Web Analytics
More
    Reklāma

    Motorola Moto G (2015) apskats

    Dodiet mums Moto G trešās paaudzes 2 GB RAM versiju!

    Jaunākie raksti

    Motorola jau trešo reizi pēc kārtas izmanto sen zināmo formulu, piedāvājot visai pieņemamu viedtālruni par salīdzinoši zemu cenu. Tiesa, šodien Motorola Moto G jaunā modeļa cenu nedaudz aizēno vairāku citu ražotāju budžeta klases modeļi, tomēr Motorola bija pirmais ražotājs, kas pamatīgi iestaigāja uzticamu budžeta klases viedtālruņu taciņu.

    Manā pārraudzībā bija gan pirmās paaudzes Motorola Moto G, gan esmu pietiekami ilgi darbojies ar otrās paaudzes Moto G, lai rastos iespaids par viedtālruņu izaugsmi. Pirmās paaudzes Moto G bija tiešām lēts viedtālrunis, kas savā dzīves sākumā tika uzskatīts par nabagu Nexus viedtālruni. Moto G nemaz ne tik ļoti neatšķīrās no Nexus 4, Motorola pat bija spējuši uztaisīt labāku akumulatora darbības laiku.

    Reklāma

    Otrā Moto G paaudze vairs nebija tik liels pārsteigums. Man tā bija neliela vilšanās, jo niecīga izaugsme bija vērojama tikai kameras tehniskajā specifikācijā un ekrāna izmērā. Moto G otrā paaudze saņēma to pašu procesoru, to pašu ekrāna izšķirtspēju un arī 1 GB RAM.

    Trešā Moto G paaudze vēl arvien skrien nopakaļ dārgākajiem Moto X modeļiem, tomēr izaugsme būtu vērojama ja vien pie mums būtu pieejama Moto G 2 GB RAM versija. Diemžēl izskatās, ka 2 GB RAM versiju nāksies uzgaidīt, un tāpat tā varētu būt iegādājama vien Vācijas un Lielbritānijas tiešsaistes veikalos.

    Moto G 3rd gen 014

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1.1 Lollipop
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 720 x 1280, ap 294 ppi, skrambudrošs Corning Gorilla Glass 3 ekrāns
    • Procesors: Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410, četri 1.4 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 306 video apakšsistēma
    • RAM: 1.0 GB (teorētiski pieejama arī 2.0 GB RAM versija)
    • Atmiņa: 8 GB (vai 16 GB, bet tikai 2 GB RAM versijai), microSD līdz 32 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), 4G
    • Kameras: 13 megapikseļi, 4128 x 3096, HDR. 1080p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, Beidou
    • Papildus: IPX7 ūdens noturība (1 metra dziļumā 30 minūtes)
    • Izmēri un svars: 142.1 x 72.4 x 11.6 mm, 155 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2470 mAh
    • Krāsas: melna, balta, lietotāja nomaināmi krāsaini aizmugures vāciņi
    • Cena: sākot no 224 eiro

    Moto G 3rd gen 009

    Izskats un uzbūve

    Iepakojuma saturs ir askētisks – tur atradīsi tikai pašu viedtālruni un USB vadu. Atsevišķos tirgos esot pieejams arī sienas lādētājs, bet, iegādājoties Moto G, ieteiktu uz to nepaļauties. Austiņas nav iekļauts komplektā nevienā pasaules tirgū.

    Moto G sērijas zinātāji atpazīs viedtālruņa formas un izskatu jau pa gabalu. Nedaudz atšķiras aizmugures vāka materiāla izvēle, kā arī ielaidums zem kameras. Pogas ir ierastā vietā un formā. Šajā cenu kategorijā nedaudz neierasta ir divu krāsu zibspuldze, bet nu jau arī tāda atrodama Meizu m1 note un m2 note modeļos, kas, starp citu, ir lētāki par Moto G.

    Daudziem varētu patikt Moto G ūdens noturība, ko drīzāk gribētos dēvēt par noturību pret nokrišņiem. Moto G, visticamāk, necietīs, kad ar to runāsi lietus laikā bez lietussarga, bet zemūdenēs spēlēt neiesaku. Nepārbaudīju, bet ir tāda sajūta, ka pēc iemērkšanas SIM karte un microSD karte varētu būt sabojātas. Moto G gan nevajadzētu ciest.

    Moto G 3rd gen 017

    Izvēlētā Moto G uzbūve to pietuvinājusi Moto X modeļiem. Izskats un aizmugures vāka materiāls ir gluži kā no Moto X aizņemti un tas (vismaz manā prātā) ir liels Moto G pluss. Vecākie Moto G modeļi nešķita tik augstvērtīgi nostrādāti. Katrs pats varēs iegādāt krāsainus aizmugures vāciņus vai tā saucamos flip-cover aizsargvākus, kas nosedz priekšpusi un arī aizmuguri. Jārēķinās, ka oriģinālie Motorola vāciņi maksās vismaz 15 eiro par aizmugures vāku vai ap 25 eiro par flip-cover aizsargvāku.

    Moto G ticis pie visai pieņemama IPS LCD ekrāna. Tam ir 5.0 collas un 720 x 1280 izšķirtspēja, kas dod ap 294 ppi ekrāna punktu blīvumus. To visu sargā skrambu drošs Corning Gorilla Glass 3 ekrāna pārklājums. Protams, varētu vēlēties lielāku ekrāna izšķirtspēju, bet tad tas jau „iekāptu” Moto X modeļu lauciņā. Manuprāt, Moto G ekrāns bija pārāk spilgts, to nevar nogriezt pietekami blāvu, lai viedtālruni varētu patīkami lietot pilnīgā tumsā. Visai agresīvi un bieži ekrāna spilgtumu pieregulēja automātiskā izgaismojuma sensors – nedaudz pagrozi viedtālruni, nedaudz citādāk krīt gaisma un – bladāc – jau atkal tiek grozīti izgaismojuma līmeņi.

    Vai Moto G ir kādi acīm redzami uzbūves mīnusi? Drīzāk nē. Varētu piekasīties pie pogu izmēriem (sānos esošās pogas man šķita nedaudz par sīkām) un tā, ka pazuduši stereo skaļruņi, kas bija otrās paaudzes Moto G modelī. Pirmreizējos viedtālruņu pircējus varētu atbaidīt sienas uzlādes ierīces neesamība.

    Moto G 3rd gen 006

    Saskarne un papildiespējas

    No Moto X modeļiem pārņemti paziņojumi slēgekrānā, kas pieejami tikko Moto G uzskata, ka to pacel no galda vai izvelc no kabatas. Pulkstenis un paziņojumi parādīsies katru reizi, kad kustināsi Moto G, kas man nešķiet ideāli pieņemami. Labāk būtu tos aktivizēt ar dubultu uzstienu vai kā citādi. Nav pierodams, ka, pacelts no galda, Moto G vēlas lai to atbloķē pavelkot ekrānā uz leju, bet, ar pogu ieslēgts, tas jāatbloķē, velkot ar pirkstu uz augšu.

    Ar Moto G pašūpošanu un pakratīšanu varēsi aktivizēt kameras lietotni vai ieslēgt LED zibspuldzi, kas tēlo kabatas lukturi. It kā ērti un noderīgi, bet abas iespējas pārāk bieži varētu aktivizēties netīšām, vismaz man bieži nelaikā ieslēdzās kamera.

    Motorola Moto G 3 scr 009 Motorola Moto G 3 scr 010 Motorola Moto G 3 scr 011 Motorola Moto G 3 scr 012 Motorola Moto G 3 scr 008 Motorola Moto G 3 scr 007

    Moto G izmantotā saskarne ir Google Now palaidējs, ko vari uzstādīt visiem Android viedtālruņiem no Google Play lietotņu veikala. Protams, daudzi novērtēs pliku Android Lollipop izskatu, bet tas jau sāk nedaudz robežoties ar ražotāja slinkumu, nepiedāvājot nekādus savus redzējumus par saskarnes ērtībām.

    Motorola Moto G 3 scr 023 Motorola Moto G 3 scr 022 Motorola Moto G 3 scr 025

    Nekādas papildus lietotnes netiek uzspiestas, nav pat dokumentu apskates lietotne. Moto Migrate palīdzēs pāriet no citas Android viedierīces un pat iPhone uz Moto G lietošanu. Labās ziņa, protams, ir tāda, ka Moto G iespējas vari papildināt pats, gluži kā to paveic Nexus lietotāji, ražotājs tās neuzspiež. Filozofija pilnīgi pretēja Samsung ar iespējām nopakotajiem viedtālruņiem.

    Moto G trešās paaudzes īpašnieki var rēķināties, ka saņems jauno Android 6.0 Marshmallow vēlākais pāris mēnešus pēc operētājsistēmas oficiālas iznākšanas.

    Motorola Moto G 3 scr 005 Motorola Moto G 3 scr 004 Motorola Moto G 3 scr 002 Motorola Moto G 3 scr 003 Motorola Moto G 3 scr 030 Motorola Moto G 3 scr 001

    Akumulators

    Jaunais Moto G modelis saņēmis pieklājīgu 2470 mAh akumulatoru, kas ir pamatīgs kāpums no aptuveni 2000 mAh akumulatoriem vecākajos Moto G modeļos. Kopā ar taupīgu Qualcomm Snapdragon 410 procesoru, Android 5.1.1 Lollipop un standarta Android saskarni iegūstam varbūt ne baterijas čempionu, bet pavisam noteikti viedtālruni, ko nenāksies lādēt dienas vidū.

    Sarunas laiks ar vienu uzlādi būs ap 19 stundām, tīmekļa pārlūkošana aprausies pie deviņu stundu atzīmes, video atskaņošanu Moto G nodrošinās 10 stundas. Un tie ir pavisam neslikti rezultāti.

    Moto G nenodrošina gandrīz nekādas enerģijas taupīšanas iespējas. Varēsi aktivizēt Android Lollipop iebūvēto enerģijas taupīšanu, bet tā ir mežonīgi agresīva un padara Moto G gandrīz nelietojamu kā viedtālruni – laikam tiek pārāk zemu sēdināta procesora jauda.

    Moto G 3rd gen 004

    Kameras darbība

    Minimālisms novērojams arī Moto G kameras lietotnē. Tajā var pieregulēt fotogrāfijas izšķirtspēju un zibspuldzes lietošanu, bet viss cits tiek atstāts viedtālruņa regulēšanas ziņā. Man nepatika, ka Moto G neziņo par fokusēšanās vai nefokusēšanās faktu. Nav arī nekādas atsevišķas pogas ekrānā fotogrāfijas uzņemšanai – vienkārši uzspied uz ekrāna. Bet tas nenozīmē, ka Moto G fokusēs uzspiestajā vietā.

    Motorola Moto G 3 scr 028 Motorola Moto G 3 scr 029 Motorola Moto G 3 scr 006

    Šoreiz nākas atzīt, ka Moto G kameras lietotne ir pārlieku daudz vienkāršota un nemaz nav informatīva. Ieteiktu gatavoties citas kameras lietotnes izvēlei, bet iepriekš minētā plaukstas grozīšana aktivizēs Motorola uzstādīto kameras lietotni.

    13 megapikseļu kamerai ir 4128 x 3096 izšķirtspēja, HDR un divu krāsu LED zibspuldze, kā arī 1080p video uzņemšana ar 30 kadriem sekundē. Nekas pārdabisks, tomēr tas ir pamatīgs lēciens no otrās paaudzes Moto G 8 megapikseļu kameras.

    Kā jau atzīmēju, ērtākai fotografēšanai vismaz es ņemtu citu kameras lietotni, jo šī neziņo par neko. Man tas nav pieņemami un arī fotogrāfijas nākas katru reizi pētīt pēc uzņemšanas. Īpaši tas attiecas uz makro fotogrāfijām – ar tām Moto G ne tikai mēdz maldīties, bet neziņošana par fokusēšanu vai nefokusēšana ir klaji kaitniecīga.

    Kopumā atļaujos uzskatīt, ka Moto G kameras spējas ir pieņemamas un pat labas. Ļoti bieži tiek aktivizēta HDR uzņemšana, kas glābs kameras nespējas. Labāk tā, nekā pilnībā zaudēts kadrs.

    Konkurenti

    Tā kā Motorola atrodas Lenovo paspārnē, tad arī Moto G būtu uzskatāms par daļēju „ķīnieti” un šajā kategorijā ar 220 eiro cenu latiņu klājas smagi.

    Mans pēdējā laika favorīts Meizu m2 note pamatīgi iekabina Moto G trešajai paaudzei pilnīgi visos parametros. Tas ir nedaudz lielāks, ar labāku ekrānu, ātrāku procesoru, patīkamāku kameras darbību un daudz zemāk cenu. Meizu m2 note ir manā pārraudzībā, to uzskatu par labāko pirkumu par aptuveni 150 eiro, bet nāksies izmantot kādu lielo tiešsaistes veikalu un viedtālruni uzgaidīt aptuveni nedēļu.

    Moto G 3rd gen 001

    Xiaomi papildinājis modeļu klāstu ar 160 dolārus maksājošu Redmi Note 2 un 200 dolāru Redmi Note 2 Prime. Redmi Note 2 un Redmi Note 2 Prime būs pieejami dažādās pasteļkrāsās, kā arī ierastā baltā un melnā noformējumā. Abi modeļi nonāks tirdzniecībā jau 16. augustā. Redmi Note 2 saņēmis 2.0 GHz MediaTek Helio X10 procesoru un 2 GB RAM, bet Redmi Note 2 Prime ir 2.2 GHz MediaTek Helio X10 procesors. Abiem modeļiem ir 5.5 collu FullHD ekrāns, kā arī 13 un 5 megapikseļu kameras. Viedtālruņus darbinās 3060 mAh lietotāja nomaināms akumulators, būs iespēja pievienot microSD karti.

    Vietējos veikalos var meklēt Samsung Galaxy A3, kas ir mazāks izmēros, bet tas saņēmis labāku uzbūvi un pieņemamus pārējos parametrus. Varētu uzskatīt, ka salīdzinoši Samsung ir pieķēzījis Galaxy A3 saskarni ar nevienam nevajadzīgām iespējām, bet daudziem labāk ies pie sirds ierastā Samsung saskarne, nevis tuksnesīgais Lollipop izskats.

    Gala vārds

    Līdz mums atnākušais trešās paaudzes Moto G modelis ar 1 GB RAM un 8 GB atmiņu ir visai švaks konkurents, turklāt diez vai kādam varētu ieteikt iegādāties viedtālruni ar 1 GB RAM. 2 GB RAM versija pie mums vismaz pagaidām netiek solīta, bet, ja arī 2 GB RAM Moto G pie mums nonāks, tā cena tāpat būs aptuveni 260… 270 eiro. Tas ir daudz par daudz.

    Uzskatu, ka Motorola Lenovo paspārnē būtu jāieskaita „ķīniešos”, tāpēc arī konkurence ir skarba. Ar 220 eiro cenu Moto G izskatās pieņemami Eiropas mērogā, bet pasaule ir samazinājusies un nedēļas laikā jebkurš var tikt pie Xiaomi vai Meizu viedtālruņa, kas būs apmēram 70 eiro lētāks, ātrāks un ar labāku ekrānu.

    Man patika, ka Moto G izskatam šis tas aizņemts no Moto X modeļiem. Platu soli spērusi materiālu izvēle. Milzīgs pluss varētu būt IPX7 ūdens noturība (1 metra dziļumā 30 minūtes), kas gan nepasargā viedtālruni no putekļiem. Nepārbaudīju, bet radās sajūta, ka peldes laikā cietīs SIM karte un arī microSD karte, bet pats telefons paliks neskarts.

    Moto G 3rd gen 023

    Kameras aplikācija samaitā iespaidu par visai pieņemamu fotogrāfiju uzņemšanu. Ieteiktu uzreiz Google Play veikalā piemeklēt kādu jēgpilnāku kameras lietotni.

    Akumulatora darbība ar vienu reizi ir ļoti konkurētspējīga, tomēr minētie diženās Ķīnas konkurenti ja pārkāpuši 3000 mAh slieksni, kas atkal Moto G atstāj zaudētāja lomā.

    Nepiedodami cēlusies Moto G cena. Pirmais modelis izmaksāja aptuveni 155 eiro, kad to pasūtīja no Amazon.de vai Amazon.co.uk. Otrais Moto G tepat pie mums maksāja 180 līdz 190 eiro, bet nu jau jārēķinās ar 220 eiro. Diemžēl pretī netiek doti pietiekami ievērojami „dzelžu” uzlabojumi. 220 eiro varētu maksāt 2 GB RAM versija, bet tā pat nav vietējo veikalu cenu politika, tā vienkārši maksā Moto G treašā paaudze.

    Motorola Moto G (2015) var iegādāties pie Bites un Capital.

    Motorola Moto G (2015) cenas Latvijas Interneta veikalos

    Dodiet mums Moto G trešās paaudzes 2 GB RAM versiju!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Displejs
    7
    Kamera
    6
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    8
    Baterija
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ksspars Lccis
    02.09.2015 11:28

    Arti? “Nepārbaudīju, bet ir tāda sajūta, ka pēc iemērkšanas SIM karte un microSD karte varētu būt sabojātas. Moto G gan nevajadzētu ciest.” Tās kartes kas – no papīra tiek taisītas????

    02.09.2015 11:49
    Reply to  Ksspars Lccis

    Paņem un iemet savu microSD un SIM karti ūdenī un tad turpināsim sarunu!

    It kā jau vismaz daži ražotāji sola SD karšu noturību pret ūdeni, bet kā tas strādā vai nestrādā ieslēgtā telefonā – lūk par to ir šaubas. Par SIM kartēm un ūdeni neko nezinu.

    Ksspars Lccis
    02.09.2015 11:57
    Reply to  Artis Abols

    ok, man ir pāris nevajadzīgas 1gb mikroSD kartes, parastās, lētās, kas kādreiz nāca nokijām līdzi – vakarā turpināsim sarunu! simkartēm gan ūdens ir pie pakaļas. tieši tā pat kā bankas kartēm (ze seim šit)

    02.09.2015 13:40
    Reply to  Ksspars Lccis

    Viena lieta ir ūdensdrošība pašai kartei, cita lieta ir ūdensdrošība mirklī, kad karte ir ieslēgtā telefonā un tajā varbūt pat tiek rakstīti/lasīti dati.

    draugss
    02.09.2015 15:40

    Iepatikās kopš prezentācijas šis modelis un domāju, ka cena arī būs tādā pati kā ieprieksējiem modeļiem bet nekā.Domāju ,ka kamera būs daudz labāka ,kā nekā ņemta no nexus 6 būs labāka ,bet nē.Tagadējā cena varētu būt par 2gb modeli un tad tā pat nebūtu diez ko lēta ,jo pieliekot klāt vēl 30 eiro sanāk vecākas ,bet daudz labākas ierīces-xperia z1 ,z1 compact un tas pats vecais labais lg g2.

    Kaspars
    02.09.2015 20:13

    “Moto G trešās paaudzes īpašnieki var rēķināties, ka saņems jauno Android 6.0 Marshmallow vēlākais pāris mēnešus pēc operētājsistēmas oficiālas iznākšanas” par to ir kāda oficiāla informācija vai vienkārši fantāzijas lidojums? Cik dzirdēts, tad 410 pūķis nedabūs 6 androīdu vēl jo vairāk ar 1GB RAM.

    03.09.2015 09:24
    Reply to  Kaspars

    100% pārliecība, protams, nav iespējama, tomēr tīmeklī klīst runas, ka arī Moto G 2014 ar 400 pūķi dabūs 6.0 M.

    Arvids
    02.09.2015 21:33

    Loti šaurs skatījums ar galveno argumentu, ja nav 2Gb rams tad nav lietojams. Un kā var šo modeli salīdzināt ar tiem plastmasīgajiem klučiem uz kuriem pat grūti paskatīties, un kurus Latvijā nemaz nevar nopirkt, šis vismaz bitē pa 200 eiro tirgojās. Nezinu kādas hard games Jūs vēlaties uz viņu spēlēt, bet ja lieto ikdienas darbībām( 4g internets, waze, telefons utt.) Man nevienā brīdi nelikās ka telefons bremzē vai glučī. protams, varbūt pēc gada jau prasītos pēc 2gb, jo nekas nestāv uz vietas, bet ja šis telefons, par tādu cenu, izvilks gadu tas jau būs labi.

    03.09.2015 00:01
    Reply to  Arvids

    Android ierīce ar 1 Gb operatīvo atmiņu nav īpaši prātīgs pirkums. Īpaši par tik augstu cenu.

    03.09.2015 09:29
    Reply to  Arvids

    Doma drīzāk tāda, ka par 220 eiro gribētos 2 GB versiju un šobrīd neceļas roka kādam ieteikt iegādāties Android ar 1 GB RAM, lai arī cik tas sākotnēji būtu tukšs.

    Tieši tāpēc mums ir tāda mērierīce kā Ķīnas Meizu un Xiaomi, kuri nez kāpēc par 30% zemāku cenu piedāvā visu 2x vairāk. Meizu m2 note cena ir ap 140…150 eiro, kas “vecajā naudā” ir 100 Ls. Tā ir vispār nekāda cena par 5.5 collu 1080p, 2 GB RAM, 16 GB atmiņu un vērtīgu 13 mpix kameru + 3100 mAh aķi.

    x
    03.09.2015 09:34

    >Akumulatora darbība ar vienu reizi ir ļoti konkurētspējīga

    kas īsti domāts ar vienu reizi?

    >tomēr
    minētie diženās Ķīnas konkurenti ja pārkāpuši 3000 mAh slieksni

    nu, nezinu gan. Ķīnas miliampēri ne vienmēr ir vienādi ar US un EU mA, jo lielāka ir tikai pati Ķīna, viss pārējais viņiem ir mazāks – sākot no tējas tasītēm un beidzot ar cilvēkiem.
    Gudrs patērētājs pērk ierīces darbības laiku, nevis mA ciparu.

    03.09.2015 11:42
    Reply to  x

    Tikai retos izņēmuma gadījumos ierīces ar mazāk ietilpīgiem akumulatoriem spēj parādīt atzīstamu sniegumu, tāpēc ir pilnīgi normāli šo lietu vienkāršot un teikt, ka jo lielāks mAh skaits baterijai, jo labāk.

    as
    03.09.2015 11:54

    Dēls palietoja 8GB atmiņas iepiekšējo MotoG un lai arī ir microSD atbalsts, aplikācijas tāpat instalējas uz pamata atmiņas, kā rezultātā telefons palika nelietojams. Un viņam pat nemaz tik daudz to spēļu uz telefona nebija!

    Eduards Zagainovs
    24.11.2015 18:11

    Sveicināti. Diemžēl man jāapstiprina iepriekšminētās negatīvas atsauksmes. Moto g3 izvēlējos tamdēļ ka iepriekš lietoju Nexus 5. Tamdēļ šī pareja šķita pavisam lōgiska uz to brīdi (augusta beigas). Pie tam interneta vide bija parbildīta ar superpozitīvam atsauksmēm (ari par 8gb/1ram modeli). Galu galā tā ir episka vilšanās. Es pat nezinu no kura gala lai sāk – kamera ir pilnīgi bezjēdzīga pat stabilzējos telefonu uz galda sanāk 1-2 no 10, nerunājot nemaz low light bildēm, bet tā kā arī nexus 5 kamera nebija nekāda izcilā, tamdēļ tas vel ciešami, lai arī tomēr dikti nepatīkami. Telefons sāk apratīgi lagot apmeram pēc 5-6 applikāciju atvēršanas. Ja es paskatijies facebook, instagramm un pēc tam parbaudi Gmail, tad gadijumā ja tev kads zvana – tad telefons 50% gadijumā uzkaras. Facebook aplikācija veras valja 20sek, rekords ir ap 1min. Principā restartēju telefonu vismaz reizi dienā, atminju tīru 2-3reizes. Un es esmu superparasts users, uz telefona nav nekadas spēles, nekadi benchmarki un kas tik vēl ne. Gmail, Facebook, instagram, twitter, laika ziņas un deezer. Nu vel Calculators:) Protams ka pirmais ko izdariju iemetu 16gb karti virsu, bet ka jau kāds minēja iepriekš no tā jegas nav nekādas. Tik un tā katrs atjauninājums parmet app uz telefonu un tev… Read more »

    Reklāma
    Dodiet mums Moto G trešās paaudzes 2 GB RAM versiju!Motorola Moto G (2015) apskats