Web Analytics
More
    Reklāma

    “Oura” gredzens drīzumā spēs novērtēt, cik “veca” ir lietotāja sirds

    Jaunākie raksti

    Pēdējo mēnešu laikā viedo gredzenu ražotājs “Oura” bija aizņemts ar vairāku jaunu funkciju izstrādi. Tie, kuri lieto “Oura” trešās paaudzes gredzenu, drīzumā saņems divas papildus funkcijas labākai sirds un asinsvadu sistēmas uzraudzībai. Maija beigās uzņēmums plāno izlaist gan sirds un asinsvadu sistēmas vecuma, gan kardio kapacitātes mērījumus, kas ļaus labāk novērtēt sirds veselību ilgtermiņā.

    “Oura” definē sirds un asinsvadu vecumu (kardiovaskulārais vecums) kā salīdzinājumu ar cilvēka faktisko vecumu. “Oura Gen 3” gredzenā ir iestrādāti fotopletismogrāfijas (PPG) sensori, kas spēj novērtēt pulsa viļņa ātrumu un tādējādi noteikt artēriju stingrību. Jo stingrāki ir cilvēka asinsvadi, jo mazāk efektīva ir asinsvadu sistēma un sirdij jāstrādā aktīvāk.

    Reklāma

    Lai iegūtu drošticamus rezultātus, ko sniegs šie PPG sensori, gredzens jānēsā vismaz 14 dienas. Pēc tam lietotājs saņems ziņojumu par sirds veselību un to, kā tā atbilst lietotāja faktiskajam vecumam. Piemēram, ja sirds veselība ir ļoti slikta, kardiovaskulārais vecums var būt pat par deviņiem gadiem augstāks, salīdzinot ar lietotāja faktisko vecumu.

    Otra jaunā funkcija ļaus izmērīt kardio kapacitāti. “Oura” lietotāji varēs veikt sešu minūšu testu, kurā viņiem tiks lūgts staigāt pēc iespējas ātrāk. Pēc šī testa gredzens sniegs VO2 Max novērtējumu – šis rādītājs mēra sirds un elpošanas sistēmas veselību. Augstāks VO2 Max parasti nozīmē labāku sniegumu izturības sporta veidos. Vidējam vīrietim, kurš nav sportists, normāls rādītājs ir 35–40 mL/(kg·min), sievietei – 27–31 mL/(kg·min).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma