Web Analytics
More
    Reklāma

    MKBHD veidotajā “aklajā” telefona kameru testā uzvar Pixel 5a

    Jaunākie raksti

    Tāpat kā Kursorā mums ir tradīcija katru gadu apkopot gada labākot viedtālruņus dažādās kategorijās, tā viens no zināmākajiem tehnoloģiju satura veidotājiem YouTube – MKBHD – vei ikgadējo telefona kameru testu, kurā nav zināmi ierīču nosaukumi.

    Šis ir ļoti labs veids, lai pārbaudītu to, kā lietotāji uztver ar telefonu uzņemtās bildes, nezinot ierīču modeļus un nosaukumus. Tādējādi var uzvarēt tiešām acij tīkamākā bilde, neiespaidojot balsotājus ar telefonu nosaukumiem, jo nenoliedzami iPhone un Samsung flagmaņi mums saistās ar labām telefonu kamerām unn bildēm. Kā jau ierasts, pēdējos gados šajā testā un nosacītā eksperimentā laurus plūc visai negaidīts telefona modelis, kas 2021. gadā bija Pixel 5a viedtālrunis. Tas nemaz nav pieejams Eiropā.

    Reklāma

    Tests tika veikts Instagram lietotnē, līdz ar to jāņem vērā arī šī servisa noteiktie bilžu apstrādes algoritmi. Kopumā visu balsojumu noteica lietotāji, un arī es tajā piedalījos. Protams, MKBHD ir piedomājies pie dažāda veida fotogrāfijām, kurās kamerām jāspēj noteikt krāsas, spilgtums, asums un citas detaļas, lai tās nosacīti izaicinātu. Šoreiz par pārsteigumu, iPhone 13 Pro tika tālāk par pirmo kārtu, jo tas parasti izkrīt pirmajā. Ierasti gan bija tas, ka cilvēkiem “uz aci” patīk gaišākas fotogrāfijas.

    Kopumā tika izvēlēti 16 dažādi šajā gadā izlaistie telefonu modeļi, no kuriem finālā sacentās OnePlus 9 Pro un Pixel 5a, kas iepriekš bija uzveicis tieši jauno Google flagmani Pixel 6 Pro. Nemaz nav jāsalīdzina cenu diapazoni šiem modeļiem, lai iedomātos, kuram jābūt labākai kamerai, tomēr cilvēku balsojums noteica rezultātu. Līdz ar to beigās uzvarēja tieši budžeta klases tālrunis, un tas labi apliecina, ka labas bildes var uzņemta ar ne pārāk dārgu telefonu, kā arī ir interesanti novērtēt bildes, nezinot telefona modeļus.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma