Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo EX30 ražos Beļģijā, lai izvairītos no jaunajiem importa tarifiem

    Jaunākie raksti

    Volvo mazliet steidzīgāk nekā plānots gatavojas pārcelt sava EX30 elektroauto ražošanu uz Beļģiju. Motivācija vienkārša – Volvo grib izvairīties no Eiropas Savienības un ASV ieviestajiem importa tarifiem Ķīnā ražotiem auto. Lai arī EX30 ražošana sākusies Ķīnā un to tik un tā vēlāk bija plānots ražot Beļģijā, process notiks ātrāk.

    Ķīniešu koncerna Geely paspārnē esošā zviedru zīmola pārstāvji gan nav sevišķi priecīgi par šiem tarifiem, paužot kritiku. Kāds pārsteigums! Kompānijas valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Bjorns Anvals izteicies, ka Volvo atbalsta atvērtu un brīvu tirdzniecību, bet, ja jebkas tam traucē, tas nav labi.

    Protams, beigu beigās par visu samaksās pircējs. EX30 ražošana Beļģijā sāksies tikai nākamgad, tāpēc pagaidām nāksies iztikt ar Ķīnā saliktiem eksemplāriem. Prognozējams, ka no turienes mašīnas pilnīgi noteikti tiks sūtītas uz ASV, kur ieviests 100% tarifs Ķīnā ražotiem elektroauto. Eiropas Savienībā tarifs katram konkrētam ražotājam ir atšķirīgs, bet Geely grupai jārēķinās ar papildus 20%.

    Autoražotāja pārstāvji ir ļoti apmierināti ar EX30 tirdzniecības rādītājiem, gada pirmajos trīs mēnešos pārdodot apmēram 14 500 mašīnas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma