Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” bijušais galvenais zinātnieks dibina jaunu MI uzņēmumu

    Jaunākie raksti

    Maija vidū uzreiz pēc jaunākā mākslīgā intelekta (MI) modeļa “GPT-4o” izlaišanas amatu atstājaOpenAI” līdzdibinātājs un galvenais zinātnieks Iļja Sutskevers (Ilya Sutskever). Viņš uzņēmumā darbojās teju desmit gadus, kuru laikā sniedza ievērojamu ieguldījumu pētniecībā un produktu attīstībā. Tagad Sutskevers sācis jaunu posmu savā dzīvē, līdzdibinot MI uzņēmumu Safe Superintelligence Inc. (SSI).

    Sutskevers izveidojis SSI kopā ar bijušo “Apple” AI vadītāju Danielu Grosu un bijušo “OpenAI” inženieri Danielu Leviju. Norādīts, ka jaunā MI uzņēmuma fokuss vērsts uz drošību un tā galvenais mērķis ir izveidot drošu un jaudīgu MI sistēmu.

    Reklāma

    Paziņojumā SSI aprakstīts kā startaps, kas “pievēršas drošībai un iespējām tandēmā”, kas ļaus uzņēmumam ātri attīstīt savu MI sistēmu, vienlaikus joprojām fokusējoties uz drošību.  Tāpat SSI informējis, ka “tā biznesa modelis nozīmē, ka drošība, privātums un progress ir izolēti no īslaicīga komerciāla spiediena”.

    Jāpiezīmē, ka Iļja Sutskevers bija tas, kurš aktīvi centās gāzt Semu Altmenu no izpilddirektora posteņa. Viņš “OpenAI” atstāja maijā un deva mājienu par jauna projekta sākšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Karlis
    21.06.2024 21:57

    Drīz būs šovi. Kā kulinārijas. Tikai sacentīsies mākslīgie intelekti.
    Gaidu, kad viens anonsēs kāda cita pārņemšanu un integrāciju

    Reklāma