Web Analytics
More
    Reklāma

    “Virgin Galactic” atliek kosmosa tūrisma uzsākšanu līdz 2022. gada beigām

    Jaunākie raksti

    Miljardiera Ričarda Brensona kompānija “Virgin Galactic” nākusi klajā ar sliktām ziņām attiecībā uz kosmosa tūrisma uzsākšanu. Uzņēmums ceturtdien, 14. oktobrī, paziņoja, ka komerciālā kosmosa tūrisma pakalpojumu sākšanu pārceļ uz 2022. gada ceturto ceturksni. Vēl līdz šim bija cerība, ka pirmie komerciālie pasažieri dosies kosmosā nākamā gada trešajā ceturksnī vai pat vēl agrāk.

    “Virgin Galactic” paziņojis, ka šomēnes sāks atjaunot gan savu nesējlidmašīnu, gan kosmosa kuģi, uzlabot to drošību. Uzņēmums sagaida, ka šim procesam vajadzētu noslēgties ne vēlāk kā pēc desmit mēnešiem, piebilstot, ka tas nav saistīts ar Federālās aviācijas administrācijas (FAA) izmeklēšanu. Līdz ar to arī “Virgin Galactic” pirmā komerciālā misija “Unity 23” tiks pārcelta vismaz uz 2022. gada vidu.

    Reklāma

    Jāatgādina, ka FAA septembrī sāka veikt izmeklēšanu pret “Virgin Galactic”, jo uzņēmums bija slēpis, ka pirmās apkalpes misijas laikā 11. jūlijā kosmosa kuģī “SpaceShipTwo” dega brīdinājuma lampiņas. Tās ziņoja, ka transportlīdzeklis pārvietojas zemāk par noteikto augstumu. Oktobra sākumā FAA paziņoja, ka izmeklēšana ir beigusies un “SpaceShipTwo” var atsākt lidojumus. Tas arī nozīmēja, ka teorētiski uzņēmumam nekas īsti vairs netraucē veikt savu pirmo komerciālo misiju “Unity 23”, kurā bija plānots piedalīties Itālijas gaisa spēkiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma