Web Analytics
More
    Reklāma

    Kosmosa lidojumi ar “Virgin Galactic” kļūst krietni dārgāki

    Jaunākie raksti

    Augusta sākumā kosmosa kompānija “Virgin Galactic” pirmo reizi pēc ilgāka laika atkal sāka pārdot biļetes kosmosa lidojumiem. Kopš tā laika uzņēmums pārdevis 100 biļetes, kas ir ievērojami dārgākas nekā tās, kuras tirgoja pirms veiksmīgās misijas pretī kosmosam šī gada 11. jūlijā.

    Ņemot vērā rezonansi, ko radīja šis lidojums, uzņēmums nolēma krietni pacelt biļešu cenas. Ja sākotnēji tās maksāja ap 250 000 ASV dolāru, tad šobrīd par vienu vietu kosmosa kuģī jāšķiras no teju pusmiljona jeb 450 000 USD. Lai rezervētu vietu, nepieciešams iemaksāt 150 000 USD, no kuriem 25 000 nav atmaksājami gadījumā, ja netiec.

    Reklāma

    Septembrī bija jānotiek kompānijas pirmajai komerciālajai, ieņēmumus nesošajai misijai “Unity23” ar Itālijas Gaisa spēku dalību. Tomēr kā par nožēlu tā atlikta uz vairākiem mēnešiem. Septembra sākumā trešās puses piegādātājs “atklāja iespējamu ražošanas defektu vadības sistēmas detaļai”. Drošības pēc “Virgin Galactic” nolēma atlikt plānoto misiju un pārbaudīt visu savu floti.

    Tā visa rezultātā kompānija oktobrī nāca klajā ar paziņojumu, ka kosmosa tūrismu neatklās līdz 2022. gada beigām. Savukārt lidojumi ar jaunāko kosmosa kuģi “VSS Imagine” nenotiks līdz pat 2023. gada sākumam. Tas nozīmē, ka tiem 700 klientiem, kuri jau rezervējuši lidojumu, to vēl samērā ilgi nepiedzīvos. Līdz ar to kompānija vēl ilgi dzīvosies pa mīnusiem. Trešajā ceturksnī “Virgin Galactic” nopelnīja 2,6 miljonus dolāru, kamēr zaudējumi sasniedza 48 miljonus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Re, kā
    10.11.2021 12:56

    Ak tu neraža! Uz ZS gribēju paņemt ģimenes paku, un re, tagad pietrūkst 28,80

    Reklāma