Web Analytics
More
    Reklāma

    SIA “Mikrotīkls” atbalsta RTU iniciatīvu studentiem, lai veicinātu lielo datu izmantošanu vēža diagnostikā

    Jaunākie raksti

    SIA «Mikrotīkls» ziedojis 250 tūkstošus eiro Rīgas Tehniskajai universitātei (RTU), lai, iesaistot studentus un pilnveidojot viņu prasmes, sekmētu medicīnas tehnoloģiju attīstību Latvijā un meklētu inovatīvus vēža diagnostikas risinājumus.

    RTU līdz 10. maijam izsludina konkursu zinātņu universitāšu studentiem, aicinot piedalīties programmā «INNO HEALTH HUB». Saņemot finansiālu un mentoru atbalstu, kā arī iespēju izmantot RTU HPC (High Performance Computing – augstas veiktspējas skaitļošana) infrastruktūru, programmas dalībnieki starpdisciplinārās komandās meklēs risinājumus diviem izaicinājumiem. Abi izaicinājumi saistīti ar lielo datu vai genomu datu analīzi vēža diagnostikā. Vienai komandai būs jāmeklē risinājumi, kas saistīti ar šo datu izmantošanu ļaundabīgo audzēju ģenētikā, diagnostikā un prognozēšanā pediatrijā, otrai – jāpēta mākslīgā intelekta izmantošana lielo vai genoma datu analīzē agrīnai vēža diagnostikai augstas izšķirtspējas attēlos.

    Reklāma

    Pieteikšanās – ej.uz/InnoHH

    Programma ilgs septiņus mēnešus, kuru laikā studenti papildinās zināšanas ģenētikā, HPC un mākslīgā intelekta tehnoloģijās, piedalīsies dizaina domāšanas, jaunrades, produktu attīstības un prototipēšanas darbnīcās, izstrādās un validēs prototipus. Prototipu izstrādei komandām būs pieejams līdz 45 tūkst. eiro liels finansējums. Studenti varēs pretendēt arī uz 450 eiro lielu ikmēneša stipendiju. Starpdisciplināro komandu darbu sekmēs arī augsta līmeņa eksperti, piemēram, Latvijas Universitātes profesors Mārcis Leja un vadošā pētniece Inese Poļaka, Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra vadošais pētnieks Jānis Kloviņš un RTU HPC centra vadītājs Lauris Cikovskis. Atbalstu sniegs arī RTU Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrikas eksperti, kuriem ir liela pieredze studentu inovāciju veicināšanā.

    «Īstenojot projektu, vēlamies piesaistīt jaunus talantus veselības tehnoloģiju jomai, tā vairojot studentu interesi un inovāciju kapacitāti un sekmējot visas jomas attīstību. Universitātes HPC infrastruktūras, kā arī studentu un pētnieku kompetences izmantošana ir būtisks priekšnoteikums inovāciju radīšanai, kas nākotnē var rezultēties sabiedrības veselībai nozīmīgos risinājumos. Esam ļoti pateicīgi SIA «Mikrotīkls» par ziedojumu, kas palīdzēs gan risināt aktuālas problēmas, gan atbalstīs studentu prasmju pilnveidi,» uzsver RTU Zinātnes un inovāciju centra direktore Liene Briede.

    Konkursa kārtībā programmā «INNO HEALTH HUB» tiks uzņemti līdz 25 studentiem.

    Latvijas datortīklu aprīkojuma ražotājs SIA «Mikrotīkls» ir ilgstošs RTU Attīstības fonda sadarbības partneris. Kopš 2017. gada uzņēmums ziedojis ap 2,75 milj. eiro RTU laboratoriju modernizācijai, infrastruktūras uzlabošanai un iekārtu iegādei, tā atbalstot augstākās izglītības un zinātnes attīstību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma