Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī “Fitbit” plāno piedāvāt viedo gredzenu

    Jaunākie raksti

    Viedo gredzenu tirgus top arvien bagātīgāks, ko pierāda fakts, ka tajā ienāk virkne gan mazo, gan lielo elektronikas ražotāju. Šeit, protams, būtu jāpiemin “Samsung“, kas šajā vasarā plāno izlaist savu viedo gredzenu “Galaxy Ring“, sagādājot konkurenci šī brīža jomas līderim “Oura”. Taču paredzams, ka konkurence viedo gredzenu tirgo tikai pieaugs. Arī uzņēmums “Fitbit” vēlas izmēģināt spēkus šajā jomā un iesniedzis savu viedā gredzena patentu.

    Saskaņā ar “Gadgets & Wearables” ziņojumu ASV Patentu un preču zīmju birojā iesniegts patents, kas atklāj, ka “Fitbit” izstrādā savu pirmo viedo gredzenu. Patentā ar nosaukumu “Gredzens biometrisko datu optiskai mērīšanai” tas aprakstīts kā “gredzenveida valkājama ierīce biometrisko datu noteikšanai ar gaismas avotu un fotodetektoru”. Patents pirmo reizi iesniegts 2021. gada jūnijā, taču tas piešķirts tikai tagad.

    Reklāma

    Avots: Fitbit

    20 lappušu garajā dokumentā atklātas virkne specifikāciju un funkciju, ko jaunais gredzens varētu piedāvāt. Tāpat teikts, ka ierīces izstrādē tiks izmantotas liela daļa “Fitbit” esošo tehnoloģiju. Paredzams, ka gredzenā būs iestrādāti vairāki sensori, lai uzraudzītu sirdsdarbības ātrumu, skābekļa līmeni asinīs, iespējams, arī stresa līmeni. Tāpat liels fokuss tiks likts uz aktivitātēm un miega izsekošanu. Visas šīs iespējas “Fitbit” jau piedāvā savos viedpulksteņos, taču tagad uzdevums būs tās ietilpināt viedajā gredzenā.

    “Fitbit” arī iesniedzis dažas sava viedā gredzena patenta ilustrācijas, kas ļauj secināt, ka ierīce īpaši neatšķirsies no saviem konkurentiem. Vienlaikus patenta pieteikums uzreiz nenozīmē, ka konkrētais produkts patiešām tiks izstrādāts. Taču šajā gadījumā, tā kā viedo gredzenu tirgus zeļ un plaukst, visai ticams, ka tuvāko gadu laikā arī “Fitbit” to papildinās ar savu variantu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma