Web Analytics
More
    Reklāma

    Infinix Hot 40i viedtālruņa apskats – ko varam iegūt par 120 eiro?

    Par savu cenu pat ļoti jēdzīgi izmantojams viedtālrunis.

    Jaunākie raksti

    Infinix Hot 40i ir dikti lēts viedtālrunis, kādi nemaz tik bieži neiegriežas mūsu budžeta klases telefonu testos. Šīs ierīces zemā cena ir jāņem vērā visa šī apskata veidošanas un lasīšanas gaitā. Par 120 eiro (tieši tik maz maksā šis telefons) var divatā jēdzīgi paēst un nedaudz padzert morsu restorānā vai pāris reizes aiziet uz kino, ja izvēlies vidējā izmēra popkornu, taču nekas diži vairāk mūsdienās nesanāks. Par šo cenu Apple pasaulē pat neizdosies apgreidoties uz lielākas ietilpības atmiņu iPhone.

    Infinix Hot 40i konkurē ar lētākajiem POCO viedtālruņiem, varbūt var kaut ko citu piemeklēt, bet šī būtu jāuzskata par pašu zemāko cenu, lai iegūtu kaut cik lietojamu jaunu viedtālruni. Es gan atļaušos uzskatīt, ka tomēr vajadzētu nedaudz saņemties, iegādājoties kaut ko dārgāku un būtiski labāku visās izpausmēs (arī potenciāli ilgmūžīgāku), bet ne vienmēr šādi lēcieni cenā un jaudā ir nepieciešami.

    Reklāma


    Pirms dažiem gadiem Infinix Hot 40i specifikācija šķistu jau ļoti pievilcīga – te ir NFC bezvadu maksājumiem, 90Hz atsvaidzes ekrāns un pat 256GB atmiņas versija. Protams, šur tur ir ietaupīts, bet to jau varēja gaidīt no šādas cenas.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 13, XOS 13
    • Ekrāns: 6.56 collu IPS LCD, 90 Hz, 450 cd/m² maksimālais spilgtums, 720 x 1612, ap 269 ppi
    • Procesors: Unisoc T606 (12 nm), astoņi kodoli (2×1.6 GHz Cortex-A75 & 6×1.6 GHz Cortex-A55), Mali-G57 MP1 video apakšsistēma
    • RAM: 4/8 GB
    • Atmiņa: 128/256 GB
    • Savienojumi: 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5 (A2DP, LE), NFC
    • Pozicionēšana: ir
    • Papildu: pirkstu nospiedumu lasītājs sānā, 3.5 mm austiņu spraudnis un FM radio
    • Kameras: aizmugurē: 50 megapikseļu, f/1.6 (wide), 1080p@30 fps video. Priekšā: 32 megapikseļu, f/2.2, (wide)
    • Akumulators: 5000 mAh, 18 W vada uzlāde
    • Izmēri: 163.6 x 75.6 x 8.3 mm, 190 g
    • Krāsas: Starlit Black, Palm Blue, Horizon Gold, Starfall Green
    • Cena: 120 eiro par 4 GB/ 128 GB versiju vai 150 eiro par 8 GB/ 256 GB versiju. Apskatam saņemta dārgākā versija

    Izskats un uzbūve

    Infinix Hot 40i laikam bez lielas sarkšanas var dēvēt par visai interesanti veidotu viedtālruni – jā, te ir tikai plastmasa uzbūvē, toties viss nostrādāts precīzi. Viedtālruņa uzbūve piederētos vismaz divas ar pusi reizes dārgākam Samsung Galaxy A sērijas kādam sākuma līmeņa modelim. Aizmugurē kameras acu izvietojums aizdomīgi atgādina Apple iPhone, bet plastmasas aizmugurei ir zvaigžņotas nakts tēmas izskats. Vai vismaz man tas atgādina astrofoto.

    Pirkstu nospiedumu nolasītājs paslēpts ieslēgšanas pogā un tas ir pat tīri lietojams, kā arī noteikti labāks par to, ko varētu sagaidīt no šādas cenas viedtālruņa. Infinix Hot 40i ir visas pie mums izmantotās 4G frekvences, bet 5G atbalstu te gan nemeklē. Viedtālruņa skanējums ir čābīgs un pakluss, bet neko labāku arī negaidīju.

    Komplektā līdzi ir iedots lādētājs, koverītis un pat vada austiņas, kuru pielietojums ir nosacīts. Kaut gan kādam vecākam cilvēkam šādas austiņas varētu noderēt, jo te pārmaiņas pēc ir gadījies pat FM radio.

    Pāri vārdi par akumulatoru – tas gan ir izvēlēts grandiozs Infinix Hot 40i ekrānam un veiktspējai. Gaidīšanas režīmā diennaktī Infinix Hot 40i notērē mazāk nekā 10% no enerģijas.

    Ekrāns

    Infinix Hot 40i saņēmis mūsdienām zemu 720p+ izšķirtspēju, visai vāju skatu leņķu IPS ekrāna matricu, toties te ir 90Hz atsvaidze, kas dzīvi padara nedaudz patīkamāku. Laikam lielākā problēma vismaz vasarā varētu būt 450 cd/m² maksimālais ekrāna spilgtums, kas man šķiet pamaz. Parasti nevar sūdzēties par ekrāna spilgtumu ap 1000 cd/m², flagmaņi šobrīd jau pārkāpj 2000 cd/m². Ja nezini, kas ir 450 cd/m² maksimālais ekrāna spilgtums, tad tas ir tikai nedaudz vairāk par vidējas klases klēpjdatora ekrāna maksimālo spilgtumu.

    Jā, jā, te ir arī platākas ekrāna apmales un pavisam plats zodiņš ekrāna lejasdaļā, bet paritini nedaudz augstāk un apskaties vēlreiz šīs ierīces cenu. Kopumā teiktu, ka ekrāns ir savai cenai atbilstošs. Ja būtu maķenīt labāki skatu leņķi, gandrīz vispār nevarētu sūdzēties.

    Programmatūra un veiktspēja

    Infinix Hot 40i darbina Android 13 kopā ar ražotāja XOS 13 saskarni un programmatūras papildinājumiem. Šis tas ir aizņemts no Xiaomi, šis tas mēģina attēlot Apple ekrāna salu, bet kopumā ieteiktu mēģināt visas šīs iespējas neslēgt iekšā, lai jaudu sataupītu ikdienas uzdevumiem. Tāpat šķita, ka vismaz Infinix Hot 40i ar īsteniem 8 GB RAM nevajag slēgt iekšā operatīvās atmiņas papildinājumu, jo tas tikai bremzē viedtālruņa darbību.

    Viedtālruni darbina mūsu pusē maz izplatīts Unisoc T606 procesors, kas veidots 12 nm tehnoloģijā. Tuvākais pie mums zināmais viedtālrunis ar šo pašu procesoru būtu Nokia G22. Pārējie ražotāji, kas izmanto šo procesoru, ir mazāk zināmi – Ulefone, Cubot, Umidigi. Tātad – Ķīnas zieds.

    Sintētiskās veiktspējas testi aizņēma aptuveni četras vai pat piecas reizes ilgāku laiku, nekā tas būtu ar vidējās klases Snapdragon vai Exynos procesoriem. Ikdienai Unisoc T606 ar lielo operatīvās atmiņas versiju galīgi nav zemē metams, bet spēlēs gan var just, ka pietrūkst jauda.

    Ja var ticēt internetam, Infinix Hot 40i vajadzētu saņemt arī Android 14, bet par tālāku likteni nekas nav minēts. Vai vismaz nespēju neko par šo viedtālruni atrast. Bet vēl arvien Android 14 tik lētam viedtālrunim ir tīri pieņemami.

    Kamera

    Laikam lielākais un redzamākais mīnuss būs Infinix Hot 40i kamera. Te jau atkal ražotājs izsapņojis, ka ir divu kameru sistēma, faktiski darbojas tikai viena kamera, otra labākajā gadījumā ir dziļuma sensors, bet tā darbību vai bezdarbību pārbaudīt nevaru. Trešā kameras it kā acs atvēlēta zibspuldzei.

    Fotogrāfijas ir visai čābīgas, manuprāt, pat HDR iespējošana bieži nedod neko, lai saglābtu fotogrāfijas ar izteikti tumšām un gaišām vietām. Līdzīgas kameras, šķiet, bija lētajiem viedtālruņiem laikos, kad Nokia pārgāja no Windows Phone viedtālruņu ražošanas uz zīmola nodošanu HMD Global. Negribētos sacīt, ka kamera ir bezcerīga, bet nekas labs arī te nesanāks.

    Nobeigumā

    Infinix Hot 40i savai cenai ir pieņemams viedtālrunis. Šo to piedāvā konkurenti, bet pat uz konkurentu fona Infinix Hot 40i izskatās tīri labi. Noteikti varēja vēlēties labāku kameru un varbūt kādu sataupītu dolāru uz iepakojuma rēķina, bet kopumā Infinix Hot 40i pret konkurentiem izskatās tīri pieklājīgi.

    Cenas ziņā Infinix Hot 40i sacenšas ar POCO C65, Samsung Galaxy A05s, Redmi 12, Nokia C32. Vai vismaz šie ir pie sakaru operatoriem līdzīgā cenā pieejami viedtālruņi. Dīvainā kārtā šoreiz vismodernākais procesors būs tieši Samsung Galaxy A05s un pat 25W jaudas vada uzlāde šoreiz nodrošina Samsung pārsvaru vismaz uz papīra. Nokia C32 varētu būt vājākais no visiem te minētajiem modeļiem, kas man bija pamatīgs pārsteigums.

    Infinix Hot 40i nodrošina pietiekamu jaudu ikdienai, par spēlēm gan vari gandrīz aizmirst, ja vien tās nav ļoti vienkāršas un maz prasīgas. Nākies pieciest ekrāna skata leņķus, bet diez vai konkurentiem veicas daudz labāk. Omītei vai skolas pirmo klašu bērnam Infinix Hot 40i būs lieliska izvēle par ļoti saprātīgu cenu un pieklājīgu līdzi doto aksesuāru klāstu.

    Par savu cenu pat ļoti jēdzīgi izmantojams viedtālrunis.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    7
    Ekrāns
    6
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    4
    Akumulators
    9
    Kameras
    5
    Cena
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    15.05.2024 13:27

    Jautājums no blakussēdētāja vietas par ekrāna skata leņķiem – jūs tiešām gribat, lai es varētu labāk redzēt jūsu ekrāna saturu? Es savu telefonu turu sev priekšā, kāpēc lai es tajā skatītos no sāniem u.c. šķībā veidā? Šo gan es nesaprotu.

    Krotow
    15.05.2024 14:40
    Reply to  Biteme

    Tas nāk no modernā jaunatnes komunikācijas veida, kur 3-4 tīņi aplipuši ap vienu telefonu.

    Biteme
    15.05.2024 14:44
    Reply to  Krotow

    Nekad tādus neesmu redzējis – parasti katrs savā telefonā iedūris acis. Vai kas mainījies…?

    Krotow
    15.05.2024 14:49
    Reply to  Biteme

    Nav tikai tā ka katrs savā telefonā. Viņiem tagad ir arī grupu or…akcijas.

    15.05.2024 19:55
    Reply to  Biteme

    Leņķi ir svarīgi,ja pēc vecai modei telefons ir auto priekšā un slīpi jāielūr veizā

    Biteme
    15.05.2024 20:15

    Priekšā? Atceros, ka Nokijai ar simbiāni bija statīvs ar piesūcekni, to varēja pielikt pie stikla burtiski priekšā un noregulēt tā ka ekrāns labi redzams.

    Kas mūsdienās skaitās priekšā? Ja pa vidu, tad jau vaina ir piestiprināšanas veidā, kas neļauj pavērst telefonu pret sevi. Ja ekrāns nav labi saskatāms, tas jau ir būtisks traucēklis…

    Ervīns Ābele
    16.05.2024 05:32

    Un ko tu labu redzi tanī veizā?

    Tas pats Jānis
    15.05.2024 17:41

    Unisoc ir baisākais viedierīču procesors, kas tiek liks absolūtās kapeikmīļu ierīcēs, kur nevajag ne veiktspēju ne stabilitāti.

    Ivars
    15.05.2024 21:36

    Samsung A8 (sm-x200) planšetē ir Unisoc Tiger T618.

    hmmm :)
    15.05.2024 19:35

    Es pieļauju domu, ka šadus telefonus ne tikai omites un pirmo klašu skolēni “pērk” :D
    Nopirku Poco M5 pa 98 Eiro
    Procesors bija labāks, bet nebija austiņas :(

    Biteme
    15.05.2024 19:49
    Reply to  hmmm :)

    Tādu radiniekam paņēmu – jēdzīgs verķis ar žiperīgu proci un UFS memoriju, par to naudu ir labu labais pirkums. Ekrānu apskatnieki sauc par blāvu, nu man tā nelikās – bet apskatnieki jau vispirms skatās vai ir OLED un ja nav, tad viebjas. Smalkie kundziņi, protams, nelietos ko tik parastu, bet par 100 eiro – bomba.

    Sergejs
    16.05.2024 08:50
    Reply to  Biteme

    Jā, ikdienas vajadzībām (zvani, messedži, lietišķo bildi nosūtīt) ļoti labi. FM radio vai audiogrāmata izklaidei ir – arī labi. Spēles?- hz, personīgi man tās telefonā galīgi neuzsauc. Vienīgi tika pieminēts ka ir pakluss, bet tas arī tāds subjektīvs jautājums, katram savas ausis un apkārtējo trokšņu līmenis.
    Veiktspēju šādiem aparātiem būtu labāk mērīt nevis benčmarkā (grūti saprast ko tas tur dzīvē nozīmēs) bet cik sekundēs atvēr telefongrāmatu ar 250-300 kontaktiem vai wacapu, tieši šo operāciju lēnīgums pēc 3 gadu lietošanas sāka kaitināt 120eur Moto telefonā.
    Tā kā vērtējumam vismaz vēl 1-1.5 balles klāt jāpieliek. Un vēl 2 balles par to ka var arī pazīmēties, turot pie auss no izskatīsies pēc iphone😁

    Profs
    15.05.2024 20:40

    nakts bildes tīri labas – uz aci labākas nekā tam xiomi flagmanim:)

    aikon
    15.05.2024 22:12

    ASV un citur okisdenta strauji pieaug podzintelefonu pirceju apjoms jau 10-15% no pardotajie. esot atkal mazie labie vienkarsie talruni, kas var izturet lidz pat nedelai bez uzlades
    https://www.bbc.com/news/business-60763168

    cena 120-10€

    Ervīns Ābele
    16.05.2024 06:04

    Labs telefons pa šo cenu.Varēja uztaisīt bez kamerām bet uz tā rēķina labāku ekrānu jo sievasmāte nevienu bildi nav uztaisījuši savā mūžā bet jūtubē šad tad kaut ko skatās,vai klausās.

    Robčiks
    16.05.2024 08:24

    Izskatās labs un lietojams telefons, ja izmanto papildus kā otro vai trešo. Es domāju, ja ir papildus telefona numuri. Lēts, pamatfunkcijas nodrošina, akumulators noturīgs. Vairāk neko arī nevajag.

    Ivis
    16.05.2024 09:30

    Šajā cenu kategorijā, ir iegādāts Samsung Galaxy A15 (4G), OLED ekrāns, jaudīgāks, lielisks pirkums budžetniekam.

    Ervīns Ābele
    16.05.2024 16:41
    Reply to  Ivis

    Vienīgi A15 pliks kā baznīcas žurka(komplektācija) un dārgāks.

    Ivis
    16.05.2024 21:09
    Reply to  Ervīns Ābele

    Pliks – jā, par dārgāks – es atradu pa 120 EUR, pat nezinu, akcija vai regulārā cena, tātad aptuveni tajā kategorijā.

    Reklāma
    Par savu cenu pat ļoti jēdzīgi izmantojams viedtālrunis.Infinix Hot 40i viedtālruņa apskats - ko varam iegūt par 120 eiro?