Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunākā iOS 15 versija ir instalēta 89% iPhone, kas nav vecāki par četriem gadiem

    Jaunākie raksti

    Mēnesī, kad notiek Apple izstrādātāju konference, kurā parasti runā par programmatūras jauninājumiem, uzņēmums publiskojis datus par ierīču operētājsistēmu izmantošanu savos produktos. Kā ierasts, tie ir ļoti augsti, jo jaunāko iOS 15 izmanto 89% procenti to iPhone, kuri nav vecāki par četriem gadiem.

    Pēdējā informācija bija janvārī, un no tā laika ir pagājuši pieci mēneši, bet iOS 15 versija oficiāli pieejama jau deviņus mēnešus. Tātad 89% no tiem iPhone modeļiem, kas tikuši izlaisti pēdējos četros gados, lieto jaunāko operētājsistēmu. Desmit procentus joprojām darbina iOS 14, bet tikai procentu vecākas versijas. Skatoties uz kopējo ierīču fona, tad 82% no visām darbina jaunākā iOS versija, 14% lieto iOS 14, bet pārēji četri attiecīgi vecākas versijas.

    Jāņem vērā, ka šo aktīvo ierīču klāstā tiek ieskaitītas tās, kuras nemaz nevar darbināt jaunākās operētājsistēmu versijas. Katrā ziņā šie rādītāji ir iespaidīgi, bet tas nav nekāds pārsteigums Apple ekosistēmā, kurai izdodas labāka pāreja uz jaunākajām versijām, salīdzinot ar Android. Tieši pirms gada iOS 14 rezultāti bija vēl par kripatiņu labāki, jo tad pat 90% lietoja iOS 14 versiju iekārtās, kas jaunākas par četriem gadiem.

    Avots: Apple

    Planšetdatoru segmentā situācija ir līdzīga, jo iPadOS 15 darbina 79%, iPadOS 14 18%, bet pārējie trīs procenti atliek vecākām versijām. Šie dati arī attiecinot uz ierīcēm, kas nav vecākas par četriem gadiem. Kopējā statistikā rezultāti ir zemāki – 72% darbina iPadOS 15, 18% 14. versiju, bet 10% darbina vēl vecākas versijas. Kopumā tas nav pārsteigums, jo iPad planšetdatoru nomaiņa noteikti nav tik bieža kā iPhone.

    Avots: Apple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davix
    07.06.2022 15:05

    Šis ir labs piemērs kā ir korekti veikt OS mērījumus uz ierīcēm: “jaunāko iOS 15 izmanto 89% procenti to iPhone, kuri nav vecāki par četriem gadiem”.

    Pēc analogas metodoloģijas būtu veicami mērījumi arī attiecībā, piemēram, par Win11. Izvērtējot tikai pašus jaunākos datorus jeb tos kuriem jaunā OS vispār ir saderīga. Savādāk regulāri pie katras jaunākas Win OS ir jālasa bēdu raksti par sliktajiem rezultātiem, kas rodas mērot pret visiem datoriem.

    Last edited 1 year ago by davix
    Reklāma