Web Analytics
More
    Reklāma

    Elektrum Drive un Elvi sadarbosies kopīga elektroauto uzlādes tīkla attīstīšanā

    Jaunākie raksti

    Atklājot pirmo staciju, divi spēcīgi Latvijas zīmoli – Elektrum Drive un Elvi – paziņo par kopīga  elektroauto uzlādes tīkla attīstīšanu, veicinot uzlādes pieejamību visā Latvijā. Investējot 2,2 miljonus eiro, 13 Latvijas pilsētas iegūs 50 jaunas, efektīvas un vienmēr pieejamas elektroauto uzlādes pieslēgvietas. Šī sadarbība ir nozīmīgs solis ceļā uz elektromobilitātes popularizēšanu un ilgtspējīgas pārvietošanās veicināšanu Latvijā.

    Elektrum Drive, lielākais elektroauto uzlādes tīkls Latvijā, strauji attīsta vienmērīgu reģionālo pārklājumu, nodrošinot ātru un pieejamu elektroauto uzlādi. Plašs solis tiek sperts sadarbībā ar vietējo tirdzniecības tīklu Elvi, būtiski uzlabojot uzlādes pieejamību Latvijas reģionos un ilgtspējīgas pārvietošanās iespējas ikvienam elektroauto īpašniekam Latvijā. Vienlaikus tiek veidoti jauni paradumi, efektīvi izmantojot dārgāko resursu mūsdienās – laiku, iepērkoties un uzlādējot elektroauto.

    Sadarbība ar Elvi nodrošina jaunas uzlādes iespējas visā Latvijas teritorijā – jaunas stacijas tiks izbūvētas 13 pilsētās ar 50 pieslēgvietām, kur 6 no veikaliem uzlāde būs pieejama ar maksimālo jaudu līdz 300 kW. Valsts elektrouzlādes karte drošai ceļošanai tiks papildināta ar jaunām stacijām Ādažos, Augšlīgatnē, Kalngalē, Jelgavā, Raganā, Lielvārdē, Vecpiebalgā, Saulkrastos, Liepājā, Mārupē, Ainažos, Zvejniekciemā un Siguldā. Projektā kopumā tiks investēti 2,2 miljoni EUR. Daļa no šīm uzlādes stacijām tiek realizētas ar Eiropas Savienības Alternatīvo degvielu infrastruktūras finansēšanas instrumenta atbalstu.

    Pirmā stacija ar četrām pieslēgvietām un maksimālo uzlādes jaudu 50kW  tiks atklāta Siguldā 19. jūnijā, pirmsjāņu laikā. Tā ir gan piemērs paradumu maiņai, kad vienlaicīgi var sagatavoties ceļam un svinēšanai, gan simbols, jo tieši šajā pilsētā ir radies Elvi zīmols. “Mūsdienu dzīves ritms ir kļuvis tik straujš, ka iespēja vienlaikus atrisināt vairākas ikdienai nepieciešamas lietas ir patiesa vērtība. Jaunais elektroauto uzlādes tīkls pie Elvi veikaliem ļaus daudziem Latvijas cilvēkiem taupīt laiku un apvienot iepirkšanos ar auto uzlādi, kas kļūst arvien svarīgāk daudziem Latvijas iedzīvotājiem. Šobrīd atklājam pirmo elektroauto uzlādes punktu, bet kopā ar Elektrum Drive jau notiek darbi pie 50 staciju izveides 13 apdzīvotās vietās visā Latvijā. Esmu pārliecināta, ka šādu punktu kļūst vēl vairāk un ticu, ka ar laiku elektroauto īpašnieki, apceļojot Latviju, zinās  – sava auto uzlādei jāmeklē tuvākais Elvi.” Stāsta Elvi Latvija valdes locekle Laila Vārtukapteine.

    “Kas ir vērtīgākais resurss mūsdienās? Informācija un laiks. Mūsu uzlādes filosofija ir cienīt tieši klienta laiku – tādēļ arvien veidojam jaunas stacijas, piedāvājam ātrāko uzlādi, nodrošinām ērtības lietošanā ar aplikāciju, un galvenais – esam par paradumu maiņu. Uzlādei nav speciāli jāaizņem jūsu laiks – to var izdarīt, paralēli darot citas lietas. Tādēļ sadarbībā ar Elvi un, izmantojot Eiropas Savienības finansējumu, mūsu biznesa mērķi satiekas ar klienta mērķiem ērtākam un ilgtspējīgākam dzīvesveidam,” Elektrum Drive paplašināšanos komentē Ansis Valdovskis, AS “Latvenergo” Baltijas elektrotransporta uzlādes direktors.

    Elektrum Drive strauji sasniedz savus biznesa mērķus – pusgada laikā zīmols ir paplašinājis savu tīklu ar vairāk nekā 100 jaunām pieslēgvietām ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā. Līdz ar to tīklā šobrīd ir pieejamas 674 pieslēgvietas, kas ievērojami pietuvina uzņēmumu mērķim paplašināt uzlādes tīklu līdz vairāk nekā 800 pieslēgvietām šī gada laikā.

    Ko Kursors Tev Neraksta #64 + Ansis Valdovskis (Elektrum Drive)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ziggy
    19.06.2024 13:22

    Ādaži Ainaži Sigulda ir jau ar daudz jaudīgiem lādētājiem.

    Bats
    19.06.2024 14:38

    44K EUR / stacija ir reālistiski, ja aptuveni 2/3 no tās naudas ir faktiskie darbi un iekārta un 1/3 administratīvie izdevumi.

    vards
    19.06.2024 19:02

    tikai elektromobilitate var izdzivot tāds bardaks 1kWh no 0,2€ lidz 0,8€ un tad vel tos elektronus dzenāt ChaDeMo, CCS, Type2 utt… parasta DUS jau sen būtu bankrotējusi

    Bats
    20.06.2024 12:20
    Reply to  vards

    Divas problēmas ar šādu argumentu. 1. DUS ir divu vai trīs veidu dažāda degviela, kuru ne vienmēr lietotāji/-as izvēlas pareizi, tā dēļ ir atšķirīgi iepildes pistoles stobra diametri, kas traucē iepildīt dīzeli benzīna bākā, bet diemžēl neliedz iepildīt benzīnu dīzeļa bākā. Kļūdas notiek. Tam ir arī uzlīmes uz bāku vāciņu iekšām. Elektrība, turpretī, ir elektrība un nepareizo štekeri fiziski nav iespējams iespraust, tie ir vizuāli ļoti atšķirīgi, ne tikai pēc izmēra. Elektroenerģijas cenu katra uzlāde nosaka kādu vien vēlas – tas ir brīvais tirgus, kurā pagaidām vēl nav pietiekama konkurence lai cenas izlīdzinātos. Tiklīdz parādīsies vairākas uzlādes stacijas viena pēc otras, cenu un uzlādes jaudu izkliede samazināsies, jo dārgākajai/lēnākajai lietotāji brauks garām. 2. un lielāka problēma ir ar pieņēmumu, ka DUS varētu bankrotēt piedāvājot elektroauto uzlādes. Uzlādes iekārtas ir ievērojami lētākas nekā degvielas uzpildes pumpji, tām ir daudz zemākas uzturēšanas izmaksas, jo iekšā nav izdilstošu mehānisku detaļu un blīvju, to uzstādīšanai nav jāizveido sprādziendroši pazemes rezervuāri un elektrība nav jāpieved cisternās vairākas reizes nedēļā. Elektrības pārvades izmaksas ir smieklīgas salīdzinājumā ar degvielas pārvadāšanu un iepildi. Pagaidām arī nāk klāt vēl viens bonuss – elektrību mašīnā lādē kādas >10 minūtes, pa to laiku prasās aiziet arī uz to veikaliņu un kādu… Read more »

    Elvi
    20.06.2024 11:26

    Varētu ieviest arī tādu praksi kā citās eiropas valstīs kur uzlāde pie konkrētu tīklu veikaliem ir bezmaksas, tiesa gan ar ierobežotu uzlādes jaudu 11Kw, lielāka jauda par samaksu

    Normunds
    20.06.2024 12:31
    Reply to  Elvi

    Kādam arī par to lēno uzlādi jāmaksā. Ne jau veikals ar labdarību nodarbosies.

    Elvi
    20.06.2024 13:13
    Reply to  Normunds

    Tieši tā, veikals maksā un piesaista klientus savam veikalam, laika ierobežojums arī darbojas tajās stāvvietās

    Biteme
    20.06.2024 13:18
    Reply to  Elvi

    Kam nav auto, tam 20% atlaide. Un visiem limonāde par velti.

    Reklāma