Kas ir Revolut, kādēļ tas noder un vai ir kādi riski?

Par finanšu pakalpojumu Revolut esam gana daudz rakstījuši arī iepriekš un nu tas sāk savu uzvaras gājienu arī Latvijā. Tāpēc šoreiz vēlos jūsu uzmanībai piedāvāt pamatīgo Endija Lisovska sagatavoto rakstu par Revolut, tā plusiem un riskiem. Raksta oriģinālu lasi Endija blogā Endijs.com.

Ņemot vērā to, ka man aizvien biežāk sanāk stāstīt par virsrakstā uzskaitītajiem jautājumiem, nolēmu, ka visu informāciju jāapkopo vienā vietā. Tādēļ arī šis raksts. Vispirms gan jāsaka, ka esmu nedaudz saistīts ar Revolut. Esmu Revolut vēstnieks Latvijā. Tas nozīmē, ka esmu brīvprātīgais, kurš palīdz Revolut izprast vietējo tirgu, kā arī palīdzu lietotājiem saprast, kas ir Revolut. Uzsveru – brīvprātīgais. Es neesmu algots un par šo palīdzību naudu nesaņemu. Kādēļ tad es to daru, ja man par to nemaksā? Vairāku iemeslu dēļ: sanāk socializēties ar citiem un nodibināt jaunus kontaktus; pašam sanāk labāk izprast produktu; palīdzēt citiem ir forši. Taču, tā kā neesmu algots darbinieks, varu par Revolut izteikties arī negatīvi tad, kad to vēlos. Ja jutīšu kaut ko nesmuku no Revolut puses, par to informēšu.

Raksts veidots gan kā stāstījums, gan jautājumi ar atbildēm. Ja atbilde dota slīprakstā, tad tas ir komentārs no Revolut puses. Raksts sanācis garāks kā gribēju, tādēļ droši “lec pāri” sadaļām, kuras tevi neinteresē.

Reklāma

Saistību atruna: Raksta autoram pieder Revolut akcijas.

Tātad – kas ir Revolut?

Ja runājam vienkāršoti un saīsināti, tad tas ir hibrīds starp telefona lietotni, maksājumu kartēm un banku pakalpojumiem. Ar Revolut palīdzību vari nepilnā sekundē aizskaitīt naudu citiem Revolut lietotājiem, veikt bankas pārskaitījumus, iepirkties veikalos ar Revolut izsniegtu maksājumu karti. Turklāt tas viss bez komisijas maksām un maksājuma kartes gada maksām, kā arī ar izdevīgu valūtas kursu. Revolut lieto teju miljons cilvēku. Sīkāk par šīm un citām iespējām turpinājumā.

https://www.youtube.com/watch?v=63lwQ1qCx_U

Kā var tikt pie Revolut lietotnes un maksājumu kartēm?

Ja esi iPhone lietotājs, Revolut lietotni vari dabūt šeit, bet, ja Android lietotājs, tad šeit. Pēc uzinstalēšanas būs jāizveido Revolut konts. Turklāt būs jāverificē sava identitāte. Verifikācija notiek, aizsūtot viņiem sava dokumenta foto (pase vai ID, vai vadītāja apliecība) un sejas foto. Iesūtītās bildes tiek apstrādātas automātiski un šis process parasti aizņem dažas minūtes. Verificētiem kontiem gada darījumu limits ir 15 000€. Ja ar šo limitu ir par maz, nepieciešams veikt papildus verifikāciju.

Kad konts verificēts, varat pasūtīt maksājuma karti. Piegāde uz Latviju maksā 6€. Ir gan dzirdēts, ka citiem izdodas pasūtīt bez piegādes maksas, bet 100% drošas receptes, kā to izdarīt, nav. Dažiem sanāk tāpat, citi saka, ka palīdz tas, ka Revolut uzinstalēts, izmantojot ielūgumu. Otrs variants, kā saņemt karti, turklāt esot drošam, ka par to nebūs jāmaksā piegādes maksu, ir doties uz kādu no Revolut pasākumiem Latvijā. Šādi pasākumi notiek regulāri. To ietvaros kartes tiek piešķirtas bez maksas visiem gribētājiem. Ja esi Jelgavā, karti vari paprasīt man. Vai ja esi kādā citā Latvijas vietā un zini, ka pie tevis ir daudz karšu gribētāju, saki un noorganizēšu saņemšanu arī citās vietās.

Tagad sīkāk par dažādām Revolut piedāvātajām iespējām:

  • Bezmakas pārskaitījumi starp Revolut lietotājiem. Izmantojot Revolut vari gan veikt maksājumus citiem lietotājiem, gan pieprasīt naudu, gan sadalīt rēķinu. Pārskaitījumi notiek sekundes laikā.
  • IBAN eiro konts. Katrs Revolut lietotājs var aktivizēt IBAN eiro kontu. Uz to vari pārskaitīt naudu no sava bankas konta Latvijā. Kā arī no Revolut IBAN vari skaitīt naudu uz citām bankām, bez komisijas maksām. Ir pieejami arī bezmaksas GBP konti.
  • Ļoti izdevīgs valūtas kurss, kurš ir ļoti tuvs starpbanku valūtas kursam. Ja bieži ceļo vai iepērcies internetā ne eiro, tad šis varētu būt viegls veids kā ietaupīt. Ietaupījums veido ~5%, ja norēķinies ar karti. Šos procentus veido tas, ka Revolut kurss parasti ir izdevīgāks par MasterCard kursu, kā arī Revolut nepiemēro papildus komisijas kartēm, ja darījums noticis ne eiro valūtā.
  • Revolut var uzglabāt naudu 26 dažādās valūtās un veikt konvertācijas pēc jau iepriekš apspriestā valūtas kursa.
  • Bezmaksas bezkontakta maksājuma kartes (MasterCard un drīzumā Visa). Visa kartes šobrīd testē tūkstošiem lietotāju, bet tās vēl nav pieejamas visiem. Maksājumu kartes vari ne tikai saņemt bez maksas, bet tām nav arī mēneša/gada maksas, kā arī netiek piemērotas pirkuma komisijas. Skaidras naudas izņemšana līdz 200€ mēnesī ir bez maksas (vai citas valūtas ekvivalents).
  • Maksājuma karšu drošības iestatījumi. Ir pieejami dažādi drošības iestatījumi, kurus var mainīt, izmantojot Revolut lietotni. Noteikti izvērtē, kuras kartes funkcijas tev ir nepieciešamas un liekās atslēdz uz laiku, kamēr tās neizmanto. Ko var darīt? Piemēram, aktivizēt/deaktivizēt karti, aktivizēt/deaktivizēt maksājumus ar magnētisko joslu, bezkontakta maksājumus, ļaut/neļaut skaidras naudas izņemšanu un/vai maksājumus internetā. Iespējams atļaut norēķinus tikai vietā, kurā pats atrodies. T.i., ja jūsu telefons ir Jelgavā, bet kāds Tallinā grib maksāt ar jūsu karti, nesanāks.
  • Telefona apdrošināšana. Šis gan ir maksas pakalpojums, bet ceļotājiem varētu būt ļoti ērts. Apdrošināšana darbojas visā pasaulē. Un tiek garantēts, ka, ja sanāks sasist savu telefonu, tad 2 dienu laikā tiksi pie jauna, jebkurā pasaules valstī.
  • Lietotnē pieejama dažāda statistika par taviem darījumiem. Kā arī par katru darījumu uzreiz saņemsi paziņojumu telefonā (naudas ieskaitīšana, pirkumi ar karti, naudas pieprasījumi utt.).
  • Ir iespējams uzstādīt atkārtojošos banku maksājumus. T.i. – ja tev regulāri jāveic vienādus bankas pārskaitījumus, vari tos definēt Revolut un tie tiks veikti automātiski un bez maksas.

Kas gaidāms tuvākajā nākotnē:

  • Lielbritānijā jau ir kredītu izsniegšana, bet Latvijā vēl nav. Iespējams, ka nākamā gada laikā būs.
  • Uzkrājumu veikšana. Varēs noguldīt naudu ar izdevīgāku procentu likmi vai investēt naudu akcijās un citos finanšu instrumentos. Investīciju gadījumā komisijas sola mazākas, kā tās, kuras ir parastās bankās. Ļoti iespējams, ka būs pieejams jau gada beigās.
  • Kripto valūtu atbalsts. Savā Revolut kontā varēsi uzglabāt ne tikai eiro vai ASV dolārus, bet tos samainīt pret Bitcoin vai Ethereum. Te gan jāņem vērā, ka pirmajā iterācijā nebūs iespējams Bitcoin “ieskaitīt” vai “aizskaitīt prom” no Revolut konta. Tātad, pirkšana/pārdošana, bet ne ieskaitīšana no, piemēram, kāda cita sava maka. To sola otrajā iterācijā. Kriptovalūtu atbalsts, visticamāk, būs pieejams jau šī mēneša laikā.
  • Medicīnas apdrošināšana ceļotājiem (ar apmaksu pa dienām). Ļoti iespējams, ka būs pieejams jau gada beigās.
  • Apple Pay. Šo sāks ieviest sākot ar nākamo gadu, jo vispirms Revolut ir jākļūst par maksājumu karšu izsniedzēju. Šis process ir gandrīz noslēdzies. Vēl gan nav zināms, kurās valstīs Apple Pay būs pieejams vispirms (to nosaka Apple).
  • Revolut ir pieteicies bankas licencei. Ir paredzēts, ka tā tiks saņemta 2018. gada pirmajā pusē. Pēc licences saņemšanas, Revolut varēs piedāvāt plašāku pakalpojumu klāstu.

Revolut Premium

Ja tev nepietiek ar Revolut bezmaksas komplekta iespējām, tad vari pieteikties Revolut Premium kontam. Tas maksā 7.99€ mēnesī. Premium konta priekšrocības: vispasaules medicīnas apdrošināšana ceļotājiem, 400€ limits skaidras naudas izņemšanai bankomātā, neierobežots FX (naudas maiņas) apjoms, bezmaksas Turbo pārskaitījumi (ātrāki pārskaitījumi starp bankām), īpaša dizaina Revolut kartes, kuras piegādā bez maksas 3 dienu laikā, 24/7 augstākās prioritātes lietotāju atbalsts, 20% atlaide telefona apdrošināšanai. Turklāt līdz gada beigām šim sarakstam pievienosies vēl viens bonuss – pieeja lidostu atpūtas telpām (airport lounges). Revolut sadarbosies ar vienu no lielākajiem spēlētājiem šajā laukā, tādēļ Revolut Premium lietotājiem būs pieejamas simtiem atpūtas telpu dažādās lidostās (arī Rīgā).

Revolut Business

Revolut ir izveidojis arī piedāvājumu biznesa klientiem. Ja tevi interesē, tad ieskaties attiecīgajā lapā. Tā kā pats šo neizmantoju, īpaši komentēt nevaru.

Vai Revolut Business ir pieejams Latvijā?

Revolut: Jā, Revolut Business ir pieejams uzņēmumiem Latvijā. Lielā pieprasījuma dēļ, verfikācija var aizņemt vairākas nedēļas. Vairāk informācijas par to, kā notiek pieteikšanās process, varat atrast šeit.

Kā Revolut kontā var ieskaitīt naudu?

Ir vairāki varianti:

  • Lēnais variants: vari pārskaitīt naudu no sava bankas konta. Šis gan aizņem aptuveni dienu un, ļoti iespējams, ka tava banka ieturēs pārskaitījuma komisiju (parasti ~0.35€).
  • Ātrs un bezmaksas variants: ja tev ir debetkarte, kura ir piesaistīta tavam pamata bankas kontam, vari šo karti norādīt Revolut un no tās papildināt Revolut kontu. Šis ir bez komisijas maksas un notiek bez aizkavēšanās, jo papildināšana ir gluži kā parasts pirkums ar karti.
  • Ātrs un ar komisiju: ja tev nav debetkarte, bet ir kredītkarte, tad arī no tās vari papildināt Revolut kontu. Taču šādā gadījumā tiks ieturēta 1% komisija. Diez vai prātīgi izmantot, ja vien nav neparedzēta situācija.
  • Un, protams, vari paprasīt, lai tavu Revolut kontu papildina kāds cits Revolut lietotājs.

Vai mana nauda, kuru esmu ieskaitījis Revolut, ir drošībā?

Revolut: Uz jautājumu ir atbildēts šeit. Citiem vārdiem, dažs pat teiktu, ka elektroniskajās naudas institūcijās (EMI) kā, piemēram, Revolut, nauda ir lielākā drošībā kā parastā bankā. Tas tādēļ, ka EMI’s nedrīkst “aiztikt” klientu naudu un tā vienmēr stāv nodalīta. T.i. – to pārvalda, piemēram, Barclays un Revolut tai tiešā veidā netiek klāt un nevar izmantot savām ikdienas operācijām. Nauda paliek turētājbankas kontā, līdz pilnībā noslēdzies darījums, kuru klietna vārdā veic EMI. Tāpēc visa klientu nauda ir drošībā un tiek uzglabāta 100% apmērā. Pretstatā bankām, kuras līdz 85% no visas naudas var izsniegt kredītos.Tā kā bankas izsniedz noguldītāju naudu kredītos, ir nepieciešama 100 000€ garantija, kas nav nepieciešama EMI gadījumā. Ja notiek sliktākais un EMI (piemēram, Revolut) bankrotē, klienti tiek pie visas savas naudas, jo, kā jau minēts, tā 100% apmērā tiek uzglabāta un Revolut tai netiek klāt. Tātad, pat vairāk kā 100 000€ būtu drošībā.

Komentārs: Ja pieņemam, ka Revolut komentārs ir patiess, tad nauda ir drošībā potenciāla Revolut bankrota gadījumā, bet nevajag aizmirst, ka ir arī citi riski, par kuriem jāzina. Revolut var tikt “uzlauzts” un nauda “izpumpēta” ar fiktīvu darījumu palīdzību. Šeit gan varētu palīdzēt tas, ka par visiem darījumiem saņem paziņojumus, tādēļ vajadzētu spēt ātri reaģēt un darījumus bloķēt. Otrs drošības aspekts ir – turi kartes datus drošībā. Lai cik ļoti naudu sargātu Revolut, ja kāds tiek pie taviem kartes datiem, var sanākt nelaba pieredze. Tas gan attiecas uz jebkurām maksājumu kartēm, ne tikai Revolut.

Kādēļ man ir jāverificē sevi, iesniedzot dokumentu bildes? Un kādēļ nav iespējams verificēties klātienē, uzrādot dokumentus personai, nevis sūtot elektroniski?

Revolut: Par to, kādēļ jāverificējas, varat izlasīt šeit. Mēs neveicam fiziskas ID pārbaudes, jo tas palēninātu mūsu izaugsmes ātrumu. Tādēļ mēs visu esam automatizējuši. Datus apstrādā mūsu partneris Onfido, kas arī nodrošina, ka dati ir pilnīgā drošībā.

Komentārs: Pieņemu, ka ir pieejami tikai esošie verifikācijas veidi tādēļ, lai Revolut būtu vieglāk atskaitīties, ja notiek kādas problēmas (terorisma finansēšana utt.). Iespējams, ka ne visu to, ko viņi pieprasa, viņiem liek darīt likums. Bet, viņuprāt, labāk paprasīt vairāk, kā paprasīt par maz. Un netaisa izņēmumus noteiktiem indivīdiem, lai neradītu precedentu izņēmumiem. Jo kā zināms, izņēmumi tiešām sarežģī lietas.

Vai mani dati ir drošībā (pirkumu/pārskaitījumu informācija, iesniegtie dokumenti)?

Ņemot vērā to, ka Revolut darbojas pēc atbilstošiem Lielbritānijas likumiem, es pieņemu, ka dati ir drošībā un Revolut tos apzināti neizpaudīs trešajām pusēm. Jāņem vērā, ka Revolut ir pieejami divi informācijas veidi. Pirmais – jūsu verifikācijas dokumenti. Šiem Revolut var piekļūt nepieciešamības gadījumā, bet viņi fiziski neglabājas pie Revolut. Tos apstrādā un šifrētā veidā uzglabā Onfido. Ņemot vērā, ka uzņēmumam ir laba reputācija šajā laukā, pieņemu, ka var uzticēties. Otrs veids ir pirkumu/darījumu vēsture. Atkal jāizsaka pieņēmumu. Es pieņemu, ka Revolut nav ieinteresēts šos datus nodot trešajām personām. Taču apzinos, ka anonimizētā veidā tie noteikti tiks izmantoti. Kaut vai, lai veidotu statistikas pārskatus par servisa lietošanu utt. Bet lietotājus identificējošā veidā šiem datiem nevajadzētu būt pieejamiem. Tas gan neizslēdz iespēju, ka kāds negodprātīgs Revolut darbinieks neizpēta vairāk kā drīkst. Kā arī neizslēdz iespēju, ka drošības problēmu rezultātā šādu informāciju varētu iegūt kāda trešā puse.

Kad Revolut atbalsta dienestā būs darbinieki, kuri ar Latvijas klientiem sazinās latviski?

Revolut: Tad, kad Latvijā lietotāju skaits pārkāps 100 000.

Parasti, kad uzņēmumi iegūst lielu lietotāju skaitu, tiek paceltas dažādas komisijas, ieviesti jauni maksājumi par pakalpojumiem, kuri iepriekš bijuši bez maksas. Vai Revolut var garantēt, ka šobrīd bezmaksas esošie pakalpojumi būs bezmaksas visu laiku?

Revolut: Jā. Šis ir Revolut kodola solījums, jo mēs ticam, ka pamata funkcijām ir jābūt bezmaksas. Tātad: bezmaksas konti, bezmaksas Revolut pārskaitījumi (iekšā un ārā), bezmaksas starptautiskie maksājumi un bezmaksas maksājumu kartes būs pieejami visu laiku.

Revolut biznesa modelis vēl var vairākkārtīgi mainīties, līdz izkristalizēsies gala variants. Bet pat jau šī brīža ienākumu veidi (tirgotāju komisijas, apdrošināšana, Premium utt.) ļauj mums audzēt ienākumus un augt. Vairāk par to, kā gūstam ienākumus, varat lasīt šeit.
Komentārs: Ja Revolut turēs solījumu un tiešām attiecīgie pakalpojumi visu laiku būs bez maksas – lieliski. Ja notiek kaut kas neparedzēts un viņiem savus solījumus jālauž, vienmēr no Revolut var atteikties. Šis “varbūt” ir tik mazs, ka nav īsti vērā ņemams, lai jau šobrīd neieekonomētu, izmantojot Revolut.

Vai Revolut maksājumu kartes tiek pieņemtas visās vietās?

Revolut: Ar tagadējām kartēm (t.i. tās, kuras izsniedz Paysafe un WireCard) ir daži ierobežojumi, ar kuriem varat iepazīties šeit. Atskaitot Neste, kam problēmas tiks novērstas tuvākajās nedēļās, citus gadījumus, kad Revolut netiktu pieņemts Latvijā, nezinām. Brīdī, kad Revolut kļūs par tiešo MasterCard karšu izsniedzēju, arī pārējām FAQ uzskaitītājām problēmām būtu jāpazūd.

Vai ir vēl kādi riski?

Ieteiktu aizdomāties par to, kā saņem savu maksājumu karti. Ja pasūti pa pastu, tad ir visai skaidrs, ka karte būs droša. Bet, kā jau minēju iepriekš, Revolut mēdz dalīt maksājumu kartes dažādos pasākumos. Lai gan tas ir ļoti apsveicami, šim solim ir arī negatīvā puse. Piemēram, šobrīd esošais Revolut karšu iepakojums ir bez plombēm. Tas nozīmē, ka tu nevari būt 100% drošs, ka kāds nav apskatījies un norakstījis visus kartes datus. Tāpēc, ja karti saņem kādā pasākumā tieši no Revolut pārstāvjiem, kartei var uzticēties. Bet, ja karti tev dod kāds ar Revolut nesaistīts un tev nepazīstams cilvēks, neņem. Tātad, pasūtīt karti pa pastu, saņemt pa tiešo no Revolut pārstāvjiem ir droši. Jebkurā citā situācijā pakļauj sevi riskam, ka kartes datus kāds var būt norakstījis. Bet, ja kartes dati ir norakstīti un šādu karti piesaistīsi savam Revolut kontam, datu zinātājs varēs piekļūt tavā Revolut kontā esošajiem finanšu līdzekļiem.

Man ir problēmas ar X, ko darīt?

Ja tev kādā Revolut lietošanas brīdī radušās problēmas, izmanto lietotnē iestrādāto atbalsta sistēmu. Ja “visi striķi trūkst” un problēma ir būtiska, sazinies ar mani. Mēģināšu palīdzēt. Ņem gan vērā, ka neesmu algots Revolut darbinieks. Tādēļ manas iespējas palīdzēt, lai gan lielākas kā ierindas lietotājam, ir ierobežotas. Revolut aug tik strauji, ka viņu atbalsta dienests netiek līdzi. Tādēļ ir iespējams, ka Revolut atbalsts reizēm darbojas sliktāk, kā tu vēlētos. Viņi gan aktīvi strādā, lai šo aspektu sakārtotu.

Ja Revolut tik daudz ko dod bez maksas, kā viņi pelna?

Kā jau daudziem “startup”, Revolut lielā mērā tiek uzturēts no investīcijām. Dažādi uzņēmumi un privātpersonas Revolut investējušas ap 90 miljoniem ASV dolāru. Revolut pelna arī no tirgotāju komisijas maksām par karšu darījumiem. Kā arī no apdrošināšanas, kredītu izsniegšanas, Premium kontiem. Palielinot pakalpojumu grozu, pelnīšanas iespējas pieaugs.

Kad Revolut būs pieejams publisks API, lai izstrādātāji varētu iekļaut Revolut norēķinus Web lapās, lietotnēs utt.?

Revolut: Revolut API mūsu skatījumā ir viens no pagrieziena punktiem Revolut attīstībā. Tādēļ pie tā tiek nopietni strādāts. Ir ļoti iespējams, ka sāksim testēt API infrastruktūru tuvākajos 3-6 mēnešos.

Vai Revolut ir vienīgais šāda veida startup?

Nē. Ir vairāki. Piemēram, ja nepatīk Revolut, ieskaties N26. N26 ir mobilā banka, kura reģistrēta Vācijā. Gluži kā Revolut, piedāvā maksājumu kartes bez komisijām, ērtu lietotni, bezmaksas IBAN pārskaitījumus utt. Es pat ieteiktu izmantot abus. Tātad gan Revolut, gan N26 (to daru arī pats).

Vai ir kādi triki, lai padarītu Revolut vēl izdevīgāku?

Šis gan nav gluži triks, bet lieta, kuru der zināt. Nedēļas nogalēs, kad valūtas tirgi ir slēgti, Revolut valūtas kurss ir neizdevīgāks. Tas, starp citu, attiecas ne tikai uz Revolut, bet uz jebkuru banku. Tāpēc, ja gribi dolāru pirkumu veikt brīvdienās, samaini naudu lietotnē jau piektdien.

Paziņot par jaunumiem
Paziņot par
181 komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Uhu
07.11.2019 22:07

No Swedbank aplikācijas, mēģinot pārskaitīt naudu uz manu Rovolut kontu, rāda paziņojumu, ka pārskaitījumu uz šo kontu veikt nav iespējams. Kāpēc tā? Kaut daru ne tā?

Kursors.lv
08.11.2019 00:05
Reply to  Uhu

Mēģini veikt starptautisko maksājumu?

Uhu
08.11.2019 16:20

Es aplikācijā neatrodu, kur norādīt, ka gribu veikt starptautisku maksājumu. Tā var būt, ka no aplikācijas nevar?

Armands
13.04.2020 10:43
Reply to  Uhu

Nevar tā būt. Aplikācijā ir konti un pārskaitīšanas veidi – SEPA un SWIFT. SWIFT liek izmantot tiem starptautiskajiem maksājumiem.

Armands
13.04.2020 10:47
Reply to  Uhu

Ar karti kad pievieno naudu, tas notiek momentāni.

Ella
26.11.2019 16:28

sakiet lūdzu,vai var atteikties no netīšām pasūtītās otrās kartes? Bremzeja internets,izņemot vienu bezmaksas Visa karti,tika pasūtīts maksas kaut kada Fee par 4,99.Vai no tās var atteikties un atgūt naudu? Es mēģināju rakstīt portālā,bet tur ir robots,viņš mani nesaprot

Kursors.lv
26.11.2019 16:34
Reply to  Ella

Jāsazinās ar viņu lietotāju atbalsta dienestu un jācīnās, lai no robota tiktu pie dzīva cilvēka. Bet, manuprāt, maza iespējamība, ka šo darbību kāds atcels. Tas gan nenozīmē, ka nav jāmēģina.

Armands
13.04.2020 10:45
Reply to  Ella

Fee ir kartes maksa. Nezinu, vai ko tur var darīt. Man neko neņēma nost.

Andris
03.12.2019 21:16

Labdien!
Nesen Revolut nobloķēja manu kontu un pieprasīja verificēt ienākumu legalitāti. Lietotnē to arī izdarīju, bet kaut kā nekas nenotiek :( . Jau pagājusi nedēļa vai 5 darba dienas. Vai man jau jāuztraucas? Noticis komentāros minētais lohatrons?

Kursors.lv
03.12.2019 22:19
Reply to  Andris

Sveiks! Tas ir normāli. Revolut pārveidojas par normālu banku ar visām no tā izrietošajām smagajām regulācijām un ķersta laukā visus aizdomīgos klientus un to darījumus. Ja ilgi gaidi uz atbildi, tātad šādu gadījumu ir daudz un viņi netiek galā. Jāgaida, no malas neko neiesāksi.

Valda
18.12.2019 15:46

Sveiki! Vakar arī mēģināju lejuplādēt šo lietotni, aktivizēju virtuālo karti un tagad nesaprotu, kā lai 100% esmu pieteikusi savu fizisko karti(bezmakas) rādija vakar ātru piegādi…apstiprināju adresi utt.ka lai zinu ka nekas neuzkārās’? jo nekā nevar izsekot ka man pasūtījus ir noticis…tieši tas pats bija ar epasta verifikāciju…rādas joprojam sarkans…kadas 10x vēru vaļā epastu no svas mobilas ierices un apstiprināju…taču neviena bridi neredzēju apstiprinājumu savam darbībam…neredzu nekādu iespēju kādu zinu sūtīt atbalsta dienestam…kur var būt problēma?.

Lianda
23.12.2019 19:56

Kur griezties ar problēmu,Swedbank bankomātă gribēju noņemt 30€,uzrādīja uzrakstu-banka neatbild, bet naudu no konta noskaitīja, ko nu!?

Kursors.lv
23.12.2019 20:11
Reply to  Lianda

Jāsāk ar Revolut, uzraksti viņu atbalsta dienestam.

23.02.2020 12:46

Sveiki gribēju jautāt vai ja man ir ņemti kredīti vai tie arī tiek klāt šim kontam revolut?

Armands
12.04.2020 21:08
Reply to  Maiga

Kā uzvedīsies Revolut, ja uzreiz ieskait mēģināšu 275000EUR? Revolut’am Жопа не треснет? Mazāk Pasaules banka neļauj. Tā jau varētu pa kapeiciņai čikināties… Bilance nav dalāma. Naudas legalizācija Pasaules bankā veikta, vairāk, nekā tūkstoti noplēsa. Uz vairākām reizēm.

Armand
13.04.2020 15:15
Reply to  Armands

Pasaules banka vēl pieprasa kkādu depozītu 1005EUR apmērā, lai serverim ļautu pārskaitījumam notikt, tā nav nekāda maksa par legalizāciju, tīrā izspiešana. Un galā, droši vien nauda tiks bloķēta, pirms nepierādīšu, kur to ņēmu… Tur viss legāli, bet, tad redzēs, kā ies tālāk. Ir dokumenti, kuri pierāda naudas izcelsmes veidu.

Kursors.lv
13.04.2020 15:48
Reply to  Armand

Kāda vēl Pasaules banka? Ko tu te murgo?

13.04.2020 16:13

https://banque.global-expres.com/ šitā uzdevās par to. Atrakstīja neskaidrā latviešu valodā laikam google translate lietojuši.

29.04.2020 14:40

Sveiki! Ņemu naudu ārā no revalut kartes laikam ņemot ārā pārsniedz limitu,bet tagad man ir bloķēta gan karte gan aplikācija.Naudu gan izdeva tik cik limits. Ko darīt šāda situācija.?

Kursors.lv
29.04.2020 15:04
Reply to  Peters

Jāsazinās ar Revolut klientu atbalsta dienestu.

29.04.2020 17:47

Bet es angliski nesaprotu

Kursors.lv
29.04.2020 17:54
Reply to  Peters

Tad būs jāatrod kāds, kas saprot. Revolut burvība – kad darbojas, viss ir labi. Bet kad nedarbojas, tad problēma problēmas galā. Ne pirmais gadījums, kad cilvēkiem ir problēmas ar šo servisu.

30.04.2020 16:25

Kā ir ar šodienu var mēģināt izņemt naudu ārā? Man karti nenorīs?

30.04.2020 16:36
Reply to  Peters

Mēģināju sazināties tērzēšana beet viņi pat neatbild.

Kursors.lv
30.04.2020 18:06
Reply to  Peters

Kāpēc, lai norītu. Ja kontā ir nauda un karte aktīva (un nav pārsniegti limiti), tad ņem laukā savu naudu.

30.04.2020 18:16

Mēģināju bet viņu izgrūž ārā karte ir 450 apmēram nezinu kas notiek bet pagaidām izskatās viss slikti. Ar viņiem arī nevar neko sarunāt un aplikācija arī nevar ieiet takā viss ar galiem.

dainis
31.07.2020 14:41

Sveiki.
Kā var Revolut kontā iemaksāt skaidru naudu?

Kursors.lv
31.07.2020 14:43
Reply to  dainis

Cik man zināms pa tiešo nekā. Tikai aizskaitot no citas bankas konta vai maksājumu kartes.

Mocarts
26.08.2020 18:12

Uzmanieties! Revolut aiztur naudu! Aizbildinās, ka drošības apsvērumu dēļ. Kad prasa lai atgriež maksātājam, tad nobloķē kontu un uz saraksti neatbild! Vēlreis padomājiet, vai gribiet riskēt!

06.10.2020 19:38

neesmu saņēmis Revolut karti gandrīz mēnesi

Andis
30.11.2020 21:42
Reply to  valdis

https://community.revolut.com/t/forgot-pin-dont-know-last-top-up-value/9853/3

Ļoti daudziem Revolut klientiem neizdodas atjaunot PINu !!!

Inese
24.02.2021 17:10

Labdien,manai mammai ir Revolut konts,bet problēma tāda ka veco telefonu vairs nelieto,un telefona numurs ar nomainījies,tagad mammai ir jauns telefons un jauns numurs,jautājums tāds-Kā Revolut kontu ko lieto dabūt jaunajā telefonā?Visādi mēģinājām-nesanāk,prasa veco numuru telefona ierakstīt vispirms uz kuru nosūta kodu,bet mammai vairs nav šī vecā numura karte,tika izmests ārā.Lūdzam palīdzību jums,varbūt kāds zin ko darīt?Paldies

Kursors.lv
24.02.2021 17:55
Reply to  Inese

Ir jāsazinās ar oficiālo Revolut atbalsta dienestu. Tikai viņi varēs palīdzēt atrisināt šo jautājumu. Veiksmīgi!

henrijs
28.03.2021 19:13

ká es varu atteikties no revolut pakalpojumiem?no metála kartes?

Elena
13.01.2022 19:23

Kā man ieiet revolut? Visu izmēģināju, tiku līdz četriem koda cipariem tālāk netieku, uzspiežu aizmirsu ieejas kodu,parāda ka kautkur kļūda, lai mēģina vēlreiz. Ko man darīt, lai ieietu?

Madara
04.04.2022 18:25

Vai tiesu izpildītāji tiek klāt kontam? Un cik liela ir komisijas nauda, ja grib izņemt no konta vairāk par 400€?

Edmunds
27.04.2022 20:26

Man ir Revolut banka kontc bet nevaru no Latvijas konta parskaitit naudu,varetu but swif numurs nepareiz,uzrakstiet ka pareizi parskaitit

Alīna
13.12.2022 09:28

Cik ilgā laikā ienāk pārskaitījums no Revolut uz Swedbnku ?

Valentīna
30.08.2023 11:22

Labdien.Jūs rakstat par Revolut nanku,ka viegli ir iegūt bankas karti,varbūt variet sniegt padomu,kā no Revolut bankas atgūt naudu.Banka manā kontā ieskaita tikai nelielas naudas summas bet lielām naudas summām sūta tikai datumus no kuriem varēs naudu izmantot bet reāli nekas nenotiek.Banka ir piesavinājusies tai nepiederošu naudu.Es neesmu vienīgā kam banka neatdod naudu.Varbūt šo vēstuli rakstu veltīgi,bet es nezinu kur griezties pēc

Kursors.lv
30.08.2023 11:43
Reply to  Valentīna

Revolut lietotnē profila augšpusē ir Help sadaļa. Caur to jāmēģina pieteikt savs jautājums.

Normunds
06.09.2023 11:12

Labdien. Esmu lauksaimnieks. Mans partneris nav Revolut bankas kliens. Vai viņš var manā kontā ieskaitīt naudu par zemes darījumiem? Un vai es varu pārskaitīt naudu par lauksaimniecības tehnikas iegādi,un vai ir kādi limiti? Paldies.