Web Analytics
More
    Reklāma

    Just5 Freedom X1 apskats

    Freedom X1 varētu būt viena no interesantākajām izvēlēm cenu kategorijā līdz 200 eiro un ar garantiju.

    Jaunākie raksti

    Just5 būtu dēvējams par vietējo uzņēmumu, kas pasūta viedierīču izgatavošanu Ķīnā, tomēr pievieno garantijas iespējas un nemaz ne tik sliktu cenu. Salikums ir ļoti interesants daļai Android viedtālruņu lietotāju, turklāt Just5 drīzāk piedāvā budžeta klases viedtālruņus, kas arī dod pietiekamu iemeslu vismaz paskatīties šī ražotāja virzienā.

    Iepriekš manās acīs Just5 piedāvāja nedaudz lēnīgus viedtālruņus, toties tos apveltīja ar komplektā nākošiem aizmugures vāciņiem un koverīšiem. Šoreiz Just5 Freedom X1 ir pavisam cita filozofija, jo tiek piedāvāts pat samērā jaudīgs viedtālrunis, bet pazuduši visi papildus komplektā esošie aksesuāri.

    Reklāma

    Just5 Freedom X1 vairs nav bērnam vai jaunietim nododams viedtālrunis, par kura sadauzīšanu nebūs daudz jālauza galva. Ar 3 GB RAM Just5 Freedom X1 ierindojas līdzās daudziem pagājušā gada lielo ražotāju flagmaņiem, nereti pat pārspējot vienu otru pie mums iecienītu ražotāju.

    Just5 Freedom X1 014

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1 Lollipop
    • Ekrāns: LG ražots IPS LCD 5.0 collas, 720 x 1280, ap 293 ppi, 2.5D Glass
    • Procesors: MediaTek MT6753, astoņi 1.3 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali T760-MP3 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32, microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE, EDR), 4G Cat4 (LTE 1800/2600/800/2100 MHz)
    • Kameras: Samsung 3L2 16 megapikseļi, 4608 x 3456, HDR, LED zibspuldze, autofokuss, sejas noteikšana. 1080p ar 30 fps video. 8.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: ir
    • GPS: ar A-GPS
    • Papildus: 2 SIM kartes
    • Izmēri un svars: 142.0 x 70.3 x 8.5mm, 137 g
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Po 2800 mAh ar Quick Charge
    • Krāsas: melna
    • Cena: 199 eiro

    Just5 Freedom X1 009

    Izskats un uzbūve

    Būtu grūti apgalvot, ka Just5 Freedom X1 ar kaut ko dikti atšķirtos no neskaitāmiem konkurentiem vai vecākiem Just5 modeļiem. Jā, ir klāt nācis ekrāna aizsargstikls ar noapaļotiem sāniem, kā arī nenoliedzami par labu uzbūvei runā plānais (bet nenomaināmais) aizmugures vāks.

    1 mm no Just5 Freedom X1 biezuma nošņāpts tieši ar nenomaināma akumulatora un aizmugures vāka uzstādīšanu viedtālrunī. Vai tas ir labi, vai slikti – nāksies izvērtēt pašam. Man labāk pie sirds iet šāds neizjaucams viedtālrunis, jo cik gan bieži tiek mainīta SIM karte vai ņemta ārā microSD karte…

    Just5 Freedom X1 016

    Ekrāns ir palicis gandrīz tāds pats, kādu esam ieraduši redzēt iepriekšējos Just5 modeļos – 5.0 collas un 720 x 1280 izšķirtspēja nav nekas īpašs. Līdzvērtīgu ekrānu piedāvā arī citi konkurenti, piemēram, Moto G 2015, LG K10 u.c. Izmantotā IPS LCD ekrāna tehnoloģija nekādus milzu pārsteigumus nerada, tomēr tas varētu būt labākais, kāds budžeta klasē redzēts. Normāls ekrāns ar visai ierastu budžeta klases izšķirtspēju. Par ekrāna aizsardzību nekādu precīzu informāciju Just5 nesniedz. Izmēģināšanas laikā to nekā speciāli neskrāpēju, bet arī nekādas mikrošvīkas neradās. Ekrānam ir daļēji oleofobisks pārklājums, tāpēc ekrānu var notīrīt, bet tas nav tik vienkārši, kā Gorilla Glass pārklājumam.

    Tiešā saules gaismā Just5 Freedom X1 ekrāns izskatās nedaudz pablāvs, bet tas nav kritiski. Iekštelpās no Just5 Freedom X1 sagaidām patīkamu, pietiekami detalizētu attēlu, bet ārā var būt problēmas ar atspīdumiem. Pieņemami darbojas automātiskais ekrāna izgaismojuma līmeņa sensors.

    Just5 Freedom X1 006

    Zem ekrāna vairs neatradīsim ierasto Just5 skārienpogu, kas reizē bija arī paziņojumu LED gaismiņa. Home pogu šogad drīzāk apzīmē ikona, kas atgādina pāris paaudzes vecāku Apple iPhone Home pogu.

    Beidzot komplektā iekļauts pietiekami jaudīgs lādētājs, kas nodrošina Quick Charge uzlādi. Just5 precīzus datus par Quick Charge tehnoloģiju nemin, vien apgalvo, ka 45 minūšu uzlāde būs pietiekami Freedom X1 izmantošanai pilnu darba dienu.

    Just5 reklāmā sola pamatīgu Freedom X1 skanējumu arī ar iebūvēto skaļruni, bet šim apgalvojumam īsti piekrist nevarēšu. Savas izmeklētās mūzikas gaumes kopīgošanai tramvajā vēlā vakarstundā labāk izvēlēties HTC modeļus ar BoomSound.

    Lai arī Just5 Freedom X1 nav mākslas šedevrs, tomēr šis noteikti ir visnobriedušākais ražotāja modelis. Tas ir pietiekami plāns, ērts un neuzkrītošs ar izvēlēto tikai un vienīgi melno krāsu.

    Just5 Freedom X1 012

    Saskarne un lietotnes

    Freedom X1 darbina Android 5.1 Lollipop operētājsistēma. Operētājsistēmas 5.1 versija nekādus pārsteigumus nesniedz, tā ir gandrīz pilnīgi plika, nekādi uzkrītoši ražotāja papildinājumi nav manāmi. Just5 parūpējies par pāris ekrāntapešu pievienošanu, bet tas arī ir viss.

    Norādīšu, ka Freedom X1 iestatījumos ir OTA atjaunināšanas iespējas, tomēr pret to pieejamību ieteiktu būt skeptiskam. Nākamais solis aiz Android 5.1 Lollipop ir Marshmallow operētājsistēma, to gan diez vai Freedom X1 sagaidīsim.

    Saskarne ir visai ierasta – Google Now palaidējs nav sajaucams ne ar ko citu. Lietotņu klāsts, protams, ir minimāls, visas esošās lietotnes nāk komplektā ar pieejas nodrošināšanu Google Play veikalam.

    Just5 Freedom X1 pamatīgs pluss ir 32 GB iekšējā atmiņa (vismaz salīdzinot ar konkurējošiem modeļiem). No tās lietotnēm un lietotāja datiem pieejami 23.9 GB, kas ir diezgan pieklājīgs apjoms. No 3 GB RAM pieejams 2.1 GB RAM, kas būtu uzskatāms par ļoti labu rādītāju – lietotāja uzstādītajām lietotnēm vietas būs atliku likām.

    Veiktspēja un akumulators

    Just5 Freedom X1 ieguvis pieņemamu MediaTek MT6753 64-bitu procesoru ar astoņiem 1.5 GHz Cortex-A53 kodoliem, kā arī 3 GB RAM un 32 GB iekšējo atmiņu, kas nodrošina vairāk nekā pieņemamu ikdienas veiktspēju. Ātrdarbībai noteikti par labu nāk 720p ekrāna izšķirtspēja. Uzskatu, ka arī veiktspējas testi pietiekami precīzi attēlo Freedom X1 spējas. Mediatek MT6753 64-bitu procesors tuvojas Sanpdragon 800-tās sērijas procesoriem, kas tiek veiksmīgi izmantoti OnePlus viedtālruņos.

    MediaTek MT6753 procesors strādā tikai nedaudz veiklāk par Just5 Blaster 2 izmantoto četru kodolu MT6732, kas tika pārots kopā ar 2 GB RAM. Sintētiskie veiktspējas testi Just5 Freedom X1 ierindo blakus LG G3, OnePlus One un vairākiem citiem 2014. gada flagmaņiem. Protams, nevajag piemirst, ka Freedom X1 ir tikai 720p ekrāna izšķirtspēja, kamēr citiem nākas apkalpot 1080p vai LG G3 gadījumā arī QHD (2560 x 1440) izšķirtspēju.

    Tikai nedaudz augusi Freedom X1 akumulatora ietilpība, bet akumulators vairs nav lietotāja nomaināms. Var jau sacīt, ka izmantotie Cortex-A53 kodoli ir enerģiju taupoši, tomēr būtu bijis patīkami ieraudzīt vismaz 3000 mAh akumulatoru. Par laimi, akumulatora ietilpību nedaudz kompensē ātrās uzlādes iespēja. Ar vienu uzlādi prātīgs Freedom X1 lietotājs iztiks varbūt arī nepilnas trīs diennaktis, kamēr aktīviem lietotājiem nebūs jābaidās arī no viedtālruņa lādēšanas darba dienas vidū.

    Šajā mirklī atļaušos pieminēt, ka Freedom X1 GPS kopā ar A-GPS strādā ātri un ļoti uzticami; viedtālrunis pat ieguvis e-kompasu. Just5 produkcija iemantoja nelāgu slavu, jo pirmajam Blaster modelim nelabpatikās sadarboties ar Waze navigācijas lietotni, bet šoreiz viss ir labākajā kārtībā. Pat GPS precizitāte ir pieņemama.

    Just5 Freedom X1 004

    Fotogrāfijas

    Šogad lielo ražotāju flagmaņi ir iezīmējuši tendenci samazināt megapikseļu skaitu viedtālruņu kamerās, lai cīnītos ar zemas kvalitātes attēliem sliktākā apgaismojumā. 4K video uzņemšana pieprasa vismaz 3840 x 2160 punktus, kas ir aptuveni 8.3 megapikseļi ar malu attiecību 16:9. Visticamāk, gaismjūtīgo matricu ražotāji centīsies tuvākos gadus turēties pie 10… 12 megapikseļu kamerām, izžmiedzot no tām maksimumu. Samsung Galaxy S7 un HTC 10 ir 12 megapikseļu kameras, Sony vēl šogad neko nav parādījis, pagaidām pieturoties pie visai augstas izšķirtspējas (21 un 23 megapikseļu) kamerām.

    Freedom X1 foto 005 Freedom X1 foto 008

    Freedom X1 ir ieguvis pat par gandrīz labu dēvējamu Samsung veidotu 16 megapikseļu galveno kameru. Kamerai ir 4608 x 3456 maksimālā izšķirtspēja, visai veikls autofokuss, HDR, sejas noteikšana un LED zibspuldze. Video varēs uzņemt 1080p izšķirtspējā ar 30 kadriem sekundē. Freedom X1 aprīkots arī ar 8.0 megapikseļu priekšējo kameru.

    Šoreiz Just5 beidzot ir spējis sakopt viedtālruņa kameras iespējas. Iepriekš apskatītajiem Just5 viedtālruņiem kameras bija dēvējamas par knapām, tomēr Freedom X1 kamera kvalificējas apzīmējumam „laba”. Izcila tā nav, jo ir redzama samērā agresīva attēlu kompresija, dažreiz arī violetās nokrāsas ieņem būtisku vietu fotogrāfijā, ik pa laikam objektīvā dzīvojas saules zaķīši. Bet tie drīzāk ir izņēmuma gadījumi.

    Freedom X1 foto 014 Freedom X1 foto 006

    Kopumā ir jāatzīst, ka Freedom X1 kamera darbojas pietiekami ātri un veido pieņemamas fotogrāfijas. Esmu pamanījies nedaudz izlaisties, jo vienlaikus bija pieeja Galaxy S7 viedtālrunim, tāpēc Freedom X1 kameras spējas palika ēnā. Īsāk sakot – Freedom X1 šī gada flagmaņiem līdzi turēt nespēj, bet budžeta klasē daudz labāku kameru diez vai būs iespējams atrast. Piebildīšu, ka interesantā kārtā mans 2015. gada pusbudžeta favorīts LG G Flex2 ir sasniedzis 230 eiro cenu, tāpēc Freedom X1 kameru kaut kā neceļas roka saukt par labu. Tā ir gandrīz laba Freedom X1 cenai.

    Noslēgumā

    Just5 Freedom X1 viennozīmīgi dēvējams par izdevušos budžeta klases modeli. Freedom X1 cena ir bīstami kaut kur pa vidu starp Ķīnā pasūtīta Meizu m2 note un tikko minētā LG G Flex2 cenu, toties Freedom X1 ir pamanījies iegūt 3 GB RAM, kas ir milzīgs pluss šim viedtālrunim. Tiesa, tikko izziņots arī Meizu m3 note modelis, kas par aptuveni 160 dolāriem piedāvā labāku kameru, metāla korpusu un pat pirkstu nospiedumu nolasītāju.

    Diez vai kāds varētu sūdzēties par Freedom X1 ekrānu vai to sedzošo aizsargstiklu ar noapaļotām sānu malām. Arī pārējā Freedom X1 uzbūve rāda nobriedušu viedtālruņa modeli, kas necenšas izpatikt katra tīņa vecākiem. Šoreiz Just5 izvēlējies iebūvēt akumulatoru, bet vai kāds savam viedtālrunim vispār ir kādreiz mainījis akumulatoru? Freedom X1 ieguvis ātru akumulatora uzlādes iespēju, kas budžeta klasē ir ļoti reta parādība.

    Just5 Freedom X1 019

    Programmatūra nav nekāds pārsteigums – pieejams Google uzspiesto lietotņu komplekts, Google Now palaidējs, Google izstrādātā ekrāna tastatūra utt. Nedaudz dīvaina ir OTA jauninājumu iespējas iekļaušana, kaut arī katram ir skaidrs, ka Marshmallow Freedom X1 neredzēs nekad. Sarunas karstumā ar Kristapu “palaidu” Stagefright testus Freedom X1, un atklājās, ka nav aizlāpītas divas ievainojamības. Pārējie trīs pie manis esošie Android viedtālruņi ar 5.1 operētājsistēmas versiju bija bez “caurumiem”.

    Fotogrāfiju kvalitāte vairumā gadījumu ir pieņemama, varbūt pat gandrīz laba. Šādas tādas nespējas ik pa laikam palien ārā, tomēr tās nav kritiskas.

    Kopumā – patika. Just5 ir mācījies no savām kļūdām, dizains ir nobriedis un piemērots teju katram. Nedaudz diskomfortu varētu radīt Just5 vēlme ar ikkatru modeli paspiest cenas latiņu nedaudz uz augšu – ja atmiņa neviļ, Just5 Spacer maksāja 99 latus jeb 140 eiro, Spacer 2 – 169 eiro, Blaster īsu brīdi maksāja 189 eiro (bet te varu kļūdīties), Just5 Blaster 2 startēja ar 189 eiro cenu.

    Freedom X1 varētu būt viena no interesantākajām izvēlēm cenu kategorijā līdz 200 eiro un ar garantiju.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    5
    Ekrāns
    5
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    32 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    19.04.2016 10:16

    mediatek ir nopietns krusts pāri. čakars ar navigāciju garantēts. ja to visu nevajag – skolniekam būs ok

    19.04.2016 10:25
    Reply to  PurvaVelns

    Iespējams, ka ilgtermiņā kaut kādi kasjaki palien ārā, bet šoreiz lielākie MTK GPS klupšanas akmeņi (lēna satelītu meklēšana, Waze gļuki) īstermiņā laukā nelīda.

    Bet mūsdienās ticēt vairs nevar nekam. Pat HERE kartes (izrādās!!!!) offline režīmā neļauj plānot maršrutus, vismaz ne garākus, kaut visa karšu informācija ir ielādēta telefonā.

    Aleksejs Mjaliks
    19.04.2016 10:48

    Ātrdarbības testi labi parāda, kāpēc tad Galaxy S6 maksā 3x vairāk par šo. :)

    PurvaVelns
    19.04.2016 10:54

    nu lāb… tie testi jau nerāda ikdienas parastā lietotāja vajadzības. zvani + soc tīkli. viss. varbūt kāds tetris troļukā mājās braucot.

    Krotow
    20.08.2019 18:19
    Reply to  PurvaVelns

    Tas tā liekas pirmā gada laikā. Pēc tam vai nu lietotājs sagrib lietot kaut ko ēdelīgāku vai arī telefonu procesoriem attīstoties un nomainoties pāris OS versijām, jaunās agrāk instalēto aplikāciju versijas pēkšņi atjaunojas par milzīgiem rijīgiem monstriem. Un ja pirms pāris gadiem pirktajā telefonā varēji pēc kārtas palaist interneta pārlūku, GMail, WhatsApp, Waze un vēl pāris spēles un nekas nebremzēja, tagad viens pats pārlūks un Waze tavu pirms 2 gadiem pirkto telefonu RAM trūkuma dēļ vienkārši uzkarina. Un restarts un atmiņas tīrītāji vairs nelīdzēs jo RAM trūkumu “iztīrīt” nav iespējams.

    KasparsB
    19.04.2016 10:48

    Oj.. šis telefons nav to vērts. LMT piespēlēja uz testu.. sieva nelaimīga palietoja 5 dienas. Paņēmu citu mobilo. Gļuki ar home pogu, ķeršanās, kāršanās, aiztures, kurām pēc tehniskajiem parametriem vispār nevajadzētu būt. Kā jau Just`5am arī vietām problēmas ar tulkojumu utt. Kopš šī telefona apsolījos sev vairs neizvēlēties viņu produkciju. Blasteram nebija nekādas vainas pa lielam, bet šis.. tikai pēc papīriem viss ir rožaini :)

    19.04.2016 11:19
    Reply to  KasparsB

    Manuprāt, Just5 netulko neko, viss jau ir iztulkots (vai nav iztulkots) pašā Android. Nianses ievieš MediaTek procesori, tiem ir dažas ekstras, kas nav latviski tulkotas. Problēmas būs tikai ierīces faktiskā ražotāja “galā”, piemēram, ar OTA jauninājumu aplikāciju.

    Minētos gļukus testam izsniegtajā telefonā nenovēroju. Tieši pretēji – šis bija patīkamākais no visiem Just5 Android telefoniem.

    KasparsB
    19.04.2016 11:26
    Reply to  KasparsB

    kas attiecas uz OTA, tad bija kaut kāds atjauninājums un it kā sola drīzumā vēl atjauninājumus.

    Prusljix
    19.04.2016 13:43
    Reply to  KasparsB

    Varu piekrist apgalvojumam. Vieni vienīgi gļuki, (Atvērto programmu saraksta poga?) tālrunim, ko testēju visp nestrādāja. Plus miljons programmatūras gļuku. Vienreiz telefons pats aizgāja savā dzīvē slēgajot aplikācijas, minimizējot, maksimiējot ekrānu līdz beigās izslēdzās.

    Gatis
    19.04.2016 20:45

    Kuru labak nemt sony z5 premium vai Samsung s7 edge

    Edgars
    19.04.2016 20:54
    Reply to  Gatis

    Iphone 6s+ rose gold

    20.04.2016 08:19
    Reply to  Gatis

    S7 edge – labāks procesors, kamera, ekrāns. Z5 Premium vispār ir drusku bezjēdzīgs modelis, tad jau saprātīgāk ir parastais Z5. Tomēr S7 edge vēl arvien uzvar.

    Juris
    21.04.2016 12:48

    Neiesaku nevienam iegādāties šo telefonu! Paziņam draudzene svētkos uzdāvināja šo telefonu, bet problēmas sākās jau nedēļu pēc tā lietošanas – ekrāns vietums dažkārt nereaģē uz pieskārieniem, home poga mēdz nestrādāt, tāpat telefons regulāri mēdz “uzkārties” utt., nemaz ar nerunājot par to, ka dažkārt nekādi nevar iziet no kameras režīma…

    Strādā kā rebrendotam ķīniešu telefonam vajadzētu strādāt. Ja ir vēlme iegādāties telefonu par salīdzinoši lētām naudiņām, labāk iegādāties Huawei P8 Lite, tas vismaz strādā kā nākas.

    kalis
    21.04.2016 19:28

    Kad tiem tirli… beidzot pieleks pasūtīt gorilla vai kādu citu triecienizturīgu stiklu saviem izstrādājumiem. Tas nav normāli, ka mazākais trieciens un stikls beigts…

    Renārs
    22.04.2016 16:35

    Trīs nedēļu laikā man ir jau trešais just5 freedom x1. Pirmo atgriezu veikalā pēc 30 minūtēm ar nestrādājošu ekrānu, pareizāk sakot, tas dzīvoja savu dzīvi, otru atgriezu pēc 5 dienām ar nestrādājošu home pogu un pēc hard reset vispār neieslēdzās, trešo es saņēmu aizvakar, gribēju ar LMT lauzt līgumu, bet viņi atteicās, teica, ka to darīs tikai, ja arī šim telefonam kaut kas notiks….

    Renārs
    22.04.2016 16:39
    Reply to  Renārs

    …škrobe ir tikai par to, ka tam otrajam freedom x1 es biju nopircis un uzlīmējis par 11 eur aizsargstikliņu, vietā protams, ka tādu nedabūju.

    digitalk
    22.04.2016 17:07
    Reply to  Renārs

    > gribēju ar LMT lauzt līgumu, bet viņi atteicās

    zini, PTAC dara lietas lēni, bet arī labi. ja tev ir cits fonis, no kura pazvanīt, tad uzbrauc LMT ar PTAC palīdzību, šis gadījums izskatās pēc garantijas noteikumu pārkāpuma. esmu LMT lojāls pakalpojumu izmantotājs, bet dažreiz vajag nolikt pie vietas pat ja līgumā ir rakstīts, ka viņi drīkst telefonus mainīt bezgalīgi.

    Janis Zeltins
    28.04.2016 08:53

    ja nemaldos Blaster2 bija Elephone P6000 kopija. No kā nokpēts ir freedom X1? Meklēju aksesuārus ebay.

    Vasja
    01.08.2016 22:42
    Reply to  Janis Zeltins

    Vernee Thor 4G

    Jurgis
    05.05.2016 10:04

    Lietoju jau menesi so telefonu un nekadu problemu, par sadu cenu labs pirkums.

    Dāvis
    26.06.2016 14:27

    Man vienīgajam ir šāda uzlādēšanās līkne, vai tas tā viņiem visiem ir? Uzlādēšanās ir diezgan līdzīga, tikai apgriezta – pēdējie 18% izkūst ļoti veikli

    Zīriņš parastais
    01.07.2016 16:44

    Ideāls telefons! Pat ar telefonu par 70-120EUR var lieliski dzīvot. Telefons, bezšaubām, nav domāts, lai izrādītos un lieku reizi demonstrētu cik pārticis un situēts cilvēks esi. Labāk par 200EUR un vairāk pirkt datoru vai modarnizēt to ar operatīvajām atmiņām, videokarti un labāku monitoru, ja dators nepieciešams darbam. Man dators bez videokartes ar 8gb operatīvo atmiņu un AMD divkodolu procesoru ar 4000hz jaudu lieliski darbojas. Skolas programmēšanas stundām noder…
    Labāk naudu sevī ieguldīt, piem., baseinam, trenažieru zālei, privātskolotāja konsultācijai matemātikā. Pats mācos virs 7, bet vienalga vajag palīdzību. Citiem smadzenes daudz labāk par manām strādā. Konkurence….

    Alvis
    01.08.2016 22:39

    Atradu kopiju.. Vernee Thor 4G. Tas pats procersors, rams, gpu un citas lietas. :)

    Ieva
    11.08.2016 19:56

    Man ir tikai viens jautājums, kādas ir atsauksmes par vibrozvanu?!
    Paņēmu šo modeli, un nākamajā dienā nesu atpakaļ, jo tam vibrozvana vietā ir neliela korpusa trīcēšana (kā Blasterim rakstot kko uz klaviatūras, pat mazāka tā ‘trīcēšana”) , ko nevar nosaukt par vibrozvanu, jo vienkārši nejūt.
    Kā ir ar to?
    Manam Blasterim ir normāls, tā ka jūt, ja atnāk sms vai kāds zvana, bet Freedom X1 ir tikai troksnis…zumēšana drīzāk.
    Komentārus par to lūdzu.

    Zintis
    25.08.2016 13:25

    Sveikiņi visi kam ir just5 freedom x1! Akal kārtèjais telefons ar probl

    Zintis
    25.08.2016 13:37

    Sveikiņi!Freedom x1-kārtējais telefons ar problēmu jūru. Grib kā labāk bet sanāk kā vienmēr. Tas nav normālu,ja pēc pāris nedēļām sāk zust skaņa,karās,baterija tur kādas 3-4 stundas. Nu karsa jau no pirmās dienas. Varu teikt,ka visiem šīs firmas telefoniem ir problèma ar programmatūru.Viņiem android 5.0 galīgi neder. Manam pa garantiju nomainija 5.0 pret 6.0.pagaidā problèmas neredzu.

    Zintis
    25.08.2016 13:45

    Un vèl. Ĺoti sliktas kvalitātes ekrāna stikls. Rodās problèmas viņu tīrīt. Priekš tādas “kvalitātes” tādam telefonam būtu jāmaksā ne vairāk par 150 eiro.

    Zintis
    25.08.2016 14:56

    Manam freedomam vibrācija ir ļoti laba. Un tagad,ar android 6.0, vispār skaņa ir labāka.

    Maris
    10.02.2017 07:40
    Reply to  Zintis

    Kur tu dabuji priekš viņa android 6.0?

    Zintis
    25.08.2016 17:38

    Ja kādam ir lietošanā just5 spacer2 vai freedom x1, uzrakstiet kā Jums ti aparāti iet.

    Iveta
    21.10.2016 08:58

    Problēmas ar bateriju. Pirmais Freedom X1 pie manis pabija 3 nedēļas, kaut gan problēmas sākās jau pēc 2 nedēļām. Mēnesi pabija remontā, tad iedeva man jaunu telefonu. Pēc 2 nedēļām sāka parādīties uzraksts, ka akumulators ir pārkarsis, pat īpaši neko telefonā nedarot. Telefons izslēdzās un ieslēgt nav iespējams. Atkal jānes atpakaļ. Esmu vīlusies. Pirms tam man bija Blaster, nebija nekādas problēmas.

    Oleg Moskvin
    17.01.2017 06:28

    1. Батарея на последнем этапе ненормально быстро разряжается, не успеваешь отреагировать, а телефон уже выключился.

    2. Невозможно использовать навигацию – при быстром движении карта постоянно “теряется”, хотя одномоментно определяет координаты нормально. Пробовал навигацию в яндекс-картах, гуглокартах, в Waze.

    3. Пытался установить приложение Компас, с одной аппликацией это не получилось – появилось сервисное сообщение, что на данный телефон это приложение установлено быть не может. Две другие установились, но калибровка не осуществляется. в итоге компасы не работают.

    4. В приложении для управления дроном Parrot Ar.Drone 2.0 не инсталлируется функция, отвечающая за управление из системы координат оператора (это когда дрон летит в соответствии с тем, куда наклонен телефон, независимо от того как ориентирован дрон, то есть, допустим, наклонил телефон влево и дрон летит влево хоть мордой вперед, хоть боком, хоть как).

    Написал в техподдержку, мне ответили, что в России нет сервисного обслуживания, предложили приехать в Латвию, привезти телефон. Взял командировку туда, благо была такая возможность, отдал в ремонт. Через несколько дней вернули, написав, что заявленные недостатки не выявлены. Недостатки при этом как были, так и остались. Написал им опять. Предложили снова снова привезти телефон. Больше наверное не поеду.

    Reklāma
    Freedom X1 varētu būt viena no interesantākajām izvēlēm cenu kategorijā līdz 200 eiro un ar garantiju.Just5 Freedom X1 apskats