Web Analytics
More
    Reklāma

    Ikoniskā “Counter-Strike” videospēle svin 25 gadu jubileju

    Jaunākie raksti

    Savu 25. jubileju jūnija otrajā pusē svin nu jau ikoniskā videospēļu franšīze “Counter-Strike“, un noteikti arī mūsu lasītāju vidū ir tādi, kuri uzauguši kopā ar šo spēli.

    Vēsturiski “Counter-Strike” sākās kā citas spēles “Half-Life” režīms, bet jau 1999. gada 19. jūnijā tika izlaista “Counter-Strike” publiskā Beta versija, kas visai drīz ieguva kulta statusu datorspēlētāju vidū. To visai ātri atklāja un saprata videospēļu izdevējs Valve, kas ieguva tiesības uz “Counter-Strike” un izdeva atsevišķu spēles versiju tā paša gada novembrī.

    Reklāma

    Tad arī sākās nu jau 25 gadus garais ceļš uz videospēles kulta statusa iegūšanu, kas joprojām ir ļoti populāra un ir viens no e-sporta balstiem. Šajā laikā ir izlaistas jaunas spēles versijas, kā “Condition Zero”, “Source” un “Counter-Strike: Global Offensive”, ko varētu dēvēt par līdz šim veiksmīgāko spēles versiju.

    Visu šo 25 gadu laikā Valve ir turpinājusi videospēles attīstību, piedāvājot gan jaunus ieročus, gan kartes, kā arī grafiskos uzlabojumus. Taču par visas franšīzes veiksmi var uzskatīt tieši taktisko pusi un precīzo saušanu, kuru aktīvākie un profesionālie spēlētāji ir izkopuši līdz izcilībai.

    Arī jaunākā “Counter-Strike 2” joprojām ir ļoti populāra spēles versija, kas arī ir spējusi pulcēt 1.5 miljonu aktīvo spēlētāju vienā reizē. Izskatās, ka “Counter-Strike” popularitāte nerims vēl ilgi, un tā tiešām ir ieņēmusi īpašu vietu gan videospēļu vēsturē, gan kopējā nozarē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Felzenbahers
    20.06.2024 13:20

    CS 1.6 forever! Gign serveri, tur savā laikā pulcējās labākie CS naži.

    Uldis
    21.06.2024 09:19

    Ahh, bija laiki kad ar draugiem tieši Condition Zero pa vakariem rāvām… Tam jau standartā nāca Boti, un bieži vien spēlējām tieši priet botiem…

    Reklāma