikā ļoti ērti, ka uzreiz var maksāt bez pin koda ievades, jo LLoyds banka man pagaidām tādu karti nedod! Pēdējā laikā nekas negļuko. Izmantoju algas saņemšanai un aizskaitīšanai tālāk rēķiniem un uz LLoyds banku. LLoyds mani nekad nepieviļ tehniskā ziņā. Revolut ir labs pakalpojumu izmaksu ziņā. Tā kā kombinēju abas bankas un esmu apmierināts.

Kā problēmu saskatu, ka atrodoties UK, nevaru izveidot papildus euro kontu lv. Aplikācija piedāvā izveidot kontus tikai tajā valstī, kurā atrodies.

Ainis
09.01.2019 19:56
Reply to  Zigmars Dzenis

Nepiekritīšu iepriekš teiktajam, es no sava Lloyds bankas konta varu papildināt Revolut 1sec. laikā. Arī pilnīgi auto mātiski samainot £ uz € ir divi valūtu konti ar kuriem viegli manipulēt, pagaidām esmu ļoti apmierināts ar Revolut. Nav bijušas problēmas lietot karti gan LV , gan UK.

Normunds Ērglis
23.11.2017 11:17

Kuros bankomātos varēs izņemt skaidru naudu? Tagad, bez komisijas maksām, nevar jebkurā bankomātā izņemt naudu.

Ja i-net veikalā var norēķināties ar karti, tad, es ceru, nevajadzētu būt problēmai norēķiniem izmantot arī viņu izsniegto karti.

23.11.2017 15:14

Jebkurā bankomātā var izņemt bez komisijas maksas. Tikai ievēro, ka nevajadzētu pārlīst 200€ limitam. Citādi būs komisijas maksa.
Esmu pircies vairākos interneta veikalos un līdz šim problēmas neesmu novērojis.

Raitis Rutins
23.11.2017 11:27

N26 klons, tik pagaidam n26 nevienam nav jamaksa par kartes piegadi

Zigmars Dzenis
26.11.2017 14:05
Reply to  Raitis Rutins

N26 nevar iegūt, ja vēlies uzrādīt UK adresi.

Skābene
23.11.2017 12:39

Tagad pilnai laimei prasās arī rakstiņš par BlueOrange. :)

Citas bankas klients
23.11.2017 17:49
Reply to  Skābene

Kuš. Lai tak cilvēki, parastie, lieto tālāk savu mainstrīmo hanzeni :)

x
24.11.2017 00:26

izklausās pēc lietošanas, lai nebūtu meinstrīms. nebūt kā visiem, tā ir būtiska izaugsmes perioda problēma)

23.11.2017 15:34

Man ir gan N26, gan Revolut.

Man personīgi ērtāks škiet Revolut, jo pārskaitījums uz Revolut aiziet momentā, nevis kā N26 gadījumā jāgaida aptuveni 24h.

Nezinu, kā citiem, bet ban Revolut atsūtīja bez maksas. Bija arī iespēja izvēlēties maksas sūtīšanu, taču to neizdarīju.

Vienu reizi pat Revolut man izglāba pirkumus, jo ierastā bankas karte bija palikusi mājās. Ātri papildināju Revolut kontu un samaksāju par pirkumu. Vienīgi jāzin savas kartes CSV kods :)

Vooldemars Vova
23.11.2017 16:21

Kad būs kāds nākamais Revolt pasākums?
Var kaut kur redzēt programmu?

23.11.2017 16:44

Šobrīd nav zināms, kad būs nākamais pasākums. Ja gribi karti bez
maksas, vari pamēģināt paskatīties ko tev aplikācijā saka. Citiem tiek
piedāvāts saņemt bez maksas, citiem par maksu. Ja nu nenolaimējas un tev
ir par maksu (kā bija man pašam), atsūti man ziņu privāti. Pateikšu kur
Rīgā vari saņemt individuālā kārtā.

Jānis Dūdums
01.01.2020 17:04

Sveiki!
Gribētos ar jums sazināties un dabūt šo karte pēc iespējas atrāk.

Kursors.lv
01.01.2020 17:15
Reply to  Jānis Dūdums

Manuprāt, Latvijā vairs īsti nav šādu vēstnieku. Būs vien jāpasūta karti no lietotnes.

Edgars
23.11.2017 23:21

Juridiska persona no ārvalstīm var ieskaitīt manā Revolut kontā naudu tieši tāpat kā regulārajā bankas kontā? Vārds, uzvārds, bankas konts – viss tas pats?

Kristaps Skutelis
23.11.2017 23:42
Reply to  Edgars

Nedomāju, ka tur ir kaut kādi ierobežojumi. Tas ir regulārs bankas konts, tikai atrodas ne Latvijā.

rododanders
24.11.2017 08:56

Nolēmu aktivizēt karti pasākumā iegūtu, iemēģināt. Aplauzos!
Lai gan Latvija sarakstā parādās, bet kad izvēlas verify, to nevar izdarīt nedz ar eID, nedz ar vadītāja apliecību. Pases man nav,, jau gadiem iztieku bez.
Ja grib kādā valstī labi startēt, būtu labi vispirms sakārtot jautājumus kā tikt par klientu!

Kristaps Skutelis
24.11.2017 09:00
Reply to  rododanders

Ah, vēl nav salabojuši ID kartes problēmu? Fui, fui! Par tiesībām tā kā skaidrs ka nevar, bet pasi un ID karti būtu jāsaprot.

Lapsinieks
25.11.2017 22:33

tad eID vai ID – divas dažādas lietas

rododanders
27.11.2017 09:56
Reply to  Lapsinieks

LV ir vairākas id kartes? Lai vai kā, saprotu, ka lv vajag caur pasi iet verifikāciju un viss. Cerams sanāks.

Raimonds Barakausks
24.11.2017 09:32

Tā ir, Latvijas iedzīvotājiem verifikācijā tiek akceptēta tikai pase.
Karti vakar vakarā pasūtīju, man aplikācija piedāvāja bez maksas. Ja būtu pa maksu, aplikācija tā arī ātri pazustu no mana telefona.

24.11.2017 12:08

Šodien pasūtīju, verificējos izmantojot ID karti. Veiksmīgi.

nunu
24.11.2017 15:01
Reply to  Smirnoff

Verificējos ar ID, bet pases sadaļā. Protams, ka veiksmīgi.
Kredītkartes datus gan pagaidām negribās uzticēt.
Tad jau, kad būs Kursorā raksts, ka uzlauzta un inoplūdusi šitā brīnuma klienta datu bāze, varēsim atkal parunāt draudzīgā bariņā. :)

rododanders
27.11.2017 09:55
Reply to  nunu

Jē, paldies par info! Sāku apsvērt domu nahrenizēt i karti i aplikāciju. Cerams ka noverificēsies.

Reinis Mežulis
24.11.2017 22:17

No tās Revolut lietotnes ir iespējams veikt pārskaitījumus citiem IBANiem?

Kristaps Skutelis
24.11.2017 22:30

Jā, var.

Jānis
24.11.2017 22:40

Tā kā PlayStation Latvijā oficiāli neoperē, tad PS veikalā ar Latvijas kati maksāt nevar (nez kāpēc arī ar Paypal ne). Uztaisīju virtuālo karti iekš Revolut, kuru var PS kontam piesaistīt (attiecīgi no LV kartes sūtu naudu uz Revolut virtuālo, ar to maksāju PS veikalā). Ērti, aizņem dažas minūtes.

Mārtiņš Ģērmanis
25.11.2017 09:09

Ja es glabāju naudu Revolut kontā Eur un Rub 50/50, tad no kuras valūtas, maksājot ar karti Krievijā tiks noņemta nauda?

ĶIEĢELIS
25.11.2017 22:06

Izskatās pārāk labi priekš patiesības. Pūļa cikliskā tendence atkārtoti uzkāpt uz viena un tā paša grābekļa ir aptuveni 1 paaudze, tas būtu ap 22 gadiem. Tagad atskatāmies uz 1995. gadu Latvijā. Banka Baltija. Atmiņas paplēnējušas par solījumiem un neskaitāmām garantijām? Tieši tā darbojas LIELAIS LOHATRONS.

svimart
26.11.2017 12:04
Reply to  ĶIEĢELIS

Nu pilnīgi piekrītu… paskatīsimies uz šo rakstu pēc gada… diviem… nebūs ne revolt ne kolt…

ĶIEĢELIS
27.11.2017 21:57
Reply to  svimart

…Ne raksta :D

ĶIEĢELIS
25.11.2017 22:22

Izskatās pārāk labi priekš patiesības. Pūļa cikliskā tendence atkārtoti uzkāpt uz viena un tā paša grābekļa ir aptuveni 1 paaudze, tas būtu ap 22 gadiem. Tagad atskatāmies uz 1995. gadu Latvijā. Banka Baltija. Atmiņas paplēnējušas par solījumiem un neskaitāmām garantijām? Tieši tā darbojas LIELAIS LOHATRONS.

oldschool zerolemon fan
26.11.2017 22:11

Personīgi nedomāju, ka revolut bankrotēs 1-2 gadu laikā, bet nu, piemēram, šādas iespējamās problēmas (skat linku – https://community.revolut.com/t/beware-of-sudden-transactions-from-revolut/16838) kaut kā īpaši nevieš vēlmi pievienoties klientu pulkam. Pagaidīšu, kad tiks saņemta bankas licence un piedāvātas normālas VISA debitkartes.

Kristaps Skutelis
26.11.2017 23:18

Kāpēc gribi tieši VISA karti? Kur un kāda tām ir starpība salīdzinot ar MasterCard?

oldschool zerolemon fan
27.11.2017 00:38

MasterCard man jau ir. Ja ir 2 tīklu kartes, tad man tas rada papildus drošības sajūtu. Āzijā VISA, šķiet, ir lietderīgāka.

Lapsinieks
27.11.2017 08:26

neesmu baigais ceļotājs (ārpus EU), bet bankā man teica tā – ar visa tev nebūs problēmu NEKAD un NEKUR: tas esot apmēram tā – visa esot kredītkarte (ja tur nav rakstīts elektron), kamēr MC, pat bez uzraksta Debit nenozīmē, ka tā ir kredītkarte

AxS
27.11.2017 11:21

VISA strādā reversā maksāšana, respektīvi uz VISA var uzskaitīt naudu (aktuāli ebayistiem un citiem online naudas saņēmējiem), ar MasterCard var tikai maksāt. Kā arī ir reģioni kur MasterCard ne īpaši mīl pieņemt.

Te viens banku lobijs ierunājās par licenzēšanu un salām, tad lūk ko gribētu pateikt: arī ES ir online norēķinu sistēmu licenzēšana, kur prasības nav vājākas kā bankām, pamatkapitāls minimums 1mio, klientu ieskaitīto naudu turēt atsevišķi un neizmantot operacionāliem mērķiem utt. Tā ka nav ko baidīt ar salām, ja būs žuļiki vai arī biznesplāns galīgi šķērsām, finālā uzmetīs gan tie gan tie un nekādas starpības klasiskā banka jaunā tipa Ē. Tas pats vecais Skrill ( pirms rebrendošanas MoneyBookers), leišu Paysera (starp citu piedāvā VISA) ir ES licenzētas un regulētas.Un ne jau viņi ir vienīgie, pēdējā laikā šai lauciņā lien visi kam nav slinkums un Revolut ir viens no viņiem.

Jautājums
27.11.2017 16:53

Vai šobrīd iespējams tikt pie Revolut kartes tepat LV, nepasūtot to no GB pa pastu?

Normunds Ērglis
27.11.2017 22:05

Vai šo revolut karti var izmantot google play veikalā?
Varētu mēģināt izmantot vituāliem norēķiniem bez piesaistes pie reālās kredītkartes. Tas ir kontā ieskaitīt tik cik nepieciešams konkrētam darījumam

Jānis
28.11.2017 22:41

Jā, ieskaiti Revolut kontā cik vajag, un maksā. Es gan papildinu tieši no citas kredītkartes (tā ārtāk), bet nav obligāti jāslēdz auto top-up opcija, un pats Revoltu no citas kartes neko neņems, ja nebūsi pieslēdzis, un izmantos tik naudu cik ir kontā.

oldschool zerolemon fan
28.11.2017 01:49

Jautājums bik ne pa tēmu, tiem kam ir N26. Vai pieeja N26 internetbankai (webā) tiek realizēta ar fiksētu paroli vai ir kaut kāds kodu kalkulators aplikācijā?

Kartupelis3
28.11.2017 05:14

Tik ņem vērā, ka bateriju nevar nomainīt!!!

Lauris
03.12.2017 19:25

Klau, vai no sava paypal konta var pārskaitīt naudu uz šo karti?

oldschool zerolemon fan
04.12.2017 20:21

p.s. Meklējot specifisku info, izbūros pa visādiem specifiskiem ne vietējiem resursiem, kur valoda nav angļu (ar google translate), un cik sapratu, ka PREPAID tipa kartēm mīnuss ir tāds, ka karte visdrīzāk nestrādās vietās, kur terminālim nav online savienojums, jo nav paredzēta iespēja īslaicīgi saglabāt offline transakciju uz kartes čipa. Tas ir viennozīmīgi mīnuss. Ar offline tipa POS tirdzniecības vietām esmu saskaries arī LV – vilciena biļešu kase mazā stacijā un 1 kafejnīca Rīgā. Apmaksu veicu ar “normālu” debitkarti, un efekts ir tāds, ka veiktā transakcija ilglaicīgi neuzrādījās kartes konta izrakstā (pat ne kā rezervēta). Pēc pāris dienām iztērētā summa tika atskaitīta no konta. Pieņemu, ka izmantojot Revolut izdotās PREPAID tipa kartes, darījumi šajos gadījumos nebūtu notikuši vispār.

nunu
05.12.2017 13:18

Tātad no šodienas esmu pilntiesīgs jūzeris.
Kā jau rakstīju iepriekš, autorizējos ar ID karti, ko izsūtīju pases vietā.
Karti pasūtīju par velti. Vakar bija pastkastē stilīgā kartona kastītē ar viltību. Karte ar manu vārdu, uzvārdu, derīga līdz 2022.gadam.
Šodien pirmais pirkums, kā prasīts, ar PIN kodu. Daily pusdienotavā samaksājās zibenīgi. Terminālis gan mani uzskatīja par angli, jo pēc sākotnējā uzraksta Savienojos ae Swedbank, pārgāja uz angļu valodu. Aplikācijā tūlīt bija ziņa, ka turpmāk varu lietot bezkontakta norēķināšanos. Kā arī pusdienu naudiņa aiztecējusi. Kopumā izskatās ļoti ok šis joks.
Paldies Kursoram un autoram par kārtējo jaunumu manā dzīvē.

oldschool zerolemon fan
05.12.2017 19:30
Reply to  nunu

Interesanti, ka uz 5 gadiem dod (standarta termiņš parasti visiem vai nebija 3 gadi?) Pa 5 gadiem tomēr pamatīgs nolietojums kartei var būt.

oldschool zerolemon fan
05.12.2017 19:31

Skaitīt nemāku.
4 gadi tomēr sanāk, nevis 5.

nunu
06.12.2017 10:50

Tiešām skaitīt nemāki. 2017-2018-2019-2020-2021-2022. Pieci gadi.
Atklāju pirmo nelāgo štellīti kartei.
Kā paildināt?
Var ieskaitīt no konta. Swedbank gadījumā komisija 0.36EUR.
Var piesaistīt citu karti un pārskaitīt no/uz.
Piesaistīju DnB. Revolut to nodēvēja par kredītkarti un piedāvāja uzreiz komisiju 1%. 100EUR pārskaitam, 1EUR par procesu. Turpat arī piebilde: gribi par velti, gādā debetkarti. Tā ka pagaidām domāju, ko darīt. Ja viss par velti solīts, tad katra komisija, kas tomēr izpeld, besī.

oldschool zerolemon fan
06.12.2017 11:57
Reply to  nunu

Ja tu būtu papētījis LV banku tirgu, tad būtu atradis, ka pašreiz ir vismaz 1 vietējā banka, kas piedāvā SEPA pārskaitījumus bezmaksas. Izmanto to un viss būs OK :)

Bet nu – ja DnB karte reāli tev ir debetkarte, tad ir vērts pacīnīties par to ar revolut (viņu forumā šāda situācija ir aprakstīta, jo citiem ir bijusi līdzīga problērma ar citu banku kartēm).

nunu
07.12.2017 15:17

Viss ok. Tai pašai DnB ir SEPA bezmaksas.

oldschool zerolemon fan
15.12.2017 00:12

Papētīju vēl šo un to, izrādās ir vēl vismaz pāris servisu, kas piedāvā ko līdzīgu revolut nosacīti bezmaksas. Interesantākais liekas CURVE – jo līdzīgi kā revolut piedāvā izmantot prepaid mastercard debitkarti, vienīgi ar to atšķirību, ka nauda nav iepriekš jāieskaita kartē, bet to var “pielinkot” jebkurai citai kartei (līdzīgi kā paypal) un nauda no piesaistītā konta tiek noskaitīta pirkuma brīdī. Curve pašreiz oficiāli nav pieejams privātpersonām, bet no nākamā gada sola, ka būs. Pašreiz viņu biznesa modelis balstās uz to, ka tiek izdotas business tipa kartes, kurām transakcijas maksa ir lielāka nekā consumer tipa kartēm Eiropā noteiktie 0.2% (kredītkartēm 0.3%). Būs interesanti paskatīties, kādi būs nosacījumi Curve privātpersonu kartei (produktu sola palaist nākamā gada sākumā, pieteikties rindā var jau tagad).

Gunta Ugunta
19.12.2017 11:49

Fufelis ir visas šīs kartes! Jau vairāk kā nedēļu nauda “ceļo” no SEB konta uz manu Revolut un kā nav tā nav.
Ar N26 arī nav lāgā. Verifikāciju izgāju, itkā visu apstiprināja, bet N26 konts nav aktivizēts. Ielogojoties par jaunu atkal stāv tai pašā vietā pirms verificēšanas :(
Kā citiem gāja ar verificēšanu?? Vai tūlīt konts tika aktivizēts?

oldschool zerolemon fan
18.12.2017 19:53

Te vēl raksts, ka PREPAID Mastercard – tomēr īsti nerullē salīdzinot ar standarta Mastercard. – https://www.weresuckingdiesel.com/free-atm-withdrawals-in-nepal/

Gunta Ugunta
09.01.2018 22:50

kāpēc Revolut nevar papildināt skaidru naudu iemaksājot bankomātā? :(

Gunta Ugunta
09.01.2018 23:13

Ļoti ērta lietošana. Pagaidām vienīgais lielais mīnuss, ka nevar papildināt skaidrā iemaksājot bankomātā.

Saf
12.01.2018 17:40

Vai skaidrinieku var dabūt iekšā?

wils
21.03.2018 13:08

Automātiskās degvielas uzpildes stacijas joprojām Revolut karti neņem pretīm.

Aldis Esmits
05.05.2018 23:33

Nu ja kas – tikko man N26 apps teica, ka pakalpojums Latvijā nav pieejams.

Sd
05.07.2018 13:52

Hmm, vai ir zināms kāds veids,kā tikt pie Revolut plastikāta bez maksas tagad?
6€ par piegādi pagaidām atsakos maksāt:)

Kristaps Skutelis
05.07.2018 15:23
Reply to  Sd

Uzprasi Endijam :) https://endijs.com

Ivars Volks
23.07.2018 15:33

Sveiki. Bieži esmu Jelgavā kā var Jūs satikt un dabūt karti?

Agris Cirulis
03.12.2018 14:28

Sveiki,a kā ir LV likumdošanā,ja es strādāju latvijas valsts iestādē un manu revolut kontu nepieņem algas saņemšanai!vai nebūtu tā ka alga būtu jāskaita uz jebkuru manu kontu neatkarīgi no valsts

Kristaps Skutelis
03.12.2018 14:35
Reply to  Agris Cirulis

Kurš likums Latvijā nosaka kā un uz kurieni skaitīt algu?

digitalk
03.12.2018 16:15

vispār jau pēc Darba likuma tu vari pieprasīt, lai algu tev izmaksā skaidrā naudā. tikai pamēģini pēc likuma to panākt un nepiedzīvot sekas ;)

70. pants. Darba samaksas izmaksas veids

Darba samaksa aprēķināma un izmaksājama skaidrā naudā. Darba devējam ir
tiesības izmaksāt darba samaksu bezskaidrā naudā ar pārskaitījumu tikai
tad, ja darbinieks un darba devējs par to ir noteikti vienojušies.

Kristaps Skutelis
03.12.2018 16:19
Reply to  digitalk

Par to, ka naudu pēc likuma var saņemt skaidrā naudā, es zinu un es pat zinu dažu labu cilvēku, kas šādu iespēju izmanto.

Bet runa bija par algas izmaksu uz Revolut. Neesmu juridisko jautājumu eksperts, bet, manuprāt, nepastāv Latvijas likumdošanā noteikti ierobežojumi, kas liegtu skaitīt uz citā valstī reģistrētu uzņēmumu (kontu). Īpaši, ja tas ir Eiropas Savienībā.

digitalk
03.12.2018 16:47

es jau par to pašu – likums nosaka darbinieka un darba devēja savstarpēju vienošanos. ja nu vienīgi ir izdoti kādi MK noteikumi par valsts un pašvaldībās strādājošo algu izmaksu kārtību, piem., minēts, ka bezskaidrie algas pārskaitījumi tikai uz LV reģistrētām bankām

Aigars
09.01.2019 11:22

Neiesaku ar viņiem sadarboties.Atverot kontu Jūs to vairs neaizvērsiet.bet atīvā statusā varam sagaidīt visādus brīnumus.Sapports nav nodrošināts.Kut ko trakāku vēl nebiju piedzīvojis.

Kursors.lv
09.01.2019 16:54
Reply to  Aigars

Kādus tieši brīnumus var gaidīt no neaizvērta Revolut konta, ja tajā ir likvidētas visas kartes, slēgti savienojumi ar paša kontiem/kartēm?

mareks
14.01.2019 19:13

vai revalut kartevar ieskaitit oficialo darba algu?
un ka var uzzinat savu revalut kontu,kura ieskaitit darba algu?

Kursors.lv
14.01.2019 19:57
Reply to  mareks

Domāju, ka var skaitīt. Tas konkrēti jārunā ar darba devēju. Konta datus var apskatīties Revolut lietotnē.

Mārtiņš
19.01.2019 13:30

Labdien, man interesē, vai varu lietot revolut kontu ka algas kontu?

Kursors.lv
19.01.2019 13:35
Reply to  Mārtiņš

Domāju, ka var. Ja sarunāsi ar darba devēju.

Burve
15.02.2019 15:17

Kādi ir limiti: ATM , ienākošie SEPA , POS?

Dace
19.03.2019 08:27

Sveiki! 10. februārī pasūtīju aplikācijā karti. Ir 19. marts, kartes pastā joprojām nav. Help centrā tikai automātiskie atbildētāji… Cik ilgi paratsi nākas gaidīt?

Armands
13.04.2020 10:52
Reply to  Dace

Karte pēc pasūtīšanas nak aptuveni 10 dienas. Reizēm ātrāk.

Igors
11.04.2019 18:39

Sveiki, Vai es varu paskaitit no Revoult uz swedbank kontu naudu? Ja man uz Revoult ienak nauda piemeram no drauga revouRe?

Kursors.lv
11.04.2019 18:47
Reply to  Igors

Jā, protams.

Igors
12.04.2019 11:43

Cik ilgi nak nauda uz konta?

Kursors.lv
12.04.2019 11:45
Reply to  Igors

Kurā virzienā? Pārskaitījums no maksājumu kartes uz Revolut kontu ir sekundes jautājums. Pārskaitījums no vietējās bankas uz Revolut kontu un otrādi ir parasts starptautisks maksājums, kas ir aptuveni dienas jautājums.

Armands
13.04.2020 10:51

Man no Revolut uz Swedbanku paiet ~ 3h.

Raivis Ozols
27.06.2019 09:25

Sveiki! Vai pie kartes vēl ir iespējams tikt? Esmu Jelgavnieks?!

Aljonich
03.08.2019 11:45

Sveiki.Man ir tāda problēma ,es nevaru pieprasīt, lai saņemtu naudu ,ir noraidīts .Tas ir tiem cilvēkiem, kuri neizmanto R. Ir karte fiziskā un virtuālā .Izveidot saiti uz maksājumu, un nav iet.Ko man darīt ?

Aigars
03.08.2019 13:15

Sveicināti! Es labprāt pat aizbrauktu uz Jelgavu, lai iegūtu Revolut karti, jo kaut esmu pasūtījis to caur aplikāciju, tā aizvien nav pienākusi. Iespējams, ka pats neesmu kaut ko izdarījis pareizi. Jau iepriekš paldies par atbildi un pretimnākšanu. Cieņā Aigars R

Tehnom
28.08.2019 20:45
Reply to  Aigars

Kāpēc tieši uz Jelgavu nevis uz Mazpisāniem? Ko paskaste vairs nestrādā?
Revolut ir domāts lai visadās exsotiskās vastīs kur ir kūnas, levas, florīni vai vells viņu zina kaa maksātu ar pēc iespējas mazākiem zaudējumiem, viss pārējais ir mazohisms un profanācija… jā un mēneša tēriņi, bezmaksas, no revolut , lekas, ir 200 eu. Nu kāds tur var būt ietaupījums? 3-5 eu mēnesī, ja intensītvi jādauzās pa tādam valstim. Turisma gidam? Zibmaksājumi, starp citu ari nav pa velti, swensoniem, 0.36 centi. Pēdēja temdence, ka kredīti kļuvuši lētākī, ekonomikai nav izaugsmes, turēt bankā naudu ar inuss procentiem? Dāņiem hipotekāro dod ar -0.5%

Tehnom
28.08.2019 20:01

Barclays!!! Tie ir tie keksi kas izraisija 2008.gada krīzi!

Kursors.lv
28.08.2019 20:10
Reply to  Tehnom

Nē, to krīzi izraisīja citi brekši.

Laila
08.09.2019 15:55

Sveiks, jautājums-vai var būt tā, ja pārskaita no latvijas bankas uz revolut kontu naudu ,piemēram 1000€ un par to ietur komisijas maksu 60€?
Darba devejs saka ka veicot pārskaitijumu uz manu konta esot šķīries no 60€?

Kursors.lv
08.09.2019 16:03
Reply to  Laila

Tā kā nauda tiek skaitīta uz citu valsti, tad ir komisijas. To apmērs gan atkarīgs no bankas.

ako
10.09.2019 15:06

Vai nav tā, ka iekšEiropas maksājumiem ir jābūt bezmaksas, tomēr, taču ir ieviesta SEPA. Vismaz man maksājot uz Revolut papildu komisiju neņēma

digitalk
10.09.2019 15:31
Reply to  ako

nevis bezmaksas, bet ir vietējā starpbanku komisija 0.36. ja banka nav pievienojusies SEPA, tad komisija ir pa pilnu programmu. bez tam Revolut vēl pavisam nesen nebija banka, varbūt maksājums bijis kaut kad senāk?
un kā saldais ēdiens, pēc brexit britu zemes bankas vairs nebūs SEPA, ne?

ako
10.09.2019 18:28
Reply to  digitalk

Jau trešo nedēļu nevaru papildināt Revolut ar tradicionālo metodi – no kartes, lietotnē vienkārši uzspiežot papildināt (iepriekš tā varēja)- rāda – “Diemžēl radās problēma. Lūdzu mēģiniet vēlāk vēlreiz”. Biju spiests papildināt – mana banka man neko papildus nepaņēma (jo ņem mēneša maksu).
Bet saskāros ar Revolut klientu apkalpotāju Čatā – pilnīgs bezsakars. Tur atbildes sūta robots. Uzrakstot trīs dažādus jautājumus par papildināšanu, viņš atbildēja vienu un to pašu atbildi – pieklājīgu un vispārīgu. Kad uzdevu nākošo jautājumu – viņš lūdza to noformulēt īsāku. Un pēc kādas pusstundas atrakstīja – tā kā Jums vairāk nav jautājumu, saprotu, ka čatu varu slēgt :)))

Eva
24.10.2019 16:10

Vai or iespēja skaidru naudu iemaksāt revolut kartē? Ja jā, tad kurā naudas iemaksas bankomātā to var izdarīt?

Kursors.lv
24.10.2019 16:18
Reply to  Eva

Oficiāli šādas iespējas nav. Visdrīzāk, nav arī neoficiālas iespējas, lai gan te dažs labs forumā komentēja, ka var mēģināt darboties ar priekšapmaksas debetkartēm. Neesmu pats praksē to darījis, nevaru galvot, ka tas darbojas.