Web Analytics
More
    Reklāma

    Pagājušajā gadā tika aktivizētas vairāk nekā 1 miljards jaunu Android ierīču

    Jaunākie raksti

    Trešdien notiekošajā Google I/O konferencē uzņēmums ne tikai prezentēja jaunus produktus un nākotnes plānus, bet tika runāts par lietotāju skaitu dažādos Google produktus. Visai iespaidīgo jauno lietotāju skaitu pagājušajā gadā sasniedza Android produkti, kas bija vairāk nekā viens miljards.

    Pieņemot, ka pasaule tuvojas astoņu miljardu iedzīvotāju skaitam, var uzskatīt, ka katrs astotais iedzīvotājs 2021. gadā ir aktivizējas jaunu Android ierīci. Jāatzīst, ka šis tiešām ir iespaidīgs skaitlis, un norāda uz to, ka Google radītās Android operētājsistēmas popularitāte aug. To veicina tas, ka Android ierīces ir pieejamas plašā skaitā un piedāvājumā, jo tie ir gan ļoti lēti viedtālruņi, kā arī dārgas premium klases ierīces. Kopš izlaišanas 2008. gadā, Android ir kļuvusi par visvairāk izmantot mobilo operētājsistēmu pasaulē.

    Reklāma

    Avots: Google

    Google dalījās ar informāciju, ka Android Messages lietotni ik mēnesi izmanto 500 miljonu cilvēku, un tā atbalsta jauno RCS standartu. Uzņēmums nekautrējās pajokot par saviem konkurentiem, metot akmeni Apple lauciņā, runājot par to, ka ikvienai saziņas lietotnei vajadzētu izmantot šo RCS standartu. Protams, Apple vārds netika minēts konkrēti, bet tiem, kuri seko līdz, saprata par ko ir runa. Jāpiezīmē, ka Eiropā mums tas ir mazāk aktuāli, jo krietni populārāka ir saziņa WhatsApp vai Facebook Messenger.

    Diezgan pārsteidzoši ir dati par to, ka kopējais aktīvo Android planšetdatoru skaits sasniedz 270 miljonus, bet šeit runa ir par liela izmēra Android ierīcēm, tāpēc būtu jāsaprot, kas tieši tiek iekļauts šajā kategorijā. Katrā ziņā iespaidīgi skaitļi, ko nākotnē varētu papildināt jaunā Pixel Tablet 2023. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma