Web Analytics
More
    Reklāma

    Elektriskais Lotus sporta auto demonstrē ļoti atzīstamu uzlādes sniegumu

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu autobūves koncerna Geely paspārnē strādājošais britu zīmols Lotus gatavo savu elektrisko sporta auto ar nosaukumu “Emeya” un testos sasniegtie rezultāti rāda, ka šis Lotus produkts ir gatavs konkurēt ar labāko, kas šajā segmentā ir. Vismaz uzlādes ātrumā.

    Auto būvēts uz Geely koncerna platformas un aprīkots ar 800V akumulatoru sistēmu, kā arī 102kWh akumulatoru. Testos uzlāde no 10 līdz 80% prasīja vien 14 minūtes, bet maksimālā uzlādes jauda uz brīdi sasniegusi 402kW, kas pārsniedz paša ražotāja mērķus un cerības.

    Šos testus organizēja “P3” kompānija Vācijā un tiek ziņots, ka uzlādes laikā vidējā jauda bijusi iespaidīgi 331kW. Tas ir būtiski vairāk nekā ļoti, ļoti daudzu elektroauto maksimālā iespējamā uzlādes jauda. Lai sasniegtu šādus rezultātus, mašīnu jāpievieno 400kW lādētājam, kas arī ir diezgan liels retums.

    Lotus aplēses liecina, ka 10 minūtēs pie šāda lieljaudas lādētāja var ielādēt elektrību 310 kilometriem, bet, ja šie apgalvojumi atbilst patiesībai, auto uzlādes spēju ziņā konkurē un pat pārspēj tādus auto kā Porsche Taycan vai Lucid Air – divas no visātrāk uzlādējamajām mašīnām tirgū šobrīd.

    Plānots, ka pilnvērtīga sērijveida ražošana jaunajam Lotus Emeya modelim tiks uzsākta gada otrajā daļā, jaunuzbūvētā rūpnīcā Ķīnas pilsētā Uhaņā. Tur tas tiks ražots kopā ar jau esošo Lotus Eletre, kā arī nākotnē plānotiem modeļiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    14.06.2024 10:14

    “Auto būvēts uz Geely koncerna platformas”, tagad skaidrs, kāpēc viss raksts ir par to, ka šis produkts ir gatavs konkurēt tikai uzlādes jomā, nevis braukšanas baudījuma jomā. :D

    Bats
    14.06.2024 10:18
    Reply to  Skābene

    Paši vien esam vainīgi, ka nepirkām kad vēl Lotus bija Lotus. Izputēja un nācās to pārdot ķīniešiem. Tagad, kad Lotus ir Geely, turpinam nepirkt.

    Last edited 7 days ago by Bats
    KKTK
    14.06.2024 16:56
    Reply to  Bats

    Tāds ir slepenais plāns. Panāksim, ka bankrotēs komunistu Ķina.

    Reklāma