Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmais Latvijas skaistumkopšanas salons, kas ieviesis norēķinus kriptovalūtā

    Jaunākie raksti

    Atsaucoties ārvalstu viesu un ceļotāju pieprasījumam, skaistumkopšanas salons Vecrīgā “SIBI salons” ieviesis iespēju norēķināties kriptovalūtā. Šobrīd tas ir pirmais skaistumkopšanas nozares uzņēmums Latvijā, kur nodrošina šādu norēķinu veidu. Uzņēmuma īpašniece Kristīne Krama atzinīgi vērtē ieceri ieviest jaunu finanšu instrumentu nozarē un saskata tajā iespējas attiecībā uz ārvalstu klientiem.

    “Liela daļa salonu klientu ir ārvalstu viesi no dažādām valstīm. Daudz un plaši tiek diskutēts par to, kā Vecrīgā atgriezt dzīvību un padarīt tur esošo uzņēmumu piedāvājumu saistošu ārvalstu ceļotājiem. Tajā pašā laikā kriptovalūta kā norēķinu veids daudzviet pasaulē ir salīdzinoši populārs norēķinu veids par precēm un pakalpojumiem. Mēs nolēmām apvienot abas šīs lietas un sekmēt gan ārvalstu, gan pašmāju patērētāju interesi, piedāvājot kriptovalūtas norēķinus,” stāsta K.Krama.

    Reklāma

    Uzņēmēja piebilst, ka “nav noslēpums, ka liela daļa skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēju darbojas t.s. pelēkajā zonā, izvairoties no nodokļu maksāšanas. Turpretī, norēķiniem kriptovalūtā nav īpaša regulējuma – darījumiem un norēķiniem ar virtuālo valūtu (kriptovalūtu) ir piemērojami nodokļu normatīvie akti vispārējā kārtībā. Uzņēmumu ienākuma nodoklis ir jāaprēķina eiro. Pirms pieciem gadiem bijām vieni no pirmajiem nozarē, kas ieviesa tiešsaistes rezervācijas sistēmu, kas tolaik vēl bija retums Latvijā. Šobrīd esam gatavi būt pirmie, kas ievieš šādu norēķinu veidu, turklāt, daudziem Latvijas iedzīvotājiem jau ir iegādāta virtuālā valūta, bet daļa vēl nav atradusi tai pielietojumu. Kāpēc gan pielietojums nevarētu būt ieguldījums savā labsajūtā?”

    Jāpiezīmē, ka komercdarbību regulējošie normatīvie akti neierobežo iespējas par sniegtajiem pakalpojumiem norēķināties ar virtuālo valūtu (kriptovalūtu). Virtuālā valūta (kriptovalūta) nav centrālās bankas vai citas valsts iestādes izdota, nav arī piesaistīta bezseguma valūtai, bet ir atzīta fizisko un juridisko personu starpā kā apmaksas līdzeklis un var tikt pārskaitīta, uzglabāta vai elektroniski tirgota.

    Salona pārstāve skaidro, ka norēķini ar virtuālo valūtu ir daudz vienkāršāki, nekā varētu šķist – klientiem tikai jānoskenē QR kods, nosūtot samaksu par attiecīgo preci vai pakalpojumu uz uzņēmuma virtuālo kontu. Jaunais norēķinu veids ir arī iespēja sekot līdzi inovācijām ne tikai nozarē un tehnoloģiskajos risinājumos, bet arī pieejamo finanšu instrumentu jomā. Veicot pārskaitījumus ar kriptovalūtu, transakcija noris dažu minūšu laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    13.06.2024 11:17

    Nu jūs jau saprotat, ko tas nozīmē…

    krizdabz
    13.06.2024 11:31

    Tas nozīmē to, ka arī žuļiki alkst skaistuma? :)

    Kristaps K.
    13.06.2024 13:06
    Reply to  krizdabz

    Kāpēc žuļiki?

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    13.06.2024 13:13
    Reply to  krizdabz

    Re, kur viens īpaši bīstams žuļiks:
    https://x.com/TheBlock__/status/1801021303886864553

    Biteme
    13.06.2024 11:40

    ….kriptovaļutčikus cirps

    nedarata
    13.06.2024 11:43

    …beidzot tiksi pie friziera?

    Skābene
    13.06.2024 12:28

    Čeku arī dos, jeb tikai nodokļus optimizēs!?

    Kristaps K.
    13.06.2024 13:07

    “Kriptovalūtas” tāds abstrakts jēdziens. Tā arī nesapratu no raksta, vai var maksāt ar Bitcoin vai nevar…

    Rūdolfs Rancāns
    13.06.2024 13:09
    Reply to  Kristaps K.

    varēs maksāt ar SIBI coin

    Gundars
    13.06.2024 14:08

    Nu jā, kamēr griezīs matus vai pindzelēs uz sejas krēmu, būs aktīvi jāseko coina kursam. Var būt tā, ka pēc procedūras vairāk nevar norēķināties, jo kurss tikmēr nosvārstījies tik zemu, ka kriptomaciņā par maz tugriku

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    13.06.2024 14:23
    Reply to  Gundars

    Tas jau normāli. Tādā gadījumā frizūru var atstāt nepabeigtu (klients var pats mājās pabeigt bez maksas).
    Šādi sīkumi jau nu gan hiperbitkoinizāciju neapturēs!

    HappyHC
    14.06.2024 13:19

    Cerams, ka kriptopārskaitījumi būs ar laimīgām beigām…

    Reklāma