Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” atdzīvina “Google Wallet”, kas pilnībā aizstās fizisku maku

    Jaunākie raksti

    Savā vakardienas izstrādātāju konferencē “Google” nāca klajā ar jaunumu, par ko jau mazliet tika baumots iepriekš – “Google Wallet” tiek atdzīvināts un atkal kalpos kā vieta, kur lietotājam vienuviet glabāt savas maksājumu kartes, caurlaides, dāvanu kartes un daudz, daudz ko citu. Savukārt “Google Pay” paliks kā risinājums bezkontakta maksājumiem.

    Galveno iemeslu šādam solim “Google” min to, ka gan privātie lietotāji, gan uzņēmumi arvien vairāk izmanto digitālās kartes, tāpēc arī vajadzīgs vienots risinājums, kur to visu glabāt. Lieki piebilst, ka “Google Wallet” droši varēs lietot visā “Google” ekosistēmā un integrēt dažādās lietotnēs. Nākamo nedēļu laikā tas būs pieejams “Android” un “Wear OS” ierīcēs.

    Reklāma

    Uzņēmums atklāj, “Google Wallet” būs atsevišķa lietotne, ko izmantot, lai saglabātu un pārvaldītu savas debetkartes un kredītkartes. Taču tas nav viss. Digitālajā maciņā arī būs iespēja glabāt, piemēram, apliecinājumu par vakcināciju, biļetes uz pasākumiem, pat viesnīcu numuru digitālās atslēgas utt. Vēlāk šajā gadā “Google Wallet” varēs turēt arī personu apliecinošus dokumentus, kā arī autovadītāja apliecību, kas šķiet patiesi ērti un noderīgi.

    Jāpiebilst, ka “Google Wallet” sāka darboties 2011. gadā kā atsevišķa “Google” NFC maksājumu lietotne ar mērķi ļaut vienuviet un digitālā veidā glabāt maksājumu kartes. Vēlāk tā tika pievienota pakalpojumā “Google Pay” un līdz šim darbojās kā daļa no tā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    12.05.2022 08:22

    Kāpēc maksājuma kartes ir jājauc vienā kaudzē ar lojalitātes kartēm un vēl biļetēm? Tas ir mugrs. Maksājuma kartes GPay, ceļojumu biļetes un sertifikāti citā programma, bet lojalitātes karšu kaudze trešajā. Viss skaidrs un nepārprotams.
    Vienīgais ko maksājumu karšu daļai vēl varētu apsvērt pievienot ir eID.

    12.05.2022 08:46
    Reply to  KKTK

    cik makus tu nēsā ikdienā? tikai nestāsti, ka trīs…

    Last edited 1 year ago by digitalk
    KKTK
    12.05.2022 09:40
    Reply to  digitalk

    Jā, sanāk 3 :D Ultraplāns “maks” ar vienu kredītkarti, eID karti un salocītu dešuku. Ceļojumu biļetes telefona programmā. Lojalitātes karšu čupa mašīnā, kastē – izņemu tikai vienu vajadzīgo, kad piebraucu pie veikala.

    Last edited 1 year ago by KKTK
    Falks
    13.05.2022 09:21
    Reply to  KKTK

    visas lojalitātes (atlaižu) kartes ko lietoju var nofotogrāfēt svītru kodus vai norakstīt to numurus, kasēs ņem pretī bez problēmām. attiecīgi tiek piefiksētas un fiziskās kartes izmestas.

    Oskars
    12.05.2022 09:05

    Es busu skeptisks pret so, jo kad bija ieprieksh pieejama shi applikacija, tad to vareja lejupladet tikai ASV dzivojosie. Pareja pasaule po.

    Henrijs
    12.05.2022 09:27
    Reply to  Oskars

    Tas bija laikā, kad GPay bija pieejams tikai ASV

    Oskars
    12.05.2022 10:52
    Reply to  Henrijs

    Kludies. Kad bija pieejams, velejos uzstadit, pateica ka jusu valsti nedarbojas, tamdel nav iespejams uzstadit. Gadus 2 vai 3 atpakalj. Tad jau GPay darbojas aktivi Lielbritanija.

    Reklāma