Web Analytics
More
    Reklāma

    “WhatsApp” lietotāji tagad pēc noklusējuma varēs sūtīt HD kvalitātes foto un video

    Jaunākie raksti

    Pērnā gada augustā “WhatsApp” sāka piedāvāt nosūtīt augstākas kvalitātes un izšķirtspējas jeb HD attēlus. Vēlāk šāda pati iespēja parādījās videoklipu sūtīšanā. Tomēr līdz šim lietotājiem bija jāizvēlas HD opcija katru reizi, kad vēlējās kādam nosūtīt attēlu vai video. Tagad “WhatsApp” atvieglojis šo procesu, piedāvājot pēc noklusējuma sūtīt HD kvalitātes saturu.

    Norādīts, ka gan “iOS”, gan “Android” lietotāji jau tagad var iestatīt HD kvalitāti kā noklusējuma opciju augstas izšķirtspējas multivides failu sūtīšanai. Šo iespēju var sameklēt, dodoties uz “WhatsApp” iestatījumiem un tālāk izvēloties sadaļu “Storage and Data”.

    Reklāma

    Kamēr standarta kvalitāte samazina ar “iPhone” uzņemtu attēlu izšķirtspēju līdz 960 × 1280 pikseļiem, HD kvalitāte saglabā bildes sākotnējo izšķirtspēju 3024 × 4032 pikseļi. Savukārt video gadījumā to izšķirtspēja standarta kvalitātē ir 480p, taču HD režīmā 780p.  Tiesa, izvēloties HD režīmu, jārēķinās, ka attēli un video joprojām tiek mazliet saspiesti.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    dsfd
    20.06.2024 11:22

    Patiesībā tiek pamatīgi saspiesti.
    Un jā, video gadījumā HD nav High Definition, bet Higher Definition than Standart Definition. Joprojām tie video ir crap un der tikai apskatei. Ja grib kaut ko pārsūtīt otram, lai viņš to var apstrādāt vai citādāk izmantot, tad jāsūta caur Apple Airdrop vai Android līdzīgo risinājumu, vai Mākoņrisinājumi.

    Pēča
    21.06.2024 08:33
    Reply to  dsfd

    Mjaa. Nebrīnīšos, ja nākamgad parādīsies paywall, respektīvi tagad visus pieradinās pie ”HD” pēctam šo opciju aizslēgs aiz ‘whatsapp pro’ kas maksās tur 4.99€/mēn ;) Ka tik ar šādu peļņas lēmumu neiešauj sev kājā….

    Diemzēl jūt, ka šī programma iet uz grunti un turpmākajos gados varētu būt ka pielīdzināsim ar skype likteni= agrāk bija must have aplikācija, bez kuras nevarēja dzīvot, bet vēl pēc 5 vai 8 gadiem nevienam nevajadzīga vēsture…
    Principā kopš facebook(meta) nopirka programma ar katru brīdi paliek ar vien sūdīgāka. Nezinu ko viņi tur dara ar viņu….

    Īstenībā pēdejā gada laikā androidā ar vien vairāk izmantoju iebūvēto messages appu ar RCS funkciju un whatsaps ar vien vairāk sāk palikt otrā plānā, kā galvenais čata/saziņas un failu apmaiņas rīks. Problēma ir tajā, ka pagaidam salīdzinoši maz cilveku šo izmanto, īpaši tehnoloģiski neadvencēti lietotaji, jo tak ir whatsapps, ko gandrīz tikko iemācijās lietot….
    Ir bijis tā, ka es sūtu mesedžā, man atbildi atpakaļ sūta whatsapā :D

    Last edited 6 days ago by Pēča
    Peldošā komata kļūda
    20.06.2024 13:56

    Vai tad švakcapā nav iespējas nosūtīt bildes un video kā failus?

    Xiamuimui
    20.06.2024 14:26

    Vai varbūt tādām lietām jāizmanto NAS ar FTP.
    Drīz Whatsaps paziņos ka nu būs mēnešmaksa un viss. Konkurence nav un maksājiet, vai ejiet trsd.
    Bet cilvēki jau nespēj aptvert kas ir lock-ins.
    Skype jau visi ir aizmirsuši. M$ nopirka, sapisa, un vecās versijas nobloķēja. Vairs nestrādāja Logitech konferenču aparāti, pie TV slēdzamie. Logitech pateica – nau mūs problēm. Jo viņi saskaitija ka Class action lawsuit droši vien ka nesavāksies.

    Biteme
    21.06.2024 09:08
    Reply to  Xiamuimui

    Es arī teiktu, ka saziņas rīku nevajag pārvērst par lielo failu sūtīšanas rīku – tam taču ir tīkla servisi, noliek failu un aizsūta saiti saņēmējam. Katram rīkam savs pielietojums un vēlmu uztaisīt universālu rīku beigtos ar kalkulatoru-mesendžeru-failu serveri-bitknaudas dzirnaviņām.

    Max
    22.06.2024 11:24

    paldies par šo ziņu!

    Reklāma