Web Analytics
More
    Reklāma

    Just5 Blaster 2 apskats

    Neko daudz labāku par 149 eiro vietējos veikalos iegūt nevar.

    Jaunākie raksti

    Jāatzīst, ka šoreiz ar Just5 viedtālruņa apskatu esam nedaudz aizkavējušies. Varētu būt, ka vaina jāmeklē sevī un iepriekšējā Just5 iedotā viedtālruņa nolamāšanā. Lai arī kā nebūtu, Just5 Blaster 2 ir pie mums un viedtālrunis kopš tā izlaišanas brīža pat paspējis patīkami nomest vairākus desmitus eiro no tā starta cenas.

    Ar Blaster 2 ir nedaudz cits stāsts, jo viedtālrunim apčubināts ir gandrīz viss. Just5 pacenties iekļaut komplektācijā trīs krāsu „koverīšus”, ko gribētos nosaukt par patīkamu bonusu.

    Bieži lasīts, ka Just5 Blaster 2 ir uzskatāms par pirmo Blaster, kas saņēmis Android 5.0 Lollipop operētājsistēmu. Daļēji, protams, tam var piekrist, jo bija izskanējis apgalvojums, ka pirmais Blaster saņems Lollipop jauninājumu, tomēr dažādu iemeslu dēļ tas netika izdarīts. Tomēr Blaster 2 ir kas vairāk.

    Just5 Blaster 2 019

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.0 Lollipop
    • Ekrāns: IPS LCD 5.0 collas, 720 x 1280, ap 293 ppi
    • Procesors: MediaTek MT6732, četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali T760-MP2 video apakšsistēma
      RAM: 2.0 GB
    • Atmiņa: 16, microSD līdz 64 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), 4G Cat4
    • Kameras: Samsung 13 megapikseļi, 4160 x 3120, HDR, LED zibspuldze, autofokuss, sejas noteikšana. 1080p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: ir
    • GPS: ar A-GPS
    • Papildus: komplektā trīs krāsaini vāciņi
    • Izmēri un svars: 144.5 x 71.6 x 9.5mm, 185 g
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Po 2700 mAh
    • Krāsas: melna, zila, dzeltena
    • Cena: 149 eiro

    Just5 Blaster 2 008

    Izskats un uzbūve

    Just5 Blaster 2 uzbūves ziņā ir visai ierasts, nekādus dizaina brīnumus gaidīt nevajag. Zilais un dzeltenais vāciņš ir glancēti, tāpēc tie man nešķiet super pievilcīgi, turklāt glancētiem vāciņiem ir tendence ātri saskrambāties. Mans favorīts ir pelēki matētais Blaster 2 vāciņš, kas atgādina OnePlus One modeļa Sandstone Black noformējumu. Blaster 2 tumši pelēkais vāciņš ir izdevies brīnišķīgs.

    Just5 uzsver Blaster 2 atšķirību no citiem viedtālruņiem ar zem ekrāna izvietotu, pulsējošu paziņojumu rimbuli, kas vienlaikus kalpo arī par skārienjutīgu Home pogu. Blaster 2 paziņojumu informācija būs pieejama tikai zilā krāsā, kas nav perfekts risinājums. Home pogai abās pusēs ir knapi manāmi, izgaismoti punktiņi, kas ataino iestatījumu un Back pogu atrašanās vietas. Nedaudz nāksies piešauties pie viedtālruņa vadības pogu nozīmes, jo tās vizuāli netiek nekā apzīmētas.

    Just5 Blaster 2 012

    Ekrāna bloķēšanas poga un skaļuma regulēšanas pogas atrodas Just5 Blaster 2 labajā sānā. Tās ir gaužām līdzīgas, tāpēc pie pogu lietošanas būs nedaudz jāpierod. Just5 Blaster 2 aizmugures vāks ir noņemams. Zem tā ir lietotāja nomaināms akumulators ar Just5 logotipu, kā arī SIM karšu un microSD pieslēgvietas. Abas microSIM karšu pieslēgvietas atbalsta 4G mobilo datu savienojumu.

    Lai arī Blaster 2 ir īstens ķīnietis, tomēr šoreiz tas izdevies pat visai patīkams. Turklāt tas ir būtiski labāks par pirmās paaudzes Blaster.

    Just5 Blaster 2 006

    Ekrāns

    Just5 Blaster 2 kārtējo reizi saņēmis IPS LCD 5.0 collu ekrānu, bet tam ir vien 720 x 1280 pikseļu izšķirtspēja, kas dod ap 293 ppi ekrāna punktu blīvumu. Šogad gribējās sagaidīt kādu augstākas izšķirtspējas ekrānu, tomēr arī šis ekrāns ir spilgts, ar pieņemamu krāsu atveidi. Visticamāk, augstākas izšķirtspējas ekrānu nāktos komplektēt ar jaudīgāku procesoru, kas kopumā pamatīgi sadārdzinātu Blaster 2. Izmantotā IPS LCD ekrāna tehnoloģija nekādus milzu pārsteigumus nerada, tomēr tas ir labākais, kāds budžeta klasē redzēts. Normāls ekrāns ar visai ierastu budžeta klases izšķirtspēju.

    Par ekrāna aizsardzību nekādu precīzu informāciju Just5 nesniedz. Izmēģināšanas laikā to nekā speciāli neskrāpēju, bet arī nekādas mikrošvīkas neradās. Just5 Blaster 2 ekrānam ir daļēji oleofobisks pārklājums, tāpēc ekrānu var notīrīt, bet tas nav tik ātri, kā Gorilla Glass pārklājumam.

    Just5 Blaster 2 011

    Saules gaismā Blaster 2 ekrāns izskatās nedaudz pablāvs, bet tas nav kritiski. Iekštelpās no Blaster 2 sagaidām patīkamu, pietiekami detalizētu attēlu, bet ārā var būt problēmas ar atspīdumiem. Pieņemami darbojas automātiskais ekrāna izgaismojuma līmeņa sensors.

    Kopumā par ekrānu nav nevienas sūdzības, un tas arī tiek sagaidīts no budžeta klases viedtālruņa.

    Saskarne un lietotnes

    Blaster 2 darbina Android 5.0 Lollipop operētājsistēma, kas uzskatāma par lielāko pārmetumu pirmajam Blaster modelim, kas tā arī pie jauninājuma netika. Operētājsistēmas 5.0 versija nekādus pārsteigumus nesniedz, tā ir gandrīz pilnīgi plika, nekādi uzkrītoši ražotāja papildinājumi nav manāmi. Just5 parūpējies par pāris ekrāntapešu pievienošanu, bet tas arī ir viss.

    Ja jau esam nonākuši pie jauninājumiem, tad norādīšu, ka Blaster 2 iestatījumos ir OTA atjaunināšanas iespējas, tomēr visu laiku viedtālrunis met kļūdu, ka nav iespējams pieslēgties jauninājumu serverim. Tātad atkal gribētos apgalvot, ka nekādi operētājsistēmas jauninājumi nav no Just5 gaidāmi (atliek vien gājiens uz Just5 veikalu/servisu). Blaster 3 nāks ar Android 5.1.1 Lollipop vai varbūt jau 6.0 Marshmallow.

    Just5 Blaster 2 saskarne ir visai ierasta – Google Now palaidējs nav sajaucams ne ar ko citu. Lietotņu klāsts, protams, ir minimāls, visas esošās lietotnes nāk komplektā ar pieejas nodrošināšanu Google Play veikalam.

    Just5 Blaster 2 paliels pluss ir 16 GB iekšējā atmiņa (vismaz salīdzinot ar konkurējošiem modeļiem). No tās lietotnēm un lietotāja datiem pieejami 9.6 GB, kas ir diezgan niecīgs apjoms. No 2 GB RAM pieejami vien 780 MB, kas arī ir visai maz tik plikai viedtālruņa saskarnei.

    Veiktspēja un akumulators

    Just5 Blaster 2 ticis pie MediaTek MT6732 64-bitu procesora ar četriem 1.5 GHz Cortex-A53 kodoliem. 2 GB RAM un 16 GB iekšējo atmiņa nodrošina visai pieņemamu ikdienas veiktspēju, bet te nākas atgādināt, ka arī pirmās paaudzes Blaster darbināja šis pats procesors. Ātrdarbībai par labu nāk 720p ekrāna izšķirtspēja.

    MediaTek MT6732 procesors strādā kā līdzvērtīgs konkurents Snapdragon 410 procesora darbībai, kad tas tiek pārots kopā ar 2 GB RAM. Sintētiskie veiktspējas testi Just5 Blaster 2 ierindo tikai nedaudz zem LG G3, HTC One, Nexus 5, OnePlus One un vairākiem citiem flagmaņiem. Protams, nevajag piemirst, ka Blaster 2 ir tikai 720p ekrāna izšķirtspēja, kamēr citiem nākas apkalpot 1080p vai LG G3 gadījumā arī QHD (2560 x 1440) izšķirtspēju. Tomēr uzskatu, ka arī veiktspējas testi pietiekami precīzi attēlo Just5 Blaster 2 spējas. Mediatek MT6732 64-bitu procesors ar četriem 1.5 GHz Cortex-A53 kodoliem ir izdevies produkts, kas spēj konkurēt ar Snapdragon 410 un pat tuvojas 800 procesoriem.

    Cortex-A53 kodoli ir enerģiju taupoši, bet tāpat ir patīkami, ka Just5 Blaster 2 saņēmis lietotāja nomaināmu Li-Po 2700 mAh akumulatoru. Ar 2700 mAh akumulatora ietilpību Just5 Blaster ir iebridis jau pavisam jaudīgo citu ražotāju flagmaņu lauciņā, kur akumulatoru ietilpības variē no aptuveni 2700 līdz 3000 un vairāk mAh. Tomēr Blaster 2 viegli pārspēj Nexus 5 (2300 mAh), ierindojas blakus Galaxy S5 (2800 mAh), nedaudz piekāpjas LG G2 un G3 (3000 mAh). Pat nesen apskatītais Nexus 5X saņēmis līdzvērtīgu Li-Po 2700 mAh akumulatoru.

    Ar vienu uzlādi prātīgs Just5 Blaster 2 lietotājs iztiks varbūt arī trīs diennaktis, kamēr aktīviem lietotājiem nebūs jābaidās arī no viedtālruņa lādēšanas darba dienas vidū. Cortex-A53 kodoli kopā ar Li-Po 2700 mAh akumulatoru uzskatāmi par visai veiksmīgu komplektu.

    Te atļaušos pieminēt, ka Just5 Blaster 2 GPS kopā ar A-GPS strādā ātri un ļoti uzticami. Viedtālrunis pat ieguvis e-kompasu, kas vēl vairāk uzlabo Blaster 2 sadarbību ar dažādām karšu lietotnēm. Pilnīgi pieļauju, ka ilgāk darbinot Blaster 2 GPS varētu būt novērojamas kādas ne pārāk pacilājošas problēmas.

    Just5 Blaster 2 001

    Fotogrāfijas

    Blaster 2 ieguvis vērā ņemamu 13 megapikseļu galveno kameru (tās sensoru veidojis Samsung). Kamerai ir 4160 x 3120 maksimālā izšķirtspēja, visai veikls autofokuss, HDR, sejas noteikšana un LED zibspuldze. Video varēs uzņemt 1080p izšķirtspējā ar 30 kadriem sekundē. Just5 Blaster 2 aprīkots arī ar 5.0 megapikseļu priekšējo kameru.

    Manuprāt, Just5 Blaster 2 13 megapikseļu galvenās kameras Samsung veidotais sensors būtu pielīdzināms, piemēram, OnePlus One sensoram, bet daudz ko izsaka izmantotais objektīvs un programmatūra. Detalizācija viedtālruņa kamerai būtu dēvējama par pieņemamu.

    Blaster 2 foto 002 Blaster 2 foto 013 Blaster 2 foto 006

    Patīkamu pārsteigumu radīja attēla detalizācijā sliktākos gaismas apstākļos. No 150 eiro vērta viedtālruņa tik spējīgu kameru nebiju gaidījis. Protams, Blaster 2 vēl arvien piekāpjas Sony, Samsung un LG flagmaņu izvēlētajām kamerām, tomēr Blaster 2 ir jūtami pārāks par līdzīgas cenas konkurentiem, tuvojoties pusotru… divus gadus vecu flagmaņu iespējām.

    Autofokuss kļūdās visai bieži, ieteiktu pārskatīt uzmanīgāk tikko uzņemtās fotogrāfijas. Patīkami, ka Just5 Blaster 2 spēj fokusēt arī uz ne visai lieliem priekšmetiem, piemēram, uz nelielas, apkaltušas lapas. Ik pa laikam gadās „aizšaut garām” kādam mazāka izmēra priekšmetam, bet tas ir tikai pašsaprotami.

    Just5 Blaster 2 tika izmēģināts gada vistumšākajā un drūmākajā laikā, tāpēc pieļauju, ka iegūtie paraugi ir nevis viedtālruņa maksimālās iespējas, bet drīzāk minimālās. Tas būtu jāņem vērā, pāragri nosodot Blaster 2 fotogrāfijas.

    Konkurenti

    Just5 Blaster 2 neticami zemā cena to nostāda visai ekskluzīvā statusā, jo līdzvērtīgas cenas Android viedtālruņi ir kādus piecus gadus veci nīkuļi. Pret konkurentiem Just5 Blaster 2 būs nežēlīgs. 2 GB RAM padara Just5 Blaster 2 par absolūti labāko pirkumu Latvijas veikalos.

    Ap 165 eiro maksās Asus Zenfone Go, kas arī saņēmis 2 GB RAM un 16 GB atmiņu. Asus Zenfone Go ir līdzvērtīgs ekrāns, bet vājāka kamera.

    Latvijā tikko parādījies Meizu m2 modelis (nejaukt ar Meizu m2 note), kas arī piedāvā 2 GB RAM un 16 GB atmiņu ap 170 eiro. Pērkot Meizu m2 Ķīnas tīmekļa veikalos, nāksies šķirties no aptuveni 120 eiro, varbūt pat mazāk.

    Samsung Galaxy S3 Neo ticis pie 1.5 GB RAM, jūtami vājākas kameras, kā arī augstākas cenas. Diemžēl Galaxy S3 Neo pat tā iznākšanas laikā nespēju nodēvēt par labu viedtālruni.

    Just5 Blaster 2 020

    Noslēgumā

    Just5 Blaster 2 vēl arvien gribētos dēvēt par pirmā Just5 Blaster kļūdu labojumu. Izmaiņas un uzlabojumi vērojami daudzviet, arī šībrīža cena ir būtiski zemāka par pirmā Blaster cenu.

    Patika, ka ir sakopta Blaster 2 saskarne, Android 5.0 Lollipop izskaudis dažādos krāsu pielikumus augšējā rīkjoslā, kas man nepatika 4.4 KitKat variantā pirmajam Blaster. Blaster 2 saskarnē apčubināta arī divu SIM karšu apkalpošana, tā padarīta nesalīdzināmi ērtāka un pārskatāmāka.

    Diemžēl nekas būtiski klāt nav nācis un tā pati OTA atjaunināšana pat nespēj pieslēgties jauninājumu serverim, kas nešķiet pārliecinoši. Jārēķinās, ka Blaster 2 paliks pie 5.0 Lollipop operētājsistēmas versijas.

    Just5 Blaster 2 002

    Blaster 2 lielākais uzbūves pluss ir matēti pelēkais aizmugures vāciņš. Tas ir nostrādāts gandrīz ideāli, labi pieguļ viedtālrunim. Blaster 2 rokās šķiet ja ne tuvu OnePlus One viedtālrunim, tad vismaz tas pārspēj daudzas no Ķīnas alternatīvām. No konkurentiem Blaster 2 atšķir zilais paziņojumu gredzens zem ekrāna.

    Saskarne un ātrdarbība ir jau redzēti „lielumi” no vecā Blaster modeļa. Gribējās sagaidīt kādu nedaudz jaudīgāku procesoru. Just5 varēja vismaz paspēlēties ar akumulatora ietilpību, piedāvājot klāt kādas ekstra 500 mAh. Tieši saskarne un procesora līdzība vecajam modelim man liktu 7x pārdomāt, pirms vecāko Blaster nomainu pret jaunu Blaster 2. Jauniem Just5 klientiem tas nemaina gandrīz neko.

    Interesanta ir Sony kameras (no vecā Blaster) maiņa pret Samsung kameru. Kā jau minēju, uzskatu, ka uzņemtās fotogrāfijas ir minimums, ar ko var rēķināties Blaster 2 pircējs. Blaster 2 kamera pavisam noteikti darbojas labāk vājā apgaismojumā, bet šķiet, ka dienasgaismā vecākais Blaster ar Sony kameru veidoja patīkamākas fotogrāfijas un arī autofokuss kļūdījās retāk.

    Par 149 eiro Just5 Blaster 2 pavisam noteikti ir labs un lielisks pirkums. Mani pārlieku mulsinātu jaunā un vecā modeļa gandrīz identiskā tehniskā specifikācija.

    Neko daudz labāku par 149 eiro vietējos veikalos iegūt nevar.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    6
    Kamera
    6
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    67 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    10.12.2015 17:15

    >ekrāns ir spilgts, ar pieņemamu krāsu atveidi.

    tīri intereses pēc – kā veidojas spriedums par krāsu atveidi – uz aci, salīdzinot ar kādu citu apskatniekam mīļu ierīci vai balstoties uz mēraparātiem?

    Pārdomas izraisa sajūsma par 2GB, no kuriem brīvi ir 780MB. Saprotiet pareizi – man ir dziļi vienalga, cik ir GB pavisam un cik brīvi, kamēr telefons ar visu, kas ikdienā vajadzīgs, darbojas pieņemami ātri un nežagojas. Cik tad androīdam būtu normāls daudzums brīva RAMā ielādējoties aptuveni tādā konfigurācijā kā Bl2?

    10.12.2015 18:50
    Reply to  x

    Protams uz aci. Mēraparāti un mikroskopi ir plānos nākamajiem gadiem.

    x
    11.12.2015 00:17
    Reply to  Artis Abols

    Tad jau atkarībā no noskaņojuma un organisma stāvokļa krāsas var būt pieņemamas, labas, izcilas vai nepārliecinošas.

    11.12.2015 00:20
    Reply to  x

    Pieredze. Visu nosaka pieredze. Kad atskatās uz simts dažādiem displejiem, uzreiz var pateikt kurš ir labs un kurš tā ne pārāk.

    x
    11.12.2015 08:36

    point taken

    11.12.2015 08:49
    Reply to  x

    Parasti “uz rokas” ir kādi 3…4 viedtālruņi, tos kaut vai blakus noliekot var pateikt, ka ir labāk vai švakāk.

    Purvavelns
    10.12.2015 17:18

    ak sūrā ikdiena… šitādas figņas testēt… tas ir kā siera testētājam iedot testēt parasto Latvijas Holandes sieru…

    10.12.2015 17:26
    Reply to  Purvavelns

    Paskat, kādus upurus mēs nesam, lai lasītājiem piedāvātu aktuālu un objektīvu informāciju! :)

    Purvavelns
    10.12.2015 17:42

    Arta upurus redzu, Tavus – ne pārāk :D **

    10.12.2015 18:50
    Reply to  Purvavelns

    Latvijas Latvijas sieru :D

    varisb
    10.12.2015 18:19

    Es gan neteiktu ka šim nav konkurentu ,ir daudzi un labi motorola moto g 2014 un g 2013 lte , kas dabūs Marshmellow ,lg g4c ,magna un spirit. Huawei y6 arī ar 2gb ram .

    Martins Baumanis
    10.12.2015 18:30

    nu nezinu
    Paziņam GPS lēkāja pa 3 kvartāliem, waze crashoja
    nelaimīgs, ka nopircis ….

    11.12.2015 08:51

    3 kvartālu precizitāti var iegūt ar pliku GSM torņu triangulāciju. Pārspīlē lūdzu ticami!

    Martins Baumanis
    11.12.2015 11:07
    Reply to  Artis Abols

    Krustojumā var pabūt arī 4 kvartālos ;)
    Bet domāts bija, ka pārlec uz blakus ielām

    Jānis
    03.02.2016 12:53

    Tas nav pārspīlēts, stāvot pie luksofora gps turpina cītīgi braukt, griezties līkumos, pārlekt uz citām ielām, pēkšni tu esi māju pagalmā, tad pazūd gps signāls,rāda aptuveno atrašanās vietu, 15. minūtes gaidu kamēr parādās signāls. Tas ir kautkas šausmīgs.

    Janis
    11.06.2016 11:23
    Reply to  Jānis

    Tiesi ta ir ari man un vel pazinam! GPS vnk nav iespejams izmantot! Ari tad kad, brinuma karta, atrod gps signalu!

    Andzej Mic
    10.12.2015 18:42

    Trīs krāsu koveri bija arī pirmajam blaster + tam pie 5.0 var tikt piekāpjot Just5 showroomā. Kamera dienasgaismā pirmajam tik tiešām ir krietni vien labāka, tumsā neesmu salīdzinājis, taču pirmais tumsā reti kad ko labu izdara (priekšējā kamera vispār ir pilnīgs attā – krāsas lēkā kā stroboskops). Pusgadu lietoju pirmo un nesaprotu, kāpēc man varētu vajadzēt dārgāku telefonu, jo ne reizi nav bijis kāds gļuks vai aizķeršanās, tā kā otrais varētu būt vēl interesantāks variants, ja vien nav kaut kāds kretīnisms uz rakstītajiem parametriem un pārāk daudz liekas naudas.

    go
    10.12.2015 19:18

    Paldies par apskatu. Telefons gan izskatās, ka tāds švaks sanācis. Bet cena tam attiecīga.

    Krotow
    10.12.2015 19:27

    Otrais blasters par savu cenu tiešām sanācis sakarīgs. Vasarā tika nopirkts un uzdāvināts radu bērnam. Vienkāršs UI, darbojas patīkami ātri, kamera laba, vietas arī pietiek un ja vajag vairāk, var ielikt SD karti. Joprojām neredzam kur piesieties.

    Arvis
    10.12.2015 19:48

    GPS ir zem katras kritikas. Juglā braucot iekšā es braucu pa Juglas ezeru…Rīgā iekšā arī notiek lēkāšana no vienas ielas uz otras! Un procesors..KARST! Ir bijis arī tā,ka ekrāna augšpusei knapi pirkstu var pielikt klāt, cik ļoti procesors ir sakarsis!

    Vienkārši sakot – LIELA VILŠANĀS !

    11.12.2015 08:59
    Reply to  Arvis

    Tieši šobrīd sēžu pie loga, ieslēgts internets un GPS, Waze atrod mani ar 10 m nobīdi maksimums.

    armandsz226
    11.12.2015 09:11
    Reply to  Artis Abols

    Pamēģini pastaigāt pa telpu, uzzināsi, ka atrodies pavisam citur kā sākumā domāji ;)

    mcLays
    10.12.2015 21:54

    Ļoti slikta pieredze ar Justiem, nevienam vairs neiesaku. Pēdējo Just5 sašķaidīju viņu ofisā Brīvības ielā. Viss pietiek, kas palicis no sākotnējā zīmola, pat atbalsts zem katras kritikas?! Tiešām esmu ļoti vīlies.

    Kaspars
    10.12.2015 22:26

    Kastītes dizains veidots izmantojot Word Art ?

    Purvavelns
    10.12.2015 23:33
    Reply to  Kaspars

    pārspīlē.

    Raivis Rasnačs
    14.12.2015 18:38
    Reply to  Purvavelns

    Varbūt tik traki arī nav, bet rakstīt “NEW!” tomēr ir mazliet bērnišķīgi.

    Endijs
    11.12.2015 08:18

    Pērkot šo tālruni ir liela laimes spēle. Vienam paziņam nav nekādu sūdzību, bet otrs ir gatavs viņu mest pret sienu ( bija 2 reiz garantijas remontā). Turklāt garantijas apkalpošana ir briesmīgā kvalitātē. Nevienam neiesaku ņemt Just produkciju.

    ProxyFromDeep
    11.12.2015 08:39

    Blaster2 Absolūti labākais veids kā izniekot 150 eiro .
    Ram : no 2gb brīvi 800 ? Kur tiek notērēti 1200? Normāli būtu vismaz pa pāris simtiem mb vairāk brīvās atmiņas .

    x
    11.12.2015 08:52
    Reply to  ProxyFromDeep

    vai liela starpība starp brīviem 800 un 1000?

    normāli būtu ja OS aizņemtu 500MB, bet andris laikam nav tas gadījums. Slikti gēni tam androīdam, javiska izcelsme.

    romajo
    12.12.2015 14:56
    Reply to  x

    Nezinu, man kā kuru reizi, skatoties cik appi atvērti, ram brivs no ~ 700 mb – ~ 1,0 gb. Patreiz brīvi 1,0 gb.

    Kristaps Lācis
    11.12.2015 09:37
    Reply to  ProxyFromDeep

    ņem vērā, ka andris RAM izmanto savādāk kā win..

    Janis
    11.12.2015 18:53

    Tieši tā!!!
    Turklāt droši vien var dabūt vairāk brīvo RAMu “andris” vnk kaut, kādus apsus tur gatavībā tādēl tik maz atlikušo RAMu.
    Manis pēc telefons ar 4gb RAMu brīvi var būt tikai 1gb galvenais ka strādā ātri un visu ver vaļā zibenīgi, manuprāt tu piekasies tikai skaitļiem reāli pat neizprotot, kā tā sistēma strādā!!!

    armandsz226
    11.12.2015 09:08

    Mazliet par vēlu apskats ir atnācis. Daži labi paziņas jau ir paspējuši vilties telefonā. Protams, ja tevi neinteresē GPS, Kamera, precīzi nokalibrēta baterija, tad telefons ir OK.

    armandsz226
    11.12.2015 13:37

    Rakstā ir pretruna :)

    Lai arī Blaster 2 ir īstens ķīnietis, tomēr šoreiz tas izdevies pat visai patīkams. Turklāt tas ir būtiski labāks par pirmās paaudzes Blaster.

    Diemžēl nekas būtiski klāt nav nācis un tā pati OTA atjaunināšana pat nespēj pieslēgties jauninājumu serverim.

    Ir būtiskas izmaiņas vai nav, vai tas ir tika uz OS attiecināms?

    11.12.2015 14:35
    Reply to  armandsz226

    Dodies lūdzu iepazīties ar pirmās paaudzes Blaster apskatu tepat pie mums! Speciāli links pielikts apskatā.

    http://kursors.lv/2015/02/18/just5-blaster-apskats/

    Jokman
    11.12.2015 14:42

    Es saprotu, ka ne patēmu, bet tāds jautājums kāpēc netiek apskatīti Iphone, bet tikai windows un Andriod darinājumi. Konkrēti šim telefonam vispār neredzu jēgu taisīt apskatu es pat nezinu kas ir šī telefona auditorija, jo man liekas, ka pirmais Blaster sagrāva visas pircēju vēlmes vēlreiz ko tādu iegādāties.

    Purvavelns
    12.12.2015 10:47
    Reply to  Jokman

    aifoni netiek apskatīti tāpēc, ka aifons ir tikai viens. to nav ar ko salīdzināt. Tos pērk pilnīgā pofigā – ar dzelžainu pārliecību – tam nekādi apskati nav vajadzīgi. Apskats vajadzīgs lai salīdzinātu, izvērtētu plusus un mīnusus, nevis apstiprinātu savu izvēli. Nu, pieņemsim, izlasīsi aifona apskatu – viss tik kvalitatīvs, plūdens, utt – paliks silti ap sirdi?

    12.12.2015 12:19
    Reply to  Purvavelns

    It kā doma ir pareizajā virzienā, bet kopumā vēstījums īsti neatbilst patiesībai. iPhone ir tāds pats produkts kā visi citi viedtālruņi un tam ir savi plusi un mīnusi, kas ļauj to salīdzināt ar citiem līdzīgiem produktiem. Pareizā atbilde uz @Jokman uzdoto jautājumu ir tāda, ka dažādu apstākļu dēļ vienkārši nav uzspēts tikt galā ar šo produktu apskatu. Tur nav nekādas dziļākas vai slēptas domas.

    Purvavelns
    12.12.2015 14:23

    nu beidz… nevienu aifona pircēju neinteresē ne specifikācijas, ne antutu testi. visi tāpat zina, ka aifons – tas ir kruta. ar to pilnīgi pietiek.

    12.12.2015 14:36
    Reply to  Purvavelns

    Jā, bet ir jau nabadziņi citu platformu ierīču lietotāji, kas nezina KĀ notiek lietas skaistajā Apple valstībā. Mums būtu jārūpējas arī par viņiem :)

    Krotow
    13.12.2015 18:33

    Pietiks, ja pateiksi, ka aifona dēļ ķīniešu studenti pārdod savas nieres.

    13.12.2015 21:20
    Reply to  Krotow

    Jā, pilna pasaule stulbu cilvēku.

    x
    13.12.2015 22:50
    Reply to  Krotow

    >aifona dēļ ķīniešu studenti pārdod savas nieres.

    ir cerības, ka šie muļķi nepagūs savairoties.
    gudri studenti mācītos/strādātu, lai ātrāk nopirktu aifonu, ja savādāk nespēj justies labi.

    Krotow
    13.12.2015 23:02
    Reply to  x

    Ar to Ķīnā ir zināmas problēmas, jo konkurence, salīdzinot ar mūsu augstskolām ir tiešām baismīga. Un sekas, netiekot iekšā vai izlidojot par nespējību/špikošanu arī.

    Jokman
    14.12.2015 13:59

    Es saprotu, ka te ir daudz kas uzcepjās sadzirdot vārdu IPHONE, bet tas ir tieši tāds pats kā citi viedtālruņi ar to var piezvanīt, nofočēt un ieiet internetā. Tāpēc es neredzu pārmetumu iemeslu. Jā tas ir dārgs, bet ja Tu viņu pēc 2 gadiem vari pārdot pa 200EUR, tad matemātika ir skaidra. Ja jau Kristap Tu pats esi Iphone lietotājs, tad pēc ilgas lietošanas un pa starpai palietojot Andriod līnijas flagmaņus varēsi pateikt, kas ir labāks un sliktāks, tāpat arī starp modeļiem Iphone6 un 6s, ir vērts upgrade nav, kur tas suns aprakts, tieši tāpat kā tas ir ar jebkuru citu telefonu.

    LOOK
    11.12.2015 16:02

    Gribu arī iemest savu vēstījumu. Vismaz ar kursors.lv lasītājiem gribu padalīties, ka šis lētais aparāts, tāpat kā iepriekšējais modelis, ir lietojams apmēram mēnesi pēc iegādes. Vēlāk sākas visa veida klizmas, gps murgs, ekrāna neatsaucība, mikrofona čarkstēšana, un beidzot paša ekrāna kontaktu neesamība kas rezultējas horizontālā varavīksnē. Kaut kādas garantijas aktivitātes tiek veiktas, taču nav jēgas labot daudzas problēmas, jo nākamās jau parādās. Diemžēl nekas nedarbojas tā kā reklāmā. Šis ir tas gadījums kad aparāts nav tās mazās naudas vērts.

    x
    12.12.2015 10:27
    Reply to  LOOK

    Kā es to saprotu, tad pērkot ķīnieti Latvijas veikalā dārgāk, kā čhainashopā, visa jēga ir tajā ka mēnesi pēc pirkuma sākoties problēmām es to aiznesu pārdevējam un palūdzu atpakaļ naudu, nevis krāmējos ar garantiju. Tieši šī fīča ir papildus samaksas vērta. Tieši tāpēc man nerodas jautājums kāpēc tas pats ķīnietis pie mums maksā dārgāk kā Ķīnā – jo pārdevējam ir vairāk saistību pret pircēju.

    Vīlens
    27.12.2015 17:10
    Reply to  x

    Šķiet,ka arī saistības ar klientu viņiem neinteresē.
    Mans gadījums:
    Nopirku Blaster 2 kad tas vēl maksāja 189€,viss likās ok,līdz brīdim,kad nācās veikt pirmo zvanu. Sarunas laikā,sensors ateicās strādāt un ar ausi jau biju paspējis veikt manipulācijas galerijā un vēl šur tur,pašam to neapzinoties. Tas atkārtojas,ik pa laikam,vēljoprojām.
    Nākamais-ekrāna nedraudzīgā attieksme. Piem.lietojot interneta pārlūku-ritinot,braucot rakstus uz leju,ļoti liela iespēja,negribot ieiet rakstā.
    Nākamais-GPS. Tā ir pilnīga katastrofa. Tā ir lieta,ko izmantoju ikdienā,bet..tā vienkārši nestrādā. Proti,lēkā pa ielām,stāv uz vietas,bremzē utt. Pārvietoties ar to reāli nav iespējams!
    Nākamais-karst aukšā. Brīžiem grūti turēt rokās,ja izmanto to intensīvi.

    Atgriežoties pie sākuma,prasiju naudas atgriešanu,bet atbilde pēc “ekspertīzes” bija-jūsu telefonam nekas netika atklāts. Nu ko lai saka.. To sūda Just5 (biju lietojis arī Spacer) nevienam,nekad neieteikšu!

    emilio
    12.12.2015 00:31

    Lietoju B2, pec nedelas bija gluks ar bateriju, Nomainija tagad viss ok. Ja waze, leka no vienas ielas uz otru. Ipasi noverot var Marupe. Ja pieslegts pie auto ladetaja un vel waze, loti uzkarst telefons. Bet ta viss strada labi, 4G un wifi ar labi atrod.

    Gatis
    12.12.2015 11:17

    Vēlos pirkt mobilo bet kurš no viņiem labāks sony m4 samsung xcover3 vai Motorola moto g3

    Purvavelns
    12.12.2015 11:27
    Reply to  Gatis

    aifons, protams.

    JurisJ
    14.12.2015 13:15

    Blaster 2 lietoju vairākus mēnešus un nekādas vainas nav, esmu ļoti apmierināts jaudas ziņā neviena app vai spēle nelago.

    Dagne
    14.12.2015 13:53

    Man ir problēma ar šī telefona kameru. Visticamāk, ka neprotu uzstādījumos kaut ko uzlikt. Bet situācija tāda, ka ir uzlikts lai būtu 13mp kamerai, bet realitātē kamera ir reāli slikta, t.i. graudaina un pikseļaina. Vai vari pateikt ko citu varbūt nomainīt, lai nebūtu bēdu par kameru?

    x
    14.12.2015 14:07
    Reply to  Dagne

    varbūt ISO neviļus uzlikti tādi ko niecīgais sensors nespēj darbināt bez ciparu trokšņiem.
    Uzliec viszemāko ISO un salīdzini bildes.

    Dagne
    14.12.2015 14:48
    Reply to  x

    Izdarīju, nekas nemainās. Testēju Bites salonā šo pašu modeli, kamera bija super.

    x
    15.12.2015 01:13
    Reply to  Dagne

    nu tā tie cilvēki arī pāriet uz aifoniem

    Gundars Lazdiņš
    15.02.2016 19:27
    Reply to  Dagne

    Noņem plēvīti no aizmugurējās kameras

    Piltons
    09.03.2016 01:49
    Reply to  Dagne

    Noplēs no kameras lēcas politelēna plēvīti :D

    romajo
    14.12.2015 21:08

    Ir jau ok, par tādu cenu pat ļoti ok, bet otrreiz es šo telefonu nepirktu, tad jau labāk pielikt un nopirkt LG G2, nevajag aizmirst, ka 149€ ir akcijas cena un piem. Blaster 1 cena ir 189€, kas ir arī Bl2 pamatcena. Nezinu, kā citiem, bet ar to tīklu ir kā ir. Bieži vien 4g pazūd kgan tai pašā laikā uz tā paša lg 4g ir stabils. 2 reizes tīkls pazuda vispār, staigā, kā pajols un nesaproti, kas pa vainu,ne pats var piezvanīt, ne citi var sazvanīt. Wi-fi ķer tīri normāli, bet ātrums ir uz pusi mazāks nekā pieejams, vismaz man mājās no ~ 95 mbp/s izspieda tikai ~ 53 mbp/s (bet tas nav kritiski). Vākus lieku kuru gribu vis ļurkājās un īsti nepieguļ. Noņēmu vāku pagriezu telefonu un baterija izkrita. Ja telefonu noliek ar skaļruni uz leju, zvanu var arī nesadzirdēt. Sarunu skaļrunis mēdz čerkstēt.Diezgan pasmags, tas pats lg g2, lai arī ekrāns par 0,2′ lielāks un baterijas ietilpība lielāka telefons ir mazāks un vieglāks . Baterija gan iepriecināja, jo ir iespējams izvilkt līdz pat nedēļai. Protams lietots tika pārsvarā tālruņa režīmā, internets un citas funkcijas gandrīz nemaz. Par jaudu arī nevar sūdzēties, nav ne reizes uzkāries vai kā… Read more »

    Nataly
    14.12.2015 23:11

    Pirmajam Blaster arī ir 5.0 Lollipop.Tik vien ir jāaizbrauc līdz Just5 Showroom’am.

    Uldis Pāvuls
    28.12.2015 17:55

    Īsi. Gribēju Latvijas firmu atbalstīt. Iepirkos. (2 ģimenes locekļi lieto Balster un Blaster 2 sekmīgi, bet viņiem citādas prasības vai arī man nestrādājošais strādā).
    1.GPS. Nestrādā. Bet man vajag Waze; tā to vien dara, ka meklē GPS. Ieliku GPS Essentials, lai pārbaudītu. Kompass bez dzīvības, pavadoņi pa nullēm (lai gan uz kartes k-kādi rādās). Google maps rāda mani vienā pusē no Silakroga, lai gan skaidri zinu, ka esmu otrā. Meitai pirmais Blaster gan šai ziņā (Google Maps) strādā normāli. Man brāķis gadījies?
    2. Kamera. SD karte ir, un telefons ar mani vienis prātis; katrā ziņā ir ar mieru informāciju tur glabāt (tobiš ņemt par galveno glabātuvi). Kamerai vienalga – opciju izvēlēties SD disku nedod.
    3. Sākumā karsa uz nebēdu un izlādējās brīžiem zibenīgi ātri (izslēgšana/ieslēgšana nedaudz palīdzēja). Es gan biju uzlicis Solo (iepriekšējais man bija Samsungs; cerēju uz daudz maz sakarīgu interfeisu kaut vai telefona un SMS daļā, kas Justam ir – nu, labāk neizteikšos). Aizgāju uz servisu, tur zēns piekoriģēja WiFi, karst pārstāja.
    Droši vien jau ir arī cits kaut kas, be tie tie pirmie, ar ko saduros.

    Roberts Andersons
    01.05.2016 15:04

    Tātad uzskaitīšu plusus un mīnusus pēc pusgada lietošanas

    Ražots no lētas plastmasas, telefons lūzt jau stāvot kabatā
    Ļoti ātri tērejās baterija (tāpat bez iemesla var no 70% nokrist līdz nullei, tas pec pieredzes)
    Ļoti slikti salikts kopa (man atlīmējas ekrāns un izdega pikseļi kā arī pazūd skaņa (tehnisks defekts))
    Android var nesadarboties ar telefona “iekšām” (2 dienas pec telefona iegādes ar šādu problēmu atdevu uz garantijas remontu.)
    Wi-fi negrib savienoties vai vienkārši izdomā atslēgties
    Baterijas uzlāde var prasīt ilgu laiku (dažreiz)
    Kameras 13MP brīžiem var salīdzināt tikai ar kādu vecāku 2MP kameru
    +
    Dažreiz liekas ka telefonam nav ne vainas un tiešām var kādam piezvanīt

    Doc Mike Berkeley
    21.05.2016 16:38

    Jūs vēlaties iegādāties nieru vai, ja jūs vēlaties pārdot savu nieri?

    Vai jūs meklējat iespēju pārdot savu nieri par naudu, jo finanšu nojauktu un jūs nezināt, ko darīt, lūdzu, sazinieties ar mums un mēs piedāvāsim labu naudas summu par viņa nieres. Mans vārds ir Dr.Mike’m nefrologs pie Braithwaite memoriālā slimnīca speciālists Nigērija (BMH) .. Mūsu specializēta slimnīca nieru ķirurģija un arī nodarbojas ar pirkuma un nieru transplantācijas, kas sastāv no atbilstoša donora. Mēs atrodamies Indijā, Turcijā, Nigērija, ASV, Malaizijas un Lielbritānijā. Ja Jūs esat ieinteresēti iegādāties vai pārdot nieres, lūdzu, nevilcinieties sazināties ar mums pa e-pastu. E-pasts: docmikeberk918@outlook.com

    Mēs gaidām jūsu steidzami reaģējot

    Mareks Gaidamovičs
    12.08.2016 22:39

    Telefons ir pusgadu. Pabijis garantijā, dēļ tā, ka vairs nelādējās (lādētāja ligzda genoht?), bet galvenais, kas besī ir GPS. Pirms garantijas pavisam nestrādāja, pēc strādā, bet ļoti sūdīgi (neprecīzi). Lietojot Waze, vai Here, gļuko, uzkarās vai novirzās no maršruta… Ekrāns ik pa laikam nogļuko. Spiežu vienu taustiņu, bet izlec cits. Citu sūdzību it kā nav, bet tie trūkumi kas ir ir ļoti būtiski. Stingri padomāšu vai vēlreiz pirkšu. Ā, un procesors arī karst…

    wot sleedzits
    24.06.2018 13:47

    kaa prtretaa dabuut aplphanumeric taustinju izkaartojumu? vnk tracina qwerty portretaa:( mozh kaads softwaars ir?

    wot sleedzits
    24.06.2018 14:25

    atradu:)

    digitalk
    15.11.2021 21:52

    neaizmirsti par saldēšanas kameru un temperatūras sensora datiem.

    Reklāma
    Neko daudz labāku par 149 eiro vietējos veikalos iegūt nevar.Just5 Blaster 2 apskats