Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple nākamo iPadOS 16 versiju varētu neizlaist ātrāk par oktobri

    Jaunākie raksti

    Pēc ekspertu domām, Apple iPad planšetdatora operētājsistēma iPadOS 16 šoreiz netiks izlaista septembrī reizē ar iOS 16 versiju, saistībā ar nepieciešamajiem uzlabojumiem.

    Jau no 2019. gada, kad uzņēmums paziņoja par īpašu iPadOS operētājsistēmu, atdaloties no iPhone iOS, jaunas versijas parasti iznākušas reizē, un tas noticis reizē ar iPhone prezentāciju. Šogad nākamais iPhone 14 modelis tiek gaidīts septembrī, līdz ar to arī iOS 16 un iPadOS 16, tomēr Apple ir izaicinājumi, kas neļaus sekot ierastajai shēmai.

    Galvenokārt tas saistīts ar jauno Stage Manager funkcionalitāti, kas nodrošinās uzlabotu vairāku lietotņu ekrānu režīmu gan iPad planšetdatoros, gan Mac datoros, kurus darbina macOS operētājsistēma. Nav vēl izdevies to notestēt Beta režīmā, bet vismaz no video un citu lietotāju atsauksmēs tā neizskatās tik ērta un noderīga, bet šobrīd Apple ir jāveic dažādi kļūdu labojumi un uzlabojumi, kas arī ir par iemeslu izlaišanas kavējumam.

    Tāpat ir jau zināms, ka Stage Manager funckionalitāte būs pieejama tikai ar M1 procesoru aprīkotajiem iPad Pro un iPad Air modeļiem, kas izsaucis sašumu lietotāju vidū. Kā norāda uzņēmums, tad tas saistīts ar sniegto jaudu, ko šai funkcionalitātei nevar sniegt A sērijas procesori.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    AppleFan
    05.08.2022 10:38

    Stage Manager lielākais mīnus, kas man nepatika un lika uz reiz izslēgt šo opciju, ir tas, kad kamēr ir ieslēgts SM tikmēr nevar sadalīt ekrānu, piemēram, uz pusēm izmantojot divus aplikācijas vienlaikus. Nu vismaz es neatradu veidu kā šīs abas funkcijas apvienot savā MacBook Pro.

    Reklāma