Web Analytics
More
    Reklāma

    „Ignitis renewables” piešķirs atbalstu enerģētikas nozares studentu stipendijām Latvijā

    Jaunākie raksti

    Starptautiskā zaļās enerģētikas kompānija „Ignitis renewables” šogad piešķirs 30 tūkstošu eiro atbalstu enerģētikas nozares maģistra grāda studentu stipendijām – lai veicinātu enerģētikas jomas uzņēmējdarbībai stratēģiski svarīgu studiju virzienu pievilcību un popularitāti Latvijā. Papildus tam, , uzņēmums Latvijas studentiem piedāvās arī speciālu programmu #EnergySmartSTART, kura jau otro gadu veiksmīgi tiek īstenota Lietuvā un ir paredzēta ne tikai studentiem, bet arī visiem citiem, kas interesējas par enerģētikas nozari un ar to saistītām tēmām.

    Atjaunojamā enerģija dod iespēju veidot enerģētiski viedu pasauli. „Ignitis Renewables” darbības mērķis – nodrošināt zaļās enerģijas ražošanas izrāvienu reģionā. Šis izrāviens ir kritiski svarīgs, īstenojot sabiedrības misiju – mazināt klimata pārmaiņas, saudzēt apkārtējo vidi un nodrošināt reģiona enerģētisko drošību.

    Reklāma

    „Attīstot zaļās enerģijas ražošanu, mēs palielinām enerģētisko reģiona neatkarību, veicinām atjaunojamo resursu izmantošanu, taču, lai to nodrošinātu, ir nepieciešamas tādas kompetences, kuru šobrīd trūkst ne tikai Lietuvā vai Latvijā, bet visā Eiropā. Tādēļ aicinām jauniešus izvēlēties studēt enerģētiku un tādējādi pievienoties arī klimata pārmaiņu izraisīto problēmu risināšanā un ilgtspējīgas attīstības veicināšanā,” tā savā uzrunā vēja enerģētikas konferencē Rīgā norādīja „Ignitis renewables” personāla vadītāja Božena Petikonis-Šabaniene

    „Ignitis renewables” Lietuvā pārvalda četrus vēja ģeneratoru parkus, vēl divi parki darbojas Polijā un Igaunijā. Šobrīd tiek attīstīti arī jauni vēja elektrostaciju projekti Latvijā, Lietuvā un Polijā. „Latvija ir viens no mūsu „mājas” tirgiem, kur „Ignitis renewables” aktīvi paplašinās un redz ļoti lielas izaugsmes iespējas, taču tam būs nepieciešami arī jaunās paaudzes speciālisti. Perspektīvas studijas ir sekmīgas karjeras sākums, bet finanšu atbalsts studentu stipendijām nodrošina vēl labvēlīgākus apstākļus vislabāko rezultātu sasniegšanai,” uzsver „Ignitis renewables” personāla vadītāja.

    „Ignitis renewables” atbalstītā programma #EnergySmartSTART ir paredzēta skolēniem, studentiem un visiem citiem, kas interesējas par enerģētikas tēmām. Programmai pievienojušies enerģētikas uzņēmumi īsteno dažādas iniciatīvas, organizē ekskursijas skolēniem, tikšanās ar speciālistiem, dibina īpašas stipendijas studentiem, iepazīstina ar karjeras iespējām enerģētikas jomā.

    Starptautiskās vēja enerģētikas konferences laikā, kas norisinājās Rīgā, „Ignitis renewables” pārstāvji izteica simbolisku solījumu Latvijas studentiem, kuri izvēlas enerģētikas inženierijas vai elektrotehnikas inženierijas virzienu studijas. „Ceram, ka tas ir tikai sākums un šis atbalsts stipendijām pamudinās arī citus Latvijā strādājošos enerģētikas uzņēmumus investēt enerģētikas ekspertu jaunajā paaudzē,” norāda B.Petikonis-Šabaniene [B. Petikonis-Šabanienė].

    Vairāk informācijas par „Ignitis renewables” finanšu atbalstu stipendijām augstākās izglītības studentiem Latvijā varat atrast šeit: energysmartstart.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma