Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV Intel un Qualcomm pavisam aizliedz sadarboties ar Huawei

    Jaunākie raksti

    Vēstījums ir skaidrs – ASV darīs daudz un pat šaus sev kājā, lai tikai Ķīna netiku pie ASV tehnoloģijām. Iepriekš ASV bija sākusies šūmēšanās par Huawei jaunākā klēpjdatora MateBook X Pro iznākšanu – vēl 2019. gadā tābrīža ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija liedza ASV uzņēmumiem sadarboties ar Huawei, jo bija aizdomas par spiegošanu no Ķīnas valdības puses. Jauno Huawei klēpjdatoru darbina Intel Meteor Lake Core Ultra procesori, paša Trampa administrācija lēma, ka var būt izņēmumi sadarbībai ar Ķīnu, un Intel ir viens no retajiem izņēmumiem.

    Tika ziņots, ka Intel vēl šogad drīkst tirgoties ar Huawei, bet šī atļauja netikšot pagarināta. ASV Republikāņu partija jau uzskata, ka MateBook X Pro nevajadzēja saņemt jaunos Intel procesorus, tiek runāts, ka Džo Baidena administrācija ir ļāvusi Intel turpināt sadarbību ar Ķīnu. Pagaidām tiek uzskatīts, ka lielākais cietējs šajā visā būs Intel, kas zaudēs klientu, bet Huawei spēs aizstāt Intel ar ko citu.

    Reklāma

    Šobrīd piegrieztas pēdējās iespējas Intel sadarboties ar Huawei, kas gan ir vairāk trieciens Intel, ne Huawei. Huawei strādā paši pie savu procesoru ražošanas. Procesoru izveide un ražošana ir ļoti dārga, laikietilpīga un nepieciešami arī spicākie prāti, kas ļautu veidot konkurētspējīgus procesorus. Ja var ticēt Nikkei, tad Huawei ir no Intel un TSMC pārvilinājis vairākus vadošos darbiniekus, kuri ir tieši atbildīgi par procesoru veidošanu un ražošanu.

    Ķīnas Loongson Technology esot izdevies izstrādāt 3A6000 procesoru, kas aptuveni atbilst Intel Core i3-10320 spējām. Iespējams, Huawei turpmāk nāksies izmantot tikai pašmāju veidotos procesorus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    10.05.2024 11:55

    Kāda jēga ja Ķīnas valdība vajadzīgos speciālistus, īpaši ķīniešu izcelsmes, vienkārši pārpērk.

    Reklāma