Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Find My Device pakalpojums uzreiz pēc palaišanas saskaras ar pamatīgām problēmām

    Jaunākie raksti

    Google Find My Device ir aptuveni tas pats, kas Apple Find My – iegādājies nelielu izsekošanas ierīci, ko piestiprini atslēgām, somai, mašīnai, sunim vai kam citam, un tiek izmantots kopējais viedierīču tīkls, lai noskaidrotu, kur tad pēdējo reizi izsekošanas ierīce atradusies.

    Google Find My Device iznāca šī gada aprīlī, Apple pasaulē Find My strādā jau gadiem, turklāt dara to visai veiksmīgi. Šobrīd sāk veikalos nonākti pirmās Find My Device izsekošanas ierīcītes, interesantā kārtā tās ir vienā cenā vai pat nedaudz dārgākas par Apple AirTag.

    Reklāma


    Bet tā jau nebūtu Google, ja kaut kas labs netiktu sačakarēts. Find My Device tīkls jau šobrīd rada problēmas, kas saistāmas ar Android sadrumstalotību, kā arī ar viedtālruņu enerģijas taupīšanas scenārijiem. Tāpat Find My Device iespējams pielāgot, kurās tieši vietās Find My Device serviss tavā viedierīcē sāk izsekošanas datu vākšanu.

    Tiek minēts, ka Samsung viedierīcēs Find My Device lietotne tiekot aizmidzināta, lai taupītu enerģiju, attiecīgi apkārt esošās izsekošanas ierīces netiek noteiktas. Google arī atļāvusi pielāgot, kurā vietās tieši Android viedtālruņi sāk meklēt izsekošanas ierīces. Pēc noklusējuma Android viedierīces sāk veikt Find My Device izsekošanu vietās, kur ir daudz ļaudis, piemēram, lidostās, pilsētu galvenajās ielās un lielveikalos. Mežā vai uz lauku ceļa Find My Device izsekošana pēc noklusējuma esot izslēgta. Tādējādi tiek būtiski samazināta vai pat teju nonullēta Find My Device jēga.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Intars
    14.06.2024 14:15

    “Bet tā jau nebūtu Google, ja kaut kas labs netiktu sačakarēts.” – Wtf.. Kas tas par uzbraucienu?

    KKTK
    14.06.2024 21:32
    Reply to  Intars

    Un tālāk skaidri un gaiši uzraksta, ka Hlamsungs to ir sačakarējis.

    Skābene
    17.06.2024 08:56
    Reply to  KKTK

    Kāpēc lai samsungs čakarētu savu smart tag? Tas nav loģiski. Drīzāk jau katrs ražotājs var baterijas taupītājus konfigurēt kā grib un sanāk rasols!

    KaliLinuxUser
    17.06.2024 09:16

    Varbūtība, ka kaut kas tiks pazaudēts uz lauku ceļa ir niecīga. Un pa to, visdrīzāk, kāds brauks ar auto. Līdz ar to arī iespēja, ka paspēs sakonektēt šo BT tagu maza. Tā ka, ja plāno kaut ko pazaudēt laukos vai mežā, labāk neliec tagu. Būs vēl papildus zaudējumi, jo tas arī ar galiem.

    Reklāma