Web Analytics
More
    Reklāma

    Riga TechGirls no Google.org saņem 500 000 eiro finansējumu, lai veicinātu digitālās prasmes un mākslīgā intelekta izmantošanu sieviešu vidū Latvijā

    Jaunākie raksti

    Kopiena Riga TechGirls, kas nodarbojas ar sieviešu iespējošanu tehnoloģiju jomā, ar sajūsmu paziņo, ka ir saņēmusi papildu finansējumu 500 000 eiro apmērā no Google filantropiskās organizācijas Google.org. Šis atbalsts turpinās finansēt programmas, kuru mērķis ir būtiski uzlabot pārliecību par mākslīgā intelekta (MI) izmantošanu profesionālā vidē, tādējādi uzlabojot produktivitāti un mazinot digitalizācijas plaisu.

    Līdzekļi tiks izmantoti, lai organizētu vairākas programmas, kuru mērķis ir palielināt izpratni par tehnoloģiju darba tirgu, MI izmantošanu, lai palielinātu produktivitāti, un veicinātu veiksmīgu pāreju uz IT karjeru. Līdz 2026. gada beigām programmās tiks aicinātas piedalīties 3000 sieviešu.

    Reklāma

    Jaunākais Women Go Tech pētījums, ko atbalsta Google.org un Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO), liecina, ka Latvijas sievietēm ir pozitīvāka attieksme pret mākslīgo intelektu nekā sievietēm citās Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīs. Tāpat vairāk nekā 60% no viņām ir izmantojušas vismaz vienu no populārajiem ģeneratīvajiem MI rīkiem. Tomēr sievietes Latvijā saka, ka viņām trūkst apmācību, zināšanu par jaunākajiem rīkiem un pārliecības par MI izmantošanu. MI apmācības un kopienas mācību iniciatīvas uzlabos izmantošanu un produktivitāti. Rīgas TechGirls jaunās programmas mērķis ir nodrošināt tieši to.

    Baltoties uz pieredzi un veiksmīgajiem rezultātiem, iesaistot digitālo prasmju apmācībās vairāk nekā 30 000 dalībnieku un atbalstot vairāk nekā 2000 sieviešu, kuras uzsākušas savu karjeru IT jomā, jaunās Riga TechGirls programmas piedāvās iekļaujošas, hibrīda formāta (tiešsaistē un klātienē) apmācības, kas izstrādātas, lai pārvarētu MI ieviešanas šķēršļus Latvijā.

    “Mākslīgais intelekts pārveidos mūsu ekonomiku un, ja Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionā tiks panākta plaša ģeneratīvā MI izmantošana, tas varētu palielināt reģionu IKP par 90 – 100 miljardiem eiro tikai desmit gadu laikā. Lai palīdzētu valstīm un to iedzīvotājiem pilnībā realizēt šo potenciālu, Google.org atbalsta mazaizsargātu cilvēku grupu prasmju pilnveidošanu un pārkvalificēšanu. Tāpēc mēs esam lepni, ka turpināsim atbalstīt organizāciju Riga TechGirls. Šis finansējums ļaus Latvijas sievietēm iegūt MI un digitālās prasmes, kas nepieciešamas, lai attīstītos un veicinātu inovācijas un produktivitāti visā reģionā, Riga TechGirls īstenojot savu misiju: iespējot ar tehnoloģiju palīdzību,” saka Liza Belozerova, Google.org EMEA ekonomisko iespēju vadītāja.

    “Mēs ļoti pateicamies Google.org par atbalstu, tai skaitā par šo finansējumu, kas ļaus mums paplašināt mūsu aktivitātes un ar tehnoloģiju palīdzību stiprinātu sievietes un cilvēkus no citām mazaisargātām grupām,” saka Riga TechGirls valdes priekšsēdētāja Anna Andersone. “Šis atbalsts palīdzēs mums pārvarēt plaisu ģeneratīvā MI lietošanā un palielināt darbaspēka produktivitāti Latvijā.”

    Riga TechGirls ir vadošā kopiena Latvijā, kas iespējo, izmantojot tehnoloģijas. Sniedzot apmācības, mentoringu un atbalstu, Riga TechGirls mērķis ir palielināt vienlīdzību un iekļaušanu, veicinot daudzveidīgāku un inovatīvāku tehnoloģiju nozari.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    oxeed
    10.06.2024 16:06

    500k priekš sievietēm IT.
    Un cik dod vīriešiem?
    Izskātās pēc diskrimācijas

    Last edited 17 days ago by oxeed
    Biteme
    10.06.2024 17:29
    Reply to  oxeed

    otrajā teikumā ir atsauce uz sievietēm no pirmā teikuma? nu nav nekādas diskriminācijas – kam grib, tam dod.

    Usinss
    11.06.2024 09:11

    Lasot šādus rakstus, cik Sievietes ir atpalikušas? Cik ir nepieciešams grūst iekšā naudu un piesaistīt sievietes, kuras pēc tam nepaliek IT. Nu nav viņām interese. Iziet kursus, pēc pus gada notinās. Success

    Reklāma