Web Analytics
More
    Reklāma

    Just5 Blaster apskats

    Pirmais vērā ņemamais Just5 viedtālrunis, kas tiešām strādā un ir patīkami lietojams.

    Jaunākie raksti

    Iepriekšējā apskatā izdevās Just5 Spacer 2 viedtālruni pamatīgi izlamāt no panckām ārā, tāpēc jauno modeli gaidīju ar nelielu satraukumu. No vienas puses – kas tad man – cītīgi padarbojos ar to pāris nedēļas, uzrakstu apskatu un var teikt, ka modelis man ir miris. No otras puses atkal ir lasītāji, kas paši par savu naudu pērk viedtālruņus, iespējams, daļēji balsoties uz manis uzrakstīto, tāpēc atkāpēm un acu pievēršanai te nav vietas. No trešās puses ir fakts, ka kritizējoši apskati saņem nievājošus komentārus, bet tad atceros savu misiju un dienas beigās uzvarētāji ir visi.

    Iepriekšējie Just5 veidotie (pasūtītie) viedtālruņu modeļi bija klasiski „ķīnieši”, tie bija ne tikai lēti nostrādāti, tiem bija arī lēnas komponentes, neizdevušās kameras un citas nepatīkamas īpašības. Jaunais modelis Just5 Blaster ir nedaudz cits stāsts. Lai arī tas vēl arvien dažos parametros atpaliek no lielo ražotāju flagmaņiem, tomēr ir sperti daudzi būtiski uzlabojumu soļi, kas šo 189 eiro vērto viedtālruni parada interesantu.

    Just5 Blaster 018

    Ierasts, ka cenu kategorijā līdz 200 eiro, tiek ieteikts Moto G jaunais otrās paaudzes modelis vai arī skatīties Windows Phone virzienā. Kopš Just5 Blaster parādīšanās visas spēle vairs nav „vienos vārtos”. Un to saku es – visizlaidīgākais un izlepušākais viedtālruņu lietotājs pasaulē. Brīnumi notiek!

    Just5 Blaster 006

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 4.4.4 KitKat
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 720 x 1280 punkti, ap 294 ppi
    • Procesors: Mediatek MT6732 64-bitu procesors, četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali-T760 video apakšsistēma
    • RAM: 2 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 64 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0, 4G
    • Kameras: 13 megapikseļi (Sony sensors), 4128 x 3096, autofokuss, LED zibspuldze. 480p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM Radio: ir
    • GPS: ar A-GPS
    • Papildus: 2 SIM kartes (microSIM), abām 4G
    • Izmēri un svars: 144.5 x 71.6 x 9.5 mm, 185 g
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Po 2700 mAh
    • Krāsas: pelēcīga, balta un dzeltena
    • Cena: sākot no 189 eiro interneta veikalos

    Just5 Blaster 022

    Izskats un uzbūve

    Uz galda manā priekšā guļ Just5 Blaster, kas izskatās pēc pabieza Meizu MX4. „Meiziskumu” Just5 Blaster piešķir zem ekrāna izvietotās vadības pogas. Vidējā, jeb Home poga aizstāta ar izgaismotu aplīti, bet tai abās pusēs ir knapi manāmi, izgaismoti punktiņi, kas ataino iestatījumu un Back pogu atrašanās vietas. Jāatzīst, ka Meizu gadījumā izgaismotais rimbulis bija funkcionālāks, tam bija paziņojumu indikators, ar to varēja atbloķēt ekrānu. Arī Just5 Blaster Home poga ziņos par ienākošu saraksti, bet tas arī viss.

    Just5 Blaster 033

    Kā jau varēja prognozēt, Just5 Blaster priekšpusē nav nekādu logo. Tas tāpēc, ka vēl ir arī citi šādi paši viedtālruņi, bet tie tiek pārdoti „zem cita karoga”. Aizmugurē gan būs atturīgs Just5 logo un arī Blaster modeļa nodaukums.

    Ekrāna bloķēšanas poga un skaļuma regulēšanas pogas atrodas Just5 Blaster labajā sānā. Tās ir pavisam vienādas, tāpēc pie pogu lietošanas būs nedaudz jāpierod. Just5 Blaster aizmugures vāks ir noņemams. Zem tā ir dzeltenas krāsas akumulators ar Just5 logotipu, kā arī SIM karšu un microSD pieslēgvietas. Abas microSIM karšu pieslēgvietas atbalsta 4G mobilo datu savienojumu.

    Just5 Blaster 003

    Just5 Blaster komplektā ir iekļautas visai lietojamas in-ear austiņas, 1A dienas uzlādes kontakts, USB vads, kā arī trīs krāsu aizmugures vāciņi. Pelēkais (matēts) vāciņš jau ir uzlikts viedtālrunim, bet katrs pats to var aizstāt ar baltu vai dzeltenu vāciņu. Baltais un dzeltenais vāciņš ir glancēti.

    Manuprāt, Just5 Blaster ir visai smags viedtālrunis. Nekas īsti neattaisno tā 185 gramu svaru. 2700 mAh akumulators ir samērā kompakts un nemaz tik daudz nesver. Sākotnēji, spriežot pēc Just5 Blaster svara, pat šķita, ka akumulators jau ir ievietots viedtālrunī.

    Just5 Blaster 009

    Just5 Blaster ir ieguvis 4G mobilo datu savienojumu, kas jau arī pie mums sāk ienākt lietotāju ikdienā.

    Kopumā Blaster ir pirmais Just5 modelis, kas rokā šķiet patīkams un pamatīgs, neatpaliekot no vairākiem lielo ražotāju plastmasas viedtālruņu modeļiem.

    Ekrāns

    Ekrāns ir vēl viens patīkams Just5 Blaster pārsteigums. Man pretī noraugās pieņemamas izšķirtspējas IPS matrica, kas attēlo smukas krāsas. Gadās, ka lētie viedtālruņi rāda dzeltenīgu attēlu, bet ar Just5 Blaster viss ir labākajā kārtībā.

    Par ekrāna aizsardzību nekādu precīzu informāciju Just5 nesniedz. Izmēģināšanas laikā to nekā speciāli neskrāpēju, bet arī nekādas mikrošvīkas neradās. Just5 Blaster ekrānam ir daļēji oleofobisks pārklājums, tāpēc ekrānu ir vienkārši notīrīt. Pietiek ar ielikšanu kabatā un jau pēc pāris noietiem soļiem ekrāns ir gandrīz tīrs. Lietoju vārdus „daļēji” un „gandrīz”, jo perfekti šis pārklājums nestrādā. Šajā ziņā Gorilla Glass 3 izgriež pogas Just5 Blaster ekrānam.

    Just5 Blaster 021

    Kā esam daudzas reizes noskaidrojuši, ekrāna izšķirtspējas nianses katrs cilvēku uztver citādāk, tāpēc vienkārši norādīšu, ka Just5 Blaster ekrāna izšķirtspēja un diagonāle ir identiska Samsung Galaxy A5. Galaxy A5 gan ir Super AMOLED tehnoloģijas ekrāns, bet tas nemaina lietas būtību. Tas pats stāsts ir ar jau minēto otrās paaudzes Moto G viedtālruni.

    Nevienu sliktu vārdu nevaru teikt par ekrāna atsaucību un skārienu reģistrēšanu. Ar to slimoja vecākais Spacer 2 modelis. Nedaudz cimperlīgs ir automātiskais spilgtuma regulētājs. Tas burtiski lēkā, pielāgojoties mainīgam apkārtējās vides izgaismojuma. Sēžot istabā automātiskais spilgtuma regulētājs darbojas kā gaidīts, bet to lietot automašīnā vai sabiedriskajā transportā nav iespējams. Spilgtums tiek pieregulēts visu laiku.

    Kopumā vērtēju, ka arī ekrāna ziņā Just5 Blaster ir ne tikai lietojams viedtālrunis, tas pat ir ieguvis samērā augstvērtīgu ekrānu ar vārdā nenosauktu, bet tur esošu ekrāna aizsardzību.

    Just5 Blaster 024

    Saskarne un lietotnes

    Viedtālruņa pamatā ir Android 4.4.4 KitKat operētājsistēmas versija. Teorētiski Mediatek MT6732 ir 64-bitu procesors, bet, manuprāt, Just5 Blaster Android 5.0 Lollipop jauninājumu gaidīšana ir saucama par pārāk optimistisku. Kaut gan – dzīvosim, redzēsim.

    Just5 Blaster saskarne ir visai ierasta. Tā atgādina nedaudz novecojušu Google Now palaidēja izskatu, bet no Play veikala saskarne nav atjaunināma. Tāpat kā Google Now, arī Just5 Blaster saskarne netur liekus, tukšus mājas ekrānus. Lietotņu ikonas un mapes arī izkārtotas identiski. Secinājums – tā ir Google Now saskarne, kas ieguvusi nedaudz citu nosaukumu. Ieteikums – ja vēlies turpināt lietot Google Now palaidēju, dodies uz Play veikalu un ielādē svaigāko versiju.

    Just5 Blaster scr 028 Just5 Blaster scr 032 Just5 Blaster scr 029 Just5 Blaster scr 027 Just5 Blaster scr 026 Just5 Blaster scr 020

    Viedtālruņa vizuālais saturs ir papildināts ar pāris niansēm, kas izlec no kopējā, pelēcīgā Android KitKat tēla. Par mobilā tīkla lietojumu ziņo oranžas nokrāsas 3G vai 4G ikonas.

    Standarta Android saturs papildināts ar dažām niansēm. Interesanta ir tā saucamā Gudrā atmodināšana. Pietiek vien gaidīšanas režīma laikā ekrānā ar pirkstu izzīmēt iepriekš zināmu burtu, lai tiktu palaista attiecīga lietotne. Lietotņu saraksts nav plašs un tas arī nav papildināms.

    Just5 Blaster scr 017 Just5 Blaster scr 016 Just5 Blaster scr 015 Just5 Blaster scr 013 Just5 Blaster scr 023 Just5 Blaster scr 024

    Rūpnīcā uzstādītas tikai pašas nepieciešamākās lietotnes. Vēl tikai Meizu MX4 bija mazāks lietotņu apjoms. Just5 Blaster mūs neapgrūtinās ar bezjēdzīgu aplikāciju dzēšanu vai to darbības apturēšanu un tas ir patīkami.

    Just5 Blaster milzīgs pluss ir 16 GB iekšējā atmiņa (vismaz salīdzinot ar iepriekšējiem modeļiem). No tās lietotnēm un lietotāja datiem pieejami gandrīz 12.5 GB, kas tik lētam viedtālrunim ir iespaidīgs apjoms. Atzīmēšu, ka iepriekš pieminētais Moto G ir salīdzināmā cenā ar Just5 Blaster tikai 8 GB versijā, kā arī Moto G ieguvis tikai 1 GB RAM. Tātad Just5 Blaster atmiņas ietilpības cīņās uzvar.

    Just5 Blaster scr 038 Just5 Blaster scr 006 Just5 Blaster scr 025

    Ātrdarbība un akumulators

    Mediatek MT6732 64-bitu procesors ar četriem 1.5 GHz Cortex-A53 kodoliem, 2 GB RAM un 16 GB iekšējo atmiņu nodrošina [man pat jāatzīstas, ka] pārsteidzošu Just5 Blaster ikdienas darbības ātrumu. Iepriekš minēju, ka man ļoti iet pie sirds Snapdragon 410 procesora darbība, kad tas ir sapārots ar 2 GB RAM (Samsung Galaxy A5 un Huawei Ascend G7), bet arī Mediatek MT6732 procesors strādā kā līdzvērtīgs konkurents.

    Just5 Blaster scr 035 Just5 Blaster scr 009 Just5 Blaster scr 005 Just5 Blaster scr 037 Just5 Blaster scr 004 Just5 Blaster scr 002

    Sintētiskie veiktspējas testi Just5 Blaster ierindo blakus LG G3, HTC One, Nexus 5, OnePlus One un vairākiem citiem flagmaņiem. Protams, nevajag piemirst, ka Just5 Blaster ir tikai 720p ekrāna izšķirtspēja, kamēr citiem nākas apkalpot 1080p vai LG G3 gadījumā arī QHD (2560 x 1440) izšķirtspēju. Tomēr uzskatu, ka arī veiktspējas testi pietiekami precīzi attēlo Just5 Blaster spējas. Mediatek MT6732 64-bitu procesors ar četriem 1.5 GHz Cortex-A53 kodoliem ir izdevies produkts, kas spēj konkurēt ar Snapdragon 410 un pat 800 procesoriem.

    Just5 Blaster 048

    Veiktspēja iet roku rokā ar akumulatora tēriņiem. Cortex-A53 kodoli ir enerģiju taupoši, bet tāpat ir patīkami, ka Just5 Blaster saņēmis lietotāja nomaināmu Li-Po 2700 mAh akumulatoru. Ar 2700 mAh akumulatora ietilpību Just5 Blaster ir iebridis jau pavisam jaudīgo citu ražotāju flagmaņu lauciņā, kur akumulatoru ietilpības variē no aptuveni 2700 līdz 3000 un vairāk mAh. Tomēr Just5 Blaster viegli pārspēj Nexus 5 (2300 mAh), ierindojas blakus Galaxy S5 (2800 mAh), nedaudz piekāpjas LG G2 un G3 (3000 mAh).

    Ar vienu uzlādi prātīgs Just5 Blaster iztiks arī trīs diennaktis, kamēr aktīviem lietotājiem nebūs jābaidās arī no viedtālruņa lādēšanas darba dienas vidū. Cortex-A53 kodoli kopā ar Li-Po 2700 mAh akumulatoru uzskatāmi par ļoti veiksmīgu komplektu.

    Šajā sadaļā atļaušos pieminēt, ka Just5 Blaster GPS kopā ar A-GPS strādā ātri un ļoti uzticami. Viedtālrunis pat ieguvis e-kompasu, kas vēl vairāk uzlabo Just5 Blaster sadarbību ar dažādām karšu lietotnēm.

    Just5 Blaster 011

    Fotogrāfijas

    Just5 Blaster ieguvis vērā ņemamu 13 megapikseļu galveno kameru (tās sensoru veidojis Sony). Kamerai ir 4128 x 3096 maksimālā izšķirtspēja, visai veikls autofokuss un LED zibspuldze. Ne tik braši iet video uzņemšanas sadaļā, jo 480p izšķirtspējas video ierobežojums ir vienkārši stulbs un nesaprotams. Just5 Blaster aprīkots arī ar 5.0 megapikseļu priekšējo kameru.

    Just5 Blaster 13 megapikseļu galvenās kameras Sony veidotais sensors būtu pielīdzināms, piemēram, OnePlus One sensoram, bet daudz izsaka izmantotais objektīvs un programmatūra. Ir grūti to apgalvot, tomēr šķiet, ka OnePlus One kamera darbojas pavisam nedaudz labāk. Diemžēl OnePlus One nav pa rokai, lai abu kameru veikumu salīdzinātu.

    Just5 Blaster scr 011 Just5 Blaster scr 012 Just5 Blaster scr 010 Just5 Blaster scr 007 Just5 Blaster scr 008

    Lai nedaudz iedzīvinātu apskatu atzīšos, ka sākotnēji pamatīgi salaidu šreijā ar Just5 Blaster fotogrāfijām. Viedtālruni nebiju līdz galam izpakojis (lasi – noplēsis visas plēves), tāpēc pirmās bildes izdevās drausmīgas. Vienu pilnu dienu nostaigāju šausminādamies par 13 megapikseļu kameras nespēju fokusēt un uzņemt jēdzīgas bildes. Atlika vien noplēst arī plēvi no kameras acs, lai pavērtos pavisam cits skats uz dzīvi!

    Just5 Blaster foto 011 Just5 Blaster foto 009 Just5 Blaster foto 002

    Oriģinālā kameras aplikācija ir visai vāja un piebāzta ar man nepieņemamām ikonām, tāpēc uzreiz to nomainīju pret Google Camera aplikāciju. Tiesa, Google Camera aplikācija nav pati labākā, kad ir jāizprot automātiskā fokusa ātrums, bet tā piedāvā pietiekami šauru iestatījumu klāstu, lai neko nevarētu salaist dēlī.

    Manuprāt, Just5 Blaster ir niecīgs neizmantojamo, samaitāto fotogrāfiju skaits. Autofokuss kļūdās reti, parasti tā drīzāk ir lietotāja neuzmanība. Patīkami, ka Just5 Blaster spēj fokusēt arī uz ne visai lieliem priekšmetiem, piemēram, uz nelielas, apkaltušas lapas. Ik pa laikam gadās „aizšaut garām” kādam līdzīgi vai mazāka izmēra priekšmetam, bet tas ir tikai loģiski.

    Just5 Blaster foto 019 Just5 Blaster foto 017 Just5 Blaster foto 015

    Absolūts vairums bilžu ir asas, ar pareizām krāsām un gandrīz pareizi eksponētas. Just5 Blaster mēdz ik pa laikam veidot nedaudz tumšākas fotogrāfijas, bet tas viss ir pēcapstrādē labojams. Ļoti reti gadās (bet gadās) pārgaismotas fotogrāfijas.

    Just5 Blaster foto 001 Just5 Blaster foto 004

    Kopumā jāatzīst, ka Just5 Blaster foto spējas ir apbrīnojamas un pielīdzināmas lielo ražotāju flagmaņu spējām. Just5 Blaster fotogrāfijas nu nemaz neatgādina vecāko Just5 Spacer un Spacer 2 modeļu vājo sniegumu. 100% stabila kameras darbība nav, tomēr tā ir perfekta, kad kameras sniegumu salīdzina ar citiem „ķīniešiem”. Vēlreiz atgādināšu, ka Just5 Blaster maksā tikai 189 eiro.

    Just5 Blaster foto 026 Just5 Blaster foto 027 Just5 Blaster foto 023

    Pilna izmēra fotogrāfijas iekš Dropbox.

    Konkurenti

    Pret konkurentiem Just5 Blaster ir nežēlīgs. 2 GB RAM nodrošina šim viedtālrunim var teikt ka pirmo vietu. Faktiski nedaudz lētāks ir Overmax Vertis YARD, bet tam ir nedaudz vecāka operētājsistēmas versija. Neesmu Overmax Vertis YARD pat veikala skatlogā redzējis.

    Nākamais sarakstā varētu būt Gigabyte GSmart Guru G1, bet arī to neesmu ne tuvumā redzējis. Gigabyte GSmart Guru G1 ir 1080p ekrāns, 2 GB RAM un līdzīga cena. Prestigio MultiPhone PAP7500 ir visai interesantas formas viedtālrunis arī ar 1080p ekrānu, 2 GB RAM, bet ar Android 4.2 Jelly Bean.

    No lielajiem ražotājiem kā konkurentus var minēt LG G2, kas maksās ap 275 eiro un Sony Xperia Z1 arī līdzīgā cenā. Turpat gozējas arī Xperia Z1 Compact. Tomēr šie vairs nav “pirmā svaiguma” produkti.

    Just5 Blaster 023

    Tehniskās specifikācijas ziņā Just5 Blaster konkurenti ir iepriekš apskatītie Samsung Galaxy A5 un Huawei Ascend G7, kas arī saņēmuši modernu procesoru, 2 GB RAM un labas foto kameras. Samsung Galaxy A5 ir nedaudz kompaktāks un vieglāks, bet tam ir mazākas ietilpības akumulators. Samsung Galaxy A5 cena ir aptuveni 320 eiro interneta veikalos.

    Huawei Ascend G7 ir par puscollu lielāks, tam ir ietilpīgāks akumulators un nedaudz labāka uzbūves kvalitāte. Huawei Ascend G7 cena ir noslīdējusi līdz 235 eiro interneta veikalos, tāpēc šo var uzskatīt par Just5 Blaster konkurentu nr.1.

    Gala vārds

    Jau sākotnēji bija sliktas aizdomas, ka Just5 Blaster spēs vismaz daļēji mani pārliecināt ar savu darbību. Viedtālrunim ir veikls un moderns 64-bitu, četru kodolu procesors, kas apvienojumā ar 2 GB RAM strādā neticami veikli. Patīkams papildus bonuss ir 16 GB iebūvētā atmiņa, ar ko nemaz tik daudzi „ķīnieši” nevarētu lepoties.

    Just5 Blaster atbalsta 4G mobilo datu savienojumu, tam ir divas SIM kartes (abas atbalsta 4G), iespēja pievienot microSD karti. 2700 mAh akumulators nodrošinās Just5 Blaster darbību pat līdz trīs diennaktīm, iespējams, pat četrām.

    Just5 Blaster 013

    Patīkami, ka Just5 Blaster komplektā iekļauti trīs vāciņi – pelēks, balts un dzeltens. Te jāatzīmē, ka 2700 mAh akumulatora uzlāde ar 1A lādētāju ir mokoši ilgs process. Komplektā esošais lādētājs ir švakākā Just5 Blaster detaļa.

    Par detaļām runājot, simpātiski izskatās izgaismotais rimbulis, kas norāda uz Home pogas atrašanās vietu. Vairāk nekādu citu vizuālu izdaiļojumu Just5 Blaster neatrast.

    Manuprāt, Just5 Blaster varēja būt kādus desmit vai divdesmit gramus vieglāks. Tas bez akumulatora ir tikpat smags kā citi līdzīgi modeļi ar ievietotu akumulatoru. Tā nav sūdzība, bet fakta konstatācija.

    Operētājsistēma ir vērtējama kā stabila. Nekas nekaras, nekas neķeras, ārā no lietotnēm nemet. Just5 Blaster nav aprīkots ar liekām lietotnēm un arī saskarnē nav vērojama būtiska iejaukšanās.

    Just5 Blaster 031

    Par foto funkciju izteicu daudzus atzinīgus vārdus un tā arī uzskatu. Just5 Blaster var bez problēmām stāties pretī lielo ražotāju kameru spējām. Protams, Sony Xperia Z2 un Z3 modeļi, kā arī LG G3 būs nesasniedzami, tomēr Just5 Blaster uzrāda patīkamas fotogrāfijas un mazu sabojāto kadru (nav fokusā, nepareizas krāsas, pārgaismots u.c.) skaitu.

    Beigās man rodas pamatots jautājums – kāpēc Just5 gaidīja tik ilgi, lai mums piedāvātu normālas cenas viedtālruni ar ļoti labu specifikāciju un darbību? Pieņemsim, ka Spacer 1 bija izmēģinājums. Tas „aizgāja” necerēti labi. Ar Spacer 2 varēja jau izspēlēt spēcīgo kārti, nevis gaidīt līdz Just5 Blaster. Starp citu, neesam apskatījuši Just5 Spacer 2s, kas ir Just5 Blaster vizuāls līdzinieks ar 1 GB RAM un 8 GB iekšējo atmiņu, sliktāku ekrāna izšķirtspēju, bet Just5 Spacer 2s ir tikai 10 eiro lētāks.

    Pirmais vērā ņemamais Just5 viedtālrunis, kas tiešām strādā un ir patīkami lietojams.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Displejs
    7
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    7
    Baterija
    10
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    147 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aivariņš
    09.06.2015 01:48

    Vai iespējams Blastera ierakstīto FMradio failu, kurš ir .ogg, softiski dabūt iekš .mp3? Kā saprast šī fmradio.ogg kvalitāti? [par 32kb/s.mp3 un 320kb/s.mp3 attiecīgi ir skaidrs]

    03.07.2015 15:34
    Reply to  Aivariņš

    Šeit talkā nāks kāds audio redaktors, piemēram, Audacity.

    Aivariņš
    09.07.2015 21:37

    Es domāju .ogg nomainīt uz .mp3 jau pašā Blasterī softa līmenī. Tad arī būtu skaidrība par faila kvalitāti..

    Madara
    03.07.2015 11:53

    Kurš man pastāstīs par tādu opciju – kā noņemt vibrēšanu, kad tiek rakstīta sms?
    Pēc komentāriem lasot, vai tikai manam Blasterim ir švaka skaņa? Diezgan kluss signāls.
    Bildes ir super labas un kvalitatīvas. Nekādu sūdzību. Par bateriju – man tur 6 h, ņemot vērā, ka lietoju i-netu.

    Anda Kalveniece
    15.12.2015 20:29
    Reply to  Madara

    Tikko iegādājos Blaster 2 un atradu, ka vibrēšanu, rakstot sms, var noņemt:
    Iestatījumi->Personiski->Valodas ievade-> Android tastatūra->Preferences->”Vibrēt, nospiežot taustiņu”

    Raivis
    03.07.2015 15:31

    Kā atjaunināt šo telefonu līdz Android Lollipop??

    03.07.2015 15:33
    Reply to  Raivis

    Just5 solīja drīzumā ieviest skaidrību šajā jautājumā. Pacietību! :)

    Aivariņš
    09.07.2015 21:44
    Reply to  Raivis

    Vai Kursors.lv varētu apskatīt jauno Blaster 2 – Android Lollipop? Papildus lūdzu pievērsiet uzmanību abu SIM karšu darbībai, displeja materiālam un FMradio ieraksta failam [ogg?mp3]. Citiem vārdiem – kas atšķirīgs no Blastera pirmā. Paldies

    09.07.2015 22:16
    Reply to  Aivariņš

    Protams, šis telefons tiks apskatīts.

    fils
    14.07.2015 11:19

    Tikko uzzināju Lollipop atjauninājums Blasteram nespīd(saka esot tehniskas problēmas),tā ka būs vien jāpārdod un jāpērk Blaster2(solīts makā nekrīt!)haa…

    15.07.2015 23:14
    Reply to  fils

    Būs iespējams atjaunināt Blaster 4.4 uz Lollipop sākot no 01.08. Just5 veikalā Brīvības 40, Rīgā.

    x
    26.07.2015 19:49
    Reply to  fils

    kas čupačupā ir tāds, kā dēļ ir vērts domāt par apgreidu?
    kautko darīs labāk kā tagad, darīs kautko ko nedara tagad?

    15.07.2015 23:16

    Būs iespējams atjaunināt Blaster 4.4 uz Lollipop sākot no 01.08. Just5 veikalā Brīvības 40, Rīgā

    fils
    26.07.2015 17:58
    Reply to  Just5 Latvia

    Das ist fantastisch! Bravo ..bravo Just5 rullē! Tikai nez kāpēc zvanot uz Just veikalu konsultants atbildēja ka atjauninājuma Blasteram uz L5 nebūs, laikam jau info ir ”top secret” līdz pašam pēdējam brīdim, cerams ka maksu par ”svaigo ledeni” neprasīs.Haaa.

    Dace Sunepa
    05.08.2015 11:50

    Lābdien! Kāds zina, vai Just 5 Blaster 2 derētu tādi paši ādas tipa vāciņi kā Elephone P600? Ir doma no ali pasūtīt vāciņus! :)

    Andra Sigālova
    23.09.2015 10:40

    Man just5 blaster ir no maija sākuma. Tagad kādu laiciņu baterija sāk jokus taisīt. Uzlieku lādēties, bet procenti tikai krīt. Telefons vnk stāv, nelieto un pus stundas laikā baterija nokrīt par 20 %…. Izņēmu ārā bateriju, ieslēdzu atpakaļ, baterija no 18 % pēkšņi bija 58%…. Laikam jānes uz garantiju…

    Sandis Stepiņš
    26.09.2015 19:59

    Īsumā par Blasteri…ir gan plusi, gan mīnusi – agregāts ir pietiekoši ātrs un stabils…galvenie mīnusi bija it kā saistīti ar akumulatoru(turēja knapi vienu dienu) un karšanu( brīžam skatoties youtube agregāts sāka brēkt, ka pārkarsis un ir jāizņem baterija…) Taču nu laikam varu par to runāt pagātnē – vienā brīdī uz ekrāna parādījās brūns pleķis ar kuru vērsos Just5 servisa centrā. Bez kādām liekām runām man nomainīja ekrānu(tiesa tas viņiem aizņēma pusotru nedēļu) un uzlika Lollipopu…un mans telefons pārvērtās – baterija tagad tur normāli( nu labi – ne gluži divas diennaktis, bet visnotaļ pieņemami), arī karšana stipri vien mazinājusies…

    Alens
    09.10.2015 18:29

    Otreiz vairs šo brīnumu neņemtu. Vienīgais pluss- ātrums. Viss pārējais viduvēji. Garantija? Nesmīdiniet. Tas nav arguments. Atnācu darbdienas rītā ar savu Blaster bēdu (akumulators beigts un dzīvo savu dzīvi, + cita veida gļuki), kurai ir tikai 4 mēneši, uz JUST5 kantori Brīvības ielā- priekšā jau 4 bēdu brāļi tādi kā es uz Garantijas remontu. Tas neiepriecināja:D Tagad kantorī nedaudz gudrāki sēž. Pašā show roomā telefonu nepieņem atsaucoties, ka problēma ir unikāla :)) un pieklājīgi palūdza aiziet uz aizmugures pagalmu, kur viņu darbinieks bija gatavs mani uzklausīt šaurā telpā, ar specifisku smaržu, kura atradās blakus tualetei, kuru izmantoja firmas darbinieki. Problēma izrādījās nebija nemaz unikāla un solīja salabot vissīsākajos laikos, kas protams nenotika. Ir protams arī plusi šim telefonam, bet kopumā esmu vīlies.
    Kāpēc pieņēma aizmugurējā pagalmā? Vismaz nevajag blamēties pirms potenciālajiem klientiem ar cilvēkiem, kuri jau iegādājušies un remontē šo ķīnas superbrīnumu. Tās ir manas domas.
    P.S. Es ņēmu vēl par 189 eir0 + aizsargstikls 10 eiro. Tagad it kā Blaster 2 maksā ap 149 eiro. Mans ieteikums- par šo naudu labāk paņemiet kaut ko citu. Nenožēlosiet.

    Alens
    12.11.2015 07:42
    Reply to  Alens

    Turpinās bēda. Pazuda skaņa austiņās. Nestrādā elpojošā poga. Pēc lolipop uzlikšanas telefonam visu laiku parādās mikro lagi. Kaitina nereāli. Principā, kā viss telefons kopumā.

    Ivans
    11.11.2015 14:09

    Man sākumā viss itkā apmierināja, tik gļukoja Waze. Tagad GPS pavisam slikts palicis. Waze – paiet baigi ilgs laiks kamēr nosaka atrašanās vietu un brauciena laikā to tāpat regulāri pazaudē. Googles navigācija – bultiņa iet nevis pa ceļu, bet kaut kur pa blakus pļavām, braukšana pēc tās praktiski neiespējama. Endomondo visu laiku strādāja, bet pēdējo reizi kad izmantoju trasi nenolasīja, sanāk ka šajā telefonā endomondo der vien kā hronometrs. Esmu vīlies.

    15.02.2016 10:12

    Just5 Freedom ir iznācis! Jātaisa apskats, vai ne? :) Gaidām. ;)

    Andrejs
    23.02.2016 21:12

    Man pašam liekas ka Blaster ir galīgs mēsls jo man nepievienojas nevienam WIFI tiklam un tiklīdz ieslēdzu mobīlos datu, tā uzreiz sāk lejuplādēt visādas programmas. Es pat nezinu kā to apturēt.

    Nansija
    03.05.2016 08:28

    Man ir problēma ar telefona bateriju( no 99% pazūd uz52% neko nedarot, vienkārši pazūd).
    Ir brīži kad telefons lādējas taču kādā brīdī pārtrauc lādēt laigan lādētājs ir pievienots. Nesaprotu no kā tādas problēmas.

    PurvaVelns
    03.05.2016 08:58
    Reply to  Nansija

    pērc vēl lētus mēslus.

    x
    03.05.2016 09:08
    Reply to  PurvaVelns

    nav jau nemaz tik lēts.

    tik maksā normāls strādājošs budžeta fons.

    Reklāma
    Pirmais vērā ņemamais Just5 viedtālrunis, kas tiešām strādā un ir patīkami lietojams.Just5 Blaster apskats