Web Analytics
More
    Reklāma

    Ignitis Renewables novirzīs teju ceturtdaļmiljonu eiro Latvijas reģionu kopienām un izglītībai

    Jaunākie raksti

    Starptautiskais atjaunīgās enerģijas uzņēmums Ignitis Renewables īsteno sadarbības un atbalsta programmas vietējām kopienām, kas atrodas uzņēmuma topošo un jau attīstīto saules un vēja enerģijas parku tuvumā. Šogad pirmo reizi arī Latvijas reģionu kopienām paredzēts atbalsta projektu finansējums 200 000 eiro apmērā, kā arī plānots turpināt Ignitis Renewables stipendiju programmu enerģētikas nozares studentu atbalstam ar kopējo stipendiju fondu 40 000 eiro apmērā.

    Ignitis Renewables atbalsta projektu finansējums konkursa kārtībā tiek piešķirts nozīmīgiem vietējo kopienu projektiem dažādās jomās – ekonomiskās, sociālās un psiholoģiskās labklājības veicināšanai, sporta un kultūras daudzveidības  stiprināšanai, kā arī vides aizsardzības, ekoloģijas un ilgtspējas projektiem.

    Reklāma

    “Līdz ar atjaunīgās enerģijas projektu īstenošanu tiek veicināta reģiona attīstība un konkurētspēja, vienlaikus stiprinot arī valsts un visas Baltijas enerģētisko neatkarību. Ignitis Renewables atjaunīgās enerģijas projektu īstenošana nav iedomājama bez ciešas sadarbības ar apkārtējo reģionu kopienām, veidojot uz savstarpēju izpratni un uzticību balstītas attiecības. Atbalsta finansējums nozīmīgiem vietējo kopienu vides, kultūras daudzveidības un identitātes saglabāšanas projektiem ļauj stiprināt sadarbību un rada papildu pievienoto vērtību gan reģionam, gan visai valstij kopumā. Kā arī, attīstot atjaunīgās enerģijas projektus, gan šodien, gan arī nākotnē būs nepieciešami zinoši speciālisti, tāpēc arī gaidāmajā mācību gadā turpināsim stipendiju programmu, fondu palielinot līdz 40 000 eiro,” norāda Baiba Lāce, Ignitis Renewables vadītāja Latvijā.

    Mērķis ir stiprināt reģionus

    Ignitis Renewables ir svarīga ilgtspējīga un cieša sadarbība ar vietējām kopienām, kas atrodas attīstāmo atjaunīgās enerģijas parku tuvumā, jo uzņēmumam rūp vide, kurā tas darbojas. Tāpēc Ignitis Renewables ir atvērts vietējo iedzīvotāju un kopienu ieteikumiem par to, kā nākotnē varētu radīt draudzīgāku un “zaļāku” vidi sev apkārt. Uzņēmumam ir svarīgi, lai tā īstenotie atjaunīgo energoresursu projekti radītu papildus pievienoto vērtību visam reģionam, vietējām kopienām un uzņēmumiem.

    Projektu pieteikumu iespējams iesniegt kādā no četrām atbalsta jomām: ekonomiskā, sociālā un psiholoģiskā labklājība, vides aizsardzība, kultūras daudzveidība un identitāte.

    Ekonomiskās un sociālās labklājības jomā projektu atbalsta finansējumu var piešķirt dažādiem infrastruktūras izveides, kompetenču pilnveidošanas, uzņēmējdarbības un tūrisma veicināšanas projektiem un dažādām apmācībām.

    Tāpat atbalsta finansējumu var saņemt projekti, kas saistīti ar infrastruktūras vai citu kultūras pasākumu izveidi vai pielāgošanu, maršrutu izstrādi un apskates vietu ierīkošanu.

    Vides aizsardzības projektus, kas saistīti ar aizsargājamo sugu aizsardzības aktivitātēm, biotopu uzturēšanu, vides aizsardzības organizāciju darbību un citiem piemēriem.

    No psiholoģiskās labklājības projektiem var tikt finansēta palīdzība ģimenēm ar bērniem ar speciālām izglītības vajadzībām, psiholoģiskās noturības apmācības un citi.

    Aicina pieteikties vietējo kopienu organizācijas

    Finansiālajam atbalstam var pieteikties organizācijas, kuru pieguļošajās teritorijās tiek būvēti Ignitis Renewables saules un/vai vēja enerģijas parki.

    Primāri tiek aicinātas organizācijas no Kuldīgas novada Vārmes pagasta, Saldus novada Šķēdes un Jaunlutriņu pagastiem, kā arī Bauskas novada Bārbeles, Dāviņu, Stelpes, Valles, Vecsaules un Vecumnieku pagastu teritorijām, kuru tuvumā patlaban tiek būvēti Ignitis Renewables saules enerģijas parki.

    Organizācijas projekta pieteikumus varēs iesniegt no šī gada 1. jūlija līdz 25. augustam.

    Ignitis Renewables aicina vietējo kopienu sabiedriskās organizācijas izmantot konsultāciju iespējas par kvalitatīva projekta pieteikuma sagatavošanu un vērtēšanas kritērijiem, rakstot uz e-pastu sadarbība@ignitis.lv.

    Finansiāls atbalsts tiek sniegts arī Lietuvas un Polijas kopienām

    Lietuvā kopienu atbalsta projekti tiek īstenoti jau trīs gadus. 2022. gadā vietējām kopienām, kas atrodas Ignitis Renewables saules un vēja enerģijas parku tuvumā Mažeiķu, Kretingas, Tauraģes un Jurbarkas rajonos, tika piešķirts finansiāls atbalsts vairāk nekā 80 000 EUR apmērā. 2023. gadā šī summa tika trīskāršota, atbalstam atvēlot 247 000 EUR, bet šogad Lietuvas reģioniem plānotā atvēlētā summa atkal palielinās vairākas reizes un sasniegs 757 000 eiro.

    Šis ir otrais gads, kad Ignitis Renewables sniedz atbalstu Polijā īstenoto atjaunīgās enerģijas projektu tuvumā esošajām kopienām. Pērn finansiālā palīdzība pārsniedza 100 000 eiro, atbalstot kopienas izglītošanā par vēja enerģiju, pirmās palīdzības apmācībā, lauka darbnīcu stiprināšanā, veselību veicinošu pārgājienu organizēšanā un saules elektrostaciju uzstādīšanā. Šogad Polijā atbalsts tiek piešķirts kopienām, kas atrodas netālu no Ignitis Renewables Silēzijas vēja parka. Kopējais atbalsta apmērs veido ap 200 000 eiro.

    Vairāk informācijas par atbalsta finansējuma iespējām kopienu projektiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma