Web Analytics
More
    Reklāma

    Google izziņo budžeta klases viedtālruni Pixel 5a

    Jaunākie raksti

    Augusta sākumā Google publiskoja informāciju par gaidāmo Pixel 6 viedtālruni, kas šo ierīci varētu atgriezt saulītē, lai iekostos iPhone un Samsung flagmaņiem, taču pietiekami negaidīti uzņēmums paspējis izlaist jaunu Pixel 5a budžeta klases modeli.

    Līdz šim “a” sērijas Pixel viedtālruņu modeļi bija nedaudz lētāki un specifikācijas ziņā vājāki, un šis nav nekāds izņēmums, tik cik negaidīta ir pati izziņošana. Tas ir turpinājums iepriekšējās paaudzes Pixel 4a 5G modelim. Jaunais Pixel 5a būs aprīkots ar nedaudz lielāku 6,3 collu OLED displeju, kuram būs 1080p izšķirtspēja. To darbinās Snapdragon 765G mobilais procesors, kas spēs nodrošināt arī 5G savienojumu, bet ātrdarbību papildinās 6GB operatīvā atmiņa un 128GB iebūvētā atmiņa. Par jau lietotāju vidū daudzināto bilžu kvalitāti rūpēsies gan tās pašas kameras, kas bija Pixel 4a – 12,2 MP galvenā un 16 MP ultra platleņķa kameras.

    Reklāma

    Kopumā Pixel 5a ir pietiekami līdzīgs iepriekšējās paaudzes modelim, jo lielākās izmaiņas sagaidāmas tieši ar Pixel 6 prezentāciju. Taču jaunākais Pixel modelis ir saņēmis līdz šim ietilpīgāko bateriju, kāda ir pieejama Google viedtālruņu klāstā – tās ir 4620 mAh. Salīdzinājumā Pixel 4a bija vien 3885 mAh, līdz ar to jaunais 5a modelis varētu darboties ļoti ilgi, salīdzinot to ar konkurentiem. Šobrīd viedtālruni darbinās Android 11 operētājsistēma, un trīs gadus tiks saņemti atjauninājumi, jo tas tomēr ir Google telefons, tā kā Android 12 noteikti darbosies šajā viedtālrunī.

    Tā kā mēs runājam par budžeta klasi, tad telefona cena attiecīgi būs 449 USD, un tas būs ekskluzīvi pieejams vienīgi Amerikā un Japānā, izlaižot Eiropas tirgu. Joprojām aktuāls jautājums, vai Latvijas tirgū būs ērti pieejams gaidāmais Pixel 6 modelis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aigars
    23.08.2021 14:23

    Tik ļoti žēl ka iekš LV netirgojas…

    Andis Rucins
    23.08.2021 15:31
    Reply to  Aigars

    Kas gan traucē nopirkt tur kur tirgojas?

    23.08.2021 15:46
    Reply to  Andis Rucins

    laikam vietējo garantiju gribas. no LV uz remontu bez 100+ neaizsūtīsi.

    Reklāma