Web Analytics
More
    Reklāma

    Ha-ha! “Apple Intelligence” funkcijas sākotnēji nebūs pieejamas Eiropas Savienībā

    Jaunākie raksti

    10. jūnijā notikušās izstrādātāju konferences WWDC24 ietvaros “Apple” izziņoja vairākus programmatūras jaunumus, tostarp mākslīgā intelekta (MI) servisu “Apple Intelligence”, kas būtībā ir digitālais asistents. Paredzēts, ka tas un citi jaunie risinājumi globāli pieejami kļūs septembrī, izņemot Eiropas Savienību (ES), kur šķēršļus liek Digitālo tirgu likums.

    “Apple” nupat paziņojusi, ka ar Digitālo tirgu likumu saistīto normatīvo problēmu dēļ lietotāji Eiropā nevarēs piekļūt “Apple Intelligence”, “iPhone Mirroring” un “SharePlay” funkcijām, kas šī gada septembrī būs pieejamas “iPhone”, “iPad” un “Mac” ierīcēs.

    Reklāma


    Savā paziņojumā “Apple” norādīja, ka augstāk minēto funkciju ieviešana ES notiks ar aizkavēšanos, jo uzņēmumam jāsaprot, kā šīs iespējas padarīt saderīgas ar šajā reģionā spēkā esošajiem konkurences noteikumiem un Digitālo tirgu likumu. Visticamāk, šīs trīs funkcionalitātes lietotāji Eiropā šogad nemaz nesaņems.

    Jāpiezīmē, ka “Apple Intelligence” ietver plašu papildinājumu klāstu, ieviešot izmaiņas visos servisos sākot no “Siri” līdz mobilajām lietotnēm. “iPhone‌ Mirroring” funkcija ļauj kontrolēt un pārvaldīt “iPhone” ar to savienotajā “Mac” datorā. Savukārt “SharePlay” ekrāna kopīgošanas funkcija ļauj lietotājiem kontrolēt citas personas ekrānu un palīdzēt ar darbībām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars
    24.06.2024 21:06

    A kapèc haha?

    Kursors.lv
    24.06.2024 21:28
    Reply to  Edgars

    Tāpēc, ka Eiropas birokrāti dabūja pretī. Liekat stulbus ierobežojumus uzņēmumiem un dabūsiet pretī nepilnvērtīgus produktus.

    K. Johansons
    25.06.2024 11:10

    Visas virzās uz to, ka Apple uztaisīs divas IOS, vienu Eiropai un otru pārējai pasaulei…Kas, samazinās Apple konkurenci Eiropas tirgos.

    Kursors.lv
    25.06.2024 12:06
    Reply to  K. Johansons

    Ļoti šaubos.

    AppleFan
    25.06.2024 11:22

    Jā vakar atnāca 2. dev beta. Uzliku gan uz iPhone gan MBP. Ieraudzīju iPhone mirroring appu datorā, sapriecājos, bet kad mēģināju atvērt, tad aplauzos un saņēmu ziņu, ka šajā reģionā nespīd :D

    Beka
    25.06.2024 11:44

    Ļoti labi, sektanti varēs paraudāt, haha, ja būtu samsungam kas tāds, tad te būtu citi teksti.

    Kursors.lv
    25.06.2024 12:06
    Reply to  Beka

    Jā, Samsung izlaiž MI fīčas, kas ir gandrīz visur pieejamas, taču kuras neviens īsti nelieto.

    Reklāma