Web Analytics
More
    Reklāma

    Privātuma nosacījumu dēļ “Meta” neizlaidīs savu MI asistentu Eiropā

    Jaunākie raksti

    Lietotājiem Eiropā šobrīd pieejami vairāki mākslīgā intelekta (MI) palīgi. Daļa no tiem ne bez grūtībām palaisti šajā reģionā, jo Eiropā ir ļoti striktas prasības datu privātuma jautājumos. Tieši šeit kompānija “Meta” saskārusies ar ievērojamām grūtībām un paziņojusi, ka Eiropā pagaidām neizlaidīs savu MI čatbotu “Meta AI“, jo to aizliegts trenēt, izmantojot eiropiešu “Instagram” un “Facebook” datus.

    Savā paziņojumā aizvadītajā piektdienā “Meta” informējusi, ka Īrijas Datu aizsardzības komisija lūgusi uzņēmumam atlikt lielo valodu modeļu apmācību, izmantojot saturu, ko iedzīvotāji Eiropā publiskojuši savos “Facebook” un “Instagram” profilos.

    Reklāma

    “Meta” norādījusi, ka ir vīlusies par šo prasību, jo īpaši tāpēc, ka ņēmusi vērā regulatīvās prasības. Tāpat saskaņā ar “Irish Independent” “Meta” nesen bija sākusi informēt “Faecbook” un “Instagram” lietotājus Eiropā, ka apkopos viņu profila datus “Meta AI” apmācībai. Cenšoties ievērot Eiropas privātuma likumus, uzņēmums arī piedāvājis lietotājiem iespēju no attiekties no profila datu ievākšanas un izmantošanas. Taču izskatās, ka Eiropas regulatori nav apmierināti ar pilsoņu datu izmantošanu “Meta AI” trenēšanai arī, ja lietotājs devis tam piekrišanu.

    “Meta” informējusi, ka turpinās sadarboties ar Eiropas datu aizsardzības iestādēm. Vienlaikus uzņēmums savā paziņojumā norādījis, ka “Google” un “OpenAI” jau ir izmantojuši eiropiešu datus, lai apmācītu MI modeļus, kas šajā gadījumā nav īsti godīgi pret “Meta”. Līdz ar to uzņēmums apgalvo, ka, “ja Eiropas regulatori neļaus izmantot lietotāju informāciju MI modeļu apmācībai, “Meta” varēs piedāvāt tikai zemākas MI čatbotu, kura apmācībai nav izmantota vietējā informācija. To “Meta” pagaidām nevēlas, līdz ar to “Meta AI” robots vēl kādu laiku pie mums nebūs pieejams.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma