Web Analytics
More
    Reklāma

    MacBook ar OLED ekrāniem varētu būt pieejami pēc 2 gadiem

    Jaunākie raksti

    Apple analītiķi uzskata un prognozē, ka pirmie uzņēmuma portatīvie datori ar OLED ekrāniem tiks izziņoti un piedāvāti 2026. gadā.

    Kā ir novērojams pēdējā laikā, tad Apple ir uzsācis pāreju uz OLED tehnoloģijas ekrāniem, kas varētu būt otra lielākā tehnoloģiskā nomaiņa pēc savu procesoru izmantošanas. Jaunākais piemērs ir iPad Pro planšetdators. Tikmēr MacBook gadījumā tiek runāts par pārejas periodu pēc diviem gadiem.

    Reklāma


    Šobrīd portatīvo datoru ekrānos joprojām tiek izmantota LCD tehnoloģija, un krāsu atspoguļojums tiek uzlabots ar mini-LED diožu izmantošanu. Tikmēr OLED tehnoloģijas ekrānus un skaisto krāsu gammu varam baudīt iPhone un Apple Watch ekrānos. Taču salīdzinoši lēnā pāreja, lai tos izmantotu citos produktos, ir saistīta ar izmaksu pieaugumu.

    OLED tehnoloģija ir krietni dārgāka par LCD, taču ir daudz tehnisko ieguvumu, kā arī kopumā notiek izmaiņas nozarē. Sagaidāms, ka līdz 2031. gadam turpinās augt portatīvo datoru tirgus, sasniedzot 60 miljonus pārdoto iekārtu gadā. Kopumā labas ziņas ekrānu piegādātājiem. Tāpat kuluāros tiek baumots, ka iPad Air OLED ekrānu saņems vien 2028. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēča
    30.05.2024 12:30

    Interesanti vai pēc divem gadiem savu asti cels un teiks ‘worlds first!’ utml. frāzes :D Lai apple cilvēki noticētu, ka viņu mīļākā firma ir visus inovacijā pārspējusi, skrienot pirkt….

    (oled ekrānu sērijas ražotājiem windows datoros jau ir gadus 3 vismaz)

    Last edited 27 days ago by Pēča
    Ghhh
    30.05.2024 13:54
    Reply to  Pēča

    Un kāpēc tas tevi tā uztrauc?

    dsfd
    30.05.2024 14:25
    Reply to  Pēča

    Apple lietotāji nepērk Apple produktus, jo kāds saka ‘worlds first”
    Apple lietotāji ir pieraduši pie ekosistēmas un ” it just works” kā rezultātā viņiem nav iemeslu mainīt ekosistēmu. Ja līdz šim lietoja Macbooku 5 gadus un gribēs to mainīt, tad kāpēc to nemainīt pret jauno ar OLED ekrānu, ja tāds laiks ir pienācis? In general neviens katru gadu nepērk jaunu Macbook un kur nu vēl tāpēc, ka kāds pamainīja ekrānu.

    Vigo
    30.05.2024 22:24
    Reply to  dsfd

    dsfd – nu nemuldi. Gan pašam, gan citiem cilvēkiem ir bijusi Apple tehnika, kas “simply doesn’t work” – frīzo ekrāns, ierice karst pie zemas noslodzes, modinătajs nenostrādā, aukstumă baterija pavisam vāja utt. Nezinu, vai tiem Apple fanătiķiem maksā vai viņiem nav iekšās atzit, ka Apple ekosistema nav nekas īpašs un tagad katram bomzim pieejama.

    hjh
    31.05.2024 01:31
    Reply to  Vigo

    tev laikam nav, ja tik dusmīgs uz telefonu

    Gsgas
    01.06.2024 16:51
    Reply to  Vigo

    Kāpēc kaut kas īpašs ir apple? Nav. Varbūt pirkāt lietotu tehniku. Man ar jaunu apple tehniku 8 gadu laikā ir 0 problēmas bijušas ar bateriju. Dators ar M2 pro strādā lieliski. Te nav runa par to, ka apple ir 100% problem free. Kam nav problēmu? Bet tāpēc ik pa pāris gadiem migrēt starp ekosistēmām? Patīk vai nē, bet apple lietotāji in general tehniku lieto labu iemeslu dēł

    azad
    30.05.2024 23:26
    Reply to  dsfd

    Te vairāk runa ir par to, ka Apple piedāvā inovatīvi atpalikušas, jeb senas lietas par tādām pašām cenām, kā citi jaunāko tehnoloģiju. Ifonā LCD sispleji bija, kad citiem jau cik gadus OMLED. Taču cenā Apple neatpaliek, bet iet pa priekšu. Tie kas smej par to ir tādi, kas saprot ka kāpēc man maksāt tūstošus par vecāli tehnoloģiju, ja varu lētāk dabūt ko jaunu. Ekosistēma vai nu patīk vai nepatīk, lietot var visas, bet ne visi par visām vēlas maksāt tādu naudu.

    Dainis
    31.05.2024 09:28
    Reply to  azad

    Jā, samsung tik ļoti inovatīvi ar saviem lokāmajiem telefoniem, bet cik ilgi tie ekrāni dzīvo? Ne jau 3-4 gadus. Jēga no tām ūbertehnoloģijām, ja tās nav atstrādātas

    azad
    31.05.2024 09:55
    Reply to  Dainis

    Neviens neliek ņemt salokāmo, ir arī nesalokāmi, kas dzīvo ilgi.

    Biteme
    31.05.2024 11:03

    Vai mūsdienās OLED ekrāniem iedegšana joprojām notiek vai ir tikuši galā?

    Pēča
    31.05.2024 12:25
    Reply to  Biteme

    Aiziet ceturtais gads, kā lietoju LG ‘CX’ 65” OLED televizoru, problēmu itin nekādu stundas arī ir pietikami daudz sakrajušās, jebsu putekļus nekraj….
    ;) Uz ‘LED’ tehnoloģijas TV paneļiem vairs nevaru virsū skatīties, vienalga kura ražotaja ūber led izdomājums, melnais un baltais liekas pelēks, nerunājot par krāsu atsķirību visā paletē. :D Vienīgais gribētos gaišāku priekš saulainajām dienām, ko jaunakie oled paneļi piedavā, bet nu vēl šis TV pietiekami apmierina.

    Monitoru nozarē gan vel laikam tā slideni, par cik priekš datora ekrana vajadzībām ir daduz vairāk statisko elementu, kaut kā vēl nestaidzos mainīt monitoru uz oled.
    Cik review skatīti, oled paneļi ir labi un vairs nav ta ka pirmajā dienā ja 1h paturēsi statisku ekrānu, ta viss būs iededzis un panelis būs sabojāts, diezgan daudz visādu aizsardzību ir jau, principā ja plāns ir mainīt ik pēc 3-5 gadiem tad var droši ņemt…
    Ja gribi lai monitors kalpotu ilgāku posmu piemēram 8-10gadus ta saku, ka vēl ir jāpagaida dažu gadu oled tehnoloģiju attīstība.
    (bet nu protams ir jāsaprot, ka pērkot svaigako un labāko tas būs jaunākais modelis, kas oled gadījumā nebūs atrodams zemo plauktu izcenojumā.) :)

    Slais
    31.05.2024 12:38

    Labākais šajā visā ir komentāri.😀

    Grix
    05.06.2024 11:08

    Es domāu, ka atslēgas vārds vārētu būt “pikseļu blīvums” kādu piedāvā Apple, un kādu varam izmantot šī brīža Windows monitoros. Apple tam pieiet nopietnāk, savukārt Windows daudzi joprojām izmanto HD režīmā.

    Reklāma