Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Stage Manager funkcionalitāte tomēr būs pieejama vecākiem iPad modeļiem

    Jaunākie raksti

    Stage Manager ir jauno Apple macOS un iPadOS operētājsistēmu funkcionalitāte, kas ļaus labāk strādāt ar vairākiem ekrāniem. Kaut arī izlaišanas brīdī bija izdota informācija, ka iPad gadījumā tā darbosies vienīgi ar M1 darbinātajiem modeļiem, tagad zināms, ka funkcionalitāte būs pieejama vecākos iPad Pro modeļos.

    Stage Manager būs pieejams iPadOS 16 operētājsistēmā, kuras oficiālā iznākšana varētu notikt oktobrī, tomēr par to nevaram būt droši, jo baumas par jaunu iPad parādīšanos ir dažādas. Iespējams, ka varētu tikt rīkota vēl viena Apple produktu prezentācija oktobrī, kurā līdzās atjauninātiem iPad modeļiem, tiktu oficiāli palaista jaunā operētājsistēma. Tomēr šobrīd arī ir informācija par to, ka šāda prezentācija varētu nemaz nenotikt.

    Šo vairāku ekrānu režīmu ir iespējams testēt iPadOS 16 Beta versijā, kas ir pieejama no jūnija sākuma, un vismaz tajā laika posmā tā bija pieejama jaunākajiem iPad Air (2022. gada izlaidums) un iPad Pro (2021. gada izlaidums), kuri aprīkoti ar M1 procesoru. Apple to skaidro tieši ar funkcionālo jaudu, kādu var sniegt M1 mikroshēma, lai iPad spētu lietot Stage Manager. Tomēr jaunākā informācija liecina, ka šī funkcionalitāte būs pieejama vecākiem iPad Pro modeļiem, kas aprīkoti ar A12X Bionic un A12Z Bionic procesoriem.

    Kaut arī tās ir labas ziņas, tomēr vismaz pagaidām Stage Manager testēšanas laikā klājies ļoti grūti, jo tās darbība īsti nepalīdz uzlabot planšetdatoru funkcionalitāti un nodrošināt ērtu vairāku programmu ekrānu režīmu. Iespējams, ka līdz ar oficiālo iPadOS pieejamību lietas būs uzlabotas, taču aktīviem iPad lietotājiem tā arī var šķist diezgan neērta, un līdz ar to neizmantojama. Pagaidām atliek tikai gaidīt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma