Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks atradis jaunu veidu, kā ieriebt uzņēmumiem, kas viņam nepatīk

    Jaunākie raksti

    Izmantojot sev piederošo uzņēmumu “X” (iepriekš “Twitter”), Īlons Masks ne reizi vien centies ieriebt saviem konkurentiem un citiem, kuri viņam ne īpaši patīk. Šoreiz lietotāji ziņo par aizturi, klikšķinot uz “X” ievietotajām saitēm uz tādiem sociālajiem tīkliem kā “Threads“, “Bluesky“, “Mastodon“, “Substack“, “Instagram“, “Facebook“, kā arī ziņu izdevējiem “The New York Times” un “Reuters”.

    Noklikšķinot uz saitēm, kas ved uz kādu no šīm vietnēm, vērojama salīdzinoši ilgāka lapas ielāde nekā, verot to no kādas citas mājaslapas. Aiztures laiks ir apmēram piecas sekundes, kas varētu arī nebūt pasaules gals, taču nepacietīgākajiem tas var sagādāt neērtības. Šī aizture pēc tam atsaucas arī uz vietnes trafiku un reklāmu ieņēmumiem. Pirmo reizi par šādu problēmu augusta sākumā tika ziņots “Hacker News” forumā.

    Reklāma

    Pagaidām šī aizture ietekmē vienīgi augstāk minētās tīmekļa vietnes, pret kurām Masks iepriekš publiski paudis savu nepatiku. Lai arī 100% to nevar apstiprināt, ir diezgan pamatots uzskats, ka miljardieris to darījis tīšām. Masks iepriekš lika bloķēt “Twitter” ievietotās saites uz platformas konkurentiem: “Substack”, “Mastodon”, “Threads” un citiem. Tāpat viņš publiski uzbrucis “The New York Times” saistībā ar publikāciju par “Twitter Blue” abonementu, kas acīmredzot nebija Maskam pa prātam. Par aizturi uz Marka Zakerberga platformām īpašus komentārus nevajag, ņemot vērā, ka abi miljardieri joprojām ir “kā uz nažiem”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    17.08.2023 13:02

    Es vēl Maksa vietā liktu skatīties 5min reklāmu, ja links ved uz konkurentu soctīkliem. :D

    xs1
    17.08.2023 14:55
    Reply to  Skābene

    Vai arī automātiski forvardēt uz Tesla, SpaceX lapām :)

    Basics
    17.08.2023 13:46

    Masks vēl pažēloja jūs! varēja vispār dinamiski aizstāt visus linkus ar linku uz x.com vai kā tagad saucas viņa lolojums.

    EFF
    17.08.2023 14:41

    Droši varēja nobloķēt vispār tos konkrētos saitus, var iztikt.

    Man
    17.08.2023 21:27

    Masks jau uzvedās kā garīgi slims, varbūt ir arī.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    18.08.2023 10:41

    Te jācitē Ufo:

    “Nenormāls kur viņš – ej nu sazin,
    Normāls nav viņš…”

    Reklāma