Web Analytics
More
    Reklāma

    Federālā aviācijas administrācija iepriecina “Virgin Galactic” ar kādu gaidītu ziņu

    Jaunākie raksti

    Federālā aviācijas administrācija (FAA) paziņojusi, ka Ričardam Brensonam piederošās kompānijas “Virgin Galactic” kosmosa kuģis “SpaceShipTwo” var atsākt lidojumus. FAA vairākas nedēļas veica izmeklēšanu un aizliedza kosmosa kuģi izmantot jebkādiem lidojumiem. Bija atklājies, ka uzņēmumam nozīmīgās 11. jūlija misijas “Unity 22” laikā “SpaceShipTwo” dega brīdinājuma lampiņas, jo kosmosa kuģis lidoja zemāk par pieļaujamo augstumu. Šo faktu “Virgin Galactic” izdevās pāris mēnešus noklusēt.

    Izskatās, ka ar kosmosa kuģi viss kārtībā. FAA norādījusi, ka “Virgin Galactic” jāveic izmaiņas tajā, kā uzņēmums komunicē ar Federālo aviācijas administrāciju lidojumu laikā, lai nodrošinātu sabiedrības drošību. Savukārt “Virgin Galactic” norāda, ka nodrošinājis papildus pasākumus lidojumu laikā un sniegs reāllaika misijas paziņojumus FAA gaisa satiksmes vadībai.

    Reklāma

    Jāatgādina, ka “Virgin Galactic” 11. jūlijā veica savu pirmo misiju ar apkalpi, gandrīz sasniedzot kosmosa robežu. Lidojumā piedalījās četri dalībnieki, ieskaitot pašu Brensonu. Misija par veiksmīgu tika uzskatīta līdz 1. septembrim, kad klajā nāca ziņa, ka kosmosa kuģī degušas brīdinājuma lampiņas, taču piloti tās ignorējuši. Šie brīdinājumi norādīja, ka kuģis nav pacēlies pietiekoši vertikāli, lai pēc kosmosa sasniegšanas varētu droši atgriezties uz Zemes.

    Būtiski, ka FAA izmeklēšana nav ietekmējusi “Virgin Galactic” pirmās komerciālās misijas kosmosā norisi. Misija “Unity 23” paredzēta oktobra vidū, tajā piedaloties trīs Itālijas gaisa spēku pārstāvjiem. Tomēr lidojuma norisi varētu patraucēt kāda tehniska problēma. Uzņēmums septembra sākumā paziņoja, ka “trešās puses piegādātājs nesen brīdinājis par iespējamu ražošanas defektu kādai no lidojuma vadības sistēmas detaļām, ko tie piegādā “Virgin Galactic””. Jācer, ka arī no šīs problēmas uzņēmums izkulsies.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma