Web Analytics
More
    Reklāma

    LG G Flex2 apskats

    Vienīgais lietojamais liektais viedtālrunis pasaulē, bet pārāk daudz ziedots liekuma izveidei. Faktiski tas ir nedaudz lēnīgs, saliekts Nexus 5 ar LG G3 saskarni. Toties kameru vērtēju kā tuvu ideālam.

    Jaunākie raksti

    Ražotājiem ir kļuvis pavisam grūti pārsteigt izlepušos pircējus ar ko neredzētu, kas atšķirtu viņu produkciju no kopējās pelēkās masas. Daži ražotāji piedāvā rūpnīcā uzstādītus pielāgojamus aizmugures vāciņus, citiem izvēlējušies tikai piedāvāt pāris krāsu variācijas un visu pārējo ignorēt. LG dažādu vizuālu nianšu ziņā varbūt arī nav čempions, tomēr ražotāja ieviestās variācijas par viedtālruņu izskatu ir gandrīz saucamas par unikālām.

    Pagājušajā vasarā bija tas gods testēt pirmo LG G Flex viedtālruni un tam bija padaudz mīnusi – tas bija liels, liekums bija neveikls, ekrāns bija pat tam laikam čābīgs. Ražotājs vairāk uzsvēra G Flex locīšanas iespēju, bet, šķiet, bija piemirsis liekumu izveidot cilvēcīgi lietojamu. Jā, tur bija vairākas jaunas un unikālas uzbūves nianses, bet G Flex drīzāk būtu vieta muzejā, nevis lietotāja bikšu kabatā.

    Ar jauno G Flex2 stāsts ir pavisam cits – šoreiz ražotāju interesējusi viedtālruņa lietošana ikdienā, tā funkcijas, lietojama ekrāna izveidošana, lieko muļķību izskaušana. Manuprāt, G Flex2 ir cilvēcīgs viedtālrunis un pēc ilgiem laikiem kādā no testu telefoniem ievietoju savu, nevis testiem paredzēto SIM karti.

    LG G Flex 2 018

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.0.1 Lollipop
    • Ekrāns: liekts P-OLED, 5.5 collas, 1080 x 1920 punkti, ap 403 ppi, Gorilla Glass 3
    • Procesors: Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810, četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 2 GHz Cortex-A57 kodoli, Adreno 430 video apakšsistēma
    • RAM: 2 GB (brīvi ap 850 MB) (pieejama arī 3 GB versija ar 32 GB iekšējo atmiņu)
    • Atmiņa: 16 GB (pieejami 6 GB), microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot, Bluetooth (4.1, A2DP, LE, apt-X ), 4G
    • Kameras: 13 megapikseļi, 4128 x 3096, fāzes nobīdes un infrasarkano staru autofokuss, divkrāsu LED zibspuldze, optiskā attēla stabilizācija. 2160p@30 fps, 1080p@60 fps, HDR, stereo skaņas ieraksts. 2.1 megapikseļa priekšējā kamera
    • FM Radio: ir, ar RDS
    • GPS: ar A-GPS un GLONASS
    • Papildus: e-kompass, pašārestējošs aizmugures vāks, Quick Charge 2.0 (60% uzlāde 30 minūšu laikā)
    • Izmēri un svars: 149.1 x 75.3 x 7.1 – 9.4 (liekums) mm, 152 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 3000 mAh
    • Krāsas: platīna-sudraba, flamenko sarkana
    • Cena: sākot no 540 eiro interneta veikalos, ap 670 eiro pie operatoriem par 16 GB/ 2 GB RAM versiju

    LG G Flex 2 010

    Izskats un uzbūve

    Kā jau minēju, G Flex2 ir izmēros daudz mazāks par veco G Flex – 11 mm īsāks, 6 mm šaurāks un arī plānāks. Tiesa, arī ekrāns no 6.0 collām vecā G Flex gadījumā sarucis līdz civilizētām 5.5 collām. Pamatīgi piedomāts pie G Flex2 formām, lai tas nedeldē cisku, kad viedtālrunis atrodas kabatā, lai tas neslīd no rokām ārā un pildītu citas pamata ērtības nodrošinošas funkcijas. Jau pirmo reizi paņemot G Flex2 rokā var just, ka šis ir pārdomāts viedtālrunis, kaut arī tas nez kāpēc saliekts viedtālrunim pavisam neierastā līkumā.

    Vismaz man G Flex2 atgādina salocītu LG Nexus 5 – formas, noapaļotie gali, kas beidzas ar asiem stūriem, tas viss ir nedaudz no Nexus 5 aizņemts. Un tas nemaz nav slikti! Atšķirībā no populārā Nexus 5, G Flex2 ticis pie LG atpazīstamās iezīmes – pogām viedtālruņa aizmugurē. Citiem tās patīk, citiem ne tik ļoti. Man ir jāatzīst, ka neesmu šāda pogu izvietojuma fans, bet pie tā var pierast.

    LG G Flex 2 001

    LG ļoti lepojas ar G Flex2 un arī pirmā G Flex pašārstējošo aizmugure vāka pārklājumu. Veco G Flex saņēmu jau ar pamatīgu vagu aizmugures pārklājumā, bet jaunais G Flex2 ir “nullīte” vai gandrīz nelietots. Un tomēr pāris švīkas aizmugures vākā iezagās, kaut ar viedtālruni neko neierastu neveicu. Vai švīkas kaut kad aizaugs – nezinu. Liekuma dēļ G Flex2 balstās pret galdu tikai ar nelielu aizmugures vāka laukumu, kas arī būs iemesls konkrētās vietas pastiprinātai dilšanai. Īsāk sakot – savu G Flex2 tīšām neskrāpētu, ražotāja pārstāvja doto arī ne, vismaz tāds bija lūgums. Par aizmugures pārklājuma skrāpēšanu internetā pieejami daudzi neviennozīmīgi vērtējami video. Te jāpiebilst, ka Sony Xperia Z sēriju bez dižām pārdomām mērcu ūdenī, lai pabiedētu nezinātājus, bet ar G Flex2 skrāpēšanu pats vari palikt muļķa lomā. Turklāt ar saskrāpētu telefonu.

    LG G Flex 2 004

    G Flex2 komplektā iekļauts USB vads, sienas lādētājs kā arī visai lietojamas stereo austiņas. Iepakojums nedaudz iepaliek aiz vecā G Flex netipiski liektās kastes, bet arī G Flex2 kastei nebūtu smuki pārmest dailes trūkumu.

    Nebija iespējas salīdzināt G Flex2 ar vecāko G Flex, bet šķiet, ka jaunais modelis ir mazāk elastīgs un ne tik lokans. G Flex2 ir arī izmēros mazāks, tāpēc izveidot elastību noteikti ir grūtāk. Tiesa, vismaz man šķiet, ka šī nianse arī ir vairāk mārketinga triks, nekā reāli kaut ko dod, glābjot viedtālruni no fiziskas traumas.

    Kopumā G Flex2 atstāj patīkamu iespaidu. Visas viedtālruņa dimensijas ir pārdomātas, liekums perfekti pieguļ ciskai un sejas kontūrām. Viedtālrunis pavisam noteikti portreta skatā ir forši lietojams, kamēr ainavas skatā kādam varētu drusku reibt galva, skatoties uz G Flex2. Nedaudz vajag pierast. G Flex2 ticis arī pie infrasarkano staru raidītāja un viedtālrunis ir lietojams kā tālvadības pults mājas elektronikai. Protams, feinākā iespēja ir bārā vai lielveikalā pārslēgt sev vēlamo televīzijas kanālu ;)

    LG G Flex 2 022

    Ekrāns

    Vizuāli efektīgākā G Flex2 sastāvdaļa ir tā liektais ekrāns. P-OLED, jeb Plastic-OLED ekrānam ir 5.5 collu diagonāle, 1080 x 1920 punktu izšķirtspēja dod ap 403 ppi. Ekrānu sargā Gorilla Glass 3. Plastic-OLED ekrāna tehnoloģija nozīmē to, ka ekrānu iespējams izveidot liektu, kā arī tam ir nelielas plastiskuma īpašības.

    Vecais G Flex2 bija ticis pie 6.0 collu ekrāna ar ne visai konkurētspējīgu izšķirtspēju. Tam arī bija viens nepatīkams liekuma blakusprodukts – ekrāns pārvērtās par spoguli, kad uz to noteiktā leņķī krita saules gaisma. Jaunajā G Flex2 visas nebūšanas ir novērstas – 5.5 collas ir cilvēcīgi apkalpojams izmērs, tam ir 1080p izšķirtspēja un P-OLED vairs nekapitulē saules gaismā. Tieši pretēji – G Flex2 pat visai labi tiek galā ar tiešu saules gaismu. Diemžēl LG nav spējis G Flex2 samazināt ekrāna apmales līdz LG G3 neticami mazajiem apmaļu izmēriem, tomēr vēl arvien darbs vērtējams kā pieņemams.

    LG G Flex 2 007

    Pēc noklusējuma ražotājs iestatījis visai agresīvu krāsu atveidošanu, bet katrs pats var pielāgot krāsas iestatījumu sadaļā, pārslēdzot ekrānu uz dabīgu krāsu attēlojumu. Otrs lielais klupšanas akmens ir ekrāna pārlieku augstais spilgtuma līmenis. Pat uz mazāko iespējamo, ekrāns ir pamatīgi spilgts, nepalīdz arī automātiskais izgaismojuma regulētājs. Tā kā G Flex2 lietoju kādu nedēļu visai aktīvi, tad uzliku arī spilgtumu samazinošu lietotni, kas noveda pie vēl viena atklājuma – samazinot ekrāna spilgtumu zem ražotāja dotajām iespējām, ekrāns nevienmērīgi sāk rādīt krāsas, tas kļūst pleķains. Pavisam nedaudz, tomēr tas ir manāms ne tikai skatoties uz pilnīgi baltas krāsas fonu.

    LG G Flex 2 008

    Protams, jebkuram viedtālrunim ēdelīgākā detaļa ir ekrāns, tomēr šķiet, ka G Flex2 P-OLED ir pavisam rijīgs. Nedaudz zemāk būs akumulatora iztirzājums, tad arī par šo būs kāds vārds vairāk.

    Kopumā ekrāns ir spožs, to var pierunāt rādīt arī visai precīzas krāsas. Vērtēju, ka ekrāns kvalitātes un attēla ziņā ne ar ko neatpaliek no, piemēram, Galaxy S5 ekrāna – tik tālu gada laikā tikusi liekto ekrānu tehnoloģija.

    Saskarne un lietotnes

    Jāatzīst, ka LG kopš LG G3 laikiem ir bijuši visai slinki un G Flex2 uzskatāms par LG G3 kopiju, kad ir runa par Optimus lietotāja saskarni. Tiesa, saskarne nu sedz Android 5.0.1 Lollipop, nevis 4.4.2 KitKat, kas piešķir dažas nianses, bet tās vēl arvien ir tikai nianses. Pozitīvā domāšana liktu teikt, ka LG jau bija sagatavojies Lollipop atnākšanai, izmantojot pasteļkrāsas un apaļas formas kur vien tas iespējams, tomēr neliela slinkošana arī te ir vērojama. Par Android 5.0.1 Lollipop klātesamību norāda tikai šai operētājsistēmai raksturīgā paziņojumu parādīšana un ekrāna vadības pogu noformējums. Visu citu pārsedz Optimus lietotāja saskarne.

    LG G Flex 2 scr 056 LG G Flex 2 scr 055 LG G Flex 2 scr 054 LG G Flex 2 scr 053 LG G Flex 2 scr 048 LG G Flex 2 scr 041

    Viens no mājas ekrāniem arī piedzīvojis līdzīgu likteni kā Samsung un HTC produktos – tas demonstrē informāciju gluži kā BlinkFeed vai Magazine mājas ekrāns. Vajadzētu izveidot aptauju, vai kāds šos uzspiestos mājas ekrānus lieto, bet man tie šķiet lieki un demonstrē bezjēdzīgu saturu. Iespējams, ka esmu savās izjūtās vientuļš. Ar “G” apzīmētais ekrāns ir ieslēdzams (ražotājs pats to dēvē par Smart Bulletin). Tieši tā – tas netiek uzspiests pēc noklusējuma.

    LG fani zinās un spēs novērtēt iespēju ar dubultu uzsitienu atbloķēt ekrānu, kā arī tagad ir iespēja izslēgtam ekrānam paslidināt ar pirkstu uz leju, kas ekrāna augšdaļā parādīs pulksteni un citu informāciju no augšējās rīkjoslas.

    LG G Flex 2 scr 033 LG G Flex 2 scr 034 LG G Flex 2 scr 035 LG G Flex 2 scr 032 LG G Flex 2 scr 031 LG G Flex 2 scr 030

    No LG G3 pārmantots divu ekrānu režīms, QSlide un QMemo+. Tāpat G Flex2 pārmantojis iespējas pielāgot ekrāna apakšā esošo vadības pogu izkārtojumu, pārkrāsot un pielāgot visas sākuma ekrānu ikonas utt. Novēršot seju no viedtālruņa, video tik apturēts, pieejams Knock Code ekrānslēgs un KnockOn ekrāna ieslēgšana divas reizes pa to uzsitot ar pirkstu. Interesanti, ka KnockOn nevar tik vienkārši atslēgt un nāksies meklēt slēptos sistēmas iestatījumus.

    LG G Flex 2 scr 020 LG G Flex 2 scr 016 LG G Flex 2 scr 024 LG G Flex 2 scr 025 LG G Flex 2 scr 046 LG G Flex 2 scr 051

    Pievienoto aplikāciju klāsts ir noturēts zemā līmenī un nerodas sajūta, ka būtu kaut kas ar steigu jādzēš ārā. Pārdomas var radīt Box mākoņglabātuves aplikācija. No 16 teorētiskiem gigabaitiem lietotājam pieejami 6 GB, kas ir ļoti neliels apjoms. G Flex2 var pievienot microSD karti, bet droši vien prātīgāk būtu uzreiz sākt ar 32 GB versijas G Flex2 iegādi, kas arī nodrošinātu 3 GB RAM. Diemžēl 32 GB versiju raksta tapšanas laikā Latvijā nevarēju atrast.

    Akumulators un veiktspēja

    Jau sākumā minēju, ka ekrāns visai jūtami plucina akumulatorā esošo enerģiju un te ir jāņem vērā, ka viedtālrunis ticis pie lietotāja nenomaināma Li-Po 3000 mAh akumulatora. Šādas ietilpības akumulators jau būtu uzskatāms par flagmaņu standartu, tomēr procesori kļūst arvien jaudīgāki un par Qualcomm Snapdragon 810 tā arī nav pieejama oficiāla nostāja par procesora karšanas problēmām, kas vēl papildus lieki siltumā pārveido elektroenerģiju.

    LG G Flex 2 scr 011 LG G Flex 2 scr 012 LG G Flex 2 scr 002 LG G Flex 2 scr 009 LG G Flex 2 scr 007 LG G Flex 2 scr 006

    Li-Po 3000 mAh akumulatora darbība man šķita aplam īsa – viena darba dienu un čušš. Akumulators nedaudz pēc aptuveni pusotras nedēļas iestrādājās, bet tāpat palika pie stabilas diennakts, bet nekādā gadījumā ne divām.

    Ja reiz esam nonākušie pie Snapdragon 810 procesora un tā karšanas, tad nākas atzīt, ka ik pa laikam G Flex2 aizmugure kameras rajonā jūtami uzsilst. Diemžēl zinātniskas mērierīces (bezkontakta infrasarkano staru termometra) man nav, bet “uz aci” šķiet, ka ap 37 – 40 celsija grādiem tur būtu jābūt, ja pieņemam, ka komfortabla vannas ūdens temperatūra ir ap 37 – 39 grādiem.

    LG G Flex 2 030

    Sintētiskās veiktspējas ziņā Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810 procesors ar četriem 1.5 GHz Cortex-A53 kodoliem un četriem 2 GHz Cortex-A57 kodoliem (un Adreno 430 video apakšsistēmu) piekāpjas vien Exynos 7420 priekšā, kas atrodams Samsung Galaxy S6 viedtālrunī. Labi zināms, ka sintētiskā veiktspēja parasti neataino reālo viedtālruņa darbību, kad tajā uzstādītas dažādas lietotnes. Te sekos ne pārāk labās ziņas. Lai arī G Flex2 saņēmis vienu no veiklākajiem mobilajiem procesoriem, tomēr saskarne netiek “kustināta” bez problēmām. Tieši tas pats tika novērots ar LG G3, kas bija saņēmis līdzvērtīga izskata un funkciju saskarni, kas liek domāt, ka ne viss ir ideāli šajā lauciņā.

    G Flex2 ir visai ierobežota iespēja taupīt enerģiju. Šeit mēs runājam par lietotāja izvēli aktivizēt enerģijas taupīšanu, jo teorētiski Snapdragon 810 procesors pats izmanto vēlamos kodolus, tādējādi samazinot enerģijas tēriņus, kad pilna jauda nav nepieciešama. Vienīgā iespēja lietotājam pašam aktivizēt enerģijas taupīšanu ir doties uz iestatījumiem un pie akumulatora izmantošanas to ieslēgt. Tajā mirklī G Flex2 kļūst nelietojami lēns, bet Antutu sintētiskās veiktspējas tests aizdomīgi pakāpjas no aptuveni 40 000 (32-bitu), 41 000 (64-bitu) punktiem ikdienas režīmā neko netaupot līdz 48 000 punktiem (skat. ekrānšāviņu nodaļas pašā sākumā. Enerģijas taupīšanas režīmu apzīmē oranža rīkjosla augšā un apakšā, kā jau Lollipop ierasts).

    LG G Flex 2 015

    Kamera

    G Flex2 saņēmis to pašu kameru, kas atrodama LG G3 – ar 13 megapikseļu izšķirtspēju, 4128 x 3096 punktiem, fāzes nobīdes un infrasarkano staru autofokusu, divkrāsu LED zibspuldzēm, optiskā attēla stabilizāciju. Video uzņemšana iespējama ar 2160p ar 30 kadriem sekundē vai 1080p ar 60 kadriem sekundē, HDR un stereo skaņas ierakstu. Faktiski viss labākais, kas pieejams viedtālruņiem, ja neskaita gaismjūtīgās matricas izmēru.

    Manuprāt, lielākais G Flex2 kameras pluss ir spēja fokusēties arī uz maziem objektiem, piemēram, zariem un plaukstošiem pumpuriem. Var teikt, ka tas ir nepaveicams darbs visiem citiem viedtālruņiem.

    LG G Flex 2 foto 020 LG G Flex 2 foto 001

    Nedaudz kaitinoši ir fotografēt, skatoties liektajā ekrānā. Ir ļoti sarežģīti iegūt horizontālu horizontu vai vertikālas sienas utt.

    Kameras lietotne ir pamatīgi vienkāršota – tajā ir pamata funkcijas, kas nedod gandrīz nekādas manevrēšanas iespējas. Lietotājs var izvēlēties izšķirtspēju, zibspuldzes lietošanu un HDR aktivizēšanu, bet tas arī viss. Tas pats attiecas uz video ierakstu. Diemžēl kameras lietotne pat neļauj izslēgt sintētisko slēdža skaņu. Tās atslēgšanai nāksies izslēgt pilnīgi visus zvanu signālus visai sistēmai.

    LG G Flex 2 foto 012 LG G Flex 2 foto 006 LG G Flex 2 foto 010

    Kopumā G Flex2 piedāvā visērtāk lietojamu kameru, tai ir nenormāli ātrs un ideāli precīzs autofokuss. No kameras varētu vēlēties lielāku gaismjūtīgo matricu, kas nodrošinātu labākas fotogrāfijas vājos gaismas apstākļos, bet te daļēji glābj optiskā attēla stabilizācija un automātiskais HDR režīms. HDR strādā gandrīz nemanāmi un maksimāli dabiski. Ļoti patīkami, ka G Flex2 ir un atbilstoši gaidām darbojas sejas noteikšanas iespēja, kas attiecīgi arī fokusē uz cilvēku. Sejas atpazīšana notiek ar nelielu aizturi, bet tā ir vērtīga!

    Dropbox paraugi.

    Konkurenti

    Pavisam īstu konkurentu G Flex2 nav. Cenas ziņā šo to var mēģināt piemeklēt. Apmēram 100 eiro mazāk par 16 GB G Flex2 versiju maksās Sony Xperia Z3 ar nedaudz vājāku procesoru, 3 GB RAM un visai lietojamu kameru. Xperia Z3 nodrošinās daudz ilgāku darbību ar vienu uzlādi un ūdens noturību. Bet Z3 un Z3 Compact bija problēmas ar kameras rozā pleķi.

    Līdzīgā cenā būs Motorola veidotais XT1100 Nexus 6 ar 32GB atmiņu. Nexus 6 ticis pie 1440 x 2560 ekrāna, bet Motorola veidotais viedtālrunis ir 6.0 collas liels, kas varētu radīt daudzus jautājumus un neizpratni. Nexus 6 darbina vājāks Qualcomm Snapdragon 805 procesors.

    LG G Flex 2 016

    Apple iPhone 6 16 GB versija maksā ap 670 eiro un turpat ar 699 eiro cenu gozējas Samsung Galaxy S6 ar 32 GB atmiņu. Atļaušos atklāt, ka šos abus viedtālruņus (protams, ne jau zelta krāsā un lētākajā izpildījumā ar minimālu atmiņas ietilpību) uzskatu par tādu cilvēku izvēli, kuri vispār nedarbina savu iztēli – ierauga reklāmu un pērk nost. G Flex2 nu nemaz nebūtu saucams par vidējo aritmētisko.

    Gala vārds

    LG ir paveicis fantastisku darbu ar G Flex2 – izskaustas visas bērnu slimības, kas piemita pirmajam G Flex. Labāks ir kļuvis viss – ekrāns, kamera, izmērs, lietojamība. Arī otrās paaudzes G Flex2 niekojas ap zinātniski grūti izmērāmo aizmugures vāka skrāpēšanu. Mārketinga bukletā tā gozējas, bet par īstenas švīkas aizlāpīšanu nav kam prasīt atbildību, jo neviens nav definējis ko un cik viedtālrunis spēj aizlāpīt.

    Liektais G Flex2 ekrāns ir apmēram gadu vai pusotra gada vecu flagmaņu līmenī. Tiem ir salīdzināma izšķirtspēja, krāsu attēlojums un izmērs, bet tos šķir gandrīz divi gadi. Jā, G Flex2 ekrāns ir ieliekts, droši vien to izdarīt nemaz nav vienkārši, tomēr ir neliela vilšanās sajūta skatoties tehniskajā specifikācijā. Dzīvē nekādas milzīgas ekrāna problēmas nav vērojamas.

    LG G Flex 2 008

    No tik dārga gandrīz vai flagmaņa 6 GB brīva atmiņa ir khemm… nu pavisam niecīgs apjoms. Arī no 2 GB RAM brīvi ir 850 MB, kad viedtālrunis ir tikko pirmo reizi ieslēgts un atjaunināts. Pēc pāris dienām un ierasto lietotņu uzstādīšanas pāri paliek tik cik nu katram paliek. Tas pats vecais, labais Moto G 2014. gada modelis pēc Lollipop saņemšanas “tukšgaitā” no 1 GB RAM brīvus turēja ap 680 MB.

    G Flex2 pavisam noteikti ir viena no vispatīkamāk lietojamām kamerām – tā fokusē ātri un precīzi, tai nav aplam lielu pikseļu skaits, ar ko patīk niekoties pāris citiem ražotājiem. Varētu gribēt lielāku sensoru, bet mobilā fotogrāfija, visticamāk, nekad nesasniegs normāla fotoaparāta spējas.

    LG G Flex 2 040

    Nedaudz nāksies apbēdināto tos, kas no 3000 mAh akumulatora gaida trīs dienu darbību ar vienu uzlādi. Tādus brīnumus var meklēt LG G2, bet G Flex2 ar vienu uzlādi pietiks kārtīgai diennaktij. Divu sasniegšana būtu iespējama tikai ar maksimālu viedtālruņa nelietošanu.

    Ja piever acis uz pāris sekundāriem mīnusiem, G Flex2 pavisam noteikti ir lietojamākais no pilnīgi dullajiem viedtālruņiem. Prātīgie pircēji izvēlēsies LG G3 vai OnePlus One, bet par tiem neviens draugs, neviens kolēģis tā neinteresēsies kā par G Flex2. Man ļoti patika G Flex2, bet ne katrs spēs ar to sadzīvot.

    LG G Flex2 cenas Latvijas Interneta veikalos

    Vienīgais lietojamais liektais viedtālrunis pasaulē, bet pārāk daudz ziedots liekuma izveidei. Faktiski tas ir nedaudz lēnīgs, saliekts Nexus 5 ar LG G3 saskarni. Toties kameru vērtēju kā tuvu ideālam.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Displejs
    8
    Kamera
    9
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    6
    Baterija
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    14.04.2015 08:16

    Laikam jau palaidu garām, bet tā arī nesapratu liektā ekrāna priekšrocības attiecībā pret plakanajiem. Nu, mazliet neparasti izskatās (kamēr nav visiem), bet praktiskais ieguvums?

    Nu un atkal atgriežamies pie secinājuma, ka paredzēt telefona darbības ilgumu pēc baterijas ietilpības ir aplami. Tas nav derīgs kritērijs, jo pārāk daudz kas atkarīgs no procesoriem un vēl vairāk – no softa. Līdzīgi kā pikseļu skaits nekādi nav saistīts ar kameras kvalitāti.

    14.04.2015 08:27
    Reply to  x

    Gan baterijas, gan kameras veiktspējai ir tieša saistība ar ietilpību un sensora izmēru (izšķirtspēju), tomēr pareizi saki – ar to vien nepietiek. Ir daudz citu lietotāja ietekmējamu un neietekmējamu apstākļu, kas daudz ko nosaka. Ja pirms gada vai diviem 3000 mAh akumulatori telefonos nozīmēja dažu dienu ilgu darbības laiku ar vienu uzlādi, tagad tas vairs nav spēkā. Un tas pat neskatoties uz to, ka čipsetu ražotāji tik daudz runā par energoefektivitātes uzlabojumiem savos produktos. Lieli augstas izšķirtspējas displeji un ātra datu pārraide izrij bateriju zibens ātrumā.

    Ja runājam par liektajiem displejiem, tad sākotnēji tas bija kā uzskatāms piemērs tam ko spēj LG displeju nodaļa. Praktiskais pielietojums gan ir nosacīts. Varbūt kādam šādi telefoni šķitīs ērtāki rokā (pie sejas), izturīgāki (displejs viegli lokās) un spēj maaaaazliet radīt telpiskāku bildi (šo es apšaubu). Īsumā – telefons cilvēkiem, kas grib atšķirties.

    14.04.2015 08:46
    Reply to  x

    Par liekuma praktiskumu var strīdēties. Tas ir nedaudz ērtāks, lai aizsniegtu ekrāna augšdaļu, tas mazliet smukāk guļ pie sejas un kabatā pie ciskas.

    Man liekums nepatika fotografēšanas laikā – nu nevar notvert horizontālas līnijas – jūra tek prom un mājas gāžas riņķī.

    Arī uzskatu, ka Flex2 ir drīzāk spēku demonstrēšana, nekā īsteni lietojams telefons. Te jāatzīmē, ka pirmais Flex bija nelietojams, bet Flex2 jau ir tīri pieņemams, atšķirīgs viedtālrunis.

    x
    14.04.2015 09:23
    Reply to  Artis Abols

    Par piegulēšanu galvai runājot – abi pieminat šo lietu – telefonu instrukcijās ir minēts, ka nosauktie SAR cipari ir spēkā, ja ievēro minimālo attālumu līdz galvai, neatminos cik bija – 1.5cm vai aptuveni tā. T.i. ražotājs maziem burtiem raksta, ka galvai klāt spiest nevajag un tad jau tā piegulēšana ir, kā nu ir.

    14.04.2015 09:37
    Reply to  x

    Folijas cepure un Faradeja būris būs risinājums. No visa kaitīgā neizvairīties.

    Liekums ir noderīgs, kad iespiež telefonu starp ausi un plecu.

    x
    14.04.2015 10:13
    Reply to  Artis Abols

    No vienreizējas piespiešanas nekas nenotiks, saprotams, bet padarīt to par ieradumu….kaut gan var piekrist, ka tie brīdinājumi ir tikai cilvēku biedēšanai – paskat, uz logu mazgājamā līdzekļa arī brīdina nedzert, bet kad pierod, tad esot tīri kaifīgi. Tātad, brīdinājums domāts lai cilvēki dzertu dārgo šņabi, nevis lēto logu mazgājamo. No visa kaitīgā neizvairīsies – kāpēc nedzert sadzīves ķīmiju, ja tas sagādā baudu.

    14.04.2015 12:33
    Reply to  x

    Paga, es ne īsti sapratu. Ko nozīmē “minimālais attālums līdz galvai”? Telefonu mēs nepiespiežam pie auss? Tas varētu būt dīvains piegājiens.

    Varbūt pie rokas ir kādi zinātniski pētījumi, kuros ir pierādīts telefonu izraisītā starojuma kaitīgums?

    x
    14.04.2015 13:10

    Neesmu zinātnieks, tāpēc paļaujos uz ražotāja ieteikumiem. Visiem telefoniem, kas man kādreiz ir bijuši lietošanā, ir bijusi norāde nepiespiest to pie galvas, bet turēt mazliet atstatu. Tāpēc atstāju iespēju katram pašam izlemt – meklēt pierādījumus, nemeklēt, valkāt alumīnija bruņucepuri vai piedāvāt to citiem. Es tikai pateicu to, ko izlasīju manuālī. Ja es ticu tam, ko manuālī raksta blendera ražotājs (ka var nosvilt ja kapā pusstundu no vietas), vai ir pamats domāt ka telefona ražotājs mani apzināti maldina….hm.

    Aivars
    14.04.2015 16:20

    Tad tomēr Z3 labāks ?

    15.04.2015 08:55
    Reply to  Aivars

    Xperia Z3 ar 3 GB RAM būs savu simtu lētāks par Flex2 ar 2 GB RAM. Flex2 ar 3 GB RAM izskatās ka vēl nav pie mums atbraucis.

    15.04.2015 09:43
    Reply to  Artis Abols

    Papildinot šo sarunu, LG saka, ka: 3GB modelis ir pārsvarā paredzēts Āzijas valstīm. Latvijā, ka arī citur Eiropā būs nopērkams 2GB versija.

    Aivars
    18.04.2015 14:40
    Reply to  Artis Abols

    ;) nosacīti vecais sony Z3 ir lētāks un labāks par LG jaunāko produktu Lg Flex2 !?! Izlaižot kādu jaunumu Lg sper divus soļus atpakaļ salīdzinot ar Avangarda ražoštājiem ! Žēl !

    erikiss1
    14.04.2015 21:44

    Jām… iPhone 6 plus čalis locija speciāli, bet šis jau salocīts :D

    Ainārs Mēnesis
    02.01.2016 09:23

    Kur Latvijā, šim telefona modelim var nopirkt
    oriģinālo telefona maciņu?

    Raimonds
    16.02.2016 15:19

    Nekur. Oriģinālo nav. Tikai ebay.com.

    Richa!
    25.08.2017 18:04

    Jautajums? Vai shim telefonam lukturits ir?

    Reklāma
    Vienīgais lietojamais liektais viedtālrunis pasaulē, bet pārāk daudz ziedots liekuma izveidei. Faktiski tas ir nedaudz lēnīgs, saliekts Nexus 5 ar LG G3 saskarni. Toties kameru vērtēju kā tuvu ideālam.LG G Flex2 apskats