Web Analytics
More
    Reklāma

    Just5 Spacer 2 apskats

    Just5 Spacer 2 ir nedaudz sakārtots pirmais Just5 Spacer, bet klāt nākušas dažas kritiskas nespējas. Konkurentu skaits un iespējas būtiski augušas; izvēle katra paša ziņā.

    Jaunākie raksti

    Just5 Spacer pirmais modelis ir raksturojams daudzos veidos, bet vislabāk par to runā atpazīstamība un pieprasījums Latvijas tirgū. Pieļauju, ka pat Just5 paši nebija rēķinājušies, ka pirmais Just5 Spacer modelis tā „aizies”.

    Just5 Spacer ir pārstāvēts visur – uz Brīvības ielas, interneta veikalu sākuma lapās, reklāmās un pat pieejams pie mobilajiem operatoriem. Šādus atpazīstamības apjomus sasniedza vien Samsung Galaxy S4, arī šī viedtālruņa reklāmas bija it visur un vismaz es nespēju atcerēties neko tik grandiozu, ar ko salīdzināt Just5 Spacer atpazīstamību Latvijā.

    Reklāma

    Jāatzīst, ka pirmās paaudzes Just5 Spacer nebiju rokās turējis pietiekami ilgi, lai varētu salīdzinoši spriest par jauno un veco modeli. Speciāli iegriezos veikalā, lai salīdzinātu „dzīvē” abus modeļus blakus. Zināma izaugsme ir vērojama, bet ir arī dažas nianses, ko no jaunā Just5 Spacer 2 gaidīju vairāk un izteiksmīgāk.

    Just5 Spacer 2 022

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 4.4.2 KitKat
    • Ekrāns: IPS tehnoloģijas QHD 960 x 540 izšķirtspējas 5.0 collas, ap 220 ppi
    • Izmēri un svars: 141.7 x 73 x 9.0 mm, 170 g
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 3.0 EDR+HS
    • Procesors: MTK6582 četru kodolu 1.3 GHz Cortex-A7, Mali-400 MP video apakšsistēma
    • Iekšējā atmiņa: 4 GB papildināma ar microSD karti
    • RAM: 1 GB
    • Priekšējā kamera: 5.0 megapikseļi
    • Galvenā kamera: 13.0 megapikseļi, autofokuss, 800 x 600 video uzņemšana
    • Papildus: komplektā balts un pelēks aizmugures vāciņš, silikona aizsarguzlika
    • Akumulators: Li-ion 2000mAh
    • Cena: 169 eiro

    Just5 Spacer 2 010

    Izskats un uzbūve

    Just5 Spacer 2 iepakots ne pa jokam. Kaste ir liela, bet izrādās, ka tas ir pamatoti. Just5 Spacer 2 kastē (tās dizains drīzumā tiks mainīts) atrodas ne tikai ierastā komplektācija ar lādētāju. Ražotājs iekļāvis arī visai lietojamas in-ear tipa austiņas ar mikrofonu, divu krāsu aizmugures vāciņus (tumši pelēku matētu un baltu glancētu), kā arī silikona „koverīti”. Just5 Spacer 2 ir neredzēti plaši aprīkots. Aizmugures vāciņu nomaiņa palīdzēs pieskaņot viedtālruni tērpam vai vienkārši atjaunos tā izskatu.

    Just5 Spacer 2 003 Just5 Spacer 2 004 Just5 Spacer 2 005

    Uzbūves ziņā Just5 Spacer 2 nav nekas pārsteidzošs. Tas atbilst savai cenu kategorijai, piedāvājot salīdzinoši biezu (9 mm) korpusu, arī apmales ap ekrānu vērtēju kā platas, kas padara šo 5.0 ekrāna collu viedtālruni izmēros jūtami lielāku par Nexus 5 (tiesa, tam ir 4.95 collas liels displejs) – 141.7 x 73 x 9.0 mm pret 137.9 x 69.2 x 8.6 mm. Daži klāt nākušie milimetri plaukstā ir diezgan jūtami. Just5 Spacer 2 ir 170 g smags, kamēr Nexus 5 ir jūtamus 40 gramus vieglāks. Atgādināšu, ka Nexus 5 šobrīd ir gandrīz divas reizes dārgāks.

    Zem Just5 Spacer 2 ekrāna ir izvietotas skārienjūtīgas pogas, bet tās ir iezīmētas vien ar sudrabotu līniju un nav izgaismotas. Šo uzskatu par diezgan lielu Spacer 2 mīnusu, jo pie pogu lietošanas un atrašanās vietas gada tumšajos mēnešos var nākties pamatīgi „piešauties”.

    Just5 Spacer 2 009

    Viedtālruņa aizmugurē ap kameras aci ir izveidots plastmasas ielaidums. Tas piešķir nelielu individualitātes pieskārienu Just5 Spacer 2, bet pelēkajam aizmugures vāciņam nav ideāli nostrādāts. Pieļauju, ka plastmasas uzlika var ar laiku noplīst, bet šobrīd par to liecina vien ne pārāk precīzā piekļaušanās viedtālruņa aizmugures vākam. Baltais vāciņš ir nostrādāts precīzāk.

    Lielākās sūdzības varētu rasties par Just5 Spacer 2 svaru, bet viss pārējais ieturēts civilizētos parametros. Iespējams, dažus varētu atbaidīt neizgaismotās vadības pogas ekrāna lejas daļā.

    Ekrāns

    Just5 Spacer 2 aprīkots ar 5.0 collu QHD 960 x 540 ekrānu. Tajā izmantota IPS tehnoloģija, kas sola labākus skata leņķus un atbilstošāku melnās krāsas attēlojumu. Pirmajam Just5 Spacer modelim bija problēmas ar IPS tehnoloģijas darbību, bet jaunais Just5 Spacer 2 necieš no zemiem skatu leņķiem.

    Lielākais Just5 Spacer 2 mīnuss ir zemā izšķirtspēja 5.0 collu ekrānā. 960 x 540 piecās collās dod vien 220 ppi punktu blīvumu, kas aptuveni pielīdzināms lētu 10 collu planšetdatoru dotumiem. Arī pirmajam Just5 Spacer bija šāda izšķirtspēja un pieļauju, ka zīmola fani no otrā modeļa gaidīja vismaz 720p izšķirtspēju viedtālruņa 5.0 ekrāna collās.

    Just5 Spacer 2 024

    Iedevu Just5 Spacer 2 vairākiem neatkarīgiem „ekspertiem” ekrāna atsaucības (skārienu reģistrēšanas) pārbaudei un visi kā viens norādīja, ka ekrāns nedarbojas tik ideāli, kā to varam gaidīt no mūsdienu kapacitīvā ekrāna. Bieži, pat pārāk bieži nākas atkārtoti slidināt pirkstu pa Just5 Spacer 2 ekrānu, lai skāriens tiktu reģistrēts, bet vēl čābīgāk iet ar pieskārienu vienā punktā, piemēram, fotogrāfijas uzņemšanai vai interneta adreses atvēršanas laikā. Kritiski problēma izpaužas teksta ievades laikā. Pēc dažiem eksperimentiem situāciju daļēji uzlaboja vibrācijas atslēgšana gan saskarnē, gan klaviatūras iestatījumos. Pavisam skārienu nereģistrēšanu nespēju izskaust.

    Just5 Spacer 2 ekrāns neizrādīja pastiprinātu vēlmi saskrambāties, bet tam arī nav netīrumus atgrūst spējīgs pārklājums. Tas nozīmē tikai to, ka visu laiku ekrāns būs viegli „speķains” un tā tīrīšana ir bezjēdzīga. Tomēr ir patīkamāk, kad oleofobiska ekrāna pārklājuma viedtālruni no kabatas vienmēr izvelc tīru.

    Kā jau varēja nojaust no tehniskajiem parametriem, Just5 Spacer 2 ekrāns būs salīdzinoši diezgan neass. Bet nevarēja nojaust par Just5 Spacer 2 skārienu reģistrēšanas problēmām. Tas viss ir diezgan skumīgi, jo pircēji (un loģiski ka arī es) no Latvijas dižpārdokļa Just5 Spacer 2 gaidīja vismaz 720p ekrānu.

    Just5 Spacer 2 029

    Saskarne un veiktspēja

    MediaTek MTK6582 četru kodolu 1.3GHz Cortex-A7 procesora spējas ir tieši salīdzināmas ar vairumu ražotāju „mini” modeļiem. Arī tajos izmantoti Cortex-A7 kodoli, kas ir energotaupīgi, bet pietiekami veiktspējīgi. Nianses ir vērojamas Mali-400 MP video apakšsistēmā, kas neatbalsta OpenGL. Salīdzinot ar Snapdragon izmantoto Adreno 305 video apakšsistēmu, Mali-400 MP nodrošina augstāku takts frekvenci, kas vairākās spēlēs ir būtiski.

    Sintētiskās veiktspējas testi Just5 Spacer 2 saliek vienā plauktā ar Motorola Moto G, bet ir jāatceras, ka Moto G saņēmis 720p ekrānu. Attiecīgi arī Moto G šur tur piekāpjas, kad tiek ņemta vērā ekrāna patiesā izšķirtspēja. Tāpat blakus Just5 Spacer 2 atrodams Nexus 4 un nedaudz zemāk – Galaxy SIII.

    Just5 Spacer 2 scr 020 Just5 Spacer 2 scr 010 Just5 Spacer 2 scr 002

    Ikdienas lietošanas ziņā var just, ka ir darīšana ar nepielāgota Android 4.4.2 darbināšanu. Nav vērojamas gandrīz nekādas aizķeršanās.

    Lielākās problēmas būs ar Just5 Spacer 2 niecīgo iebūvēto atmiņu. Pēc dažu testiem nepieciešamo aplikāciju uzstādīšanas brīvās atmiņa apjoms saruka līdz 230 MB un tas ir kritiski maz. Uz ārējo atmiņu pagaidām piedāvā pārcelt vien Endomondo sporta aplikāciju. Spēļu cienītājiem tas nozīmē visai ierobežotu iespējamo izvēli. Papildus microSD kartes ievietošana var arī nepalīdzēt, jo ne visas spēles un aplikācijas ir iespējams tur pārvietot.

    Just5 Spacer 2 scr 021 Just5 Spacer 2 scr 022 Just5 Spacer 2 scr 030

    Just5 Spacer 2 scr 027 Just5 Spacer 2 scr 026 Just5 Spacer 2 scr 025

    Android 4.4.2 saskarne ne ar ko neizceļas. Just5 Spacer 2 sākotnēji ir visai šaurs iespēju klāsts, vismaz tādas ir izjūtas, kad vairākas nedēļas pēc kārtas esmu ikdienā lietojis Sony un Samsung produktus. Protams, vairumu ar funkcijām piedāvās papildu aplikāciju uzstādīšana, bet 230 brīviem megabaiti te neļaus izplesties. Ierasts, ka sistēmu papildinošās aplikācijas nav pārvietojamas uz citu atmiņu.

    Pilnīgi nulles līmenī ir pievienoto aplikāciju klāsts. Viens pats vientuļš Play veikals nevienam nespēs sabojāt omiņu.

    Just5 Spacer 2 scr 036 Just5 Spacer 2 scr 028 Just5 Spacer 2 scr 031

    Just5 Spacer 2 scr 022 Just5 Spacer 2 scr 023 Just5 Spacer 2 scr 029

    Akumulators

    Akumulatora darbība sākotnēji bija visai satraucoša un pirmais rīts tika sagaidīts ar pilnīgi „sausu” akumulatoru, lai arī viedtālrunis devās „gulēt” ar 35% uzlādi. Arī otrā viedtālruņa uzlāde nebija diez ko ilgtspējīga, jo pēc četru veiktspējas testu „izlaišanas” 25 minūšu laikā akumulators nokritās no 85% uz 45%. Un te mēs runājam par energotaupīgiem Cortex-A7 kodoliem.

    Pēc vairāku dienu lietošanas un attiecīgi vairākiem akumulatora cikliem varu teikt, ka tā darbība ir nedaudz uzlabojusies, bet vēl arvien no tik salīdzinoši mazspējīga un teorētiski energotaupīga procesora negaidu tik lielus enerģijas tēriņus. Diennakti tagad var ar vienu Spacer 2 uzlādi nodzīvot, divas – drīzāk nē.

    Just5 Spacer 2 013

    GPS

    Iepriekšējais Just5 Spacer modelis tā sākotnējā izpildījumā cieta no kritiskas GPS neuztveršanas, tāpēc jo cītīgi darbināju Just5 Spacer 2 un tā iebūvēto GPS.

    Tā saucamais cold start aizņēma ap sešām minūtēm un Just5 Spacer 2 vidēji atklātā laukā samedīja nepieciešamos satelītu signālus. Pēc tam jau diez vai kāds varētu sūdzēties par pārāk ilgu satelītu signālu meklēšanu un varu apgalvot, ka vismaz ar šo funkciju Just5 Spacer 2 viss ir vislabākajā kārtībā.

    Foto un video

    Pieejamā informācija par Just5 Spacer 2 galveno kameru ir visai skopa. 13.0 megapikseļi (4160 x 3120) un autofokuss ir viss, kas par to oficiāli tiek pateikts. No savas puses varu pielikt, ka kamera diemžēl nav saņēmusi HDR, kas parasti glābj vāju kameru darbību un papildina spēcīgas kameras sarežģītos gaismas apstākļos. HDR jau nu gan ir tā lieta, kas jāiekļauj viedtālrunī.

    Just5 Spacer 2 foto 011

    Kameras auto fokuss nav diez ko ātrs, man pat nāktos teikt, ka tas ir viens no lēnīgākajiem pat ideālos gaismas apstākļos. Toties Just5 Spacer 2 spēj fokusēt aptuveni 5 centimetrus no objektīva, kas patiks makro fotogrāfiju cienītājiem.

    Krāsu attēlojums ir vidēji čābīgs. Viss šķiet nedaudz pelēcīgs un skumīgs. Te gan jāatzīmē, ka rudens nav ideāls fotogrāfiju uzņemšanas periods. Protams, redzam dabā daudzas skaistas krāsas un dzidru atmosfēru, bet diemžēl nav laika katru dienu sēdēt Siguldā un gaidīt to ideālo mirkli. Tāpēc bildes ir tādas, ko varam iegūt pelēkajā ikdienā. Augsta kontrasta vietas dod pamatīgu violeto kontūru, jeb aberāciju.

    Just5 Spacer 2 foto 012

    Just5 Spacer 2 foto 024

    Manuprāt, kameras un iegūtās fotogrāfijas uzskatāmas par nedaudz zem vidējā. Ātrāks auto fokuss nodrošinātu patīkamāku kameras darbināšanu.

    Foto paraugi pieejami lejupielādei no Dropbox.

    Video arī pamatīgi pieviļ. Izvēlēta augstākā kvalitāte, kas manā prātā apzīmē 1080p (16:9), bet faktiski Just5 Spacer 2 uzņem 800 x 600 (4:3) punktu video.

    Konkurenti

    Mums ar Kristapu bija neliela diskusija par to, ko citu varam iegūt par līdzvērtīgu vai zemāku cenu. Kristaps pārstāvēja tos, kuri nav ieskatījušies interneta veikalos, savukārt man nācās to izdarīt, lai lasītājiem sniegtu nelielu ieskatu konkurentu spējās un cenās. Slēdziens gan ir uzskatāms par nepilnīgu, jo neesmu nevienu no minētajiem viedtālruņiem rokās turējis, ja neskaita LG L9 II.

    Zemāk redzamais saraksts veidots, balstoties uz interneta veikalu cenām 2014. gada 3. oktobrī. Tiek ņemta vērā cena, līdzvērtīgs vai tuvs ekrāna izmērs.

    Just5 Spacer 2 028

    Konkurence ir šāda:

    • GoClever Quantum 450 3G 4GB (4.5 collas, 540 x 960, 99 eiro)
    • Prestigio Multiphone 5453 DUO (4.5 collas, 540 x 960, 109 eiro)
    • Prestigio Multiphone 5504 DUO (4.5 collas, 540 x 960, 109 eiro)
    • Prestigio MultiPhone 5455 DUO (4.5 collas, 540 x 960, 109 eiro)
    • ZTE Grand S Flex 4G (5 collas, 768 x 1280, 139 eiro)
    • LG D605 Optimus L9 II (4.7 collas, 720p ekrāns, 149 eiro)
    • Prestigio Multiphone 5505 (5 collas, 720p ekrāns, 169 eiro)
    • Gigabyte GSmart Guru G1 (5 collas 1080p ekrāns, 2 GB RAM, 179 eiro)
    • Samsung i9082 Galaxy Grand Duos (5 collas, 540 x 960, 185 eiro)
    • Sony C2305 Xperia C (5 collas, 540 x 960, 189 eiro)

    Zemākā cenu kategorijā varam meklēt arī kādu Windows Phone, piemēram, Lumia 630.

    Konkurence varbūt nav ļoti spēcīga, bet tā ir plaša. Bez domāšanas svaru kauss svērtos par labu Gigabyte GSmart Guru G1 (5 collas 1080p ekrāns, 2 GB RAM, 179 eiro). Pēc tam, iespējams, apskatītu Sony vai Samsung veikumu. Par LG D605 Optimus L9 II zinu to, ka šim viedtālrunim klupšanas akmens bija neesošais automātiskais ekrāna izgaismojums.

    Just5 Spacer 2 019

    Gala vārds

    Telefons maksā 169 eiro un tas nav daudz, ja vien pēkšņi kādam to neienāk prātā salīdzināt ar pirmā Just5 Spacer cenu, kas šobrīd ir zem 120 eiro, bet sākotnēji bija 99 lati, jeb 140 eiro. Rodas pamatots jautājums – ar ko gan Just5 Spacer 2 ir par 30 eiro labāks. Tam ir nedaudz uzlabots ekrāns, tam ir Android 4.4.2 KitKat un sakārtots sāpīgais GPS jautājums. Klāt nākušas problēmas ar skārienu reģistrēšanu un akumulatora darbību.

    Ja vien nemeklē pašu zemāko cenu un tās dēļ esi gatavs pasūtīt no Āzijas visādus brīnumus, Just5 Spacer derēs ne pārāk prasīgam Android lietotājam. Es gan ieteiktu izvērtēt, vai prasītais naudas apjoms 169 eiro nav prātīgāk ieguldāms kāda cita viedtālruņa iegādē. Visi augstāk minētie Android modeļi par šādām un zemākām cenām pieejami tepat Latvijā. Kopš pirmā Just5 Spacer laikiem pavisam lēto viedtālruņu tirgus pie mums ir kļuvis apbrīnojami plašs. Vēl arvien trūkst daži Āzijā zināmi ražotāji, bet gan jau tos pie mums kāds atvedīs.

    Just5 Spacer 2 002

    Neesmu īsti pārliecināts, ka Latvijā ir liela jēga no divām SIM kartēm. Just5 Spacer 2 viena SIM būs derīga zvaniem un datu pārraidei, bet otra – tikai zvaniem. Pieļauju, ka mūsu gadījumā ir pietiekams valsts teritorijas pārklājums ar balss zvanu iespējām un cilvēki drīzāk meklē šobrīd lētus datu savienojumus.

    Kā jau minēju, Just5 Spacer 2 vairāk ir piečubināts pirmais modelis, nevis uzskatāms par otro modeli. Vēl arvien uzskatu, ka ekrāna izšķirtspēja 5.0 collām ir daudz par mazu. Viedtālrunim ekrāns ir gandrīz vienīgā ievades un izvades ierīce, tāpēc tam būtu jābūt augstvērtīgam. Attēls ir ne visai ass, skārieni tiek reģistrēti ar problēmām. Diez kas nav…

    Jāpatur prātā, ka Just5 Spacer 2 nav pielīdzināms lielo ražotāju flagmaņiem. Tā galvenās priekšrocības agrāk (Just5 Spacer pirmās paaudzes laikā) bija garantijas serviss un atbalsts tepat uz vietas, ko nepiedāvās tieši no Āzijas pasūtīti viedtālruņi. Bet kopš pirmā Just5 Spacer šis tas ir mainījies – Just5 Spacer 2 cena ir, manuprāt, nepamatoti augusi, kā arī pie mums ienākuši vairāki konkurentu modeļi līdzīgā cenu kategorijā.

    Just5 Spacer 2 cenas Latvijas Interneta veikalos

    Just5 Spacer 2 ir nedaudz sakārtots pirmais Just5 Spacer, bet klāt nākušas dažas kritiskas nespējas. Konkurentu skaits un iespējas būtiski augušas; izvēle katra paša ziņā.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Displejs
    4
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    7
    Baterija
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    47 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skats
    07.10.2014 14:27

    Paldies par apskatu.
    Njā, kritiski…
    Žēl, ka atkal ar kameru nav trāpīts mērķī.

    ivars
    07.10.2014 15:37

    A kam domāti tie kontakti zem vāciņa ar NFC un Qi logotipiem? Vai šim telefonam būs pieejami “advancētie” vāciņi?

    07.10.2014 16:05
    Reply to  ivars

    Nav par to informācijas.

    midgardietis
    07.10.2014 15:54

    Mesls gps pirmajam stradaja tikai nonemot vacinu , mob kas salidzinati nav istie , Motorola g , g2 mini , labakas alternativas bez pisiena

    07.10.2014 16:07
    Reply to  midgardietis

    Moto G nav Latvijā oficiāli pārstāvēts.

    Tiesa, par G2 mini biju piemirsis.

    midgardietis
    07.10.2014 16:11
    Reply to  Artis Abols

    Interneta veikalos var nopirkt motorola g ,
    Garantija ir ka domaji nav parstavets ?
    Pie tam mesla 2 prasijas pec lte ,
    Nebija jega apskatit ir citi sudi par ko var rakstit..

    07.10.2014 17:14
    Reply to  midgardietis

    Ja es aizbraucu uz Ķīnu, nopērku tur kaudzi Xiaomi telefonu un atvedu uz Latviju tirgošanai, tas nenozīmē, ka tajā brīdī Xiaomi šeit kļūst oficiāli pārstāvēts. Tieši tas pats notiek arī ar Motorola – pagaidām Motorola viedtālruņi Latvijā oficiāli nav nopērkami.

    midgardietis
    07.10.2014 17:17

    Sarezgits piemers
    Internet veikalos motorola g 2nd gen 2014 8gb 230 eur
    Garantija ir ,
    Parastam klientam neko vairak nevajg

    07.10.2014 17:19
    Reply to  midgardietis

    Jā, zinošs pircējs, kas izsvēris visus reģionā oficiāli nepiedāvātā telefona iegādes plusus un mīnusus, var iegādāties ierīci arī no interneta veikala. Iespējams, tā pat veiksmīgi darbosies vietējos mobilo sakaru tīklos un būs pieejams kaut kādas kvalitātes garantijas serviss.

    Arturs
    07.10.2014 19:53

    Šodien nopirku Galaxy Ace ir pieejams pie lmt! Un ar 8gb iekšējo atmiņu no kuras pieejami 4gb + 1gb ram + 5.0mpx aizmugureja+ 1.3 mpgxs priekseja un cena 139eur varbut kadam vel ir sis talrunis???

    Arturs
    07.10.2014 19:54

    Gribeju piebilst ka Ace ir 4

    Arturs
    07.10.2014 19:57

    + tas ka telefonam ir 4collu ekrans+ 4g + amoled displejs par šito Spacer galigi var teikt neko sliktu bet sajuta ir ta ka spacer ir zemaks

    Arturs
    07.10.2014 19:59

    + programmatura ir jau 4.4.4 KitKat

    Arturs
    07.10.2014 20:01

    Būtu jauki ja būtu šī telefona apskats un ko par to saka speciālists ;)

    infnet
    07.10.2014 21:20

    Jūs, gudrie telefonu testētāji. Paņemiet vienreiz un notestējiet dual-sim telefonu ar 2 aktīvām simkartēm. Šiem brīnumiem īstie gļuki lien laukā tieši tad!

    07.10.2014 21:22
    Reply to  infnet

    Vai vari pastāstīt vairāk par novērotajām problēmām?

    infnet
    07.10.2014 21:29

    Par Just5 nē. Nav bijusi ilgāka darīšana par aptaustīšanu.
    Man iepriekšējais dualsim chinaphone un tagadējais Samsung GalaxySDuos ar vienu sim karti strādāja daudz labāk, kā ar divām. Tiklīdz iekšā ir divas sim, ar laiku sāk līst ārā visādi gļuki. Nav zonas, pazūd gprs, pazūd gps. Visu atrisina tikai restart, uz neilgu laiku.

    Tiešām gribētos uzzināt cik tālu ar šādām problēmām ir tikuši lēto android dual-sim ražotāji, jo ir pienācis laiks mainīt savu telefonu.
    P.s. Dual sim ir ļoti vajadzīga funkcija. Nesaprotu tos, kas saka, ka nesaprot, kāpēc Latvijā tāda būtu vajadzīga.

    08.10.2014 10:08
    Reply to  infnet

    Kā jau minēju apskatā, no divām SIM Latvijā nav jēgas, vismaz es tādu nespēju saskatīt. Protams, ir izņēmumi, kuriem 2 SIM ir vajadzīgas, bet tu ar to esi absolūtā mazākumā.

    Arī man nav pašam divu SIM karšu, ko uz ilgāku laiku ielikt telefonā. Var jau ielikt uz 10 min no kāda ģimenes locekļa, bet tas nav nopietni – gļuki lien ārā dažu dienu laikā. Turklāt visi jau pārgājuši uz nanoSIM, kas vēl vairāk apgrūtina šāda testa nodrošināšanu.

    Iespējams, kādreiz divas SIM turēšu atvilktnē, bet tā kā pie mums divu SIM telefoni ir izņēmumi (vairāku gadu laikā esmu kādus 4 vai 5 rokās turējis), tad tā diemžēl nav prioritāte.

    jurciks
    08.10.2014 20:58
    Reply to  Artis Abols

    Ko nozīmē Latvijā nav jēgas no dual SIM? Vai tad citā valodā runājot vajag 2 sim kartes? 2 sim kartes lieto tie, kam viens numurs darbam un pēc 18:00 zvanus nepieņem un otrs -privātais.

    08.10.2014 21:02
    Reply to  jurciks

    Darba/privātie pieslēgumi ir tikai viens no objektīviem iemesliem, lai iegādātos un lietotu divu SIM karšu telefonu. Citos reģionos dažādiem operatoriem būtiski atšķiras tarifu plānu nosacījumi un cenas, tāpēc cilvēki izvēlas vienu SIM karti izmantot zvaniem, bet otru datu pārraidei. Latvijā tas nav tik aktuāli, jo visiem trim operatoriem tie tarifu piedāvājumi ir samērā līdzīgi.

    Zintis
    11.02.2015 16:10

    Ma ir pirmais speiseris,lietoju 2 sim,nekādu gļuku.Vakar iegādājos otro speiseri.Viss jau būtu labi.Aprakstā raksta ka līdzi nāk silikona “koverītis”,bet diemžēl nekā. Un tas iepakojums nav nemaz tik nopietns,abiem vienāds.Un vēl kuram speiserim komplektā nāk silikona “koverītis”? Vismaz otrajam nē.

    uldza
    07.10.2014 23:33

    Gaidu to brīdi, kad Latvijas tirgū beidzot ienāks Āzijas grandi- Xiaomi, Meizu, Jiayu ar aparūturu parametriem, kas sit pušu labākos Samsung un LG flagmaņus, bet uz pusi zemāku cenu.

    08.10.2014 10:08
    Reply to  uldza

    To gaida visi!

    08.10.2014 10:17
    Reply to  uldza

    Nu Meizu Latvijā oficiāli tiks tirgoti jau šogad. Par pārējiem zīmoliem vēl nav informācijas, bet domāju, ka tas notiks ātrāk nekā vēlāk. Es gan nelolotu tik rožainas cerības uz “uz pusi zemāku cenu”. No šīm ierīcēm gribēs nopelnīt arī tie, kas tās izplatīs mūsu pusē.

    Matiss
    08.10.2014 10:21

    Nevienam neiesaku pirkt šito s.du. Tagad internetveikalos par tādu pašu cenu var nopirkt LG G2 mini un tas ir 10 reizes labāks visās jomās.

    Rūdis
    08.10.2014 12:32

    2simkartes nav slikti, pats arī lietoju divas (ir darba numurs un privātais), bet pirkt šo aparātu par tādu cenu nav prātīgi (to nekādi neatsver garantija un vietējais serviss). Kārtīgi pareklamēs un pircēji būs, pat neskatoties uz trūcīgajiem tehniskajiem rādītājiem. Nesen pasūtīju sev Lenovo A8 (HD ekrāns, 2GB RAM +16GB ROM astoņi kodoli utt. un Lenovo tomēr ir pasaules brends, un patreiz samaksāju 137eur, ja neizspruks cauri muitai tad vēl +21%). Man paliela ģimeni un visi jau kādu laiku lietojam viedtālruņus no Ķīnas un tikai pozitīvas atsauksmes (remontēt nevinu nav bijis vajadzības), toties ietaupījums ir ļoti liels (mums ģimenē 5viedtelefoni, ar tik zemiem rādītājiem, kā just5 Spacer2 gan nav neviena un par tik lielu cenu arī…)

    08.10.2014 12:40
    Reply to  Rūdis

    Ja nav noslēpums, kurus ķīniešus konkrēti izmantojat?

    Girts Eldmanis
    08.10.2014 13:51
    Reply to  Rūdis

    Kad atnāk pastāsti foruma sadaļā kā ar to iet.
    Es no tā atteicos (varbūt uz laiku), jo pēc forumu (citu) lietotāju pieredzes:
    androīds ir tiktāl sabojāts, ka nelietojams
    Norūtot ir stipri apgrūtināti
    Kamera ir arī tikai ar ciparu 13MP, bet jēgas nekādas…

    Rūdis
    09.10.2014 09:50
    Reply to  Rūdis

    Nekāda noslēpuma nav (lielas jēgas jau arī nebūs jo šos modeļus laikam pat vairs netirgo). Telefoni lietošanā ir no 10 līdz 14 mēnešiem,cik kurš precīzi pat neatceros. Newman N2 (dzelži identiski, kā Galaxy S3, tikai ekrāns HD IPS un ekrāns šim ķīnietim ir tiešām labs) pirku par 99$ (kad parādījās maksāja virs 300$), nopirku dēļ intereses kaut bija ļoti pretrunīgas atsauksmes (būtībā dēļ tā, ka vairāki cilvēki meklēja ekrānus šim telefonam un bija gatavi maksāt virs 100$ jo pats aparāts patika, tad gan viņš vēl maksāja ap 250-270$), šo lieto meita jau desmito mēnesi (soc tīkli, youtube, online seriāli, spēles utt. lieto daudz, problēmu nav bijis), tad divi Haier W910 (par šiem atdevu 112$ par katru, akcija +kupons) HD ekrāns, IPS Gorilla 2, IP54 aizsardzība (nav jābaidās lietot pat stiprā lietū), iekšā Qualcomm pūķītis, diezgan labas (salīdzinoši gan) kameras, tad ir Star B92M (šo lietoju pats) HD ekrās, 4.7″ 12MP kamera (reāli 8MP, bet tīri laba, pietiek ceļojumiem un darba vajadzībām) patīk dizains, ļabi ieguļ rokā un cena sanāca 50eur ar visu piegādi, šim gan ir vājāks procesors (divkodolu MTK6577), bet manām vajadzībām labi klapo -zvani, e-pasti, soc. tīkli, foto, video, dažkārt kāda spēle. GPS samērā lēni ieslēdzās 3-5 min… Read more »

    Girts Eldmanis
    09.10.2014 16:08
    Reply to  Rūdis

    Paldies par info!

    Skats
    08.10.2014 14:47

    No rakstā pieminētajiem, iespējams, labākā alternatīva šim varētu būt ZTE Grand S Flex 4G.
    Gan ekrāns, gan kamera apskatnieku uzteikti un cena mazāka.

    Marcis Buhholcs
    10.10.2014 11:24

    5″ ekrāns ar izšķirtspēju zem 720p un tik mazu iekšējo atmiņu – dīvaina kombinācija.
    Kāda ir šīs ierīces mērķauditorija?

    konsultacijas
    17.10.2014 16:57

    Ir arī pozitīvāks Spacer 2 apskats http://www.istyle.lv/2014/09/30/apskats-just5-spacer-2/

    17.10.2014 16:58
    Reply to  konsultacijas

    Mēs (Kursors.lv komanda) uzskatām, ka ierīču apskatiem ir jābūt nevis pozitīviem vai negatīviem, bet objektīviem.

    konsultacijas
    17.10.2014 18:31

    Jocīgi, ka Spiedums jaunajam Spacer 2 ir zemāks nekā tā pirmajam modelim, kaut uzlabojumi ir vairāki. Protams, ka jābūt objektīviem, bet tomēr Spacer 2 taču ir budžeta klases telefons nevis flagmanis no kura sagaidāmi augsti tehniskie rādītāji.

    17.10.2014 21:21
    Reply to  konsultacijas

    Mēs Just5 Spacer 2 nemaz ij nemēģinam salīdzināt ar augstā gala ierīcēm (palasi taču apskatu), taču tas savas cenas un spēju dēļ šogad ir ne pārāk spīdošs konkurents savas klases ierīcēm. Ja pirms gada pirmajam Spacer bija diezgan maza konkurence, tad pa gadu tā ir būtiski palielinājusies.

    Bez tam, Spacer 2 uzlabojumi praksē tikpat kā nav jūtami. Jā, ir mazliet labāks displejs (kas čābīgi reaģē uz pieskārieniem, kas ir ļoti būtiski), mazliet lielāka baterija (kas praksē taisa pekstiņus) un (kas ne mazsvarīgi) augstāka cena kā priekšgājējam. Ja telefons būtu jūtami uzlabots, tad tam varētu veltīt daudz vairāk gaišu vārdu.

    Ilmars
    02.11.2014 00:06

    Tikko tika nopirkts just5 spacer 2 un jau pie pirmās uzlādēšanas, lādētājs pārdega, nekad nekāds lādētājs, nevienam citam telefonam nepārdega, bet šim lādētājs uzreiz pārdega

    Kristaps Āre
    04.11.2014 23:59

    Būtībā telefons draņķīgs tāds lēts ķīniešu sūdiņš.
    Defekti ar kuriem jums var nakties saskarties, jo ar tadiem saskaaros es ir:
    1.Ekrans kaa jau minets aprakstaa chakareejaas un par iszinju rakstishanu varam aizmirst.
    2.Kamera ik pa laikam teiks ka nevar atrast sevi :D:D jeb kameru nevar atrast, tad bus jarestarte telefons un jagaida kad tas atkal notiks.
    3.Ljoti ljoti izpludis apgaismojums uz melnas bildes.
    4 Ljoti nenostradats vaacinjsh pie kameras kaut ko shkjibaku gruti iedomaties.
    5.Shausmigs aarejais skaljrunis cherkst nenormali,takaa muziku klausities diezvai bus iespejams.
    Nu palielam parejais ir ok:D takaa domajiet un spriediet pashi, es noteikti velreiz shadu kjiinietiiti nepirktu…

    Ivars Braslavs
    14.11.2014 17:29

    Varbūt kāds zin no kura ķīnieša der ekrāns priekš Spacer 2

    Skats
    14.11.2014 18:16

    Nupat vēl divi Just Spacer2 killeri parādījušies Latvijas tirgū.
    Gigabyte Gsmart Akta A4 un Mika M3.
    Gigabyte nopietni padomājis par labākām kamerām – Sony BSI.

    Ivars
    18.11.2014 13:46

    Man salūza pirmajā dienā, paņēmu 1 telefonu – neviens SIM nestrādā, paņēmu nākošo, tachscreen saplaisāja 2. dienā – ko darīt, kā cīnīties – atdevu ekspertīzei, jo remontēt tikko nopirktu telefonu uz nomaksu par 70 EUR tā kā par dārgu – tā ka uzmanieties, izskatās pēc naudas slaucamā aprāta. Esmu lietojis 4 dažādu ražotāju skēārienjūtīgos telefonus, kuri nebija tik kruti pēc aprakstiem, bet nekas neplīsa .

    Neiesaku nevienam, izskatās, ka lielas problēmas, ja trāpās 2 pēc kārtas ar defektiem, kurus cenšas norakstīt uz neprasmīgu lietošanu :)

    Madars Nadzins
    04.12.2014 15:41

    Man jast 5 spacer 2 ir gandrīz divus mēnešus bet jau karās un nevaru saprat dēļ kā ja esmu izdzēsisis visas progas. Bieži karas mūzikas atskaņotājs.

    Bruno
    17.01.2015 23:41

    Neiesaku nevienam ,nedz pirmo nedz kautkādu tur nākamo paaudzi no “Spaceriem”. Nav tās naudas vērts.
    Vienīgais plus ir tas ,ka diezgan jaudīgi dod ārā signālu pa austiņu izeju !!
    Bet tā tikai vienas problēmas- kamera vienkārši nožēlojama- apvienojumā ar Tele2 bieži nav zonas ,neiet internets,nākas pārestartēt telefonu, kā dēl arī ātri izbeidzas baterija.
    Putekļi tiek iekšā pa visām malām ,gan zem ekrāna ,gan zem kameras.
    Manuprāt der tikai spēlīšu spēlētajiem,un arī tad atmiņas vietas būs pa īsu ;D

    zintis
    11.02.2015 19:35
    Reply to  Bruno

    Man pirmais speiseris iet jau pusgadu,cik man vajag,pietiek(internets,youtube,pa kādai filmai,spēlītei).Iet ideāli,bez problēmām,nav sūdzību.Vakar iegādājos otro speiseri.Iemēģināju kameru,youtube filmas paskatijos.Pagaidām izskatās,ka manas prasības apmierina.

    Toms
    12.04.2015 16:57

    Lietoju šo telefonu kādus 4 mēnešus, noteikti nevienam neieteiktu iegādāties. Patiesībā, ne tikai Spacer ir nelietojams, bet arī jaunākais Blaster. Iegādājoties šī ražotāja produktus rēķināties ar to, ka tiem patīk dzīvot pa savam, telefons pats dara darbības, nezinu, vai displejs pie vainas vai kā, taču, regulāri tas iekaras, šo to izdzēš, pārkārto, veic zvanus. Skārienjūtība ir maigi sakot ļoti neprecīza. Vēl viens traucēklis,vismaz,man ir mazā podziņa zem skaļuma regulācijas, tā strādā, kā īsceļš uz pēdējiem zvanītajiem, realitātē, viņa padara taustiņu bloķēšanu neparocīgu. Bieži, viņas dēļ nevis nobloķējas taustiņi, bet kabatā tiek veikts kāds neplānots zvans. Godīgi sakot esmu ļoti vīlies šajā ražotājā, un ja domājat, ka pērkot Just 5 atbalstāt vietējo, tā nav, reālie īpašnieki tā pat sēž Maskavā ;)

    DidzisF
    06.05.2015 18:49

    JUST5 lietoju jau vairakus menesus esmu pārsteigts par tām iespējam ko es guvu. Ļoti labs piedāvājums par zemu cenu ja nelieto milzigu daudzumu nevajadzigu papildprogrammu. Visu kas nepieciešams ielādeju no google, pay. + 1) ātrs internets un grafika. 4 kodoli lauj spelet visas speles; 2) lielais ekrāns lauj vieli strādāt ar interneta lapām; 3)Var uzstādijumos ielikt ka telefons pats atslēdzas lietotāja noteiktās stundās un kad atkal pamostas. Tā es ietaupu akumulatora resursus, kad tas pa nakti pats atslēdzas un mani netrauce nejauši zvani naktīs. No rīta tas pats pamostas un tas var aizstāt modinātāju jo ieslēgšanos pavada skaņas signāls, ES to nepratu nonemt. 4)Darbojoties telefonam varam definēt kuru no 2 kartēm izmantot kādai. konkretai darbibai. Viena tikai internetam; otra zvanīšanai draugiem, – 1) minuss ir 4 gb iebūvetā atmina, tur nepietiek vietas daudzām papildprogrammam. Bet var iegadāties atminas karti un pārcelt daļu uz to. Tomēr ielādējot jaunas programmas parādās ieraksts nav vietas atmiņā. Tas būtiski ierobežo liela apjoma programmu izmantošanu; 2) nevar veidot dažādus skaņu profilus, Var izmantot tikai vienu melodiju mainot tikai tās skaļumu; 3)nesaprotamas ir dažas Androida pamatprogrammas apgraizitas lietas. Ļoti sarežgīti ir atrast kā vadīt pāradresacijas. Tās ir nezin kur noslēptas. To tikai Just salona ar grūtībām… Read more »

    Arthur B
    26.08.2015 15:13

    baterija ir joks. pat pārslēdzot uz 3g telefons velk tikai pusi dienas .. neforši.

    Reklāma
    Just5 Spacer 2 ir nedaudz sakārtots pirmais Just5 Spacer, bet klāt nākušas dažas kritiskas nespējas. Konkurentu skaits un iespējas būtiski augušas; izvēle katra paša ziņā.Just5 Spacer 2 apskats