Web Analytics
More
    Reklāma

    SOK izskata iespēju rīkot olimpiskās e-sporta spēles

    Jaunākie raksti

    Datorspēļu spēlēšanai profesionālā līmenī netrūkst entuziastu ne pasaulē, ne arī Latvijā. Viena no talantīgākajām šajā jomā ir pašmāju e-sporta meistare DanucD jeb Dana Dima, kura 2020. gadā parakstīja līgumu ar slavenu e-sporta komandu “Team SoloMid”. E-sporta popularitāti pasaulē jau daudzu gadu garumā apliecina arī dažādie pasākumi un sacensības, kurās ierasti piedalās ievērojams dalībnieku skaits un valda sīva konkurence. Ņemot vērā lielo interesi, Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) paziņojusi, ka apsver rīkot olimpiskās e-sporta spēles.

    SOK, kas ir atbildīga par Olimpisko spēļu rīkošanu, oktobra vidū informēja, ka izskata iespēju rīkot olimpiskās e-sporta spēles. Konkrētāk, ar šiem plāniem nāca klajā SOK prezidents Tomass Bahs (Thomas Bach) savā 141. SOK sesijas atklāšanas uzrunā Mumbajā, Indijā. Viņš informēja, ka jaunizveidotā SOK e-sporta komisija izskatīs iespēju rīkot šāda veida sacensības.

    Reklāma

    Iemesli olimpisko e-sporta spēļu norisei tālu nav jāmeklē. Galvenokārt tas ir lielais interesentu skaits, kas, pēc Baha teiktā, visā pasaulē pārsniedz pusmiljardu. Būtiski arī pieminēt, ka interese par e-sportu lielākoties ir tieši gados jauniem cilvēkiem – līdz 34 gadiem, kuriem esot “pilnīgi cits domāšanas veids un vēlme pēc digitālas dzīves”.

    Jāpiezīmē, ka šī gada jūnijā pirmo reizi Olimpiskās e-sporta nedēļas ietvaros norisinājās Olimpiskās e-sporta sacensības, dalībniekiem sacenšoties deviņās atšķirīgās disciplīnās.

    AvotsDateks
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    19.10.2023 15:37

    Skatoties kadas speles piedvas spelet, lai kam atkal krievu tank wars.

    Reklāma