Web Analytics
More
    Reklāma

    Sieviete – kibersportiste! Virs Latvijas debesīm uzmirdz jauna zvaigzne e-sportā

    Jaunākie raksti

    Tie, kuri seko līdzi e-sportam, noteikti būs dzirdējuši par datorspēļu spēlētāju Danu Dimu jeb pasaulē plašāk pazīstamu kā DanucD. 25 gadus jaunā Latvijas e-sporta meistare līdz šim dažādās sociālajās platformās savākusi jau vairāk nekā miljonu sekotāju. Vienlaikus ievērojams pavērsiens Danas karjerā noticis pirms mēneša, parakstot līgumu ar pasaulē slavenu e-sporta komandu “Team SoloMid”.

    Latvijas kibersportiste Dana datorspēles par savu aizraušanos sauc jau kopš astoņu gadu vecuma. Šobrīd viņa ir pasaulē pazīstama Twitch strīmere, sociālo mediju personība un influencere, kura slavu iemantojusi, pateicoties savā Youtube kanālā publicētajiem video, spēlējot “Player Unknown’s Battlegrounds” (PUBG). Šobrīd Danas prasmes e-sportā regulāri vēro jau 488 000 viņas Youtube kanāla abonentu. Savukārt video straumēšanas vietnē “Twitch” jaunā sieviete pulcējusi vairāk nekā pusmiljonu jeb 522 tūkstošus sekotāju.

    Reklāma

    Tikmēr e-sportistes panākumi novērtēti arī ārpus atbalstītāju loka. Danas prasmes ievērojusi viena no pasaulē prestižākajām e-sporta komandām “Team SoloMid”, ar kuru nesen noslēgts līgums. Lai paskaidrotu, ko viņai šāds panākums nozīmē, jaunā sieviete uzsvēra, ka būt “Team SoloMid” ir gluži tas pats, kas futbolistam iekļūt tādās komandās kā Madrides “Real” vai Mančestras “United”. Šāds panākums ir arī ievērojams tāpēc, ka parasti “Team SoloMid” savā sastāvā uzņem amerikāņu spēļu straumētājus.

    Vienlaikus jautāta par datorspēļu industrijas nākotni, Dana norādījusi, ka tā turpinās savu straujo attīstību un ierindosies starp vadošajām jomām pasaulē.

    AvotsLSM
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    33 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raitis
    17.06.2020 09:10

    Strīmo Twitchā ne Youtubē! youtube tik video izgriezumus liek.

    Raitis
    17.06.2020 10:31

    Paldies, redzu ka palaboji rakstu, tomēr ))

    Sināj
    17.06.2020 09:24
    Reply to  Raitis

    Nē, Raiti, strīmo abos. Un izgriezumus arī liek abos ;)

    Raitis
    17.06.2020 10:30
    Reply to  Sināj

    Sināj, parādi kaut vienu strīmu iekš youtube no DanucD. Youtube kanālam pat aprakstā rakstīts kam viņa izmanto to kanālu!

    Liekat mīnusiņus tālāk par patiesu informāciju, gribēju tik nedaudz pielabot rakst autoru lai nebūtu nepatiesas infromācijas!

    Sināj
    17.06.2020 17:34
    Reply to  Raitis

    Raiti, parādi kur tavā komentārā runāji konkrēti par Danu, nevis platformām kā tādām ;)

    Aplams
    17.06.2020 09:49

    nestriimo youtubee, wtf.
    jaunaa zvaigzne?? meichas peak bija pagajusajaa gadaa, nu viss iet uz grunti, jo pati spele iet uz grunti.

    smejamies par lenajiem igauniem, bet LV mediji izcili parada, kaa visu noguleet

    Time
    17.06.2020 22:29

    kas ar Jums kursoru notiek :D :D :D
    Kāda jauna zvaigzne? Dzeltenā igauņu prese kursors palicis :D. Meitenei ir vairāki līgumi jau bijuši, sponsori ir sen, pati zināma gana sen, zvaigzne stipri nosacīta, viņa ir populāra, no spēlēšanas līmeņa skils salīdzinoši viduvējs. Tādu meiteņu strīmeru ar smuku ģīmīti ir gana daudz, bet ja parēķina viņā ieguldīto naudu no ģimenes, tad rezultāts ir tāds kā ir. Sadarbība ar PUBG jau sen ar wārzonu tāpat. Runājot par līmeni, raksta autore – līmeni vērtē pēc spēles skila :) neviss popularitātes.

    Kursors.lv
    17.06.2020 22:56
    Reply to  Time

    Atlikt diršanu! Latvijā ir pamaz geimeru un strīmeru meiteņu, tāpēc ir svarīgi rakstīt par tām, kas ir un kam ir kaut kādi vērā ņemami panākumi. Un Danucd šādam aprakstam labi atbilst. Būs rakstī arī par citiem vietējiem geimeriem/strīmeriem.

    Time
    17.06.2020 23:44

    Nu d beidz pats :) komentu dzēsēj :)! Es teicu, ka LV tādu ir daudz :)? Tak rakstat, bet netaisiet sensācīju, ja būtu šāds raksts gadu atpakaļ vismaz ok, bet tagad drīzāk būtu jābūt rakstam, vai zinājāt…viena no? :)

    Kursors.lv
    17.06.2020 23:45
    Reply to  Time

    Nu.. realitāte ir tāda, ka mēs rakstīsim par to, ko gribēsim rakstīt un kad gribēsim rakstīt. Deal with that or gtfo ;)

    Opis
    17.06.2020 10:02
    Reply to  Aplams

    Aplamais – meiča atradīs citu spēli un viss ies atkal kalnā. Galu galā, ja jau uzņemta tajā populārajā strīmotāju bariņā, gan jau viss notiksies. Mazāk negāciju un vairāk darbošanās.

    17.06.2020 10:09

    kas tas par seksista cienīgu virsrakstu? protams, ka sieviete var būt kibersportiste, tur beigās nav jāliek «?!».

    17.06.2020 10:15

    tad izņem no virsraksta jautājuma zīmi, būs pilnīgi cits “tonis”.

    Time
    17.06.2020 22:32

    Pieduries :D? Skilla jeb geimera līmenī ir daudz populāru meiteņu, tiesa gan šūteros galvenoties labākie ir čaļi. Citus komandās panem , ja ir vnk daudzmaz populāri un ar to papildus var ievilkt skatītājus un nevienmēr noteicošais ir spēles līmenis. Meitenei respect, bet nu tādu piķi ieguldot :D būtu grēks nebūt daudzmaz populārai. Lai veicās.

    Skābene
    17.06.2020 11:32

    E-sports!? Nezinu vai smieties, vai raudāt!
    Tad jau pēdējais laiks fēniksus, klondaikas un kazinčikus par sporta zālēm pārsaukt.

    17.06.2020 11:45
    Reply to  Skābene

    tie balstās uz varbūtības teoriju un spēļu automātu saprogrammēšanu, nevis treniņiem un pieredzi.

    Skābene
    17.06.2020 13:15
    Reply to  digitalk

    Es jau tā vairāk ar ironiju! Kaut gan zolīte un pokers jau kvalificējas sportam, bet diez vai dakteris, kas tev iesaka piekopt sportiskāku dzīves veidu ar to domā tupēšanu pie PC. Tā jau drīz skolā sportu ar aizstās ar futbola, vai basketbola dzenāšanu telefona ekrānā.

    17.06.2020 13:21
    Reply to  Skābene

    tad kad tev dakteris ieteiks piekopt e-sportiskāku dzīves veidu, tad arī varēsim celt paniku ;)

    1021
    17.06.2020 11:57
    Reply to  Skābene

    Savā ziņā par sportu var nosaukt arī ēšanas mačus, kuros mērķis ir iestumt sevī vairāk ēdiena ierobežotā laikā. Tomēr šahs, kas arī nav fiziskā spēka demonstrācija, ir atzīts par sportu. Šajā kontekstā arī uzdevumi virtuālajā pasaulē ir vairāk sports, salīdzinot ar rīšanu jau nu pilnīgi droši.

    Pasaule mainās – kāpēc lai mūsdienās, kad fiziskais spēks vairs nav izšķirošais izdzīvošanas spēlē, tas joprojām būtu vienīgais aspekts, kurā sacensties?

    Čiekurs
    17.06.2020 12:14
    Reply to  Skābene

    Tu taču nebūsi no tiem, kas uzskata, ka vienīgais pareizais sports ir mest šķēpu, vai dzenāt bumbu? Vai arī, lai kļūtu par e-sportistu pietiek ar spēles instalāciju un voila!
    Jau simtām reižu ir izrunāts, ka iespēja kļūt par kaut vai Latvijas līmeņa esportistu ir tāda pati, kā teju jebkura cita sporta augsta līmeņa pārstāvi. Ne visiem tādas spējas ir no dabas dotas, ieguldītais darbs un refleksi ir nežēlīgi.
    Ja netici, tad paseko līdzi, vai vēl labāk- pamēģini.
    Pats esmu jau no laika gala kapājis visu pēc kārtas, šo to protu, bet pret “augstajiem plauktiem” esmu kā kartupelis pie datora.

    Last edited 3 years ago by Čiekurs
    Skābene
    17.06.2020 13:34
    Reply to  Čiekurs

    Kad jaunībā ar čomiem caurām naktīm kapājām CS, nevienam no mums neienāca prātā sevi saukt par sportistiem!
    Varbūt esmu vecs, bet manā skatījumā PUBG dzenāšana nav sports, hobijs-jā, sacensība-jā, bet ne sports.

    Čiekurs
    17.06.2020 14:07
    Reply to  Skābene

    Bet ja par to PUBG dzenāšanu tev samaksā tikpat cik Porziņģim? Neslikts hobijs.
    Neba nu pasaulē otrs slavenākais Mr. Donalds dzenājot golfu būs tīrāks sportists par mūsu Danu.

    Tasesmues
    17.06.2020 12:08

    Kāpēc esportisti fotografējas sporta krekliņos?

    1208
    17.06.2020 12:09
    Reply to  Tasesmues

    nu tu jau protams gribētu, lai fočētos bez krekliņa!

    Rolands
    17.06.2020 12:35

    Esportiste un strīmere tomēr nav viens un tas pats, un arī DanucD ir pievienojusies SoloMid tieši kā strīmere, proti, satura veidotāja, nevis esportiste – viņas panākumi ir nevis sportiskajā ziņā (pēc prēmiju apjoma DanucD ir 18. vietā tikai Latvijā vien), bet gan iegūto sekotāju ziņā.

    Un pārsteigums par to, ka “sieviete var būt esportā!!!” arī interesants, tas nu galīgi nav retums. Daudz lielāks retums, ka no tik mazas valsts kā Latvija izdodas iekļūt esporta tirgū

    Kursors.lv
    17.06.2020 12:46
    Reply to  Rolands

    Kurš šobrīd ir labākais prēmiju tops, kur var redzēt arī mūsējos esportistus un strīmerus?

    Rolands
    17.06.2020 12:59

    https://www.esportsearnings.com/countries/lv

    par pilnīgu precizitāti negalvoju, taču izmantoju šo. Tiek apkopoti arī salīdzinoši maza līmeņa Latvijas turnīri un tur gūtās prēmijas. Tas gan ir tikai par esporta sacensībās iegūtajām balvām

    Aigars
    17.06.2020 13:14

    Cik es sapratu, tad viņa strīmos/komentēs TSM spēles, nevis pati spēlēs. Cik esmu bijis vērojis viņas strīmus, viņai vienmēr prasija kāpēc tu nespēlē PRO līmenī, uz ko viņa atbildēja ka strīmot viņai patīk vairāk.

    Time
    17.06.2020 22:36
    Reply to  Aigars

    Strīmojot vnk nopelna krietni vairāk no twicha un no sponsoriem un doneišiniem :) plus pro līmeni īsti nevelk, un priekškam to vajag, skaista meitene ar mīlīgo seju nopelna vairāk nekā daži pro e-sportisti :). Un tajā nekā slikta nav, tā dara daudz simpātisku meiteņu.

    Reklāma