Web Analytics
More
    Reklāma

    “Virgin Galactic” iepazīstina ar savu jaunāko kosmosa kuģi “VSS Imagine”

    Jaunākie raksti

    Kosmosa tehnoloģiju kompānija “Virgin Galactic” vakar, 30. martā, nāca klajā ar savu svaigāko veikumu – pirmo jaunās paaudzes “Spaceship III” klases kosmosa kuģi “VSS Imagine”. Ar šī transportlīdzekļa palīdzību kompānija vēlas nodemonstrēt kā inovācijas dizainā, tā arī sniegs astronautiem jaunu pieredzi kosmosa iekarojumos.

    “VSS Imagine” dizains radīts tā, lai gan tiešā, gan pārnestā nozīmē atspoguļotu apkārtējo vidi – kosmosa kuģa krāsa nemitīgi mainīsies, esot kustībā no zemes uz debesīm un līdz pat kosmosam. “Spaceship III” klases kosmosa kuģi tiek veidoti tā, lai nodrošinātu labāku sniegumu attiecībā uz to uzturēšanu un ātrumu. Tāpat tie kalpos kā pamats nākotnes transportlīdzekļu projektēšanā un ražošanā.

    Reklāma

    “Virgin Galactic” norāda, ka jaunais kosmosa kuģis oficiāli tiks atklāts pirms nākamā “SpaceShipTwo” jeb “VSS Unity” izmēģinājuma lidojuma, kas jau daudzkārt tika pārcelts un tagad plānots maijā. Savukārt tuvākie izmēģinājumi uz zemes ar “VSS Imagine” plānoti jau vasarā kompānijas galvenajā mītnē Ņūmeksikā. Kad šie testi būs veiksmīgi aizvadīti, darbs tiks sākts pie “Spaceship III” klases otrā kosmosa kuģa “VSS Inspire”.

    Kompānija uzsver, ka “Spaceship III” transportlīdzekļu izveide ir nozīmīgs pavērsiens “Virgin Galactic” centienos daudzu gadu garumā, kuru galīgais mērķis ir veikt 400 lidojumus gadā no vienas kosmosa stacijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    31.03.2021 12:11

    Līdz pareizam kosmiskajam lidaparātam, kas pats spēj kaut vai sasniegt LEO un atgriezties atpakaļ bez milzu cisternas zem dibena vai 2 fizelāžu “mammas” šim spīdīgajam objektam vēl ir ko augt un augt.

    Flare
    31.03.2021 21:57

    Vairāk ceru uz veiksmīgu Skylon projekta realizāciju. Lūk šis projekts tiešām samazinātu izmaksas – viens daudzkārt izmantojams lidaparāts bez ārējas degvielas tvertnes. Darbosies ar dzinējiem, kas sevī apvieno “parasto” reaktīvo dzinēju (paātrina līdz MACH5) un raķešdzinēju (ieslēdzas pēc MACH5). Un kas svarīgi, šis ir Eiropas projekts.
    Vairāk info, ja nu kādam interesē:
    Skylon – Aerospace Technology (aerospace-technology.com)
    SABRE :: Reaction Engines

    Krotow
    31.03.2021 22:53
    Reply to  Flare

    Skylon darbības princips tiešām jau izskatās pēc “kosmosa kuģa”. Vēlu viņiem veiksmi.

    Reklāma